Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.02.2014., 23:55   #1021
Gondar
Registered User

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Hoćeš reći da kupnjom Intela kompenziraš neki svoj nedostatak? Sad je malo jasnije
Nisam nigdje rekao Intela osjetljivi fanboyu (nevjeroatno koliko ste vi AMD fanboysi osjetljivi na intel i sve vas asocira na njih a ne znam zašto :P) nego općenito kupnjom jačeg procesora jednostavno dobijem jači i brži procesor (Kužiš?) i svakodnevne zadatke ću moći brže i bolje obavljati i to je to, i šta je malo jasnije i o kakvim ti mojim nedostacima pričaš nije mi jasno?

Zadnje izmijenjeno od: Gondar. 19.02.2014. u 00:01.
Gondar je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2014., 00:00   #1022
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Gondar Pregled postova
navede 5 stvari u kojima je brzina procesora bitna, koliko ja znam procesor je mozak računala i njegova jačina i brzina je bitna za sve što radiš na računalu i može se koristit za milijun stvari a ne samo za editiranje 4k videa, terabajtne baze podataka, autocad modele sa više od milijun poligona itd.... tako da moj savjet radije sakrij to svoje nezadovoljstvo s procesorom i kad budeš imao šta pametnije za napisat onda se javi
Pa slobodno ti navedes par stvari . Za sto koristis racunalo da ti treba extra jak CPU?
Oglas

Oglas
Staro 19.02.2014., 00:05   #1023
Gondar
Registered User

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Pa slobodno ti navedes par stvari . Za sto koristis racunalo da ti treba extra jak CPU?
Rekao sam i opet ću reći procesor je mozak računala i potreban je za sve i da su ti vaši low end procesori zaista dovoljni za sve nebi nitko ni kupovao ove skuplje i kao i u svim drugim stvarima postoje jeftinije i skuplje i oduvijek je vrijedilo ono koliko platiš toliko dobiješ i nema se tu šta više pričati i razumijem da svako brani svog konja ali ovako kako se AMD fanboysi već godinama brane to je fenomen xD i pisalo se u raznim forumima o tome i koliko su osjetljivi na Intel da ne povjeruješ ali neka, sebe zavaravate ne mene ja ću uživati u svom Intelu a vi meni tvrdite koliko hoćete da su ti vaši procesori dovoljno ali samo se možete tješiti još jednom ispričavam se adminima i svima vama ako sam vas slučajno uvrijedio nije mi bila namjerna ali kao što sam već rekao AMD fanboysi znaju toliko branit svog konja da iznose gluposti i ne istine i jednostavno sam morao reagirati. I još za kraj da dodam volio bi više nego itko da AMD konkurira intelu u srednjem i višem segmentu i kupio bi ih odmah ali to se neće tako skoro dogodit jbg.

Zadnje izmijenjeno od: Gondar. 19.02.2014. u 00:13.
Gondar je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2014., 00:23   #1024
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Rekao sam i opet ću reći procesor je mozak računala i potreban je za sve i da su ti vaši low end procesori zaista dovoljni za sve nebi nitko ni kupovao ove skuplje i kao i u svim drugim stvarima postoje jeftinije i skuplje i oduvijek je vrijedilo ono koliko platiš toliko dobiješ i nema se tu šta više pričati i razumijem da svako brani svog konja ali ovako kako se AMD fanboysi već godinama brane to je fenomen xD i pisalo se u raznim forumima o tome i koliko su osjetljivi na Intel da ne povjeruješ ali neka, sebe zavaravate ne mene ja ću uživati u svom Intelu a vi meni tvrdite koliko hoćete da su ti vaši procesori dovoljno ali samo se možete tješiti još jednom ispričavam se adminima i svima vama ako sam vas slučajno uvrijedio nije mi bila namjerna ali kao što sam već rekao AMD fanboysi znaju toliko branit svog konja da iznose gluposti i ne istine i jednostavno sam morao reagirati. I još za kraj da dodam volio bi više nego itko da AMD konkurira intelu u srednjem i višem segmentu i kupio bi ih odmah ali to se neće tako skoro dogodit jbg.

Imam oko 80 igara sa Steama, koristim Eclipse za programiranje, radim sve ostale stvari poput ispisa dokumenata, skeniranja, amaterske obrade slika, Powerbuilder programiranje, surfanje...i jedino gdje nisam zadovoljan performansama na Full HD je GW2...ti još nisi naveo kakve kvantne proračune radiš ili čime zarađuješ kruh da ti je brži procesor od mog bitan..."rješavanje svakodnevnih zadataka" mi je nekako mutno...ko ti postavlja te zadatke? Možemo li dobiti jedan da vidimo koliko vremena mom kompu treba?
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2014., 00:43   #1025
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Nisam nigdje rekao Intela osjetljivi fanboyu (nevjeroatno koliko ste vi AMD fanboysi osjetljivi na intel i sve vas asocira na njih a ne znam zašto :P) nego općenito kupnjom jačeg procesora jednostavno dobijem jači i brži procesor (Kužiš?) i svakodnevne zadatke ću moći brže i bolje obavljati i to je to, i šta je malo jasnije i o kakvim ti mojim nedostacima pričaš nije mi jasno?
Da, sad si i mene zaintrigirao, aj molim te navedi listu tih svakodnevnih zadataka (ne bi ti trebalo biti teško pošto su svakodnevni) i da vidimo kojim to svakodnevnim zadacima jedan AMD od 300 Kn ne bi bio dovoljan (isto tako i jedan Intel od 300 Kn).

Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 19.02.2014. u 00:49.
MikaHR je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2014., 01:11   #1026
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Gondar ne kužim što točno tražiš? Jednostavno pogledaj za što točno koristiš cpu, imaš razne benchmarke, pogledaš cijene i kupiš si nešto u skladu s buđetom...
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2014., 15:49   #1027
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Prvi PC sam složio prije skoro 20ak godina. Prije 15 godina sam počeo zarađivati na tome. Tada su se kupovali jači procesori ne samo zato da bi stvari radile brže nego jer sa slabijima se neke stvari uopće nisu mogle raditi. U to vrijeme razlika između slabih i jakih procesora je bila da li češ uopće moći slušati MP3 ili nečeš, da li češ moći pogledati DVD ili nečeš, kasnije i DivX npr.

Danas mi je smiješno kada se ljudi kažu da im treba procesor od 1500+ kuna kad sve mogu raditi i s low end procesorom od 300kn. Ako je kućnom korisniku problem pričekati par sekundi ili minuta dulje za nešto više-manje nebitno i pri tome potroši tisuće kuna ekstra za jači proc, te ploču i napajanje da to sve izdrži, vjerojatno se radi o entuzijastu koji stvari radi iz gušta. Međutim ako taj isti omalovažava slabiji HW često bez pametnih argumenata onda se tu radi o nekim kompleksima i samodokazivanju.

Ne ulazim među profesionalce koji drobe puno grafike, videa, kompajliraju velike aplikativne projekte ili modeliraju nešto kao ni u serverski segment. Tu se zarađuje novac, tu je vrijeme=novac i tu vrijede druga pravila. Ukoliko se radi o studentu, to smatram ulaganjem u budućnost i smatram ga entuzijastom.

Danas/sutra će večina imati hardware poput ovoga, bit će im sasvim dosta i na tome će moći raditi sve što žele:

http://www.anandtech.com/show/7869/a...19v-dcin-model
Staro 26.03.2014., 15:59   #1028
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Zasto nebi izdvojia koju tisucu kuna vise za bolji proc, grafiku, ssd da priustis sebi ugodniji rad ili igranje? Ionako komp traje sigurnih 5+ godina prosjecnom korisniku pa i nije neka lova...
Staro 26.03.2014., 18:33   #1029
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ništa ne kažem za ljude koji guštaju, već za one koji su sami sebe uvjerili da im nešto treba iako im uopće ne treba, a k tome još uvjeravaju i druge govoreći o low end desktop procesorima praktički kao je to nešto s čim jedva podigneš windowse i učitaš web stranicu tipa Atom.
Staro 07.05.2014., 23:15   #1030
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
AMD Roadmap - Project SkyBridge

http://www.anandtech.com/show/7991/a...64bit-x86-core

Vraćanje korijenima.

- 20nm proces
- Potpuno nova x86 arhitektura, bye-bye modularni dizajn
- K12

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 09.05.2014., 09:54   #1031
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Bit će da su se opametili
Staro 09.05.2014., 10:04   #1032
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Živi bili pa vidili...bulldozer nije problem kao ideja, nego AMD-ov nedostatak resursa da uglanca stvar kako treba
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2014., 16:53   #1033
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Čitam diskurs Gondar vs AMD ambasadori.

Za prosječne potrebe (net, slušanje mjuze, gledanje videa, office, igre) je već odavno prestala potreba za novim i jačim procesorima.

Ali najveći dio procesora se ne prodaje zato što postoji realna potreba za većom snagom nego zbog mentaliteta "jače je bolje".
Tog mentaliteta nisu pošteđeni AMD-ovci. Dapače. Većina OC-a svoje procesore iako im to najčešće uopće nije potrebno. OC-ali bi i najnovije Intele.
Zato mi poprilično lažno izgleda taj "guru look" o stvarnim potrebama procesorske snage. Čast iznimkama.
Staro 13.07.2014., 10:27   #1034
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Evo malo rumora o nadolazećim APU-ima.

http://wccftech.com/amd-carrizo-apu-...-italian-leak/

Ako je istina i ako bude HBM na procesoru, možda napokon nešto pošteno i zaigramo na APU-ima.
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2014., 14:09   #1035
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
wccftech.com je jako loš izvor informacija. HBM sigurno je u kombinaciji, samo je pitanje u kojem vremenskom roku, za Carrizo sumnjam.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2014., 17:23   #1036
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
wccftech.com je jako loš izvor informacija. HBM sigurno je u kombinaciji, samo je pitanje u kojem vremenskom roku, za Carrizo sumnjam.
A znam, al budući da su više manje samo preveli news-e sa bitsandchips.it onda mi je već malo lakše za povjerovat, pogotovo kad se već duže vrijeme zna da AMD zajedno sa Hynix-om razvija HBM... budemo vidili, al bi bila zanimljiva kombinacija.
Staro 14.07.2014., 11:13   #1037
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Talijan kaže da je izvor zaposlenik jednog od proizvođača matičnih ploča. Svakako, komad memorije velike propusnosti odmah pokraj čipa bio bi velika prednost. HBM povlači i promijenu socketa tako da bi morali napraviti dva pakiranja budući da su već najavili kompatibilnost s FM2+ pločama. Carrizo navodno u sebi ima DDR4 kontroler pa su možda to planirali otpočetka, jedna verzija za FM2+, druga za mobilne platforme i novu serversku/desktop platformu. Opet to je puno para, a AMD ne leži na njima kao Intel... pričam sam sa sobom
Staro 13.09.2014., 22:30   #1038
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

ExtremeTech: AMD CEO just laid out the company’s two-year roadmap

U kratkim crtama što je plan za budućnost.
Staro 20.09.2014., 18:26   #1039
llama
Registered User
Moj komp

llama's Avatar

Datum registracije: Aug 2014
FX 6300 (BEZ OC) VS i3 4130?
IGRAJU SE VECINOM FPS IGRE
Staro 20.09.2014., 18:59   #1040
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
SVE OVISI KOJE IGRE. AKO TE IGRE MOGU DOBRO ISKORISTITI VIŠE JEZGRI KOJE IMA AMD, ONDA JE AMD BOLJI, AKO NE ONDA ĆE BITI BOLJE S INTELOM.

I ISKLJUČI CAPS LOCK.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2015., 20:47   #1041
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

http://techreport.com/news/27652/amd...nd-in-desktops

Too long didn't read verzija:
Carrizo ne dolazi na desktope... AM3+ i FM2+ su mrtvi, sljedeće za desktop 2016 pod imenom Zen.

Nadam se da će Carrizo valjat što se mobile svijeta tiče, gledam da upgradeam laptop u 6.-7. mjesecu kad faks zaršim...
Staro 10.01.2015., 22:35   #1042
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Nabijem ih. Šta je s onom sličicom gdje obećavaju dug život FM2 socketu?
Staro 10.01.2015., 23:10   #1043
Albert Wesker
Premium
Moj komp

Albert Wesker's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Nabijem ih. Šta je s onom sličicom gdje obećavaju dug život FM2 socketu?
A sto ako namjeravaju prijeci na ddr4?Kako ce to ubaciti na FM2+ socket na kojemu idu procesori koji podrzavaju ddr3?Ne mogu vjecno podrzavati onu ideju u kojoj procesor ima 2 memorijska kontrolera i da potrosac moze birati koju memoriju zeli koristiti.
Staro 10.01.2015., 23:33   #1044
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

S Carizzom sumnjam da prelaze na DDR4. A i stvar je u tome što se u poptpunosti zaobilaze PGA utori za desktop. Uostalom, valjda znaju planove godinu unaprijed pa neka mi ne obećavaju dug život socketa da bi na kraju izdržao jednu liniju procesora.
Staro 11.01.2015., 00:28   #1045
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Realno - tko je očekivao "dug život" fm2+ platforme nakon fm1 i fm2 iskustava? Ja sigurno nisam
To je bilo u najbolju ruku još jedna linija procesora ili nijedna. Na kraju krajeva FM je buđet platforma, nema tu neki veliki upgrade path - tko je uzeo quad to je to - jer sljedeća serija nije ništa bitno bolja (a dualci su na tim platformama neisplativi). Tko je sa quad trinity prešao na quad richland (recimo sa 750K na 760K) kad je isti kuki? I da dolazi carizzo sigurno nebi bio osjetno bolji od kaveria...

BTW to da ne dolazi nije službeno ako se ne varam
Staro 11.01.2015., 10:07   #1046
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Bude kod amd-a neki novi proc jači od 760k? Nešto tipa FX6300?

Mislim, ako ne bude, a fx6300 od u EOL...što ćemo slagati u konfama FX6300 je zvijerka i volio bi da dođe nešto novo u tom rangu

A kako vidim oni se samo bave nekim APU-ima i ništa pametno da naprave bez apu-a
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2015., 10:59   #1047
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Carriza bih volio u FM2+ zbog HSA i ostalih đinđa-minđa. Da izbace jedan s 35W TDP-om prodavao bi se k'o halva. Sam Carrizo je prilagođen proizvodnom procesu koji je ugođen za nisku potrošnju i ne voli visoki napon i frekvencije tako da 65+W verzije ne bi imale smisla u usporedbi s Kaverijem. Ne-APU-i me ne zanimaju na toj platformi, 750K i slični su spašavanje yielda iako su i oni našli svoju publiku.

Čini se da nema nikakvih novih procesora niti za AM3+ ni za FM2+ iako nije službeno kako kaže Manuel. Do nove platforme ništa novo ne dolazi, a koliko pažnje će desktop dobiti i s tom novom platformom je upitno.

Ja sam se izgubio s tim kodnim imenima. K12 je ARM64 proc koji bi valjda spadao u performance segment (ne mobiteli/tablet već serveri), a Zen je x86 linija, ali u kojem rasponu performansa/TDP-a će se kretati nemam pojma. Ako je nekome to jasnije neka slobodno ovdje pojasni. Bilo bi kul da napokon dobijemo PGA ARM procesore.
Staro 11.01.2015., 12:47   #1048
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Pa neki čiko iz amdeja je reko da će nasljednik vishere (dakle enthusiast desktop cpu, ne apu buđetarci) doći tek 2016 (vjerojatno u drugoj polovici godine). To je naravno novi socket i vjerojatno ddr4

EDIT

evo:

Citiraj:
AMD’s FX series of processors has been relatively less active, what’s the plan for the future?
Lienhard: Last year we introduced the Piledriver architecture and achieved good market performance,we see about 30% growth. Kaveri also used the updated Steamroller architecture.
Within two years you will definitely see an update to the FX series in the high-performance market segment.

Read more: http://wccftech.com/amd-ceo-hints-re...#ixzz3MHITAk6w
Nego što se tiče EOL trenutnih fx-eva kad se prestaju proizvoditi? Mislim da su bile neke priče od 2015 - zna li tko? U svakom slučaju postoje zalihe, neće to nestati preko noći, bit će ih sigurno 2015 i 2016 - vjerojatno i duže. Sjetite se koliko su dugo phenom II bili u prodaji

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 11.01.2015. u 12:54.
Staro 11.01.2015., 13:03   #1049
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
da, i ja mislim...ne bu to izaslo iz prodaje sigurno jos ove godine...a i zalihe uvijek postoje, znamo da su se prosle godine vratili phenomi i athloni (ima ih i još) opet par komada u prodaju... tako ce i ovo kada ode EOL, vratiti se pa biti vrijedna roba
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2015., 13:19   #1050
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Ma da. Što se tiče ovih prošle godine - nisam mislio na to (i ja sam jednog 910e ubo), nego ono kad ih je bilo u kontinuitetu (955/965) bez prestanka do 2012/13 mislim.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno