|
![]() |
#10291 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Kolega može koristiti microSD karticu i odraditi kompletan backup. Samo mora negdje sačuvati na sigurno dok ne završi sa servisa. Druga opcija je prebačaj / kloniranje na drugi mobitel putem wifi. Отправлено через Pixel
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10292 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Drugo, ne možeš 100% testirati novi konektor punjenja ako su podaci na njemu. Niti jedan serviser ne može/ne želi znati jesi li stavljao nekakve blokade, appove koji bilo kako utječu na ispravan rad konektora. Možda nešto utječe a da ni sam ne znaš. Zato se telefon briše tj stavlja se novi 100% ispravan SW i testira se punjenje, brzo punjenje, konekcija s pcom, video izlaz ako ga telefon podržava, pa se tek mijenja konektor i ponovo sve testira. Da ti ne naprave kako treba, žalio bi se da opet moraš poslat na jamstvo jer opet nešto ne radi. Zato trebaš odlučiti jesu li ti bitniji tih sat dva za postavljanje ili ispravan rad uređaja. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10294 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Hvala svima na odgovorima Sad mi je malo jasnije sve skupa iako se bas ne slazem u potpunsiti s takvom politikom. Imam osjecaj kao da je serviserima/samsungu tako jednostavnije... Pobrisem sve, odradim dijagnlstiku i sve pet... To im je jednostavnije nego se zahebivati ako im neki treci software radi probleme. Ali ovdje, kad je mehanicki kvar, onda mi i nema smisla... Ajd, mogli su to i drugacije rijesiti...kome ne smeta da mu se kopa po podatcima da potpise izjavu i sve pet...kao i svugdje drugo... Stvar se rijesi u pet minuta... Tim cise jer su se mobiteki i do sad pipravljali a nikad se nisu resetirali....pa i ovlastenom servisu.... Recimo, na note3 su mi dva puta mjenjali ekran...nikad ga nisu vratili na tvornicke postavke... Mislim da je samo pitanje dobre volje... Al sta je tu je..... Samsung u opcim uvjetima navodi da je "moguc gubitak podataka" prilikom servisa...ne da je to obaveza.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10295 |
Premium
|
Ovisi sta popravljaš. Recimo ne radi BT ili WIFI. Jedan dio dijagnostike je flash firmwarea nanovo. Konektor punjenja je prekompleksan (osim npr na staroj A seriji koja nema fast charging niti video izlaz niti OTG) da bi se servis zezao oko očuvanja podataka. Ekran su ti mijenjali jer nemaš kako spasit podatke osim bar privremeno stavljanjem drugog ekrana. Ako postoji način da očuvaš podatke npr backup na cloud neki, wifi spajanje ,BT i slično, servis ne traži da napraviš backup, ali ne odgovaraju za gubitak podataka. Slagao se ti ili ne, pravnici preporučuju servisima da se ne bave korisničkim dijelom (podaci) uređaja jer je previše faktora koji mogu dovesti do problema. (Npr video uradak od Severine). "Moguć gubitak podataka" znači točno to što sam ti napisao. Ako se može bez, ok ,ako ne može ,brišu sve. Ovlašteni nije servis od poznanika kojeg zamoliš da napravi sve da ti očuva podatke. Ipak radi na razini cijele države, a i EU. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10298 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Meni samsung radi glupi problem, s10e je u pitanju. Sve zadatke sa samsung kalendara uredno pokazuje i google kalendar, ali ako zadatak postavim na google kalendar onda mi se neće prikazati na samsung kalendaru. Oduvijek koristim google kalendar i sad bi mi dobro došlo da se to sinkronizira sa samsung kalendarom pošto always on display prikazuje samo zadatke sa samsung kalendara. Sva dopuštenja su dana, svi kalendari su ubačeni jedan u drugi, sva sinkronizacija uključena. Zaustavio samsung kalendar, obrisao cache ali jednostavno neće da povuče zadatke s google kalendara. Čitam da je jedan on načina da obrišem google račun ali kod novog postavljanja zna javit error da je taj acc već postavljen pa se napravi još veći problem. A blagdane mi uredno povlači s googla, haha. Da li se netko susreo s ovim problemom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10300 |
Extrema Thule
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10301 |
Banned
Datum registracije: Dec 2020
|
A53 se pokazao kao korak unatrag (očekivano) u odnosu na prethonika. Sve zahvaljujući Exynosu koji je uvijek Samsung modele srednje i niže klase činio preskupim sranjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10303 |
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
A71 je imao ok cijenu i specke i bio je SD. A72 mislim da je slična situacija. Čujte, može se dobiti SD Samsung i kod nas ali hebiga, ekipa kupuje kompaktiće top klase i tamo im uvaljuju ta exynos smeća. Stvar izbora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10304 |
Premium
|
Nije exynos smeće, nemojte pretjerivati. Svi top modeli kod nas su exynos, nijedan nije smeće. Taj chipset se malo više grije i troši bateriju više nego SD. Ovaj u A53 nije loš. Meni je veća glupost što su maknuli 3.5mm jack s telefona iz srednje klase i napravili maltene isti mob kao i prošle godine. ![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.04.2022. u 11:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10305 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10306 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Exynos je na benchmark testovima dosta lošiji od SD778G, što je očekivano... https://nanoreview.net/en/soc-compar...dragon-778g-5g Ko se voli igrati, nek izbjegava A53... https://youtu.be/Naf51kAY_lY A52s ostaje best buy Samsung srednje klase.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10307 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Exynos mi je najgora rijec u svijetu mobitela |
![]() |
![]() |
![]() |
#10308 |
Premium
|
Točno to sam rekao. Nije smeće nego nije štedljiv i grije se jače. On je korak natrag u odnosu na SD slične/iste klase ali nije smeće. S20FE je bas primjer loše složenog telefona s Exynosom. S20+ ima isti chipset a nema taj problem. Žena ima S21U s Exynosom, mobitel je zverka. Samsung griješi što štedi u konstrukciji jeftinijih telefona s exynosom, neadekvatno hlađenje itd. Kažem, meni je veća glupost što je a53 gotovo pa identičan a52, plus je maknut 3.5mm priključak za sluške. Također su odlučili da punjač ne dolazi uz mob srednje klase. Također glupost jer uz taj a53 moze komotno ići 15w punjač. Da je a53 dosta bolji od a52, ne bi nikome smetalo sto je exynos pa makar trosio bateriju nesto brže. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.04.2022. u 13:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10309 | |
Banned
|
Citiraj:
A to nije loše možeš i pričat za low budget telefone sa nekim low end SoCevima. Kad nemaš drugo onda nije loš. Ali od takvog popularnog telefona su napravili smeće koje je 100 eura skuplji i još nema ni punjača. Meni sve smeta kad je prethodna A52 serija bila bolja od A53 jer očekuješ napredak a ne vraćanje unazad u svim pogledima za koju je najvećim dijelom kriv loš SoC. Ni jedan exynos nije valjao osim onih koji su išli u S seriju ali ako njih usporediš sa konkurencijom u toj klasi i dalje su banana. Rađe bi kupio Samsung sa Mediatek ili nekim drugim SoCom samo da nije šugavi exynos. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10310 |
Premium
|
Haters gonna hate. Uvijek je bilo. Mogu ja sve sto si napisao reci za Mediatek. MTK, chipset od kojeg je bježao cijeli svijet donedavno. Mogu ti nabrojati dosta SD telefona iz prijašnjih godina a i danas koji ne valjaju nimalo. Ali glavno da baterija traje. Zaboravio si i Kirina od Huaweija. Super chipset, super mob. Imam P30, super mob ,ali je bio flagship. Ti pričaš o chipsetu, ja o mobitelima koji imaju određen chipset. Chipset je samo dio moba, dzaba ti je i najbolji SD ako imas milijun gresaka kao Xiaomi, Realme, ZTE. Stariji exynos telefoni iz srednje klase i danas rade ispravno i dobro, npr A5 2017, A7 2018. Srednja klasa koja nije brza kao novi telefoni ali radi. I to dobro i jako puno ljudi ih jos uvijek ima. Da ne pričamo o j5/j7 2017 iz niže klase. J7 2017 exynos a baterija trajala skoro 2 dana. Danas ista traje skoro jedan dan. Nakon 5 godina. Sličan njemu je bio Xiaomi Note 4, slična veličina i tada cijena ali SD. Odlični oba, baterija trajala skoro isto iako je na j7 bila 10% manja. Nepoderivi osim ako ga razbiješ ili smočiš. Bezveze generaliziraš, čitaš tuđe komentare i tako stvaraš mišljenje i dezinformiraš ljude. Baš kod flagshipa je Exynos bio lošiji od drugih, a ne u srednjoj i nižoj klasi. Npr trajanje baterije u S10 vs P30 ili npr Mi9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10311 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja nemam problem sa performansama, cak se nije nesto ni grijao, ali vjerovatno baterija traje duze na S22U sa SD-om... Meh, bas me briga, sta bi trebao kupovat telefon iz amerike nekako, ma zajebi...
![]() |
#10312 | |
Banned
|
Citiraj:
Gle možeš ti priču sebi okrenut kako ti paše. Ali previše sam Samsungovih modela sa šrotom od exynosa sam ili imam čak neke koje hvališ i spominješ. Tak da mi nije baš do toga da mi netko docira ili drži predavanja kakav je koji. Al kako god exynos je uvijek bio smeće sve do nove 2000 serije iako ta klasa nije toliko bitna koliko ona o kojoj se raspravlja. Možeš pisat za Mediatek da je prestigao exynos u tom segmetnu kao što i je. To sve govori o samom Exynosu. I krina nemam kaj spominjat jer bi to bila sramota ga uspoređivat sa exynosom. Sad tko generalizira i dezinformira neka prosude ostali ... a A53 ti je čisti primjer onoga o čemu ja govorim. Zadnje izmijenjeno od: James Dean. 04.04.2022. u 21:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10313 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Qualcomm je fulao sa 808 i 810, pa i sa SD615/616/617. Sve sam ih koristio. To je bilo neučinkovito smeće koje se pregrijavalo i trošilo bateriju. Top su bili SD800/801/805, kasnije SD820 quad core. SD865/870 je najbolje od Qualcomma i dan danas... ![]() Promašaj su SD888/SD8 Gen1, jer su rađeni na Samsung proizvodnom procesu, koji dosta zaostaje za TSMC... ![]() Exynos je još gori, jer malo toga su napravili kako spada, što pokazuje negodovanje kupaca u EU, koje uvijek zapadne Exynos.... MTK je nekad bio čisti šrot, ali danas su ozbiljan igrač, iako mislim da nemaju šanse poljuljati Qualcomm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10314 |
Premium
|
@James Dean Pisao si da je oduvijek bio šrot,odgovorio sam ti da nije bas tako.A danas jos manje. GT master, Xiaomi 11 lite, Asus blabla svi oni imaju SD i bugova bezbroj. Da ne pričamo o kamerama. Koji SD radi odlične fotografije? Tj bolje nego na exynosu? Navedi mi jedan. S20 FE SD radi bolje foto od ostalih SD iste klase. S druge strane, S21U Exy radi bolje od bilo kojeg SD iste klase. Cak ni nema konkurenciju. A53 Exy ima bolje slike od A52 SD. Sve ostalo lošije. Što ti samo govori da nije sve u "Socu" nego u komplet mobu @Locks u globalu se slažem oko svega sto si napisao za chipsete ali kao što sam rekao, nije sve u chipsetu. Žale se kupci jer su dobili stabilan SW i loš Soc. Da su dobili GT Mastera, žalili bi se na loš SW. Uvijek nešto naravno. Kupili su maestralni Xiaomi, dobili su SD s "fenomenalnim" SWom i odlicnom baterijom te "super" senzorima. Također se žale. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.04.2022. u 23:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10316 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Sad treba uzeti a52s kad mu padne cijena zbog a53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10317 | |
Banned
|
Citiraj:
btw. pogledaj neku usporedbu ili recenziju A52 vs A53 prije nego počneš širit kako ti kažeš dezinformacije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10318 | |
Premium
|
Ja ću si sigurno uzeti par za članove obitelji ako ubodem dobru cijenu Evo jedan osvrt, koji je dosta realan u ovom trenutku. Kudimo Exynos, evo ga i SD ubija npr ISP za slikanje u nižim procesorima/chipsetima. Što je dosta logično s obzirom na situaciju. Nisam poslusao sve , dosadilo mi je ali par minuta jesam ![]() https://youtu.be/AsK__s0XNDI Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10319 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
A koja je to dobra cijena za A52s? Sad ih ima od 2200kn... Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10320 | ||
Extrema Thule
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Od SD820 ( Pixel prve generacije ) u suradnji sa Googleom imali bolji algoritam gdje pravi GCAM donio bolje rezultate. Precizno, fina boja ,nightsight. Trenutno piše vlasnik Pixel 4 XL ne žalim ništa osim malenog storagea 64gb. (Imam prvu i drugu generaciju) Отправлено через Pixel
__________________ |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|