|
![]() |
#1051 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Za divno čudo, i meni je dobro došlo kao podsjetnik... ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#1052 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Na 1. stranicu bi mogli staviti popis trgovina
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1053 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Postoji tema o kupnji kineskih mobitela pa bi ga eventualno trebalo tamo staviti iako se ja i tome protivim. Kao i sa mobitelima, i sa trgovinama neki imaju dobra, a drugi loša iskustva pa bi mogli doći do situacije da se ista trgovina nalazi i na listi dobrih i na listi loših trgovina.
#1056 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Nije mi jasno,negdje navode Gorillu 2 negdje Gorilla 1,koju generaciju onda ima Coolpad F1 ? Nekako mislim prvu ... Platio sam foliju dodatno i nikakva je tako da dok cekam srecom narucene 4 folije sa Ebaya,nemam brige da ce se ostetiti staklo od koristenja u dzepu sa kljucevima itd. ? |
![]() |
![]() |
#1057 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1058 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Sad kad dodu,odmah stavljam i na ovaj,znaci nemam brige dok god pijesak i cestice vece od onog indeksa 7 kako vec ide nisu ukljucene ![]() Nego,informativno,zna li tko tocno koju generaciju koristi ? |
|
![]() |
![]() |
#1059 |
Registrirao User
|
Sudeći po cviležu koji nastaje dok povlačim nož preko ekrana, rekao bih da je dvojka.
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#1060 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1061 |
Premium
|
Naručio CP 7320 s Aliexpressa za 142$, ako bude funkcionalan i stabilan dovoljno da zamjeni Moto G zadžat ću ga dok ne dođe taj F2, ako ne frknut ću ga nadam se za iste novce.
![]() |
#1062 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Lenovo A850+ short review
![]() Lenovo A850+ naručio sam sa banggood.com, a izašao me 1050kn sa plaćenim PDV-om. Uz mobitel se dobije punjač i slušalice a na ekranu je došao i screen protector. Ekran je od 5.5 incha QHD, 960 x 540 pixels, Capacitive multi-touch screen, precizan na dodir. Prikaz je vrlo dobar i zaista nemam zamjerki, pogotovo s obzirom na rezoluciju, stvarno super. Automatsko osvjetljenje ekrana radi dobro. Mobitel je izrađen od plastike kao i obrub. Po meni je kvaliteta izrade jedan stupanj bolja nego na ZTE v967s i ipak lošija na nego na THL W7S. Nema škripanja kod korištenja a telefon daje dojam visoke kvalitete. Što se dizajna i samog izgleda tiče meni izgleda relativno dobro, mislio sam da je bolji uživo, ali očito sam sa THL-om visoko digao ljestvicu, recimo da sam vizualnim izgledom zadovoljan 4/5 ali to je moj subjektivni dojam. Mobitel ima podržane frekvencije u 3G modu na 900/2100MHz na prvom SIM utoru. Koristim tele2 i uredno radi na području Siska, prijem signala je odličan, bez gubljenja bilo tijekom razgovora ili korištenja interneta. WIFI signal mi je iste jačine kao na THL-u, znači odličan. Za razliku od nekih drugih dual sim modela, SIM2 karticu nažalost pokazuje kao da nedostaje. GPS radi dobro. Na brzinu je pronašao satelite a detaljnije ću još testirati. Sama reprodukcija zvuka je kvalitetna i prilikom gledanja videa ili igranja igrica kao i prilikom poziva, nemam zamjerki. Kamera je od 0.3 mpx prednja i stražnja 5.0MP sa bljeskalicom i auto-fokusom Sama aplikacija kamere radi vrlo brzo i ima mnoštvo opcija ali po meni su fotografije osrednje kvalitete kao i na većini kineza. Osobno meni je kamera malo lošija nego na THL-u, solidno odrađuje posao. Na mobu je android 4.2, obzirom na hardware unutra, sve je vrlo fluidno, aplikacije se otvaraju bez ikakvog zastajkivanja. Mana je jedino 1GB rama-a, ali to je taj cjenovni rang. Dolazi sa predinstaliranim playstore, bez blotware-a. Igre koje sam probao rade bez ikakvih problema, surfanje internetom je vrlo brzo, browser ne šteka niti najmanje, internet stranice otvara bez problema, naravno podržani je i flash unutar chrome browsera. Baterija od 2500 mAh izdrži 2 dana uz stalno upaljen 3G / WIFI, dosta ga koristim za mail i internet, tu i tamo koji poziv, facebook i igranje igrica, kao i THL. THL je bio možda malo izdržljiviji. Prednosti: -Lenovo brand, -odličan omjer uloženog/dobivenog -Antutu preko 28000 (nije presudno ali bolje više nego manje) ![]() - "out of the box" ostavlja dobar dojam nakon korištenja, brz, nema skrivenih bugova ili nedostataka u samom radu. -playstore, bez bloatware-a -dobra baterija -kapacitivne tipke ispod ekrana -ima HR jezik 3G na 900 Mhz Mane: -mob izgleda solidno, barem meni, nije mi sjeo dizajn i dajem mu 4/5 po mom sudu... -osrednja kvaliteta fotografija -nema notification led za pozive -pokazuje sim2 da nedostaje -samo 1GB rama-a Zaključak: ako želite mobitel ove veličine ekrana, za male novce, kupnjom nećete pogriješiti a i ljepo je vidjeti, barem meni, da piše Lenovo ![]() Slikano mobitelom ![]() ![]() ![]() _____________
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 05.09.2014. u 23:28. Razlog: dodane slike |
![]() |
![]() |
#1063 |
Registrirao User
|
Hvala na trudu! ![]() Malo žuganja s moje strane: 4/5 za izgled bi bila prednost, a ne mana ![]()
![]() |
![]() |
#1064 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ima nesto za MTK Redmi,ali kako jos nema kernel sourcea racunaj da pola toga ne radi... http://en.miui.com/thread-37416-1-1.html |
![]() |
![]() |
#1065 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1067 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
da se nadovezem na raspravu od prije par stranica. vidim kako se stalno spominje kako je cubot pojam za odron. i citajuci dosta o njima moglo bi se zakljucit da jest, ali evo ja se moram pohvalit kako ga imam vec nekih 10 ili 11 mjeseci i radi ko urica. od prvog dana nikakvih problema. inace radi se o cubotu one. stavljen miui rom i sve 5. tako da ocito nisu svi bas toliko losi koliko pricate |
![]() |
![]() |
#1068 |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
jel ko ima MI4? |
![]() |
![]() |
#1071 |
Registrirao User
|
Dodano u poruku, a evo i ovdje (imaju još dvije u mraku) P.S. Forumaši se obično ne zahebavaju s tim da bi kolegama omogućili brzi pregled slika s ponekad očajno sporih kineskih servera. Drugi put stavljam samo link ![]()
![]() |
![]() |
#1072 |
Guest
|
nisu loše fotke... ali iskreno ne vidim neki veliki napredak u odnosu na stari model ili neke druge kineske modele. |
![]() |
#1073 |
Registrirao User
|
Slažem se, ništa specijalno u odnosu na F1, mislim da je kinezima zanimljiv najviše zbog LTE mogućnosti.
![]() |
![]() |
#1074 | |
Premium
|
Citiraj:
Slike su osrednje, tipični kinez. A i nisu serveri spori nego veza prema njima...
![]() |
#1075 |
Premium
|
![]() |
#1077 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1078 |
Premium
|
#1079 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Stavljao sam custom rom na Jiayu g4s (model 2gb/16gb) te mi mobitel nakon flashanja ne pokazuje znakove života. Neće se upaliti, puniti niti ući u recovery. Kad ga spojim na komp stalno se spaja i odspaja, koje god drivere stavim uvijek je tako. U device manageru piše kad se spoji - PreLoader USB VCOM Port i onda se odspoji Želim backupirati stari rom sa SP flash tools-ima, ali pošto se to stalno događa ne mogu. Imam windowse 8.1. Zna li itko kakvo rješenje ili je mob otišao u vječna lovišta? |
![]() |
![]() |
#1080 |
lip ka slika
Datum registracije: Dec 2013
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|