|
![]() |
#1051 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
BF3 je toliko težak i neoptimiziran da traži čudovište od grafe i proca da bi se moglo igrati na ultra postavkama. Kod mene s win7 sp1 x86 s 4gb rama kad ga postavim na ultra jednostavno stane i veli mi da nema dovoljno ram memorije i onda spustim postavke i sve za 5.Današnji proizvođači igara jednostavno su u dosluhu s proiz. grafi po principu super igra i super grafa inače banana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Ja peglam BF3 na ultra sa svojom konfom na 1680x1050. Je da je FPS mali, ali se da igrat. I ne kužim zašto pljujete po svojim konfama koje su mrcine, većinom vidim kako svi već više manje imate i5 2500k + GTX560 Ti, i čak i jače stvari. Dajte meni onda ako vam laggaju igre tu i tamo. ![]() EDIT: Evo vam SS temperatura u BF3, OCano je kao pod Moj komp, sve na ultra, 4xaa, 16xaf, i onaj ambient occlusion na HBAO, FPS je jadan i negdje oko 30-35 avg, zna dropat na 24, možda manje, no taj drop mi ništa ne znači kad kratko traje. A max FPS je 40-50, ovisi o unutra/van situacijama. Meni je to ok i ne žalim se, ali uvijek može biti bolje. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: DiRT. 09.01.2012. u 18:13. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1053 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Realno gledajuci x86 windowzi + 4gb rama = 3gb iskoristivog rama (u vecini slucajeva). Stavi x64 da iskoristis sav ram... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Premium
|
Igra nije nepotimizirana ako netko ne moze igrat sa mid range grafom maksimalne postavke. Pogotovo ako izgleda kao BF3 koji je daleko najljepsi FPS po mnogocemu miljama ispred drugih igri. Hvala bogu pa ima tonu opcija i da se prilagodit skoro svakoj malo postenijoj grafi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Da stavit ću uskoro win7 64 kad dokupim još 4gb rama btw znam da x86 koriste samo 3,2-3,5 gb rama ali si grafa povuče iz rama ako joj fali. Kolega magarac nema svatko brdo love poput tebe da si kupi high end konfu kakva je tvoja(svaka čast komp ti je preheben) ali u pravu si što se tiće opcija u igri ima ih more pa se samo čovjek mora potruditi da si ih podesi posvom hardwareu. P.S. ne jebu me high postavke za igranje ali sam ipak želio vidjeti kako to može izgledati ,možda grješim ali crysis2 u dx 11 je manje zahtjevan a po mom viđenju ,a tu je u rangu s bf3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1056 |
Premium
|
Crysis 2 nije ni sjena BF3 po teksturama najvise a onda kompletan lightning koji je na puno nizem nivou. Crysis 2 je po meni mnogo neoptimiziranija igra od BF3. Ne ide nista bolje a nudi vizualno puno manje.. Nema ja brdo love ali ne ne sjedim doma i placem kako nemam nego iskoristim svaku priliku koja mi se cini OK. Nije mi tesko nesto prodat i kupit drugo i zato stalno imam. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 09.01.2012. u 18:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Oh noes... igra je totalno neoptimizirana jer ne radi na max postavkama na mojoj mid-range konfi!!! Odrastite ljudi... I glupo je uopce usporedjivati PS3/Xbox vs. PC. PC je daaaleko jaci HW nego konzole, ali zato ima i daleko vise opcija za podesiti grafiku, vise detalja, post-processinga, itd. Stavi da ti grafika bude istog ranga na PC-u kao i na konzoli, i bez problema ce letjeti na bilokojoj mid-range konfi. Ali... kako izaci susjedu na lice ako kazes da ne vrtis sve na max detaljima? a? Svasta... PS: Mali hint - neka netko proba uopce nesto programirati u 3D-u, pa ce ubrzo shvatiti koliko nesto jest ili nije optimizirano... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Evo danas malo više odigrao bathmana arkham city i bome prva igra s novom konfom koja se malo vuće. Ne veće se baš stalno, ali bome kad sam upalio directx11 na 1650x1050 to se je tako vuklo da je gotovo bilo nemoguče igrati. Frame rate je bio ćak od 13 (makar je to na tren) pa do 30, ali kada iskljućim dx11 e onda imam solidnih 30-55 fps-a dobro, zna i onda nekad pasti ispod 25, ali to je stvarno jako rijetko. Ovo sve sam mjerio onim fraps, ali on mi neće pokazati preko 60 ni u jednoj igri do 60 dođe i onda tako stoji... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1063 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1065 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
a eto, ja ga bome imam. zasto neznam. mozda zbog misa, mozda zbog njegovih postavki (instaliran razer program, mislim da je na 900dpi, akceleracija off). koristio sam vsync dosta prije, ali u zadnje vrijeme me smeta dosta taj lag pa ga odma iskljucim. recimo u MW1, 2, 3 i deusEx HR sam ga odma iskljucio jer me nerviralo. cini mi se da smo malo otisli u oftopic ![]()
![]() |
#1066 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1068 |
Guest
|
Nekaj ti smrdi na kompu onda, jer v-sync sam po sebi neam apsolutno nikakve veze i utjecaja na eventualni tearing tekstura i ili artefakata na ekranu! |
![]() |
![]() |
#1069 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
to je više ovo - http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing međutim u puno manjoj mjeri i vidljivo je recimo dok hodaš hodnicima i rastura se lagano na bočnim zidovima, mislim ista priča već sto godina koju ispravlja vsync. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
Guest
|
Joj sisa, screen tearing je potpuno druga stvar od texture tearinga! |
![]() |
![]() |
#1072 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
išao sam malo bezveze klokat grafu, TFIIOC verzija, i stavio sa defaultnih 880 na 950, sa defaultnom voltažom. i dobio nešto sitno u performansama, no zanima me što sa klokanjem memorije, ona je default na 2100, ja sam stavio na 2300 i dobio ravno ništa, to onda bolje ostavit default?
![]() |
#1080 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Pupo koliki je score kad je sve na def. Cisto da usporedim sa svojom konfon.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|