Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.08.2008., 23:50   #1021
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ma ve-mulj, imaju u cjeniku ZERO model Powercolora, a ono grafička s coolerom?
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2008., 00:11   #1022
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
hm, ako mislis na Vemil u Samoboru, tam ih je većina čobana, pogotovo onaj žuti

ja tamo idem u kupovinu (dosta često doduše) sa prethodno isprintanim šiframa koje uvalim liku i kazem hocu to i nista drugo
tek onda dobijes ono kaj stvarno hoces.
borisko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.08.2008., 00:21   #1023
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Ne, Ve-Mil Vrbani... U Samoboru nemaju nekad kaj mi treba, a neda mi se čekat da oni to dovuku iz ZG...

A taj iz Ve-Mila Samobora mi je susjed i sve je OK uvijek Da nisi ti to zapravo, di si baš njega izdvojio
Al ne kupujem nis posebno, tinte za printer manje više, iznimka bili jednom memorija i jednom disk... sve OK uvijek. Bar mi se čini da im se da radit, dok u Ve-Milu Vrbani imaju istrenirani skill izbjegavanja kupaca

A evo jedan ludi prodavač me uvjeravao da u Chiefteca CH-01B-B-B ide 120mm vent između prednje maske i željeza...a naravno da nejde, osim "uradi sam" metodama, a i onda bi puhalo u okomito željezo Ali je lik zapeo da vent ide tamo

Ma taj Ve-Mil je stvoren za kupovanja tinti i medija, to ne moraš nikog tražit i molit da te posluže
Staro 06.08.2008., 00:24   #1024
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
..sa prethodno isprintanim šiframa koje uvalim liku i kazem hocu to i nista drugo
tek onda dobijes ono kaj stvarno hoces..
to je stara fora, jer inace, obicno to nemaju, ili imaju nesto drugo, ili nisu sigurni, ovako kad on ima sifre bar se mogucnost pogreske svede na minimum..(citaj 40%)
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 03:19   #1025
bacyc
mučko đubre
Moj komp

bacyc's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
mali ot:

imam problema s adsl-om, i dođe u ponedjeljak majstor to pogledati...

u petak sam spojio i maxtv, kojeg nisam koristio zbog pucanaj veze

kod prijave kvara sam im detaljno objasnio kvar (kod refresha cod4 servera router se restarta, zblesira i potrebno ga je ugasiti) + još sitna pucanja veze i velik ping

neposredno nego je majstor došao sam upalio maxtv, i kad je došao pitao sam ga da li da ugasim tv, odgovorio je da ga ostavim upaljenog. bez ikakvog pitanja šta ustvari ne valja je počeo kopati po zidu. istina, instalacije su preloše napravljene, ali sam mu nekoliko puta natuknio da je net savršeno radio mjesec dana. imao sam dvostruku utičnicu u zidu, a majstor ju je izvadio, počupao žice i sada to izgleda ovako, http://tinyurl.com/66qbc9 , a utičnice više ne rade. nakon što je obavio posao pita on jel radi maxtv. ja njemu da radi, zašto nebi radio. i tek nakon uništavanja utičnice i šetnje po tavanu sam mu uspio reći u čemu je zapravo problem. rekao je da će mi doći neki ljudi nešta mjeriti, i to je to.

i najveća provala, koje se dogodila dok smo radili gore navedeno. primjeti on da nema kabela, pa pita jel sam spojen bežično. ja mu velim da jesam. pita on koju brzinu imam, ja mu odgovorim 8meganešta. nabaci on pogled u stilu, ha koji debil, ništa ne zna i progovori: pa zašto si uzeo 8megabita kad se spajaš bežično? ostao sam na trenutak paf, i par sekundi neugodne tišine, dok nisam otprilike skužio zašto je to rekao. samo sam mu odgovorio da imam brzinu 8 megabita, minus 20-ak posto koje po defaultu skidaju, odnosno 6-6 i pol megabita, i to tim riječima. i nakon toga je bio pun sebe, pa se nisam ni trudio objasniti mu da je propusnost wirelessa malo veća od 2 megabita

i za kraj, da nebi netko pomislio da želim vrijeđati dotičnu osobu. vjerujem da nije loša osoba, ali je loš majstor.

EDIT: @dule tko zna šta je, gdje i od koga čuo pa pokušao biti pametan.

phenom x3 435@phenom II x4 2900mhz big typhoon
asus m4n8 pro
2*2gb gskill
vtx ati radeon hd 5850
wd 640 aaks, blue
LG 42N
SEASONIC 380W
mx-518, Logitech wave
samsung 225bw

Zadnje izmijenjeno od: bacyc. 11.08.2008. u 14:52.
bacyc je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2008., 23:14   #1026
kukahara
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
procesor

u splitu ima jedan jako nekvalitetna poslovnica zvana procesor u kojoj sam prije nekoliko godina s ocem sastavljao konfiguraciju novog kompa..otac je sastavlja al eto...
i tako između ostalog i samsung pržilica i izričito rečeno monitor brončane boje, bia je na izlogu..i sve je u redu, može brončani nema problema....
kad smo dobili kompjuter nije bilo samsung pržilice ali sasvim ugodna zamjena, BENQ...vjerojatno neka produžnica ali izričito je bilo SAMSUNG, i pogađate...bijeli monitor!
nije to nešto strašno, ali ako je pošteno naručeno trebalo bi bit i pošteno izručeno, i nakon svađe dobili smo brončani s izloga s otiscima prstiju ko da su izašli iz CSI baze podataka....

ima još jedan slučaj, isto procesor

sav veseo dođem ja sa željom da uzmem volan...relativno jeftin s papučicama i ručnon... i sve bez problema kažem i ide pajdo po volan, a ručna je imala čepiće za zalijepit za podlogu...nema to veze, genijalac uzme ručnu baš za ručku i iščupa je...lagano je opet ugura i kaže "ma nema ti ovo veze ona je i tako za ukras, nema funkciju"...nakon pola satnog naguravanja svih dijelova u space-bag kutiju napokon sam spreman ić doma...naravno, imaju politiku da ne daju kese...tako da sve štogod uzeli morate nosit u rukama..kese su za papke!

P.S naravno ručna nije bila za ukras

Zadnje izmijenjeno od: kukahara. 08.08.2008. u 23:53.
kukahara je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2008., 00:34   #1027
borisko
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor bacyc Pregled postova
i najveća provala, koje se dogodila dok smo radili gore navedeno. primjeti on da nema kabela, pa pita jel sam spojen bežično. ja mu velim da jesam. pita on koju brzinu imam, ja mu odgovorim 8meganešta. nabaci on pogled u stilu, ha koji debil, ništa ne zna i progovori: pa zašto si uzeo 8megabita kad se spajaš bežično? ostao sam na trenutak paf, i par sekundi neugodne tišine, dok nisam otprilike skužio zašto je to rekao. samo sam mu odgovorio da imam brzinu 8 megabita, minus 20-ak posto koje po defaultu skidaju, odnosno 6-6 i pol megabita, i to tim riječima. i nakon toga je bio pun sebe, pa se nisam ni trudio objasniti mu da je propusnost wirelessa malo veća od 2 megabita
hm, typo ili stvarno to misliš?ovisi kakvu karticu imaš, ali većina ima propusnost 54mbps tojest superG 108mbps...
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2008., 00:39   #1028
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ahhh, taj sarkazam
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 13:12   #1029
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp

LUXX's Avatar

Eto danas išao malo u kupovinu.
U Križevcima nema puno hardware ducana al vrijedi pokušat.

Dođem ja u prvi(HG šrot)

JA: Jel imate adaptere za kablove?
TIP: Naravno imamo sve.
JA:Juhu! trebal bi adapter sa molexa na 4 pinski atx.
TIP:Nemamo tu al možemo narucit.Al znate da onda gubite garanciju ak koristite taj adapter?
JA: Prvi put cujem tak nekaj.Pa nebi ih proizvodili a i otkud da proizvođac maticne zna dal sam koristio adapter ili konektor sa ploce?
TIP:Vjerujte mi mogu oni to.Ocitaju sa čipa.

Ej dok sam to cuo skoro sam pao na dupe.Svaka cast.

Pitam ga ja dalje.

JA:Ma problem je u tome što nova maticna treba 8 pinski ili 2x4 pinski atx a imam na napajanju samo 1x4 pinski.

TIP:Ma nije frka imamo mi napajanja sa tim 8 pinskim.
JA: Bemti pa necu opet mijenjat napajanje zbog glupog adaptera.
TIP:Ako koristiš adapter nece ti komp biti stabilan
JA:
TIP:Mogu ti napravit ponudu za napajanje koje ce ti sigurno bit dosta za tvoju konfu i ima 8 pinski atx.
JA: koje?
TIP:Imali smo nedugo 1000W chiefteca tu.On ce ti biti dosta.Znaš tvoja konfa ždere jako puno i treba ti takvo napajanje.

JA: Ajd vidimo se.Moram pitat elektru dal da im posudim struje ak mi bude previše.

Bemti ducane gdje rade samo specijalci!!!!!

Drugi ducan:

JA: Vidim da imate u izlogu Corsair 550W.
TIPi to?
JA:Ma kaj ne vidiš?Pa u izlogu ti je.
TIP:Aha pa to je samo kutija.Napajanje nemamo.Al možemo narucit.
JA:.OK vidim da imate i Corsair 750W tu. Kolko je ono?
TIP:Ma i to je isto samo kutija. Takvo što moramo narucit.
JA: Mislim si koji kreteni!!!! al dobro. Pitam ga dal oni imaju adaptere.
TIP:Nema ti toga kod nas.Samo u EU a tamo košta jako puno.
JA:Ajd bok.Moram na posao.

Covjece koji tipovi šecu po Križevcima to nema nigdje!!
LUXX je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2008., 13:25   #1030
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor bacyc Pregled postova
ma cek. imas 6-6.5mbita. to ti znaci izadje u idealnom slucaju oko 800kb/s, (sto nije malo). wirelessu se drasticno smanjuje brzina sa slabim signalom, jedan zid i vec se brzina prepolovi, a u idealnom slucaju wireless ima 1.5- 2mb/s, i to je sa 100% signala. doduse ovisi o driverima i hardwareu. zato ti je vjerovatno lik rekao da ti bas nije zgodno spajat se sa wirelessom ako ti je ruter na drugom kraju kuce (ako nije spoji se kabelom i uzivaj).
Dule je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2008., 14:21   #1031
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Malo si pomješao megabite i MegaBajte, pa još da se uvuku u priču MebiBajti, di bi došli?

Uglavnom, wireless gotovo uvijek bez problema nosi 8 megabita. Brzina koja se postize je nekih 2-3 megabajta, što je sasvim dovoljno i za najbrži aDSL.
Staro 12.08.2008., 12:53   #1032
e1ectra_one
Creepshow
Moj komp

e1ectra_one's Avatar

Konikom

Evo jedne zanimljive konfe iz Konikom-a, PC AMD PHENOM QUAD CORE 9600 BLACK ED. iz broja za kolovoz 2008.

nVidia + ATI
Samo 4.599 kn
e1ectra_one je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 12:03   #1033
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
ma cek. imas 6-6.5mbita. to ti znaci izadje u idealnom slucaju oko 800kb/s
ili ne
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2008., 00:50   #1034
Velikus
Premium
Moj komp

Velikus's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor dugixy1 Pregled postova
ma gabre iznedadio bi se,nisi daleko pa otiđi,i ja sam tako mislio,prizemlje su frižideri,ćak i neki opaki motor prodaju al gore imaju finu ponudu određenih marki ,muskin,dfi,najaće grafe,modeli evga ...preuredili su prostor.
pazi ovu scenu, danas otisao do hgspota po cooler za s775. neki jeftinjak tek tolko 50ak kn...

kazu oni -"nema.... imas tu zalmana za 300njak kn... ili spireov za 250kn...."

- a imate mozda onaj limic ili plastiku sto dodje ispod maticne,
cooler imam ali se sarafio direktno na kuciste... (nisam bio ziher dal ima za s775, pretpostavljao sam)

"kakav limic? da dodje limic odozdo to bi nasto kratki spoj, spalili bi se vodovi... ja bi vam preporucio zalmana, u kutiji su svi potrebni dodaci kako bi ga pricvrstili na plocu. inace... zalman se samo usteka i to je to, nema sarafljenja..."

ok... i odem... (obidjem jos par ducana.... nema nista)

i iz ocaja dodjem u mikromakro

- imate neki cooler za s775?
"da ali samo OVAJ... " i pokaze na coolermastera neku kvrgu za 200kn
- ok... a mozda neki jeftiniji?
"nema.. nazalost"...
-ok...
...dodjem platit, vadim novce iz djepa... fali mi 20kn...
- mozete mi, molim vas, samo pricuvat cooler, dodjem odmah?
"nema problema"

dodjem nakon 10min

drugi lik unutra... pitam opet...

- imate neki cooler za s775?
"da ali samo ovaj spire za 50kn"

taj sam i uzeo
Staro 21.08.2008., 01:41   #1035
BOGDO
klanfa
Moj komp

BOGDO's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
uletima ja nedavno s frendom u hgšrot(u Utrinama) i zuijmo po dućanu i odlučili se na razgledavanje laptopa da vidimo kaj nude.razgledavajući laptope vidim da dolaze neki dedek i bakica i zanimaju se za laptop valjda nekom za dar il tak neš.prilazi im prodavač i pita dali im može pomoć.
starci:"kakav je ovaj model?"-gledaju neki lenovo za nekih 5000Kn.
prodavač:"to vam je lenovo itd..."
starci:"dali ovaj model valja, dal je dobar"
prodavač:"ma to vam je odličan model,bla bla...dok nije došao do dijela da laptop ima licence od programa u vrijednosti od 8000Kn"-kad sam to čuo skoro sam se odvalio drapat od smijeha.

koja je to nesposobnost,koji su to lažljivci pa to je za nevjerovat.
to je ono kad zapošljavaju svaku lolu koja nema blage veze o računalima i tehnici a kamoli obrisat guzicu, a sve to da šefovi nebi trebali coltat malo više para za kvalitetno osoblje.

Intel i7 2,66GHz SLBEJ
GigaByte EX58-UD3R F6
3x2Gb Corsair TR3X6G1600C9G
WD6400AAKS
XFX 275 GTX XXX Edition
Corsair TX650W
CM 690
Samsung T220

BOGDO je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2008., 07:36   #1036
Misek_Chipsy
Someone :D
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
oa to ti je trgovacka skola i marketing jbg,balkanski mentalitet: "zaj*bi ili budi zaj*ban"
Staro 21.08.2008., 09:42   #1037
kObRa
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor LUXX Pregled postova
Eto danas išao malo u kupovinu.
U Križevcima nema puno hardware ducana al vrijedi pokušat.

Dođem ja u prvi(HG šrot)

JA: Jel imate adaptere za kablove?
TIP: Naravno imamo sve.
JA:Juhu! trebal bi adapter sa molexa na 4 pinski atx.
TIP:Nemamo tu al možemo narucit.Al znate da onda gubite garanciju ak koristite taj adapter?
JA: Prvi put cujem tak nekaj.Pa nebi ih proizvodili a i otkud da proizvođac maticne zna dal sam koristio adapter ili konektor sa ploce?
TIP:Vjerujte mi mogu oni to.Ocitaju sa čipa.

Ej dok sam to cuo skoro sam pao na dupe.Svaka cast.

Pitam ga ja dalje.

JA:Ma problem je u tome što nova maticna treba 8 pinski ili 2x4 pinski atx a imam na napajanju samo 1x4 pinski.

TIP:Ma nije frka imamo mi napajanja sa tim 8 pinskim.
JA: Bemti pa necu opet mijenjat napajanje zbog glupog adaptera.
TIP:Ako koristiš adapter nece ti komp biti stabilan
JA:
TIP:Mogu ti napravit ponudu za napajanje koje ce ti sigurno bit dosta za tvoju konfu i ima 8 pinski atx.
JA: koje?
TIP:Imali smo nedugo 1000W chiefteca tu.On ce ti biti dosta.Znaš tvoja konfa ždere jako puno i treba ti takvo napajanje.

JA: Ajd vidimo se.Moram pitat elektru dal da im posudim struje ak mi bude previše.

Bemti ducane gdje rade samo specijalci!!!!!

Drugi ducan:

JA: Vidim da imate u izlogu Corsair 550W.
TIPi to?
JA:Ma kaj ne vidiš?Pa u izlogu ti je.
TIP:Aha pa to je samo kutija.Napajanje nemamo.Al možemo narucit.
JA:.OK vidim da imate i Corsair 750W tu. Kolko je ono?
TIP:Ma i to je isto samo kutija. Takvo što moramo narucit.
JA: Mislim si koji kreteni!!!! al dobro. Pitam ga dal oni imaju adaptere.
TIP:Nema ti toga kod nas.Samo u EU a tamo košta jako puno.
JA:Ajd bok.Moram na posao.

Covjece koji tipovi šecu po Križevcima to nema nigdje!!
e moj luxx... jao jao... trebo si doc k meni u KC :P
al ovo je lol.... nemoj mi kolegu zejebavat
kObRa je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2008., 10:56   #1038
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor BOGDO Pregled postova
uletima ja nedavno s frendom u hgšrot(u Utrinama) i zuijmo po dućanu i odlučili se na razgledavanje laptopa da vidimo kaj nude.razgledavajući laptope vidim da dolaze neki dedek i bakica i zanimaju se za laptop valjda nekom za dar il tak neš.prilazi im prodavač i pita dali im može pomoć.
starci:"kakav je ovaj model?"-gledaju neki lenovo za nekih 5000Kn.
prodavač:"to vam je lenovo itd..."
starci:"dali ovaj model valja, dal je dobar"
prodavač:"ma to vam je odličan model,bla bla...dok nije došao do dijela da laptop ima licence od programa u vrijednosti od 8000Kn"-kad sam to čuo skoro sam se odvalio drapat od smijeha.

koja je to nesposobnost,koji su to lažljivci pa to je za nevjerovat.
to je ono kad zapošljavaju svaku lolu koja nema blage veze o računalima i tehnici a kamoli obrisat guzicu, a sve to da šefovi nebi trebali coltat malo više para za kvalitetno osoblje.
kvalitetno osoblje netreba nikome a pogotovo ne šefu jer ih treba više platit.
Ti ljudi trebaju znati prodati i ništa drugo jer se to od njih traži,a kakve metode će koristiti ga niko ne pita.

Da su uletili kod nekog kvalitetnog osoblja mislim da nebi kupili laptop.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2008., 11:02   #1039
Misek_Chipsy
Someone :D
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
inace KVALITETAN prodavac je na balkanu onaj ko ce prodat svakakvu spiku samo da proda...

ko frend koji se bavi preprodajom svega i svaceg...naspreha te do jaja....prodao bi ti ficu za 10.000€ i to takvom spikom da ces bit sretan i platit sa smjeskom i mislit da si odlicno prosao.....

prodavac koji ce rec kako stvari stoje i manje prodat,al kvalitetniji prema musteriji nazalost "nije kvalitetan prodavac" i nije isplativ za vlasnika ducana,uglavnom ce takav zavrsit na ulici i dobit manju placu nego neki kreten koji ce ti uvaljivat spiku, prodavat i zaradivat posteno.
Staro 21.08.2008., 11:05   #1040
Melani
Banned

Potpis.
Slažem se 500%
Staro 21.08.2008., 12:25   #1041
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Veeeelika istina. Poslodavac trazhi zaposlenika koji che ljudima prodati muda pod bubrege. Struchnost i znanje, barem kada je rijech o poslu prodavacha, su - sporedna stvar. I to je najzhalosnije od svega. Sjecham se jednoga razgovora za posao kojega obavih prije ohoho godina (dok sam josh bio mlad i naivan ) tokom kojega me je voditelj poslovnice pitao: po tvojem mishljenju, shto znachi biti dobar prodavach? Ja mu odgovorih da bi dobar prodavach bio onaj koji che potencijalnom kupcu znati dati odgovore na sva pitanja vezana za proizvod koji planira kupiti i koji che mu znati preporuchiti ono shto bi zadovoljilo kupcheve potrebe i ujedno imati dobar omjer ulozhenoga-dobivenoga.
E pa...to je bio pogreshan odgovor. Jer, po njemu tj. voditelju poslovnice.....dobar prodavach je ONAJ koji che kupchu prodati ono shto mu on sam (kao prodavach) pozheli prodati. Time je dotichni gospodin aludirao na to da bih ja, kao prodavach, chovjeku koji pozheli kupiti PC za surfanje netom i tipkanje u Wordu, trebao prodati mashinu od 10K kn sa high end grafikom, procesorom itd...itd. Mislim da ovime - dovoljno rekoh o tome shto poslodavci trazhe od svojih zaposlenika.
Zaramoth je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2008., 12:47   #1042
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Zaramoth Pregled postova
Mislim da ovime - dovoljno rekoh o tome shto poslodavci trazhe od svojih zaposlenika.
Ne smije se generalizirati. Ovo moze proci u zmrlj trgovinama, ali ne i u ozbiljnim firmama.
Staro 21.08.2008., 12:51   #1043
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Istina, moglo bi ispasti da generaliziram. Vjerujem, tj. znam da postoje i poslodavci kojima je cilj zaposliti struchno osoblje i biti na usluzi kupcu.
Nazhalost, gore spomenuti interview za posao i jest bio obavljen u jednoj od vechih (i ozbiljnijih) firmi u Rvata.
Staro 21.08.2008., 12:55   #1044
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Istina, moglo bi ispasti da generaliziram. Vjerujem, tj. znam da postoje i poslodavci kojima je cilj zaposliti struchno osoblje i biti na usluzi kupcu.
Nazhalost, gore spomenuti interview za posao i jest bio obavljen u jednoj od vechih (i ozbiljnijih) firmi u Rvata.
Ovisno je sto mislis o vecima i poznatijima. Recimo, pod to bi mogli proci i HGSpot i Vemil, no njih ne bih smatrao i ozbiljnima.
Staro 21.08.2008., 13:00   #1045
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ovisno je sto mislis o vecima i poznatijima. Recimo, pod to bi mogli proci i HGSpot i Vemil, no njih ne bih smatrao i ozbiljnima.
E tu se slazhemo. To shto su veliki, ne znachi automatski i da su ozbiljni. Dapache, iz vlastitoga iskustva primjetih da bash one firme koje ne bi mogli svrstati pod "velike", iako uspjeshno posluju vech godinama na ovim prostorima, u vechini sluchajeva imaju daleko ozbiljniji stav prema kupcima od ovih "velikih".
Staro 21.08.2008., 13:08   #1046
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
E tu se slazhemo. To shto su veliki, ne znachi automatski i da su ozbiljni. Dapache, iz vlastitoga iskustva primjetih da bash one firme koje ne bi mogli svrstati pod "velike", iako uspjeshno posluju vech godinama na ovim prostorima, u vechini sluchajeva imaju daleko ozbiljniji stav prema kupcima od ovih "velikih".
Tocno, a bas to i najvecem broju kupaca (u ovom slucaju fizickih osoba) i jest problem.
Ozbiljne firme ne trpaju lagere, nemaju beskrajan izbor modela, dosta ceto se radi po narudzbi, a to obicnom kupcu bas i ne odgovara.
Ove "velike" imaju dio gore navedenog, ali taj izbor (iliti lager) moraju i vrtiti, ne smiju se dovesti u situaciju da im roba propada na lageru pa je i ono razmisljanje gore dijelom i tocno.

Pitanje: da li, kad kupujes, robu koju nema cekas ili trazis sto ju moze zamijeniti?
Staro 21.08.2008., 13:19   #1047
Melani
Banned

kod mene ,a i velike većine se kupuje što ima.jer ionako nije nešto od presudne važnosti kad komp koristiš za zabavu,a ne za posao.
Staro 21.08.2008., 13:25   #1048
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Kada kupujem, uvijek najprije krenem u onu trgovinu koja ima na cijeniku ono shto meni treba po najpovoljnijoj cijeni. Ako taj artikal trenutno nemaju na stanju no dobavljiv je u razumnom roku (npr. 2,3 ili tjedan dana), naruchim artikal i prichekam. U sluchaju da je dobavljivost upitna, odem u drugu "najjeftiniju" trgovinu . Naravno, ovo vrijedi u sluchaju kada mi artikal nije nuzhno potreban istoga dana. No ponekad, sila boga ne moli i tada se kupuje u prvoj trgovini koja ima ono shto trazhim - na lageru. Ne moram niti spominjati da se tada...skuplje prodje.
Staro 21.08.2008., 14:13   #1049
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Kada kupujem, uvijek najprije krenem u onu trgovinu koja ima na cijeniku ono shto meni treba po najpovoljnijoj cijeni. Ako taj artikal trenutno nemaju na stanju no dobavljiv je u razumnom roku (npr. 2,3 ili tjedan dana), naruchim artikal i prichekam. U sluchaju da je dobavljivost upitna, odem u drugu "najjeftiniju" trgovinu . Naravno, ovo vrijedi u sluchaju kada mi artikal nije nuzhno potreban istoga dana. No ponekad, sila boga ne moli i tada se kupuje u prvoj trgovini koja ima ono shto trazhim - na lageru. Ne moram niti spominjati da se tada...skuplje prodje.
Upravo to. Velika vecina obicnih korisnika "mora" odmah kupiti (kad donese odluku), konzultira se s klincem iz susjedstva ili trgovcem, a jesam li vec napomenuo da mora "odmah" kupiti?
Staro 22.08.2008., 00:30   #1050
Velikus
Premium
Moj komp

Velikus's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
brijem da je to ona spreha, imas na sebi misfits majcu i odma ti daju labuda.

a da dodjes u odjelcu... malo bi se vise potrudili...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno