|
![]() |
#1051 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Bas sam htio rec da su sva tri primjera gore bezveze. Svatko tko je polozio propise bi to morao znat bez razmisljanja. Vec se i pisalo na ovoj temi, ide pandur, semofor, znak,.... Iz toga bi svakom trebalo bit ODMAH jasno da slusas pandura a ne znak. Ako se privremena signalizacija kosi sa stalnom, staru je nuzno prekrizit, ili je novi znak poslije starog, tad nije nuzno jer vrijedi poslijednji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Policajac - semafor - znak i pravilo desne strane kao zadnje. Policajac je najvažniji, semafor ako ne radi onda vrijede znakovi, ako nema ničega onda je pravilo desne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1053 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Evo pišu ti par postova iza mojeg i drugi vozači s foruma o redosljedu poštivanja znakova/naredbi u prometu. Ti onda i dalje tvrdiš ovo : Nema obaveze ili dopuštenja "primarnog poštivanja" bilo koje vrste prometne signalizacije. Policija nema nikakve veze s tim.
![]() |
![]() |
#1054 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ne vidiš gdje brkaš?
![]() |
![]() |
#1055 |
driver
|
![]() |
#1056 |
Premium
|
![]() |
#1057 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Haha, danas sam dobio preporucenu postu od zagrebackog Gradskog ureda za drkanje kurca i gubljenje vremena o tome kako sam nepropisno parkirao (pazi, parkirao! ![]() Em sto nisam "parkirao" (jer imam parkirnu kartu za crvenu zonu pa se nemam potrebe parkirati nasred ceste), em sto sam bio na sva cetri, em sto sam bio u vozilu, em sto sam zvao sluzbu pomoci na cesti jer mi je auto krepao u tom trenu (za sto imam dokaz), em sto je ta ista sluzba dosla u roku od 10ak minuta i rjesila mi problem. Cuo sam vec od nekoliko ljudi kako su finu praksu slozili s time da naplacuju 300kn od napacenog naroda, ali ono sto me muci je sto ne vidim gdje i kome trebam poslati dopis da ih sve teram u 3 lepe, jer su uredno poslali obrazac za dostavu podataka *i racun*, ali ne i to da ce se teretiti sam vozac nakon sto se taj obrazac podnese. Naravno, broj koji su dali za kontakt informacije je vise zauzet nego tjelesni otvori Tere Patric u zizi sezone snimanja DP 4some uspjesnica, tako da tu gore navedenu hvale vrijednu informaciju ne mogu saznati brzo i ucinkovito.
![]() |
![]() |
#1059 |
Premium
|
![]() |
#1060 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Za početak moraš dati podatke vozača koji je vozio auto tih reg. oznaka, al odmah dobiš uplatnicu-pa APP. Ak nedaš podatke-cijepe te za to. To ti je prometno redarstvo unutar komunalnog odjela. Isto rade po ZSPC-u, znači ko da ti je policajac napisao kaznu-jednako je "ozbiljna" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1062 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Zašto je nekome opravdanje da je bio pod sva četiri dok je kupovao cigare i sl? Ajde, ovo sa bubom ok, dogodio se kvar i to je ok. Al kupovanje pljugi, novina i ostalog bi ja kažnjavao bez obzira na samo 20 sec. Da se razumijemo, i sam to radim, al svjestan da bi mogao dobit kaznu i da ovisim o dobroj volji nečijoj
![]() |
#1063 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Ocigledno. ![]() I jos mi kaze jedan tip bas neki dan, kad sam ga htio iskipati u Jurisicevoj usred noci, da ga ipak pustim tam kod Amruseve jer imaju kamere po svuda pa da me ne okaraju... Ajde dobro, barem sada znamo. ![]() Citiraj:
Bas iz tog razloga mi nije jasno sto se dogadja kada se podnese prijavak o vozacu (u ovom slucaju, nije isti kao i vlasnik, jer je auto na firmu). Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() U principu, najgore od svega, morat cu provjeriti kako je tocno definiran taj dio na kojem sam se "parkirao", jer gotovo sigurno nije pjesacka zona, a definitivno nije niti prometnica, jer je traka kuda smiju auti jasno iscrtana. U svakom slucaju, radujem se neizmjerno. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Premium
|
bubba, iz nekog mog iskustva, mislim da će ti na kraju biti isplatljivije platiti tih 300 kuna. Proces će ti sigurno teći-daš podatke, taj dobiva tih 300 kuna. Nedaš podatke, vlasnik dobiva koju tisuću kuna, u roku godine preko porezne će sjesti na neki izvor prihoda Syss, problem je u znaku i pravilu-recimo na nogostupu je zabranjeno i zaustavljanje i parkiranje, isto tak vrijedi i za kolnik gdje je postavljen znak. Zaustavljanje bi bilo u vremenskom intervalu od 0 sekundi do 3 minute, preko 3 minute se smatra parkiranjem. Znači zabranjeno zaustavljanje i parkiranje znači od 0 sekundi nadalje, nebitno jesi stao jednu sekundu ili pol sata, kazna je ista. Naravno što dulje stojiš, riskiraš "napad" spajdermanova ccccc........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1066 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa nemre čovjek utjecat na krepan auto, a i snimljeno je kako dolazi šlepslužba/hak ili tko već... ja to ne bi platio ni pod razno ili bi poslao podatke with a twist, a dalje na sudu za neslanje podataka ih sredim ko panta pitu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | |
driver
|
Citiraj:
![]() http://www.vecernji.hr/sport/vijesti...-clanak-454797
![]() |
![]() |
#1069 |
Premium
|
Da, nakon davanja podataka dobivaš prekšajni nalog na svoje ime. Vidiš, u žaru borbe skroz zaboravio na ovaj kvar na autu Imaš potvrdu da si platio/zvao/dobio šlep-nju uz par riječi pošalješ i stvar je riješena. Kao što rekoh, odmah je poslana uplatnica-ako prođe prođe, nako što se ona plati, a dio ljudi i plati odmah ne razmišljajući o proceduri |
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
NITKOV
|
Ovaj dio mi nikad nije bio jasan u našem zakonodavstvu. Dakle ja dam ime i prezime osobe koja je vozila i njoj dolazi kazna? Zašto? Zbog rekla kazala? Npr ti daš moje ime i prezime a ja velim nisam vozio. I kaj sad? Neko laže. Glupo do bola. Pretpostavljam da onda kaznu plaća vlasnik. Al to je samo rupetina u zakonu da možeš izjavit da je vozila kćer babine tetke iz afganistana koja je baš nakon toga uzjahala konja i vratila se doma pa nije baš dostupna pravosuđu.
![]() |
#1071 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1072 |
NITKOV
|
Ma naravno, to je jasno samo po sebi. Al nije mi jasno da da oni meni šalju upit tko je vozio vozilo u trenutku prekršaja? Dakle ja odgovorim, vozio je Igor Batinić, i oni tebi šalju kaznu? Na osnovi moje izjave, bez nekih dokaza? To mi je glupo. Mislim ono, ja mogu slagat da si ti vozio, a ti možeš lagat da nisi iako jesi vozio. Ja ako sam vlasnik, znam kome sam dao vozilo na korištenje, ali ne mogu odgovarat za njegovu vožnju. Dakle ti s mojim autom proletiš Maksimirskom 120 km/h, kamera okine, ja velim Igor je, ti veliš nisi i meni 5-15 k kn kazne, plus bodovi, vozačka...
![]() |
#1073 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1075 |
Premium
|
Tak je Iggi, kao vlasnik DUŽAN si znati kome daješ svoje vozilo na upravljanje. Neznanje ne isključuje odgovornost. Ako daš nečije podatke, a taj drugi veli da nije vozio, smatra se da nešto prikrivaš ili lažeš i ide tebi kao vlasniku kazna za nedavanje podataka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Otvoriš posljednje izdanje novina, pogledaš osmrtnice, odabereš nekoga tko je vozio i to je to... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Premium
|
Zato i kažem - ne davati auto svakome...
![]() |
#1078 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#1080 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Plus još i debilna politika naše murije; dobijem poziv da javim ko je vozio dana tog i tog. Nema problema, samo što je prošlo cca 40-45 dana od toga. Kaj očekuju da vodim dnevnik?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|