|
![]() |
#1021 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
To je po defaultu uključeno, ali ds214 ima postavku da nikad ne gasi ventilator. To se da nekako riješit kopanjem po nekim fajlovima, ali vidjet ću koliko će to smetat kad ga stavim tamo gdje mislim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
215j necujan. Cak je i u nekom ultra necujnom modu. tj. gasi vent kad ne treba...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1023 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Evo, osnove namještene ![]() ![]() To što se ventilatori čuju ne smeta nikako jer ima svoje skrovito mjesto ![]() Nije mi jasno što se događa s diskovima. Namještena je hibernacija diskova nakon neaktivnosti od 10 min i oni se isključe što je OK. Ono što je problem je što se oni bez ikakvog povoda sami od sebe uključe nakon nekog vremena, nemam pojma šta rade i onda se stanica opet isključi. To mi je potpuno besmisleno, rađe da rade diskovi 8-24h nego da se pale-gase po cijeli dan. Od programa je instaliran samo Antivirus Essential, ali je po logu totalno neaktivan. Ni druga računala ne pristupaju (ili barem ne bi trebala) diskstationu ![]() Kako ga koristim i kao print server, suludo mi je da se iz hibernacije budi i pali diskove kako bi nešto isprintao. To su po meni morali bolje riješit, jer što diskovi imaju veze s print jobom, a uređaj ima RAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Vršni visioc
|
Dal vi namjestite da vam se gasi disktation po noci ? Cisto me zanima dal da to radim ili je bolje da dela 0-24h ko i do sad ![]() Ne znam koje diskove imas unutra, ali mislim da se meni ni ne stave u hibernaciju (iako ih ne cujem, vidim da lampice trepere) :/
![]() |
#1025 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kod mene je namješten da se gasi čim nema neko vrijeme aktivnosti, bilo noć ili dan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Vršni visioc
|
![]() |
#1027 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
I kako funkcionira sve to skupa, dvb-t stream? Hvala! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Iz nekog nepoznatog razloga DVBLink ni ne radi. Instaliran je, ali ne mogu otvoriti konfiguraciju. Video Station instaliraš, staviš da skenira kanale i koristiš. Nema neke mudrosti. Naravno, samo jedan kanal možeš streamati. Možeš gledati direktno u novom prozoru koji ti otvori ili uzeti link i ubaciti ga u VLC ili što već koristiš.
![]() |
#1029 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pitanjce: NAS je spojen sa telkom, pokrenem dlna, stavim film i radi. Želim na daljincu od telke uključit titl koji ima isti naziv kao film i nula bodova, prije sam probao sa stikom i radi najnormalnije. Čitao sam da navodno preko dlna ne idu titlovi pa me zanima jel to istina? Mogao bi to sve preko kompa ali onda se gubi poanta NASa i telke...
![]() |
#1030 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Isti problem i kod mene. A i u uputama od tv-a piše da prek DLNA ne idu titlovi. A meni čak i masu filmova (manje više oveći mkv fajlovi) ne želi reproducirat prek DLNA dok prek stika čita ama baš sve.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1032 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Kolko se ja sjecam DLNA ne podrzava titlove opcenito
![]() |
#1033 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Titlovi rade preko DLNA, samo treba imati TV koji to podržava. Ili prekodirajte video i direktno u njega zapecite titlove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
NITKOV
|
Ma ako ti tv ima u appsima dostupan plex, onda se možda da iskemijat. Al to obično ima samsung, a sony mislim da može prek opera appsa instalirat plex. Ali opet, ima ljudi kojima titlovi ne rade ni prek plexa. Tak da je integriranje tiltlova rješenje. Mada, brže stavim film na stik nego da se zajebavam s integriranjem.
![]() |
#1035 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Mislim da je još jednostavnije muksati titlove u konteiner filma - mkv, mp4,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
NITKOV
|
Samo što svi televizori ne mogu instalirat plex. A ako ne mogu instalirat plex na tv nego samo vučem s plex media servera kojeg tv vidi, opet nemam titlove. Pokušao sve živo i neživo.
![]() |
#1038 |
Premium
|
Jel pod DLNA mislite na onaj media server na Synology ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Bok ekipa, planiram kupiti neki Synology NAS. Da li mi je dovoljan osnovni model DS115j ili da uzmem neki SOHO model? Gledao sam, osnovni SOHO modeli imaju jaci CPU i vise memorije... Inace mi treba samo osnovni mrezni disk i skidanje torrenta, ne trebam nikakve perverzije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Premium
|
Ne treba, gledaj samo koliko diskova ti treba, i uzmi onda jeftiniju inačicu sa toliko diskova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1043 |
Premium
|
Nikada nisam imao tih problema sa 213j. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Freelancer
|
E vidis ja jesam sa 411j dok sa DS415+ naravno nemam ni sa kopiranjem sa 3 kompa , torrentiranjem i playanjem u dnevno sobi u isto vrijeme i CPU na 30-35% dok na 411j je zakucavao na 95-100% vec sa puno manje zadataka ![]() ![]() U biti to navodim zato sto ljudi obicno hoce jeftino proci i uvjeravju se da ima nista od naprednih funkcija netreba (cemu onda Synology uopce ? Neki D-link ce to odraditi fino za dost manje love) a onda pocinju nabacivat hrpe stvari sta bi htjeli da radi (jer DSM ima puno toga lijepog za instlairat/probat) i onda nastanu stucanja/trzanja pa se cude kako i zasto ![]()
![]() |
#1045 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Rade titlovi preko dlna, ali ovisi koji server ih vuce. Kad saljem titlove preko dlna s kompa na tv, titlovi su tu. Kad koristim fritzboxov mediaserver nema ih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
NITKOV
|
![]() |
#1047 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne, osnovni Media Player DLNA ne podržava titlove. Moraš imati DLNA server koji ih podržava. Recimo Serviio. Pošto meni sve radi preko Plexa, nemam potrebe za DLNA ali sam malo istraživao tu temu.
![]() |
#1048 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Radi i preko nerovog nekog dlna, ali on mi nije podrzavao sve formate videa pa sam prebacio na serviio i on bolje radi. To je ono sto sam ja probao. S druge strane s plexom mi nesto nije stimalo, zaboravio sam sad, nije mi se dalo zezat rjesevat pa sam ga mako, ali vidim tebi radi sve, mislim da cu ga opet instalirat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Titlovi moraju biti u podržanom formatu. Za Plex su to SRT (i još možda pokoji, ali upitno je hoće li raditi). Također, Plex ima DLNA server u sebi ali to mu nije primarna funkcija. Za puni doživljaj bi trebao imati Plex klijenta na uređaju s kojeg puštaš filmove. Recimo, ja koristim Plex klijent na Samsung Smart TV-u. Na čemu si ti koristio Plex? Što se tiče DLNA, za titlove moraš imati i klijenta koji će ih tražiti od servera. Provjeri u logovima Serviia (valjda ih negdje generira) koje je datoteke player tražio. Ako u njemu ne vidiš da je tražio SRT, ništa od toga. Također, postavi naziv titla tako da je ime isto kao i film s jedinom razlikom u ekstenziji.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|