Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2016., 20:33   #1021
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Probao f. reset ? Meni ovo liči na neki sw problem i soft reboot ..
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2016., 20:49   #1022
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kod mene baterija standardno dobra, pogotovo na wifi-u. 3g/4g brze kolje bateriju a pogotovo kad je signal los... Prvih 60-tak % sam bija na wifi a ostatak na 3g.

Oglas
Staro 15.05.2016., 21:33   #1023
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp

MeanBoss's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
A ništa pokušat factory reset... Pa vidit kako idu stvari, to mi je i palo na pamet.. Jer onaj prelazi na 6.0 nisam radio clean install!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2016., 21:39   #1024
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Smanji sliku, bokte 4k statsi od moba...
JuiceBox je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2016., 02:01   #1025
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Jel MM još uvijek ima taj bug sa battery drainom ?
Ovisi
Ja sam imao od izlaska MM-a za S5 do dana današnjeg 2x random, ničim izazvan enorman battery drain od strane famoznog android systema, sve ostale dane najnormalnije imam sa svim živim popaljenim 3-4h sot od jutra do ponoći bez ikakvih problema.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Za S5, da. Nije da će pocuclati bateriju u par sati, ali definitivno je cucla brže nego L.
Kojom app bi se moglo dobiti detaljnije izvješće u vezi potrošnje? Ova defaultna mi baš ne ulijeva previše povjerenja sa svojim mjerenjima. Po njoj, najviše cucla ekran, što mi baš i nije logično jer mi je ekran i prije bio na istim postavkama pa je baterija trajala osjetno duže.
Je, ekran je uglavnom broj 1 osim kad se pojavi android system na broju jedan, onda baterija 'nestaje'

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Nakon 2 godine razmisli o tome da ti je mozda sama baterija problem, a ne update. I sam sam prezivio update na MM, kleo LP i losu bateriju, ali nikad ta baterija nije bila kao na KK romovima. Na kraju sam nakon 2 godine promjenio bateriju, updejtao na MM i dobio skoro pa istu autonomiju kao na KK (vucem paralelu s Nexusom 5).
Lako moguće, pogotovo kad ima 600injak punjenja ko moja za ovih 23mjeseca.... Baš kontam uzet novu pa vidit kak će se ponašat.

Btw, jučer sam napravio zahtjev za produženje ugovorne obveze, stiže S7 gold za 2700 kunića. Danima sam mozgao uzet G5, Htc10 ili S7, prelomila me nemoralna ponuda
Staro 16.05.2016., 07:49   #1026
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ovisi
Btw, jučer sam napravio zahtjev za produženje ugovorne obveze, stiže S7 gold za 2700 kunića. Danima sam mozgao uzet G5, Htc10 ili S7, prelomila me nemoralna ponuda
Hmm, poznavajući tebi, pretpostavljam da je stvarno dobra ponuda kad si uzeo mob na ugovor? Kod kojeg zla si to dobio?
Staro 16.05.2016., 10:20   #1027
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

Javi kakav je

Staro 16.05.2016., 10:46   #1028
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
2700kn na produljenje ugovora? Meni se to čini malo too much, ali ako se korsite određene telekom usluge na duže vrijeme, onda se može potpisat novi ugovor.
U tom slučaju bolje 2700 nego 3500 na njuški za isti takav.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2016., 11:01   #1029
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Hmm, poznavajući tebi, pretpostavljam da je stvarno dobra ponuda kad si uzeo mob na ugovor? Kod kojeg zla si to dobio?
Htlopovi. A gle, pretplatu imam i imat ću tak i tak, uz malo popusta i na nju zbog cijelog dijapazona trenutno korištenih usluga kod htlopova, ova cijena koja važi do danas da je s7 2700kn bez ikakvih rata i ratica je bila jednostavno za ne propustit.

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Javi kakav je

2700kn na produljenje ugovora? Meni se to čini malo too much, ali ako se korsite određene telekom usluge na duže vrijeme, onda se može potpisat novi ugovor.
U tom slučaju bolje 2700 nego 3500 na njuški za isti takav.
Objasnih lennyu tj siniši gore sve. Sve i da je manja razlika bila od tih 800-1000kn njuška-pretplata za ganc egal novi mob, uzeo bih ga opet ovako jer uvijek preferiram trgovinu nad ko zna čim s njuške, što me uostalom i košta jer ne živim u zg, a ovako mob dođe kući bez kune extra troška.
Staro 16.05.2016., 11:12   #1030
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Istina

Nego, stigla je konačno BTU verzija 6.0.1 CPE1 za S5 G900F, kompajlirana 03.05.
Danas popodne ide fleš

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 16.05.2016. u 11:19.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2016., 12:19   #1031
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Meni samo nije jasno zasto note 3 nije dobio MM. Taj uredaj moze vrtit android N a ne MM.
Staro 16.05.2016., 12:38   #1032
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Onda ne bi razmišljao o novom noteu ako želiš imat MM

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2016., 12:44   #1033
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Zato nikad vise necu kupit samsung i to je to . Nije mi cilj flejmat ali mob sa quad core procom, 3 gb rama i fhd ekranom staje na lolilpopu. To ne da je smijesno, to je za vristat od smijeha. Idiotizam kakav je poznat ocito samo samsungu. Pa pola mobova danas nema 3 gb rama a dobit ce MM.
Staro 16.05.2016., 12:50   #1034
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Zato nikad vise necu kupit samsung i to je to . Nije mi cilj flejmat ali mob sa quad core procom, 3 gb rama i fhd ekranom staje na lolilpopu. To ne da je smijesno, to je za vristat od smijeha. Idiotizam kakav je poznat ocito samo samsungu. Pa pola mobova danas nema 3 gb rama a dobit ce MM.
Zbog rog razloga sam prekrižio LG, HTC, nexus i dalje valja.
Vidjet ćemo kak bu sa samsungom, ali to je postalo "normalno" nažalost.
Kad odvrtimo sve brandove otići ćemo ili na jabuku ili na windowse

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2016., 13:07   #1035
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Danas skidam btu napokon. Nego koji zadnji touch recovery s rootom stavit na MM?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2016., 13:14   #1036
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Važno da za Note 4 N910F još ni traga MM kod TeKoma.. izić će prije novi Star Wars film kako su krenuli
Staro 16.05.2016., 13:31   #1037
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Delpiero Pregled postova
Važno da za Note 4 N910F još ni traga MM kod TeKoma.. izić će prije novi Star Wars film kako su krenuli
Ne kužim... zašto preko Sammobilea ne vidiš koje verzije postoje (recimo baš BTU ili neka nebrandirana verzija) te ju skineš preko SamFirma i flešaš preko Odina ?
Moj mob je VIP based pa koristim BTU fw koji je Open Europe UK
Staro 16.05.2016., 13:39   #1038
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ne kužim... zašto preko Sammobilea ne vidiš koje verzije postoje (recimo baš BTU ili neka nebrandirana verzija) te ju skineš preko SamFirma i flešaš preko Odina ?
Moj mob je VIP based pa koristim BTU fw koji je Open Europe UK
Iskreno, flashao sam dok sam sony Z1 imao redovito, ali otkako sam na samsungu, nisam nikako..Pa lijeno čekao službeni update(uz disableanje neželjenih stvari)...

Dakle, mogu skinut recimo germany ili france firmware(danas izišlo)-ne piše da su brendirani... I sa Odinom flashat na mobitel bez grižnje savjesti da mogu što poremetiti (znam da knox neće bit okinut, ali nisam u toku jeli što drugo treba paziti..) ?
Staro 16.05.2016., 14:21   #1039
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Onak zdravoseljački - isti qrac ko na Sonyju

Princip je isti samo što je kod Sonyja bilo bolje što si imao opciju da pri flešanju odma tvornički reseta mob. Ovdje ćeš to morat napraviti naknadno.

Postupak je jednostavan:
1. Odi na Sammobile i vidi za svoj model što je dostupno te si zapiši kod od 3 slova - koji FW te zanina
2. Skini SamFirm sa XDA i tamo upiši svoj model i 3 slova od FWa, skini i enkodiran (još unzippaš paket)
3. Vrati se na Sammobile, uđi u svoj željeni FW i tamo sa linka koji daju u postuku skini zadnji Odin
4. Gledaj video how to i radi isto.
5. Kad sve prođe dobro, uđi u recovery i napravi Wipe data/wipe cache i imaš novi mob.

Dakle, 95% ti je sve isto kao u Sonyja samo se softver drugačije zove. Princip je isti.

Da, onaj na kojem ne piše niš u zagradi, taj nije brendiran za telekom. Ili čekaj malo BTU verziju, vidim da ima ali je 5.1.1.
Ali ako ti se neda čekat BTU, uzmi slobodno Germany.
Staro 16.05.2016., 15:44   #1040
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Lol koja rezonacija. Pa tak neš kupit nijedan mob osim nečeg od jabučara, no srećom voliš ih pa ajd

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Zbog rog razloga sam prekrižio LG, HTC, nexus i dalje valja.
Vidjet ćemo kak bu sa samsungom, ali to je postalo "normalno" nažalost.
Kad odvrtimo sve brandove otići ćemo ili na jabuku ili na windowse
Baš tak. Ne znam čemu gore čuđenje ko pura dreku, kad je politika neupdejtanja ista/slična kod svih major proizvođača mobitela iz jednog jednostavnog i jasnog razloga - pa kome bi prodavali onda nahajpane nove modele??
Staro 16.05.2016., 15:49   #1041
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

"Ovcama" koje daju 3+k kuna ako hoces novi mob. Ne omalovazavam nikog, oni su to od nas napravili. Ali srecom po xda ekipu, mogu nam ga poglabat.
Staro 16.05.2016., 16:03   #1042
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
"Ovcama" koje daju 3+k kuna ako hoces novi mob. Ne omalovazavam nikog, oni su to od nas napravili. Ali srecom po xda ekipu, mogu nam ga poglabat.
Gle, ko i za sve, imaš 2 kuta gledanja (najmanje).
Nekog kog boli ona stvar na kojoj verziji softvera mu je mob jer isti taj uređaj radi kako treba svaki dan, i nekog ko pati na to da ima najnoviji model uvijek.
Ja se recimo uopće nisam smarao kad će i šta će bit sa 6.0 na S5 jer je radio besprijekorno i na 4.4.2 i na 5.0. Ono, doslovno me zaboli kifla za taj broj u softveru ako mob radi ono što treba i onako kako treba raditi.
Isto kako i smatram da sve i jedan mob unazad od generacije S4/Optimusa G je itekako dovoljan za 99% korisnika za svakodnevnu normalnu upotrebu. Ništa se od tog doba spektakularno nije a bome i neće uskoro dogoditi/pojaviti na tržištu. Pegla se kamera, nasviravaju se taktovi i trpa ram, a i dalje smo mi na tih 12-13-16mpx, i dalje smo mi (u većini slučajeva) na 4 jezgre (i to samo pogledaj specse od 820ke, 2 brže i 2 sporije jezgre) i dalje smo mi na baterijama koje ne mogu napojit te ekrane kako treba da bi taj mob imao koji dan korištenja a ne od ujutro do navečer, itd., a ti se tu smaraš što ti je mob kojeg ćeš ti osobno tak i tak riješit za mjesec dva jer ti ionak sve dopi.di u kratkom vremenu, nema brojčicu 6.0.1 kad otvoriš system info, nego 5.0, strašna stvar.... Radije bi ja da oni sve ovo gore navedeno unaprijede, a ponajviše battery life
Staro 16.05.2016., 16:15   #1043
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Zapravo ta 'brojka' kako ju predstavljas nije samo brojka. Ona ima i neko znacenje, a tu ne mislim samo na nove funkcije unutar nove verzije (tipa Doze).

Sta mislis zasto Apple trenutacno vlada Enterprise segmentom trzista? Mozda zato sto neki exploiti tipa Stagefright i dalje nisu pokrpani na velikoj vecini mobitela? Mozda zato jer buduci exploiti nece biti takodjer pokrpani, ili ce biti pokrpani tek nakon pola godine od otkrica istih?

Uzmi recimo koristenje mobitela umjesto kartica. Kod nas jos nije zazivjelo, ali kroz 2-3 godine hoce sigurno. Osobno mobitelu na starijim verzijama ne bih povjerio svoju karticu. Nikad, pa ni tad.

Zato google ova fragmentacija brine na veliko. Zato bi se i Samsung/HTC/LG/Sony trebali zabrinuti. Jer ubuduce im nece tako lako proci uzasan upgrade, mogli bi ih sami korisnici na kraju kazniti. Jos ako neki broj korisnika popusi lovu sa racuna radi toga sto nije primio tu 'brojku'...

Tebi ovo mozda nista ne znaci. No vjerovao ili ne, ima ljudi kojima znaci. Uostalom, ako platis mobitel 700€, onda ocekujes za takvu cijenu i premium podrsku, a ne da te proizvodjac tretira kao ovcu za sisanje.

IMHO ovo sve ide naravno.
Staro 16.05.2016., 16:23   #1044
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:
Gle, ko i za sve, imaš 2 kuta gledanja (najmanje).
Nekog kog boli ona stvar na kojoj verziji softvera mu je mob jer isti taj uređaj radi kako treba svaki dan, i nekog ko pati na to da ima najnoviji model uvijek.
Ja se recimo uopće nisam smarao kad će i šta će bit sa 6.0 na S5 jer je radio besprijekorno i na 4.4.2 i na 5.0. Ono, doslovno me zaboli kifla za taj broj u softveru ako mob radi ono što treba i onako kako treba raditi.
Isto kako i smatram da sve i jedan mob unazad od generacije S4/Optimusa G je itekako dovoljan za 99% korisnika za svakodnevnu normalnu upotrebu. Ništa se od tog doba spektakularno nije a bome i neće uskoro dogoditi/pojaviti na tržištu. Pegla se kamera, nasviravaju se taktovi i trpa ram, a i dalje smo mi na tih 12-13-16mpx, i dalje smo mi (u većini slučajeva) na 4 jezgre (i to samo pogledaj specse od 820ke, 2 brže i 2 sporije jezgre) i dalje smo mi na baterijama koje ne mogu napojit te ekrane kako treba da bi taj mob imao koji dan korištenja a ne od ujutro do navečer, itd., a ti se tu smaraš što ti je mob kojeg ćeš ti osobno tak i tak riješit za mjesec dva jer ti ionak sve dopi.di u kratkom vremenu, nema brojčicu 6.0.1 kad otvoriš system info, nego 5.0, strašna stvar.... Radije bi ja da oni sve ovo gore navedeno unaprijede, a ponajviše battery life
Jok više, evo me na ip6s vec skoro 6 mj ( da da dobro si procitao ) , i htio ga bas nedavno probat, i malo se poigrao po centrima s ovim top androidima i reko neka hvala, povlacim iz prodaje.A siguran sam minimum jos 4 g za support barem sto se OSa tice. Eno ekipa na 4s jos gura novi os. Ako te vec zaboli, s5 ti radi super, dobio si 6.0.1, sto si kupio s7 ? Dobio si slabiji battery life, i jacu kameru?
Staro 16.05.2016., 16:34   #1045
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Onak zdravoseljački - isti qrac ko na Sonyju

Princip je isti samo što je kod Sonyja bilo bolje što si imao opciju da pri flešanju odma tvornički reseta mob. Ovdje ćeš to morat napraviti naknadno.

Postupak je jednostavan:
1. Odi na Sammobile i vidi za svoj model što je dostupno te si zapiši kod od 3 slova - koji FW te zanina
2. Skini SamFirm sa XDA i tamo upiši svoj model i 3 slova od FWa, skini i enkodiran (još unzippaš paket)
3. Vrati se na Sammobile, uđi u svoj željeni FW i tamo sa linka koji daju u postuku skini zadnji Odin
4. Gledaj video how to i radi isto.
5. Kad sve prođe dobro, uđi u recovery i napravi Wipe data/wipe cache i imaš novi mob.

Dakle, 95% ti je sve isto kao u Sonyja samo se softver drugačije zove. Princip je isti.

Da, onaj na kojem ne piše niš u zagradi, taj nije brendiran za telekom. Ili čekaj malo BTU verziju, vidim da ima ali je 5.1.1.
Ali ako ti se neda čekat BTU, uzmi slobodno Germany.
hvala
Staro 16.05.2016., 16:38   #1046
ThePornstar
Premium
Moj komp

ThePornstar's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Sta mislis zasto Apple trenutacno vlada Enterprise segmentom trzista?
Kak misliš "vlada"? Daj neke podatke

CPU: Intel i5 8250u

RAM: 16 GB

VGA: Intel UHD 620

SSD1: Samsung PM981 NVMe 256 GB

LCD: 14" Innolux N140HCG-GR2 (low power, 400 nits)

Battery: 57 Wh internal

ROM: Android 9
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2016., 17:29   #1047
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Citiraj:
Autor ThePornstar Pregled postova
Kak misliš "vlada"? Daj neke podatke
http://venturebeat.com/2015/02/26/io...ays-flat-at-1/

Prvi rezultat s googlea. Znam da sam nedavno citao da u tom segmentu Android opao zadnji kvartal, lako upalis google i pronadjes jos o tome.

Sto je u krajnju ruku i logicno, jer koliko god da je Android mocniji po pitanju funkcija, toliko je iOS po pitanju sigurnosti. Ali to je offtopic, pa je laganini EOD sa moje strane. Barem u ovoj temi, ako zelis vise o tome, salji PM
Staro 16.05.2016., 17:38   #1048
Fatal
kenova?
Moj komp

Nego momci recte vi men' oćul ja moć da samo uprem update u postavakama i da on iđe sam da sve učini. Da ne skidam Odinove i ostalo. Jab to mećnuo na galaksi s5 na Poma mreži 😀
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2016., 18:36   #1049
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Flešovo BTU... dirty flash. Za sada sve radi OK, pa možda ni neću factory resetat.
Staro 16.05.2016., 19:51   #1050
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Ako te vec zaboli, s5 ti radi super, dobio si 6.0.1, sto si kupio s7 ? Dobio si slabiji battery life, i jacu kameru?
Slabiji batt life na S7 vs S5?
Dobra....

Uzeo sam S7 - zato što mogu, zato što hoću, zato što mi se sviđa, zato što mi treba novi mob iz određenih razloga a po mojoj rezonaciji (birao sam između htc10-lg g5-s7) s7 je bio najbolji izbor zbog opet činjenice best allroundera - vodootpornost, ekran, kamera, baterija, te zato što sam kompletno preskočio s6 (i konkurenciju naravno).
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno