|
![]() |
#1022 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1023 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
takoder bi i ja isao na fullHD kad bi birao izmedu takvih monitora, prije svega zbog vece reze nego sto 16:10 22" imaju. najveci problem kod te hiperprodukcije modela je da apsolutno nitko ne stigne pratit cega sve zapravo ima. Osobno bi isao na nesto iz lg ergele jer su redom razumno kvalitetni, te koriste iskljucivo svoje ili auo matrice. w2343t izgleda jako dobro za 1350kn, za 1450 ima w2361v koji je vrlo solidan po meni, al mi se cini da bi 2343 mogao biti tako reci isti monitor u "ruznijem" kucistu, no to je na pojedincu da odluci, meni je ona prozirna plastiga grozna tbh na 2x61v seriji
![]() |
#1024 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja s' izvinjavam ako je vec receno (a sigurno jeste, samo sto ne mogu sada listati 35 stranica da nadjem). Koja je matrica na Samsungu T220?
![]() |
#1025 |
Premium
|
t220 moze imati svasta, najcesce je samsung panel, al ne mora bit, odotraga na deklaraciji se moglo iscitati po odredenom slovu tocno koja je u konkretnom modelu, iskreno ne znam jel pisalo i u service menu-u. imas o tome negdje na forumu, prokopaj malo
![]() |
#1028 |
Premium
|
a koji 22" sa full hd? 2261v kosta ~1350kn, samsung p2250 je jos i osjetno skuplji, a neki treci a da je ok i da ima i dvi i hdmi... hm hm za 100kn vise se isplati uzeti 1.5" veci monitor. edit: w2253tq ima i dvi, a po nabavi ga ima za 1150kn, iako mi je to cudno malo posto ga ni diskont ni protis ne daju ni blizu za tu cijenu. No mozda bi se isplatilo provjerit
![]() |
#1029 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Trazim neki 22", eventualno 24" monitor, nesto poput ovih modela LG-a LG W2253V-PF, LG W2453V-PF , kojih ako se ne varam nema u HR za kupiti?? ![]() Znaci najvaznije je da ima 2ms, jer ipak trebam najvise za gaming, isto tako preferiram 75hz umjesto 60hz s cim vecom mogucom rezom. Jos ako je i Full HD, savrseno. Preporuke? Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Mucki provokator
Datum registracije: May 2008
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1031 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#1033 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
ima li kakvih bitnih nedostataka ovaj monitor HP LP2275W, LCD, 22", cujem da ga se dosta hvali na forumu. sto ga cini jeftninijim od Dell 2007(W)FP 20"(!) koji je izasao davne 2006 godine? prvenstveno mi je bitna kvaliteta matrice. ima li u nasim ducanima ista bolje za cijenu od oko 3000kn? nisam namjeravao kupovati 22 incni monitor jer radije kupim manji a kvalitetniji, a i realno gledano ne treba mi tako velik monitor, no ipak izbor 22 incnih je visestruko veci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Premium
|
lp2275 je vrlo dobar monitor, ali preskup za to sto nudi. Po meni je lenovo l220x puno bolje rjesenje. Sveukupna kvaliteta jednaka, veca rezolucija. Ili ako ti rezolucija ne igra toliko ulogu (dakle 16880x1050 je dovoljna), dell 2209wa je izvrstan monitor za ulozene novce. Mozda cak i bolji od lp2275 zbog standardnog gamuta. to sto je dell 2007wfp izasao 2006 godine ne znaci da je novi ista losiji nego su bili u ono vrijeme, nema puno kvalitetnih monitora ni 4 godine kasnije u konkurenciji 3000kn kod nas (2007(w)fp, 2209wa, lp2065, lp2275, l220x, te potencijalno 200wp7es, al on je losiji od lp2065 definitivno, imam ih oba jednog kraj drugog na stolu i philips glumi sporedni monitor).
![]() |
#1035 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1037 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
povoljan je cijenom, cak i prepovoljan za ono koliko sam ja mislio uloziti, blize 3000kn. Citiraj:
ako je PVA matrica naprednija, onda opravdavaju visoku cijenu i neznam iz kojeg razloga bi DELL 2209WA bio konkurentan. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Premium
|
dapace, pva matrica nikako nije naprednija od ips dell ima e-ips, to je nova vrsta, "e" dolazi od economic pretpostavlja se, sad koji je razlog da je economic su jos uvjek samo nagadanja afaik. Sama matrica nije nista losija u principu od drugih ips modela, trebala bi propustat navodno vise svjetla od prijasnjih verzija pa to potencijalno moze dovest do problema tipa probijanja osvjetljenja na rubovima i slicno, ali toga nema jer jos uvjek blokira puno vise od TNova. Dalje direktno vezano za matrice, tj monitore i njihova osvjetljenja, gamut je spektar boja koje pokriva neki monitor, siroki gamut je u teoriji dobar, ali u praksi vecina aplikacija koristi srgb spektar koji je dosta uzak, te kod wide gamut monitora budu prikazane krive boje. Zelena pogotovo bude prejaka, prezasicena uvjek. Sto se nitela i slicnih trgovina tice koje drze stvari na zalihi po godinu dana, logicno je da ga ne daju za male novce kasnije jer bi im to bio gubitak, dok mali ducani i web shopovi imaju uvijek zadnje cijene koje distributeri nude, pa tu nerijetko dolazi do razlika u cijeni od 10 pa cak nekad do 30 i vise % da rezimiramo, dell je definitivni best buy ako ti radna povrsina ne igra ulogu, ako igra, lenovo je "way to go" za kraj evo ti s iste stranice review sva 3 monitora, nemoj gledat ocjenu nego procitaj sve sta pisu za kojeg, pa ocijeni sta i gdje ti je najbitnije. Sat vremena truda se isplati uloziti u proucavanje kad vec placas nesto ne bas malu svotu novca. l220x lp2275w 2209wa
![]() |
#1039 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Premium
|
nije enhanced jer nije po nicem bolja od starijih, jedino monitori s tim matricama manje struje trose od starijih modela (slabije lampe u pozadini trebaju imat za istu svjetlinu ekrana) ![]()
![]() |
#1041 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#1042 |
Premium
|
pa osnovna razlika je tehnologija izrade, pa s njom idu i prednosti i mane svake pojedinacne. ako pitas za razliku u samsungu, sve su TN po tehnologiji izrade, ali razliciti proizvodaci te su po tome specificne, samsungov i auoptronics su kvalitetnije, imaju manje probijanje osvjetljenja, dakle bolji stvarni kontrast itd. Oko njih dvije su podjeljena misljenja koja je bolja, samsung ima jace boje (vecini ljudi je ovo bolje jer sve ljepse izgleda!), a auo prirodniju sliku. S druge strane cmo i cpt matrice su jeftikaneri, boluju dosta od probijanja pozadinskog osvjetljenja, cmo daje kompletnu sliku na plavicastu strani, a cpt je kao ispran. Iako ako me pamcenje sluzi cpt panela je bilo uvjerljivo najmanje, tak da najmanja briga. Ipak im je dugo to bio top model.
![]() |
#1043 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Aha, aha...ok THX Ovaj moj je samsung matrica, baš sam provijerio. Meni je samo bitno da mi se oči što manje umaraju, i da ne svijetli kao božićno drvce. sry za OT
![]() |
#1044 |
Premium
|
splinter1988 : "poslao sam im u nedjelju mail i odgovorili su mi odmah u ponedjeljak ujutro. zamijenili su mi monitor bez ikakvih problema i dobio sam originalni samsung panel. ovim putem bi se htio zahvaliti osoblju vemila i posebno prodavacu na odjelu monitora. svi su bili izrazito susretljivi i profesionalni. puno hvala" To je lik sa bug foruma. Jel netko od vas to sa ne samsung panelom pokušao zamijenit?
![]() |
#1046 |
Premium
|
tesko da ces naci takvu tablicu, posto sama za sebe nema narocitog smisla. meni osobno tesko da pada na pamet ista osim apple 24" led ekrana u kategoriji nonTN monitora. sitna napomena vezana uz taj monitor, ima samo mini dp, pa ako u nasim apple ducanima nema konverterskog kabla mini dp-dvi, onda imas problem. inace je cak i razumne cijene za jedan apple Naravno monitora tipa samsungove XL serije iskljucujem zbog njihove namjene i cijene koju ziher neces htjeti platit (20" je ~8000kn)
![]() |
#1048 | |
Premium
|
Citiraj:
konkretno za L220x, ako treba paziti na proizvodaca panela kako otkriti koji je? Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Premium
|
![]() |
#1050 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
eto jedna vrlo zgodna stranica - na advanced searchu imate čak filtriranje po matricama http://www.hardware.info/en-US/produ...roup/Monitors/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|