|
![]() |
#1021 | |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Gondar. 19.02.2014. u 00:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1022 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1023 | |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gondar. 19.02.2014. u 00:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1024 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Imam oko 80 igara sa Steama, koristim Eclipse za programiranje, radim sve ostale stvari poput ispisa dokumenata, skeniranja, amaterske obrade slika, Powerbuilder programiranje, surfanje...i jedino gdje nisam zadovoljan performansama na Full HD je GW2...ti još nisi naveo kakve kvantne proračune radiš ili čime zarađuješ kruh da ti je brži procesor od mog bitan..."rješavanje svakodnevnih zadataka" mi je nekako mutno...ko ti postavlja te zadatke? Možemo li dobiti jedan da vidimo koliko vremena mom kompu treba? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1025 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 19.02.2014. u 00:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Prvi PC sam složio prije skoro 20ak godina. Prije 15 godina sam počeo zarađivati na tome. Tada su se kupovali jači procesori ne samo zato da bi stvari radile brže nego jer sa slabijima se neke stvari uopće nisu mogle raditi. U to vrijeme razlika između slabih i jakih procesora je bila da li češ uopće moći slušati MP3 ili nečeš, da li češ moći pogledati DVD ili nečeš, kasnije i DivX npr. Danas mi je smiješno kada se ljudi kažu da im treba procesor od 1500+ kuna kad sve mogu raditi i s low end procesorom od 300kn. Ako je kućnom korisniku problem pričekati par sekundi ili minuta dulje za nešto više-manje nebitno i pri tome potroši tisuće kuna ekstra za jači proc, te ploču i napajanje da to sve izdrži, vjerojatno se radi o entuzijastu koji stvari radi iz gušta. Međutim ako taj isti omalovažava slabiji HW često bez pametnih argumenata onda se tu radi o nekim kompleksima i samodokazivanju. Ne ulazim među profesionalce koji drobe puno grafike, videa, kompajliraju velike aplikativne projekte ili modeliraju nešto kao ni u serverski segment. Tu se zarađuje novac, tu je vrijeme=novac i tu vrijede druga pravila. Ukoliko se radi o studentu, to smatram ulaganjem u budućnost i smatram ga entuzijastom. Danas/sutra će večina imati hardware poput ovoga, bit će im sasvim dosta i na tome će moći raditi sve što žele: http://www.anandtech.com/show/7869/a...19v-dcin-model |
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Zasto nebi izdvojia koju tisucu kuna vise za bolji proc, grafiku, ssd da priustis sebi ugodniji rad ili igranje? Ionako komp traje sigurnih 5+ godina prosjecnom korisniku pa i nije neka lova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ništa ne kažem za ljude koji guštaju, već za one koji su sami sebe uvjerili da im nešto treba iako im uopće ne treba, a k tome još uvjeravaju i druge govoreći o low end desktop procesorima praktički kao je to nešto s čim jedva podigneš windowse i učitaš web stranicu tipa Atom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
AMD Roadmap - Project SkyBridge
http://www.anandtech.com/show/7991/a...64bit-x86-core Vraćanje korijenima. - 20nm proces - Potpuno nova x86 arhitektura, bye-bye modularni dizajn - K12
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#1033 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Čitam diskurs Gondar vs AMD ambasadori. ![]() Za prosječne potrebe (net, slušanje mjuze, gledanje videa, office, igre) je već odavno prestala potreba za novim i jačim procesorima. Ali najveći dio procesora se ne prodaje zato što postoji realna potreba za većom snagom nego zbog mentaliteta "jače je bolje". Tog mentaliteta nisu pošteđeni AMD-ovci. Dapače. Većina OC-a svoje procesore iako im to najčešće uopće nije potrebno. OC-ali bi i najnovije Intele. Zato mi poprilično lažno izgleda taj "guru look" o stvarnim potrebama procesorske snage. Čast iznimkama.
![]() |
#1034 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo malo rumora o nadolazećim APU-ima. http://wccftech.com/amd-carrizo-apu-...-italian-leak/ Ako je istina i ako bude HBM na procesoru, možda napokon nešto pošteno i zaigramo na APU-ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Premium
|
A znam, al budući da su više manje samo preveli news-e sa bitsandchips.it onda mi je već malo lakše za povjerovat, pogotovo kad se već duže vrijeme zna da AMD zajedno sa Hynix-om razvija HBM... budemo vidili, al bi bila zanimljiva kombinacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Talijan kaže da je izvor zaposlenik jednog od proizvođača matičnih ploča. Svakako, komad memorije velike propusnosti odmah pokraj čipa bio bi velika prednost. HBM povlači i promijenu socketa tako da bi morali napraviti dva pakiranja budući da su već najavili kompatibilnost s FM2+ pločama. Carrizo navodno u sebi ima DDR4 kontroler pa su možda to planirali otpočetka, jedna verzija za FM2+, druga za mobilne platforme i novu serversku/desktop platformu. Opet to je puno para, a AMD ne leži na njima kao Intel... pričam sam sa sobom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Premium
|
ExtremeTech: AMD CEO just laid out the company’s two-year roadmap U kratkim crtama što je plan za budućnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
SVE OVISI KOJE IGRE. AKO TE IGRE MOGU DOBRO ISKORISTITI VIŠE JEZGRI KOJE IMA AMD, ONDA JE AMD BOLJI, AKO NE ONDA ĆE BITI BOLJE S INTELOM. I ISKLJUČI CAPS LOCK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Premium
|
http://techreport.com/news/27652/amd...nd-in-desktops Too long didn't read verzija: Carrizo ne dolazi na desktope... AM3+ i FM2+ su mrtvi, sljedeće za desktop 2016 pod imenom Zen. Nadam se da će Carrizo valjat što se mobile svijeta tiče, gledam da upgradeam laptop u 6.-7. mjesecu kad faks zaršim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
A sto ako namjeravaju prijeci na ddr4?Kako ce to ubaciti na FM2+ socket na kojemu idu procesori koji podrzavaju ddr3?Ne mogu vjecno podrzavati onu ideju u kojoj procesor ima 2 memorijska kontrolera i da potrosac moze birati koju memoriju zeli koristiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Premium
|
S Carizzom sumnjam da prelaze na DDR4. A i stvar je u tome što se u poptpunosti zaobilaze PGA utori za desktop. Uostalom, valjda znaju planove godinu unaprijed pa neka mi ne obećavaju dug život socketa da bi na kraju izdržao jednu liniju procesora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Realno - tko je očekivao "dug život" fm2+ platforme nakon fm1 i fm2 iskustava? Ja sigurno nisam To je bilo u najbolju ruku još jedna linija procesora ili nijedna. Na kraju krajeva FM je buđet platforma, nema tu neki veliki upgrade path - tko je uzeo quad to je to - jer sljedeća serija nije ništa bitno bolja (a dualci su na tim platformama neisplativi). Tko je sa quad trinity prešao na quad richland (recimo sa 750K na 760K) kad je isti kuki? I da dolazi carizzo sigurno nebi bio osjetno bolji od kaveria... BTW to da ne dolazi nije službeno ako se ne varam |
![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Bude kod amd-a neki novi proc jači od 760k? Nešto tipa FX6300? Mislim, ako ne bude, a fx6300 od u EOL...što ćemo slagati u konfama ![]() A kako vidim oni se samo bave nekim APU-ima i ništa pametno da naprave bez apu-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Premium
|
Carriza bih volio u FM2+ zbog HSA i ostalih đinđa-minđa. Da izbace jedan s 35W TDP-om prodavao bi se k'o halva. Sam Carrizo je prilagođen proizvodnom procesu koji je ugođen za nisku potrošnju i ne voli visoki napon i frekvencije tako da 65+W verzije ne bi imale smisla u usporedbi s Kaverijem. Ne-APU-i me ne zanimaju na toj platformi, 750K i slični su spašavanje yielda iako su i oni našli svoju publiku. Čini se da nema nikakvih novih procesora niti za AM3+ ni za FM2+ iako nije službeno kako kaže Manuel. Do nove platforme ništa novo ne dolazi, a koliko pažnje će desktop dobiti i s tom novom platformom je upitno. Ja sam se izgubio s tim kodnim imenima. K12 je ARM64 proc koji bi valjda spadao u performance segment (ne mobiteli/tablet već serveri), a Zen je x86 linija, ali u kojem rasponu performansa/TDP-a će se kretati nemam pojma. Ako je nekome to jasnije neka slobodno ovdje pojasni. Bilo bi kul da napokon dobijemo PGA ARM procesore. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1048 | |
Premium
|
Pa neki čiko iz amdeja je reko da će nasljednik vishere (dakle enthusiast desktop cpu, ne apu buđetarci) doći tek 2016 (vjerojatno u drugoj polovici godine). To je naravno novi socket i vjerojatno ddr4 EDIT evo: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 11.01.2015. u 12:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
da, i ja mislim...ne bu to izaslo iz prodaje sigurno jos ove godine...a i zalihe uvijek postoje, znamo da su se prosle godine vratili phenomi i athloni (ima ih i još) opet par komada u prodaju... tako ce i ovo kada ode EOL, vratiti se pa biti vrijedna roba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Premium
|
Ma da. Što se tiče ovih prošle godine - nisam mislio na to (i ja sam jednog 910e ubo), nego ono kad ih je bilo u kontinuitetu (955/965) bez prestanka do 2012/13 mislim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|