|
![]() |
#1051 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2011
|
Citiraj:
Sad sam se naježio. Evo imam ga dva mjeseca. Znači moram biti na oprezu! Odmah ga napunio 80%. A nešto mi je govorilo da ga ne kupujem. Ovo mi je prvi Samsungov HDD. Nedavno sam s posla udomio jedan novi serverski WD RE4 1TB radi odlično. Sa Hitachi i WD sam uvjek imao vrlo dobra iskustva.Što se tiče dugog rada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
Premium
Datum registracije: Oct 2011
|
http://www.tigerdirect. com/applications/ SearchTools/item- details.asp? EdpNo=5509395 &CatId =2459 Jeli se isplati uzeti gore navedeni disk za 480kn nov s obzirom na cijene, vidim jedan je napisao da ima bad sector pa jeli se netko susretao s ovim diskom i s ovom markom? LP |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1053 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Imam jedan problem WD black 640 gb mi je u zadnje vrijeme poceo dosta rostat, prvo sam primjetio da rosta i ruzi dok nista ne radim pa sam za pocetak iskljucio indexiranje da ga od tog odmorim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
WD Black je nešto glasniji od drugih i ima specifični zvuk. Programi za testiranje komponenata |
![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Testirao sad s HDD Healthom kaze zdravlje 100 %, HDDLifePro kaze zdravlje 75 posto, performanse isto 75 posto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1056 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Očitaj smart vrijednosti, nabaci nekakav scan test, preporučam HDTune, iako možeš i WD-ov specijalizirani alat. Tad se onda dobije uvid u problem, ako problem uopće postoji. Baci oko ![]() Inače WD je glasan disk ![]()
![]() |
![]() |
#1057 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Koji HDD?
Imam računalo s Intel E6600 dual core i Abit P5B matičnom, 4GB RAM. Dakle, konfiguracija nije najnovija, ali je još ok. Moram kupiti HDD jer mi je sadašnji riknuo (ima bad sectore) ![]() Koji HDD da uzmem? 1. Matična ploča Abit P5B 775 koju imam ima SATA 2 konektore. Da li je bolje da uzmem SATA 3 disk, nemam pojma da li se može spojiti na ovu ploču ili s nekim adapterom? 2. Veličina diska može biti od 500GB do 1000GB. Prioritet mi je manja buka kod diska, jer ću ga kada uzmem novi kompjuter za par mjeseci koristiti kao storage disk. Znam da imaju SATA 3 diskovi koji imaju 64MB cache-a, pretpostavljam da su brži zbog većeg cache-a. Molio bih savjet za disk, a prioritet je ovim redoslijedom: 1. manja buka 2. brzina 3. kapacitet Hvala unaprijed za savjete |
![]() |
![]() |
![]() |
#1058 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
1. Nećeš imati problema ukoliko je sata3 disk 2. Disk ti je krepo baš u najgore doba, kad su porasle cijene, probaj nać neki rabljeni disk s garancijom ili neki WD blue ili Samsung Spinpoint F3 1TB(ovog imaš trenutno na bug-ovom forumu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1059 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
kupnja novog / savjet
ovako, zbog kroničnog nedostatka mjesta trebam novi disk, najprije sam mislio uzeti ovo: Tvrdi disk, kapacitet: 1 TB , veličina: 3.5" , Western digital Caviar Green, veličina međuspremnika: 64 MB cache, sučelje: SATA 3 Jamstvo: 36 mjeseci trenutno imam: SAMSUNG HD321KJ 320gb (C ![]() Seagate ST3160827AS 160 gb Seagate ST3250620AS 250 gb Pa me zanima da li da kupim možda neki brži a manjeg kapaciteta (500gb) i na njega instaliram OS ili da kupim goe navedeni i ostavim kako je ... hvala na savjetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
WD green 1TB sata3 osobno preporučujem. Druga opcija malo skuplji black također 1TB sata3. Posjedujem oba diska i mogu reči da su vrhunski... Citiraj:
Nemaš brige!!! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.03.2012. u 13:18. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1061 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Da malo uppam temu. Nakon što mi je riknuo 2TB Samsung i nakon što su cijene podivljale, odlučio sam se za kupovinu još jednog HDD-a. Budući u Samsung i WD nemam više nekog povjerenja, nekako bi se okrenuo Japancima i uzeo Hitachi, konkretno OVAJ MODEL - 7K1000.D. Vidim da je single-platter i da je nešto lakši i nešto brži od sličnih diskova, pa me zanima ima li netko iskustva sa tim diskom ovdje među nama, da napiše koje slovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1062 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Gledaj da kupiš disk sa što dužom garancijom, feedback eventualnog malog broja korisnika nije relevantan. Može se vidjeti kolko je brz, ali kolko je pouzdan će vrijeme pokazati. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 29.06.2012. u 11:39. Razlog: typo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1063 | |
Antimićanin
|
nema veze, ali HGST tehnologija izrade diskova je ostala ista. WD im je samo skresao garanciju kao i svojim Blue diskovima i prodaja ide u njihovu kasu. Diskovi nisu isti. Citiraj:
a ništa, bit će da ću ja prvi morati baciti feedback ovdje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1065 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Antimićanin
|
WD-ova kupnja Hitachija je urodila plodom. WD je počeo sa 1TB singleplatterima. Prvi 1TB platter disk im je WD10EZEX. Cijene po web shopovima su se pojavile, od 650-700kn, no MSAN kaže da će doći u prvom tjednu listopada. Po stranim forumima čitam da je disk brz, tih, samo mu je RAT oko 20, ali to i nije neki problem kada vele da je disk generalno brži od Hitachijevog 7K1000.D i vrlo pouzdan za razliku do Seagate-a 7200.14 i Seagate-Samsung F3 serije koje se slažu u kini i imaju već sada pozamašni failure rate. Eto konačno opet best buya tu kod nas. Predviđam mu lijepu budućnosti. Naravno, pitanje je vremena kad će i WD izbaciti crnca 1TB singleplattera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Pozdrav svima u studiju i režiji. Može li preporuka za neki trenutni best buy disk? ne zanima me toliko brzina jer ionako će to biti dodatak 128gb ssd-u tako će služiti samo za dumpanje stvari ![]() doduše ni ssd mi nije neka sreća (kingston s jmicronom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
Antimićanin
|
Ja bi izbjegavao te low power green bullshit diskove. Čitam po stranim forumima, nakon ovih poplava, pomori WD Green serije, a pogotovo Seagate-Samsung diskova poprimaju zabrinjavajuće brojke. Radije uzmi WD Blue od 1TB, ovaj singleplatter koji sam naveo gore. Jamačno će biti bolja investicija od zelenjave, a ne košta ništa puno više. WD Caviar blue 1TB |
![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Banned
|
E moj Brko, sa ovog tvojeg linka ništa nije raspoloživo. ![]() Od diskovlja zapremine 1TB ja bi recimo ovo kupio. http://www.diskont24.com/product.php?productid=94397 Ipak je to Blue, a cijena mu je jeftinija nego Green diskovima. ![]() Kod odabira diskova gledam da dobijem što dužu garanciju za što manju cijenu. Backup je obavezan bez obzira kojeg se diska ima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Antimićanin
|
Je, jasno da je backup "a must", ali meni je glupo kupovati disk koji ima debelo veći failure rate od nekog koji ima dosta manje. A da, EZEX koji sam naveo dolazi idući ponedjeljak u MSAN, tako da se valjda neko može strpiti tih tjedan dana još ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1074 |
smeghead
|
u zadnjih mjesec dana mi vrisnula 2 diska od 500 gb, pa moram u nabavku novih, jer sam trenutno na 2 prastara diska od 80+160gb, pa ako moze preporuka za neki novi do 1tb koliko sam skuzio dosta ovih wd green diskova zna vrisnut u tom garantnom roku, a seagate i toshiba mi ne ulijevaju pouzdanje s samo 1g garancije vidim da su cijene jos uvijek dosta napuhane, i cudno mi je da wd black od 2.5 kosta isto kao i 3.5 za sada mi najbolje izgleda ovaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#1078 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
green je smeće kakvo nema to nebih kupio da je besplatan. imam black 1.5TB zasada radi odlično,5 godina garancije(platio ga ravno 750kn) i živci na mjestu..po meni se neisplati cicijat za 100-200 kuna(u vrijeme kad sam ga ja kupovao) sa time i gledati kod svakog pokretanja smart jeli sta riknulo ili ne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Torrent freek
|
Imao san Greena prve serije dugo, prodao ga priki, radi dan danas. U međuvremenu san kratko imao još jednog, radio uredno. Sad iman ovaj WD20EARX, 2TB model, radi bez greške. Disk ka disk, od njih 10.000 sigurno će cirknit 1, ako je taj jedan baš tvoj, zaboli te neka stvar šta je ostalih 9.999 uredno ![]() Inače kad pričaš o cicijanju za 100 ili 200 kn, ta dva diska uopće nisu namijenjena za istu svrhu, zato su uostalom i specificirani kao green odnosno black. Iako, moj green favorit je svakako Samsung, tiši je, hladniji i brži od WDa ![]()
![]() |
#1080 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
a sta kao green je za storage a black nije?pa i SSD moze biti za storage ako treba a ne takve sitnice kao sto su okretaji i grijanje da čine šta je za storage a sta za sistem i sl...meni je bitno 5 godina garancije,pouzdanost i dobar glas a ne pola terabajta vise i 100 kuna uštede jel moram pisati da sam i ja jedan od onih kojem je green nakon 13 dana rada počeo izbacivati greške |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|