Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2013., 13:20   #1021
turista
Premium
Moj komp

turista's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ako je adresirano na tebe
turista je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2013., 13:29   #1022
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor turista Pregled postova
ako je adresirano na tebe
Trebalo bi biti. Adresa na koju sam narucio je adresa gdje radim (uvijek si narucim da mi dodje na posao) na moje ime... Nikad problema.
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2013., 13:32   #1023
turista
Premium
Moj komp

turista's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
to nema veze. mnogima je s h.b. stiglo u hr na ime jack martin. jedino ako odeš tamo i možda ti samo pokažu što je unutra i to je sve. fotografiraj za svaki slućaj zbog p.p. i ako je fake da ti lakše vrate lovu
turista je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2013., 14:27   #1024
pilotbabo
Registered User

pilotbabo's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@pilotbabo
Yep. Slavko postigao gol.

šta sad, tream čekat da traže račun i uplatit?
pilotbabo je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2013., 14:40   #1025
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor pilotbabo Pregled postova

šta sad, tream čekat da traže račun i uplatit?
Jel ti čitaš zadnjih 296 postova ovdje ? nebrojeno puta je objašnjeno:

1. Dobiješ pismo sa carine. U njemu je poziv koji sadrži PCP broj.
2. NAKON što si dobio pismo, šaljem e-mail na adresu 10004.zagreb@posta.hr potvrdu o uplati (najbolje je PDF sa paypal transakcije).
3. Kad dobiješ automacki odgovor, tada je sve OK, mobitel je u postupku carinjenja.
4. PDV plaćaš prilikom preuzimanja paketa. Plaćaš poštaru ili u pošti. Plaćaš iznos od 25% cijene koju si platio + cca 30kn (troškovi i poštarina do tebe).

Dakle, dok ne dobiješ pismo od carinarnice Zagreb, ne mrdaš. Nema zvanja, pitanja, e-mailova, požurnica jer će te glatko odjebat.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2013., 15:16   #1026
pilotbabo
Registered User

pilotbabo's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
čitam čitam, a jel nije na odmet utvrdit gradivo...hvala...
pilotbabo je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2013., 18:50   #1027
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nekako mi se čini da je jedina rečenica koju Kinezi znaju "Please wait few more days". Tu mantru su mi ponavljali posljednjih tjedan-dva, dok sam se raspitivao o svom mobitelu. Prekjučer sam im dao 2 dana da mi vrate lovu jer mi je do*izdilo čekati, na što, pogađate, dobijem odgovor "Please wait few more days" (priznajem, pitali su me još jesam li provjerio na pošti jel stigao, no ovaj "please" se ponavljao nekoliko puta). WTF? Danas dignuo dispute, stavio napomenu da sam im dao rok od 2 dana u kojem se nisu očitovali, da bi mi nakon 5 minuta stigao mail od Minideala s linkom na moj profil na stranici gdje se vidi refund umanjen za 5.23$. To su nekakvi manipulativni troškovi, koji vrag? Kad mogu očekivati lovu na Paypal računu?
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2013., 18:54   #1028
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

mislim da su to njihovi troškovi. bitno da uplate sve ovo ostalo. drago mi je da si uspio vratiti veliki dio svojih para
Staro 07.12.2013., 18:59   #1029
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
mislim da su to njihovi troškovi. bitno da uplate sve ovo ostalo. drago mi je da si uspio vratiti veliki dio svojih para
Ma i meni, neka im to samo se nadam da će to sjesti ubrzo, da završim tu priču..
Staro 07.12.2013., 20:08   #1030
brmbo
Premium
Moj komp

brmbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
Ma i meni, neka im to samo se nadam da će to sjesti ubrzo, da završim tu priču..
Ja kod njih kupija dva moba i stvarno za svaku pohvalu.
Prvi doša nakon 17 dana ravno kući a drugi nakon 16 ali na carinu pa još tamo 12.
Mobiteli uredno zapakirani sa poklonima(case+ screen) na hrvatskom i rootani, maknute sve nepotrebne aplikacije.
Jutros naručen i treći kod njih
brmbo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2013., 20:21   #1031
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor brmbo Pregled postova
Ja kod njih kupija dva moba i stvarno za svaku pohvalu.
Prvi doša nakon 17 dana ravno kući a drugi nakon 16 ali na carinu pa još tamo 12.
Mobiteli uredno zapakirani sa poklonima(case+ screen) na hrvatskom i rootani, maknute sve nepotrebne aplikacije.
Jutros naručen i treći kod njih
Bio sam malo sarkastičan u prvoj poruci, nemam apsolutno nikakvih pritužbi glede kupovine na Minideal-u i svakome bih baš njih preporučio. Meni su uredno nakon upita imaju li mob na stanju odgovorili da imaju, mob uredno poslali 2 dana nakon kupnje, nisu zavlačili kao neki. No zna se tko snosi odgovornost ako paket ne dođe do kupca, iako krivnja nije neposredno njihova nego (Singapurske) pošte. Iživciralo me to što se sve moglo riješiti i bez uplitanja Paypala, no tu su se malo pravili ludi pa su na kraju vidjeli da je vrag odnio šalu..
Staro 07.12.2013., 20:39   #1032
brmbo
Premium
Moj komp

brmbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Ma u pravu si i ja bi isto napravija ali puno ranije, ti si ima i previše strpljenja.
brmbo je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2013., 21:40   #1033
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor brmbo Pregled postova
Ma u pravu si i ja bi isto napravija ali puno ranije, ti si ima i previše strpljenja.
Pao je pod dojam lokalnih dušebrižnika koji su ga odgovarali od dizanja disputea/claima jer se boje da Hrvatska osvane na crnoj listi i da nam neće više slati mobitele
Staro 07.12.2013., 22:03   #1034
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Pao je pod dojam lokalnih dušebrižnika koji su ga odgovarali od dizanja disputea/claima jer se boje da Hrvatska osvane na crnoj listi i da nam neće više slati mobitele
A tako nekako salu na stranu, ovo mi je prva narudzba preko neta sa stranice koja nije ebay. Tamo nisam nikad imao problema, ako paket ne stigne, svaki put sam to rjesavao direktno s prodavacem i nikad problema jer im je feedback vazan. Minideal sam odabrao jer mi je izgledao najozbiljniji, i pokazali su se najozbiljniji prilikom odgovora na mailove i isporuke kao i sto su odmah nakon podizanja disputea vratili lovu (iako jos nije sjela). No mogli su to napraviti i bez toga, rekao sam im da se mozemo dogovoriti ako stigne mob jel zele da ga ne primim ili da naknadno uplatim lovu.. cinjenica je da je ostao gorak okus, zelim drugi mob sto prije (Y300 me izludjuje svojom sporoscu) i nisam spreman na novo cekanje moba iz kine, posebno jer je vrijeme blagdana. E sad se pojavila konkurencija moto g kojeg sam htio - lumia 520. Isprobao sam je i odusevljen sam fluidnoscu, brzinom i cijenom. No ovo je sad vec OT..
Staro 09.12.2013., 00:01   #1035
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Nekako mi se čini da je jedina rečenica koju Kinezi znaju "Please wait few more days". Tu mantru su mi ponavljali posljednjih tjedan-dva, dok sam se raspitivao o svom mobitelu. Prekjučer sam im dao 2 dana da mi vrate lovu jer mi je do*izdilo čekati, na što, pogađate, dobijem odgovor "Please wait few more days" (priznajem, pitali su me još jesam li provjerio na pošti jel stigao, no ovaj "please" se ponavljao nekoliko puta). WTF? Danas dignuo dispute, stavio napomenu da sam im dao rok od 2 dana u kojem se nisu očitovali, da bi mi nakon 5 minuta stigao mail od Minideala s linkom na moj profil na stranici gdje se vidi refund umanjen za 5.23$. To su nekakvi manipulativni troškovi, koji vrag? Kad mogu očekivati lovu na Paypal računu?
Ma svi su žuti isti,smo se izmotavaju,ja napravio naruđbu u četvrtak sa super duper popularnog i pouzdanog Banggood-a i stiže mail u petak da je roba poslana i daju mi TN.
Onak iz čiste kurtoazije otiđem na 17track i gle iznenađenja moj paket je več isporučen negdje u Njemačkoj,TN nema veze sa mojim paketom.Kontaktiram podršku i naravno isprike i molba za strpljenjem jer su sigurno oni na pošti pogriješili.(nisu smradu oni na pošzi,nego si ti lažov)
Još bi čovjek i popušio tu foru da nisam od njih(i ostalih kosookih žutanjaka) ništa naručivao.Neče smrad priznati da nema robu i kupuje vrijeme da ne dignem dispute jer če sada do isporuke proči i više od desetak dana i naravno da nebi od njih naručivao da znam da nema robu na skladištu.
Do sada sam imao razumjevanja ali više ne,dižite dispute ako vam se bilo što učini sumnjivo jer tim žutanjcima ništa ne vjerujem.Čim se počnu ispričavati i moliti za strpljenje znajte da LAŽU!
dabomba je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2013., 00:02   #1036
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nemoj dizat, metnuće nas na crnu listu
Staro 09.12.2013., 08:51   #1037
chief_wolfinjo
Guest

istina. svi su isti ti kineski shopovi kad treba vratiti lovu ili ispraviti pogrešku. tak sam i ja naručio wifi tipkovnicu sa banggooda i prošli tjedan dođe tipkovnica ista kao na slici sa njihove stranice, ali tipkovnica uopće nije wifi nego najobičnija

i onda kasnije odem na dx.com i tamo imaju točan opis proizvoda da se zapravo radi o običnoj tipkovnici , a ne o wifi tipkovnici kao što piše u opisu proizvoda na banggood stranici. znači imaju krivi opis proizvoda. krivi item mi nisu poslali jer se onaj item number sa stranice poklapa s mojim na kutiju od tipkovnice. i sad im pošaljem mail opišem problem i pošaljem slike uplodane na zaslike.com stranici i oni meni odgovore da im pošaljem slike, a slike su im poslane samo treba kliknuti na link...................
  Reply With Quote
Staro 09.12.2013., 09:09   #1038
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Da, tak su i meni rekli da im snimim rebootanje zte-a. Ja velim da nemrem cijeli dan snimat mob koji se random resetira. I oni mi odgovore da to razumiju ali da im pošaljem video kako se mob reboota.

Kreteni...
Staro 09.12.2013., 09:22   #1039
chief_wolfinjo
Guest

s tim da mogu pretpostaviti da to namjerno otežavaju jer mi je tipkovnica putovala oko 38 dana i sad još nekoliko dana je prošlo, a rok je 45 dana od dana transkacije da na paypalu mogu otvoriti case. i onda na to još dodatno računaju da ću zaboraviti i tako poslje onda oni s menom nemaju više veze (baš pošteno od njih), ali neznaju da mene nemogu zeznuti pa sam za svaki slučaj otvorio case
  Reply With Quote
Staro 09.12.2013., 09:49   #1040
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

A i jednu stvar im priznajem - ovaj period, druga polovica 11. mjeseca i 12. mjesec kad svi ko mutavi naručuju za božić. Sad zna bit zajeba... ali ne toleriram im ništa što je van božićnog perioda.
Staro 09.12.2013., 10:37   #1041
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Povlačim sve što sam rekao o Minideal-u kao ozbiljnoj stranici. Prekjučer, 5 minuta nakon podizanja dosputea pošalju mi link s "credit memo-om" na kojem se vidi refund. I sad normalan čovjek očekuje da kroz par dana sjedne lova na račun. Kad jutros mail od Minideal-a "can you wait one more week" i ista obavijest na paypalu. Jel oni mene smatraju budalom ili šta? Sad sam im dao rok od 1 dana, namjerno jer me s tim "please wait" je*u u zdrav mozak već neko vrijeme. Sutra ide claim, dosta mi je zafrkancije..
Staro 09.12.2013., 10:56   #1042
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
A i jednu stvar im priznajem - ovaj period, druga polovica 11. mjeseca i 12. mjesec kad svi ko mutavi naručuju za božić. Sad zna bit zajeba... ali ne toleriram im ništa što je van božićnog perioda.
to ok. i to razumije. pa gle npr. ja sam čekao 38 dana da dođe tipkovnica. i ono kad dođe tipkovnica uopće nije wifi. nego obična i sad se prave ludi da kao neznaju kliknuti na link da bi vidjeli slike...
  Reply With Quote
Staro 09.12.2013., 12:10   #1043
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Povlačim sve što sam rekao o Minideal-u kao ozbiljnoj stranici. Prekjučer, 5 minuta nakon podizanja dosputea pošalju mi link s "credit memo-om" na kojem se vidi refund. I sad normalan čovjek očekuje da kroz par dana sjedne lova na račun. Kad jutros mail od Minideal-a "can you wait one more week" i ista obavijest na paypalu. Jel oni mene smatraju budalom ili šta? Sad sam im dao rok od 1 dana, namjerno jer me s tim "please wait" je*u u zdrav mozak već neko vrijeme. Sutra ide claim, dosta mi je zafrkancije..
Batali te kretene i uzmi lovu natrag
Staro 09.12.2013., 12:45   #1044
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Batali te kretene i uzmi lovu natrag
Ma taj 1 dan će još dobiti. Sutra ujutro ide claim i bok. Zaista mi je dosadilo. 'bemti (ne)sreću, prva narudžba i odmah sranje.
Staro 09.12.2013., 13:27   #1045
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Ma taj 1 dan će još dobiti. Sutra ujutro ide claim i bok. Zaista mi je dosadilo. 'bemti (ne)sreću, prva narudžba i odmah sranje.
Očito da je to bila fora da te nategnu još koji dan da ti prođe period za claim/dispute. A onda nakon tog perioda bi bilo "ko te *ebe, dođi si u kinu po pare...".
Staro 09.12.2013., 14:21   #1046
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Da pitam (nadam se na dobro mjestu). Što im ovo znaci:

Po svakoj logici trebalo je danas doci kod mene. Ne kuzim kak nisu uspjeli dostaviti kad mi je stalno dostavljano bez problema na adresu i kakva mrtva visa sila (nema snjega do koljena) i kakvo mrtvo vracnje senderu? U Singapur? U postanski ured? Imao netko slicno iskustvo?
Da quotam sam sebe i rezimiram.

Sve doslo danas preko poštara bez ikakvih problema. Ova visa sila nema veze sa mozgom. Ocito je netko stisnuo krivi gumb. Telefon od pošte i carine je beskorisan. Informacije se mogu dobiti tek na šalteru kad gospoda nazove u skladiste i provjeri....
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2013., 14:22   #1047
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Očito da je to bila fora da te nategnu još koji dan da ti prođe period za claim/dispute. A onda nakon tog perioda bi bilo "ko te *ebe, dođi si u kinu po pare...".
Ja šumom, Kinez drumom. Koliko god se ja prijetio, on traži još tjedan dana. Valjda misli da se šalim i pričam u prazno. Sad sam dobio novu obavijest na Paypal u kojoj traži tjedan dana i kao da će vratiti novce ako ne dođe u roku 45 dana. E pa sutra je točno 45 dana od kupovine i ide claim sve u 16. Poludio sam..
Staro 09.12.2013., 15:08   #1048
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Carina tražila račun. Poslao u subotu, ali nisam dobio onu automatsku povratnu poruku. Da pošaljem ponovno?
Staro 09.12.2013., 16:38   #1049
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Nije ni meni došla - poslao sam još jednom faksom u petak ujutro i evo došao mob danas.
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2013., 20:41   #1050
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Ja šumom, Kinez drumom. Koliko god se ja prijetio, on traži još tjedan dana. Valjda misli da se šalim i pričam u prazno. Sad sam dobio novu obavijest na Paypal u kojoj traži tjedan dana i kao da će vratiti novce ako ne dođe u roku 45 dana. E pa sutra je točno 45 dana od kupovine i ide claim sve u 16. Poludio sam..
Gazi...

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Carina tražila račun. Poslao u subotu, ali nisam dobio onu automatsku povratnu poruku. Da pošaljem ponovno?
Da.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno