Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2011., 20:31   #1021
MiroGavran
Registered User

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Čudan mi je ovaj speed dial. Malo mi je glupo što je scrollable. Na prošloj verziji je samo smanjio veličinu "kučice".
Brzina browsera je za sada odlična.
možeš podesiti zoom po volji
configure -> zoom(prebaci s automatic na manual) -> povećaj, smanjuj

meni je to odlična opcija
MiroGavran je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2011., 20:35   #1022
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor MiroGavran Pregled postova
možeš podesiti zoom po volji
configure -> zoom(prebaci s automatic na manual) -> povećaj, smanjuj

meni je to odlična opcija
Ma na najmanje je, na 50%. Manje od od toga nisam nigdje naišao da bi mogo stavit.
Juice je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.04.2011., 20:40   #1023
MiroGavran
Registered User

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ma na najmanje je, na 50%. Manje od od toga nisam nigdje naišao da bi mogo stavit.
šta imaš mali monitor ili imaš 90 linkova u speed dialu?

edit: makni si još ovaj speed dial button
Staro 12.04.2011., 20:42   #1024
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
....

Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.01.2012. u 01:11.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2011., 20:44   #1025
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
šta imaš mali monitor ili imaš 90 linkova u speed dialu?

edit: makni si još ovaj speed dial button
Ovo drugo. Služi mi kao bookmarks tab. U bookmarkse idu samo nebitni linkovi ili oni koje rijetko otvaram.
Ma maknuo sam sad par linkova i za sad je ok. Ajmo dalje

edit
@MCg- stavit Speed Dial Zoom Level na minus bilo koij broj ali se ništa ne dešava, sve isto
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2011., 20:48   #1026
McG
-------

....

Staro 13.04.2011., 00:08   #1027
MiroGavran
Registered User

evo još neš korisno glede speed diala, kako kome

https://addons.opera.com/addons/exte....1/?display=en
Staro 13.04.2011., 23:29   #1028
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
evo još neš korisno glede speed diala, kako kome

https://addons.opera.com/addons/exte....1/?display=en
Mislim da mene upravo nešto suprotno zeka peka.

Npr PCE mi samo prikazuje skroz gornji lijevi kut stranice, na wolframalphi njen logo... Jel to novi feature?
Staro 13.04.2011., 23:31   #1029
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Je. Pogledaj post #1020 za rješenje.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2011., 23:32   #1030
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Thanks! Jesam bedak, sorry mcg, bum gledal bolje drugi put
Oglas

Oglas
Staro 14.04.2011., 03:13   #1031
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
mene pak hjebe sto ne radi paste and go u search tabovima, uvijek pretrazuje za imdb... jedino paste pa enter - to radi.... search tab je ovo:

tj. jedina stvar koja kod opere valja, i koju niti jedan drugi browser ne podrzava i za koju vjerojatno malo tko i zna, jer da zna vjerujem da bi ovdje procitao od nekog da mu ne sljaka
sh0kre je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2011., 07:43   #1032
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Opera ne pamti username i pass... ?

Evo , skinuo sam novi Ccleaner i pojavio se ovaj problem...
Prije je bilo dosta da otvorim operu, bio sam ulogiran na facebook, sad svaki put moram upisivat na novo user i pass.... kak da to vratim na staro...
Pokusavao sam u ccleaneru micat kvacice, ali onda sam skuzio da i kad ne brisem ccleanerom, svejedno opera zaboravi pass nakon gasenja :/
Sta me vrag tjerao da skidam taj cleaner :S
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2011., 08:17   #1033
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
mene pak hjebe sto ne radi paste and go u search tabovima, uvijek pretrazuje za imdb... jedino paste pa enter - to radi.... search tab je ovo:

tj. jedina stvar koja kod opere valja, i koju niti jedan drugi browser ne podrzava i za koju vjerojatno malo tko i zna, jer da zna vjerujem da bi ovdje procitao od nekog da mu ne sljaka
Ja koristim quick search pa ti ne mogu pomoći oko tih search kućica.

Napravio sam si da, kao što google search imaš kad u address bar upišeš g ime_pretrage ti on pretraži. Isto za yahoo. Tako sam si složio još par searchova. Mislim da je puno praktičnije rješenje od hrpe ovih kućica, a ništa te neće boljeti ako probaš

Meni je nestalo u status baru onaj dio kad hover preko linka napraviš da ti napiše o koje se linku radi. Problem sam riješio resetom toolbara, ali me zanima zna li netko gdje je ta opcija i kako se zove?
Staro 14.04.2011., 14:55   #1034
McG
-------

....

Staro 14.04.2011., 17:07   #1035
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ja koristim quick search pa ti ne mogu pomoći oko tih search kućica.

Napravio sam si da, kao što google search imaš kad u address bar upišeš g ime_pretrage ti on pretraži. Isto za yahoo. Tako sam si složio još par searchova. Mislim da je puno praktičnije rješenje od hrpe ovih kućica, a ništa te neće boljeti ako probaš

Meni je nestalo u status baru onaj dio kad hover preko linka napraviš da ti napiše o koje se linku radi. Problem sam riješio resetom toolbara, ali me zanima zna li netko gdje je ta opcija i kako se zove?
hvala, inace, fora kod tih "kućica" je da netrebas nista tipkat po tipkovnici vec samo mis, recimo, gledam koji film da skinem, kopiram naziv filma i paste and go u jednu od kucica, u ovom slucaju imdb. Pa recimo isto to samo paste and go u search za torrentz.com... pa kopiras neku rijec sa ovog foruma kao gtx580 i paste and go u trazilicu od nabave da padnes na guzicu

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Znaju ljudi za to, jer su službeni forumi od prvog dana puni negodovanja oko te mogućnosti i jasno sfušano složenog novog Speed Diala. Paste and Go nije radil u beti i RC-ima Barracude i ne radi u finalnoj verziji, tj. radi, ali samo za Google Search ili koji već je postavljeni za defaultni. Custom search bar + Paste and Go ne funkcionira i moreš jedino pričekati da to riješe u nekoj od novih verzija. BTW Paste and Go pored Opere podržavaju Chrome/Chromium i Firefox.
onda budem pricekao! Inace mislio sam da drugi browseri nemaju taj search engine tj mogucnost kreiranja search tabova, za paste and go znam da imaju
Staro 14.04.2011., 17:17   #1036
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
da ali jos ti je bolje pritisnes CTRL + L (i onda ti on sam skoci u adress bar) i ti ukucas "i james bond" i on trazi na imdb-u, i nemas potrebe uopce za tim kucicama, ja sebi imam puno tih stvari rijeseno preko toga, na jednom forumu sam cak namjestio postavke i slozio da cim ubacim ime od usera on ga ban-a znaci u adress bar ukucam "ban sh0kre" i on ga bana nema potrebe za kucicama to mi samo smeta

moje misljenje

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2011., 20:28   #1037
nino_z
Premium
Moj komp

nino_z's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
da ali jos ti je bolje pritisnes CTRL + L (i onda ti on sam skoci u adress bar) i ti ukucas "i james bond" i on trazi na imdb-u, i nemas potrebe uopce za tim kucicama, ja sebi imam puno tih stvari rijeseno preko toga, na jednom forumu sam cak namjestio postavke i slozio da cim ubacim ime od usera on ga ban-a znaci u adress bar ukucam "ban sh0kre" i on ga bana nema potrebe za kucicama to mi samo smeta
Jedna od najboljih stvari u Operi je baš to pretraživanje s keywordom (plus to sve imaš i na desnoj tipki Search with...). Označiš ime filma pa Search with Torrentz npr. a možeš napraviti search i na Google Translator, pa za brzinski prijevod samo Search with GT
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2011., 20:37   #1038
MiroGavran
Registered User

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
da ali jos ti je bolje pritisnes CTRL + L (i onda ti on sam skoci u adress bar) i ti ukucas "i james bond" i on trazi na imdb-u, i nemas potrebe uopce za tim kucicama
malo je teže stisnut CTRL + L, tako da ti je bolje promijeniti shortkey ili koristiti kučice

Citiraj:
Autor nino_z Pregled postova
a možeš napraviti search i na Google Translator, pa za brzinski prijevod samo Search with GT
za to je jednostavnija ekstenzija hypertranslate
Staro 14.04.2011., 21:05   #1039
McG
-------

....

Staro 14.04.2011., 21:13   #1040
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
hvala, inace, fora kod tih "kućica" je da netrebas nista tipkat po tipkovnici vec samo mis, recimo, gledam koji film da skinem, kopiram naziv filma i paste and go u jednu od kucica, u ovom slucaju imdb. Pa recimo isto to samo paste and go u search za torrentz.com... pa kopiras neku rijec sa ovog foruma kao gtx580 i paste and go u trazilicu od nabave da padnes na guzicu
Ja sam tip koji radi većinu operacija tipkovnicom. Selektiram traženi tekst, ctrl+t, search_word ctrl+v, enter. Ništa lakše.

Citiraj:
"Kućice" su IMHO dobre samo, ako se čovek tolko naviknul da ne može bez toga i još ako paralelno s tim ima rezoluciju koja mu dozvoljava veći broj "kućica", a da preglednik nije natrpan. S druge strane, "šetnja od kućice do kućice" i kopiranje linkova je nepotrebna zayebancija i kontraproduktivno od fino posloženih custom search engine + keyword rješenja. Makar i s jednim i drugim se može pretjerati ("kućice" zatrpaju ekran, a nebrojeno specifičnih tražilica i ključnih riječi izaziva migrene) i na kraju se dobi kaos umjesto elegantno riješenih (polu)automatiziranih pretraživanja i ugodnijeg surfanja. Fala Bogu, Speed Dial, RSS i Sessions mogućnosti nude uz "kućice", ključne riječi i slične doskočice, mnoštvo načina da si čovek organizira cijeli preglednik, tak da se čim manje zamara i da ne gubi vrijeme.
Pravo zboriš.

Ako netko nabaca tolko keywordova da se ne može snaći, onda ne koristi tu opciju kako treba.

Osobno ih imam 7, i njih redovito koristim. Što će mi ostali kad mi realno trebaju svake prijestupne, primjerice ebay? Kad poželim nešto tražiti na ebayu tako i tako onda tražim sa više ključnih riječi, tj ne napravim search samo jednom
Staro 14.04.2011., 21:20   #1041
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

hmm sad sam bas probao ovo sa upisivanjem rijeci u adress bar... ali... prvo sto na tipkovnici trebal stisnut ctr+L pa onda popamtiti za sta mi je search za youtube sta za slike, sta za flickr, sta za.... itd. pa onda i upisati to slovo i tek onda ono sto zelim pretrazit.
Sa "kućicama" .... točno zapamtim di su i gdje su i nema problema.... u gornjem panelu stavim ono sto je najpotrebnije. Tipa naravno google, slike, youtube, imdb... onda veliki spacer, i skroz desno pretrazivanje torrentz.com itd. Meni je ovako puno jednostavnije

kod mene je to ovak, mozda i izgleda malo zbrkano al se začas stvori navika i onda nis drugo ni dobro, isto ko i vama ovo sa upisivanjem u adress bar

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 14.04.2011. u 21:44.
Staro 14.04.2011., 21:34   #1042
nino_z
Premium
Moj komp

nino_z's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
za to je jednostavnija ekstenzija hypertranslate
Znam to, ali ne volim browser zatrpavati ekstenzijama koje mi trebaju samo povremeno
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2011., 21:44   #1043
McG
-------

....

Staro 14.04.2011., 21:47   #1044
MiroGavran
Registered User

fora je u operi šta je prilagođavaš kako hoćeš tako da su kučice po meni super stvar

Citiraj:
Autor nino_z Pregled postova
Znam to, ali ne volim browser zatrpavati ekstenzijama koje mi trebaju samo povremeno
ne volim ni ja, koristim svega 3 ekstenzije a jedna od njih je ova pošto je često koristim

edit:
@ shokre - ja bih si na tvom mjestu izbacio view bar i status bar ak ti nisu prijeko potrebni a najkorištenije tražilice stavio u bookmark bar
ostatak u speed dial

Zadnje izmijenjeno od: MiroGavran. 14.04.2011. u 22:02.
Staro 14.04.2011., 23:44   #1045
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Probaj si (čisto da vidiš da li ti takav način odgovara) odrediti koje od tih tražilica su ti stvarno najbitnije i koje najčešće koristiš, pa njih ostaviš ili za njih složiš pretraživanje s ključnom riječju. U slučaju da su ti iz tih tražilica, tj. pretraživanja bitne informacije na dnevnoj bazi lako si složiš RSS, pa ti sve bitno i zanimljivo (npr. koji film, serija i titlovi su aktualni) stiže tim putem u sam preglednik. Dok pomoću Sessions opcije moreš zgrupirati desetke tabova, tj. stranica i na taj način dobiti preglednost, brže i kvalitetnije surfanje.

Ovak je kod mene: RSS, Speed Dial i Session Manager podešeni tak da čim manje lutam i da je velika većina materijala odmah na dohvat.
Dok su tražilice s ključnim riječima svedene samo na osnovne - Wikipedia, JubiTo i Google.
Lijepo si ti to slozio, budem se poigrao
Citiraj:
@ shokre - ja bih si na tvom mjestu izbacio view bar i status bar ak ti nisu prijeko potrebni a najkorištenije tražilice stavio u bookmark bar
ostatak u speed dial
često mi je spretnije koristiti onu "zoom liniju" nego ctrl + kotačić, ili find umjesto ctrl+f, makar od opere 11 se mora prvo kliknut na Find pa tek onda iskoci kućica (lol i te kućice ) Find in page... al svakako, dobra ideja
Staro 15.04.2011., 10:48   #1046
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Obozavam operu i njen sam vjerni korisnik jos od verzije 5 ili 6 no zivcira me vise ta nonsalantnost developera. Ni nakon milion snapshotova, alfa, beta, gama verzija ne uspiju sloziti finalni proizvod i uvijek se pojavi neka sitnica koja je prije radila a novom verzijom ne sljaka.

Ubit ce me vise taj proces opere koji mi cesto ostane raditi i nakon sto ju ugasim i time trosi parsto MB sto me strasno smeta posto imam lap sa 1gb rama.

Ima tko rjesenje?

windows XP, centrino 2.13, 1g ram..

Zadnje izmijenjeno od: rak21. 15.04.2011. u 10:59.
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2011., 13:10   #1047
MiroGavran
Registered User

nikad nijedan browser neće biti finalni proizvod i uvijek će biti grešaka, jbga

što se tiče problema, isključi si opera link(sinkronizaciju) ak ti je upaljeno, meni se normalno gasi u xpu. proguglaj malo ali mislim da ima veze s upaljenim linkom, junitom ili mejlom
Staro 15.04.2011., 14:34   #1048
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
nikad nijedan browser neće biti finalni proizvod i uvijek će biti grešaka, jbga

što se tiče problema, isključi si opera link(sinkronizaciju) ak ti je upaljeno, meni se normalno gasi u xpu. proguglaj malo ali mislim da ima veze s upaljenim linkom, junitom ili mejlom
sve ugaseno, imam jedino newsgrupe aktivirane..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 21:44   #1049
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
malo da dignem topic, neznam sta se dogodilo no poceo mi ici turbo na zivce, i odem u config i ukucam turbo i maknem kvacicu, i mogu rec da na oko vidim promjenu inace mi pce forum najsporije otvarao sad je to instant, cca 1 sek i sve otvori...dal je netko imao slicnih iskustava??

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2011., 22:09   #1050
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Konacno Opera ima pravu ekstenziju Opera adblock. Radi odlicno i vrlo sam zadovoljan. FF ide zasad u mirovinu.

Kao sto kaze Bullet : JPB

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H