|
![]() |
#1021 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
jedne godine ležao na rehabilitaciji i reko kako bi si maznuo neku pivu, ali ono neku proper pivu i ja u kola i odem u obližnji oveći konzum i od svega mogućem za ime svega što je sveto bacim kantu para na taj honey užas. dolazim natrag u sobu, instaliram se pred telku, izvadim grickalice, otvaram taj horor i shvatim da želim natrag sat vremena života. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Baš šteta što nema Ambera u plastičnoj boci i što ga moram samo po kafićima piti. Dobra piva, bolja od obične.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1023 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Znam honey porter je šit, frend uzea i jedan gutljaj mi je bija dovoljan da ga ne probam više ![]() Nisam neki ljubitelj te pivovare ali su sa CSom napravili odličan posal.
![]() |
#1026 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Meni je ovaj Ožujsko Amber najgore pivo ikad, vidio na ulazu u birtiju ogroman plakat piše Amber, reko ajde idem probat (nisam bio svjestan da je ožujsko). Pijem ja njega, pije ono mene, jedva završio bocu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
U Ultras dućanima 1+1 Amstel za 5.89 ![]()
![]() |
#1030 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1031 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Probaj Desetku od Daruvarske https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...dd689bcb93.jpg
![]() |
#1033 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Da nije baš skroz offtopic, ljubitelj sam pšeničnih, tamnih i jakih piva. Franziskaner, Pek (domaći pivar, Slovenija), točena O'hara tamno i ajde Paulaner jer ga pijem svaki dan valjda ![]() P.S. sve iz Belgije valja, tako da to neću niti komentirati ![]()
![]() |
#1035 |
Registered User
|
![]() Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
motion graphics freak
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Registered User
|
Poklonili mi gosti iz Poljske ![]() ![]() Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Tyskie i još one jedne njihove sam se namlatio u poljskoj na euru.. Za mene ništa posebno, lager ko lager.. Rang zuje i karlovačke.. Možda malo malo bolje! Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Suit up!
|
Evo da malo napišem i ja.... Nakon duljeg vremena pijenja, dva frenda i ja smo se odlučili pokrenuti proizvodnju. Za sad je to u relativno maloj količini i za frendove, ali kako craft pivarstvo postaje sve popularnije nađe se i publike. Sve je home made za sad, zavarili smo par bačvi, ventile i tako to ali sve funkcionira izvrsno. Sredili smo i kontrolnu ploču sa auto tune regulacijom temperature i sredili da to izgleda na nešto. Za sad smo skuhali jedan pšenični Dunkel, APA i IPA sa 4 vrste hmelja i 2-3 vrste slada. Imamo 3 fermentora pa pretačemo po potrebi ali kako smo se odlučili za sad na boce, najveća yebada je pranje i priprema boca i dezinfekcija. Karbonizacija je naravno u bocama, Dunkel bi treba još odležati jedno tjedan dana iako sam ga pio prije tjedan ali se još osjete kvasci, a IPA i APA bi trebali još bar 20 dana. Miris i boja su odlični za sad, abv je oko 5-6% za Dunkel i sigurno oko 6.5-8 za APA/IPA odokativno. Evo sličica: View post on imgur.com
![]() |
#1042 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
jako lijepo jako lijepo, kakvi su troskovi dosad |
![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
The mighty pirate
|
Ima li netko kakav kontakt nekog tko se bavi izradom spiralnih bakrenih protočnih hladnjaka? Ja krećem s daleko manje i s puno skromnijom opremom, zasad mi samo fali način kako brzo ohladiti skuhanu smjesu. Ima li što bolje od bakra s uvodnicama za crijevo s vodom?
![]() |
#1045 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
liebigovo hladilo? ![]()
![]() |
#1047 |
Suit up!
|
Mi smo to riješili sa cca 15ak metara bakrene cijevi omotane u spiralu i u kontra smijeru ide voda kroz pvc cijev. Ovo smanji temperaturu sa 90ak na 20ak stupnjeva dosta brzo samo potrošiš dosta vode.
![]() |
#1048 |
The mighty pirate
|
To je to, do bakrene cijevi mi nije ni teško doći, ali treba mi to netko savinuti prema dimenzijama kotla.
![]() |
#1049 |
Suit up!
|
Nama je chiller vanka jer kroz njega provlačimo pivu i onda točimo u fermentor a vodom preko visokotlačne pipe hladimo pa nije potrebno da bude u bačvi. Cijev rukom saviješ, bakar je mekan.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 27.07.2016. u 02:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
The mighty pirate
|
Aha, provlačite pivu kroz vodu, ja sam mislio obrnuto napraviti. U smjesu ubaciti hladnjak, vodovod kroz njega, pa nek kruži. Teško da će biti više od 20 litara po kuhanju, pa gledam opcije.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 27.07.2016. u 10:12. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|