Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.03.2022., 09:11   #10291
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Mobitel i komp se mogu spojiti i bežično, npr. putem AirDroida.
Nekada je postojao Titanium Backup koji je mogao klonirati i postavke u appsima. Jedini uvjet je bio da mob bude rootan. Ne znam postoji li danas sličan app.
Previše komplikacija jer putem AirDroida vadiš samo podatke i dosta vremena da ih vrati. Mjenjaju se vrijeme zapisa

Kolega može koristiti microSD karticu i odraditi kompletan backup. Samo mora negdje sačuvati na sigurno dok ne završi sa servisa.

Druga opcija je prebačaj / kloniranje na drugi mobitel putem wifi.

Отправлено через Pixel

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2022., 10:04   #10292
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor yoke Pregled postova

Iskreno, meni je to totalna idiotarija ako to takp rade.

Uz to, nigdje po netu nisam nasao da u jamstvenom listu pise da se obvezno brisu podatci ? Dali netko ima informaciju vise.

Ako je ovo stvarno, sumjam da cu vise ikad kupiti samsunga
Ima više razloga za to u ovlaštenom servisu. Prvi je gdpr tj ne žele imati posla s tuđim podacima niti odgovaraju za iste. Pravno se ne žele zezati oko toga i imaju potpuno pravo .
Drugo, ne možeš 100% testirati novi konektor punjenja ako su podaci na njemu. Niti jedan serviser ne može/ne želi znati jesi li stavljao nekakve blokade, appove koji bilo kako utječu na ispravan rad konektora. Možda nešto utječe a da ni sam ne znaš. Zato se telefon briše tj stavlja se novi 100% ispravan SW i testira se punjenje, brzo punjenje, konekcija s pcom, video izlaz ako ga telefon podržava, pa se tek mijenja konektor i ponovo sve testira. Da ti ne naprave kako treba, žalio bi se da opet moraš poslat na jamstvo jer opet nešto ne radi. Zato trebaš odlučiti jesu li ti bitniji tih sat dva za postavljanje ili ispravan rad uređaja.
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.03.2022., 12:51   #10293
Keano16
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Da li je itko dobio S22+ crni narucen na eKupi?
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2022., 13:38   #10294
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Hvala svima na odgovorima
Sad mi je malo jasnije sve skupa iako se bas ne slazem u potpunsiti s takvom politikom.

Imam osjecaj kao da je serviserima/samsungu tako jednostavnije...
Pobrisem sve, odradim dijagnlstiku i sve pet...
To im je jednostavnije nego se zahebivati ako im neki treci software radi probleme.

Ali ovdje, kad je mehanicki kvar, onda mi i nema smisla...

Ajd, mogli su to i drugacije rijesiti...kome ne smeta da mu se kopa po podatcima da potpise izjavu i sve pet...kao i svugdje drugo...
Stvar se rijesi u pet minuta...

Tim cise jer su se mobiteki i do sad pipravljali a nikad se nisu resetirali....pa i ovlastenom servisu....

Recimo, na note3 su mi dva puta mjenjali ekran...nikad ga nisu vratili na tvornicke postavke...

Mislim da je samo pitanje dobre volje...

Al sta je tu je.....

Samsung u opcim uvjetima navodi da je "moguc gubitak podataka" prilikom servisa...ne da je to obaveza....
yoke je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2022., 19:13   #10295
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Ovisi sta popravljaš. Recimo ne radi BT ili WIFI. Jedan dio dijagnostike je flash firmwarea nanovo. Konektor punjenja je prekompleksan (osim npr na staroj A seriji koja nema fast charging niti video izlaz niti OTG) da bi se servis zezao oko očuvanja podataka. Ekran su ti mijenjali jer nemaš kako spasit podatke osim bar privremeno stavljanjem drugog ekrana. Ako postoji način da očuvaš podatke npr backup na cloud neki, wifi spajanje ,BT i slično, servis ne traži da napraviš backup, ali ne odgovaraju za gubitak podataka.
Slagao se ti ili ne, pravnici preporučuju servisima da se ne bave korisničkim dijelom (podaci) uređaja jer je previše faktora koji mogu dovesti do problema. (Npr video uradak od Severine).
"Moguć gubitak podataka" znači točno to što sam ti napisao. Ako se može bez, ok ,ako ne može ,brišu sve. Ovlašteni nije servis od poznanika kojeg zamoliš da napravi sve da ti očuva podatke. Ipak radi na razini cijele države, a i EU.
Staro 31.03.2022., 21:09   #10296
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Maloprije mi na S22U sletio poveći update sa security patchom za 04. mjesec...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20220331-210658_Software update.jpg‎
Views:	200
Size:	621.6 kB
ID:	25009  
Staro 01.04.2022., 01:06   #10297
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
I ja sam ga upravo instalirao, vidjet cemo hoce biti kakve razlike...
Staro 02.04.2022., 23:18   #10298
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Meni samsung radi glupi problem, s10e je u pitanju. Sve zadatke sa samsung kalendara uredno pokazuje i google kalendar, ali ako zadatak postavim na google kalendar onda mi se neće prikazati na samsung kalendaru. Oduvijek koristim google kalendar i sad bi mi dobro došlo da se to sinkronizira sa samsung kalendarom pošto always on display prikazuje samo zadatke sa samsung kalendara.
Sva dopuštenja su dana, svi kalendari su ubačeni jedan u drugi, sva sinkronizacija uključena. Zaustavio samsung kalendar, obrisao cache ali jednostavno neće da povuče zadatke s google kalendara. Čitam da je jedan on načina da obrišem google račun ali kod novog postavljanja zna javit error da je taj acc već postavljen pa se napravi još veći problem. A blagdane mi uredno povlači s googla, haha. Da li se netko susreo s ovim problemom?
Izet Fazlinovic je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2022., 11:40   #10299
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor James Dean Pregled postova
Stigao One UI 4.1 na S21
Note 10+ - upravo skidam.
Jučer provjeravao - niš
Staro 03.04.2022., 19:36   #10300
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Note 10+ - upravo skidam.
Jučer provjeravao - niš
Ovisi ti o regiji. S10+ skinuo prije par tjedna
Dottore je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2022., 20:37   #10301
James Dean
Banned

Datum registracije: Dec 2020
A53 se pokazao kao korak unatrag (očekivano) u odnosu na prethonika. Sve zahvaljujući Exynosu koji je uvijek Samsung modele srednje i niže klase činio preskupim sranjem.
James Dean je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2022., 21:20   #10302
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Svaki exynos ce biti korak natrag u odnosu na SD. Jednostavno SD je bolji i kad je loš
Staro 04.04.2022., 11:00   #10303
delavi
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2020
Citiraj:
A53 se pokazao kao korak unatrag (očekivano) u odnosu na prethonika. Sve zahvaljujući Exynosu koji je uvijek Samsung modele srednje i niže klase činio preskupim sranjem.
A71 je imao ok cijenu i specke i bio je SD. A72 mislim da je slična situacija. Čujte, može se dobiti SD Samsung i kod nas ali hebiga, ekipa kupuje kompaktiće top klase i tamo im uvaljuju ta exynos smeća. Stvar izbora.
delavi je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2022., 11:16   #10304
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Nije exynos smeće, nemojte pretjerivati. Svi top modeli kod nas su exynos, nijedan nije smeće. Taj chipset se malo više grije i troši bateriju više nego SD. Ovaj u A53 nije loš. Meni je veća glupost što su maknuli 3.5mm jack s telefona iz srednje klase i napravili maltene isti mob kao i prošle godine.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.04.2022. u 11:28.
Staro 04.04.2022., 11:37   #10305
delavi
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2020
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Nije exynos smeće, nemojte pretjerivati. Svi top modeli kod nas su exynos, nijedan nije smeće. Taj chipset se malo više grije i troši bateriju više nego SD. Ovaj u A53 nije loš. Meni je veća glupost što su maknuli 3.5mm jack s telefona iz srednje klase i napravili maltene isti mob kao i prošle godine.
A kako opisati situaciju gdje npr. exynos na S20FE troši za trećinu više baterije nego S20FE sa snapdragonom. Pa sad još uzmi u obzir da je baterija osrednjeg kapacitetea za tu klasu. Ostalo neću ni spominjati.
delavi je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2022., 11:58   #10306
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Exynos je na benchmark testovima dosta lošiji od SD778G, što je očekivano...

https://nanoreview.net/en/soc-compar...dragon-778g-5g

Ko se voli igrati, nek izbjegava A53...

https://youtu.be/Naf51kAY_lY

A52s ostaje best buy Samsung srednje klase....
locks je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2022., 12:07   #10307
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Exynos mi je najgora rijec u svijetu mobitela
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2022., 12:18   #10308
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor delavi Pregled postova
A kako opisati situaciju gdje npr. exynos na S20FE troši za trećinu više baterije nego S20FE sa snapdragonom. Pa sad još uzmi u obzir da je baterija osrednjeg kapacitetea za tu klasu. Ostalo neću ni spominjati.
Točno to sam rekao. Nije smeće nego nije štedljiv i grije se jače. On je korak natrag u odnosu na SD slične/iste klase ali nije smeće. S20FE je bas primjer loše složenog telefona s Exynosom. S20+ ima isti chipset a nema taj problem. Žena ima S21U s Exynosom, mobitel je zverka. Samsung griješi što štedi u konstrukciji jeftinijih telefona s exynosom, neadekvatno hlađenje itd. Kažem, meni je veća glupost što je a53 gotovo pa identičan a52, plus je maknut 3.5mm priključak za sluške. Također su odlučili da punjač ne dolazi uz mob srednje klase. Također glupost jer uz taj a53 moze komotno ići 15w punjač. Da je a53 dosta bolji od a52, ne bi nikome smetalo sto je exynos pa makar trosio bateriju nesto brže.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.04.2022. u 13:08.
Staro 04.04.2022., 18:37   #10309
James Dean
Banned

Citiraj:
Točno to sam rekao. Nije smeće nego nije štedljiv i grije se jače. On je korak natrag u odnosu na SD slične/iste klase ali nije smeće. S20FE je bas primjer loše složenog telefona s Exynosom. S20+ ima isti chipset a nema taj problem. Žena ima S21U s Exynosom, mobitel je zverka. Samsung griješi što štedi u konstrukciji jeftinijih telefona s exynosom, neadekvatno hlađenje itd. Kažem, meni je veća glupost što je a53 gotovo pa identičan a52, plus je maknut 3.5mm priključak za sluške. Također su odlučili da punjač ne dolazi uz mob srednje klase. Također glupost jer uz taj a53 moze komotno ići 15w punjač. Da je a53 dosta bolji od a52, ne bi nikome smetalo sto je exynos pa makar trosio bateriju nesto brže.
To što si ti rekao nema veze sa vezom. Exynos se godinama pokazivao kao smeće od SoC-a hoćeš, grijanje, performasne ili potrošnja baterije a to zna i sam Samsung zato ga je izbacio iz svega osim S serije. Jedino kaj valja su ove zadnje 2xxx serije.

A to nije loše možeš i pričat za low budget telefone sa nekim low end SoCevima. Kad nemaš drugo onda nije loš. Ali od takvog popularnog telefona su napravili smeće koje je 100 eura skuplji i još nema ni punjača. Meni sve smeta kad je prethodna A52 serija bila bolja od A53 jer očekuješ napredak a ne vraćanje unazad u svim pogledima za koju je najvećim dijelom kriv loš SoC. Ni jedan exynos nije valjao osim onih koji su išli u S seriju ali ako njih usporediš sa konkurencijom u toj klasi i dalje su banana.

Rađe bi kupio Samsung sa Mediatek ili nekim drugim SoCom samo da nije šugavi exynos.
Staro 04.04.2022., 20:35   #10310
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Haters gonna hate. Uvijek je bilo. Mogu ja sve sto si napisao reci za Mediatek. MTK, chipset od kojeg je bježao cijeli svijet donedavno. Mogu ti nabrojati dosta SD telefona iz prijašnjih godina a i danas koji ne valjaju nimalo. Ali glavno da baterija traje. Zaboravio si i Kirina od Huaweija. Super chipset, super mob. Imam P30, super mob ,ali je bio flagship.
Ti pričaš o chipsetu, ja o mobitelima koji imaju određen chipset. Chipset je samo dio moba, dzaba ti je i najbolji SD ako imas milijun gresaka kao Xiaomi, Realme, ZTE. Stariji exynos telefoni iz srednje klase i danas rade ispravno i dobro, npr A5 2017, A7 2018. Srednja klasa koja nije brza kao novi telefoni ali radi. I to dobro i jako puno ljudi ih jos uvijek ima. Da ne pričamo o j5/j7 2017 iz niže klase. J7 2017 exynos a baterija trajala skoro 2 dana. Danas ista traje skoro jedan dan. Nakon 5 godina. Sličan njemu je bio Xiaomi Note 4, slična veličina i tada cijena ali SD. Odlični oba, baterija trajala skoro isto iako je na j7 bila 10% manja. Nepoderivi osim ako ga razbiješ ili smočiš. Bezveze generaliziraš, čitaš tuđe komentare i tako stvaraš mišljenje i dezinformiraš ljude. Baš kod flagshipa je Exynos bio lošiji od drugih, a ne u srednjoj i nižoj klasi. Npr trajanje baterije u S10 vs P30 ili npr Mi9
Staro 04.04.2022., 21:08   #10311
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ja nemam problem sa performansama, cak se nije nesto ni grijao, ali vjerovatno baterija traje duze na S22U sa SD-om... Meh, bas me briga, sta bi trebao kupovat telefon iz amerike nekako, ma zajebi...
Staro 04.04.2022., 21:22   #10312
James Dean
Banned

Citiraj:
Haters gonna hate. Uvijek je bilo. Mogu ja sve sto si napisao reci za Mediatek. MTK, chipset od kojeg je bježao cijeli svijet donedavno. Mogu ti nabrojati dosta SD telefona iz prijašnjih godina a i danas koji ne valjaju nimalo. Ali glavno da baterija traje. Zaboravio si i Kirina od Huaweija. Super chipset, super mob. Imam P30, super mob ,ali je bio flagship.
Ti pričaš o chipsetu, ja o mobitelima koji imaju određen chipset. Chipset je samo dio moba, dzaba ti je i najbolji SD ako imas milijun gresaka kao Xiaomi, Realme, ZTE. Stariji exynos telefoni iz srednje klase i danas rade ispravno i dobro, npr A5 2017, A7 2018. Srednja klasa koja nije brza kao novi telefoni ali radi. I to dobro i jako puno ljudi ih jos uvijek ima. Da ne pričamo o j5/j7 2017 iz niže klase. J7 2017 exynos a baterija trajala skoro 2 dana. Danas ista traje skoro jedan dan. Nakon 5 godina. Sličan njemu je bio Xiaomi Note 4, slična veličina i tada cijena ali SD. Odlični oba, baterija trajala skoro isto iako je na j7 bila 10% manja. Nepoderivi osim ako ga razbiješ ili smočiš. Bezveze generaliziraš, čitaš tuđe komentare i tako stvaraš mišljenje i dezinformiraš ljude. Baš kod flagshipa je Exynos bio lošiji od drugih, a ne u srednjoj i nižoj klasi. Npr trajanje baterije u S10 vs P30 ili npr Mi9
Njet, tu si pao na testu. SoC je danas najbitniji i sve bitniji dio mobitela jer sve ostalo dalje o njemu ovisi, čak i fotografije. Jer se sve naravno veže uz software i softwaresku obradu koja ovisi o sposobnosti chipseta. Rade i stari alcateli i svi ostali ali to nije bit, bit su performanse a ne trajnost jer ja ne znam ijedan phone da je nekome riknuo chipset kao takav.

Gle možeš ti priču sebi okrenut kako ti paše. Ali previše sam Samsungovih modela sa šrotom od exynosa sam ili imam čak neke koje hvališ i spominješ. Tak da mi nije baš do toga da mi netko docira ili drži predavanja kakav je koji. Al kako god exynos je uvijek bio smeće sve do nove 2000 serije iako ta klasa nije toliko bitna koliko ona o kojoj se raspravlja.

Možeš pisat za Mediatek da je prestigao exynos u tom segmetnu kao što i je. To sve govori o samom Exynosu. I krina nemam kaj spominjat jer bi to bila sramota ga uspoređivat sa exynosom.

Sad tko generalizira i dezinformira neka prosude ostali ... a A53 ti je čisti primjer onoga o čemu ja govorim.

Zadnje izmijenjeno od: James Dean. 04.04.2022. u 21:33.
Staro 04.04.2022., 21:50   #10313
locks
Premium
Moj komp

Qualcomm je fulao sa 808 i 810, pa i sa SD615/616/617. Sve sam ih koristio. To je bilo neučinkovito smeće koje se pregrijavalo i trošilo bateriju. Top su bili SD800/801/805, kasnije SD820 quad core. SD865/870 je najbolje od Qualcomma i dan danas...

Promašaj su SD888/SD8 Gen1, jer su rađeni na Samsung proizvodnom procesu, koji dosta zaostaje za TSMC...

Exynos je još gori, jer malo toga su napravili kako spada, što pokazuje negodovanje kupaca u EU, koje uvijek zapadne Exynos....

MTK je nekad bio čisti šrot, ali danas su ozbiljan igrač, iako mislim da nemaju šanse poljuljati Qualcomm...
Staro 04.04.2022., 21:55   #10314
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

@James Dean

Pisao si da je oduvijek bio šrot,odgovorio sam ti da nije bas tako.A danas jos manje. GT master, Xiaomi 11 lite, Asus blabla svi oni imaju SD i bugova bezbroj. Da ne pričamo o kamerama. Koji SD radi odlične fotografije? Tj bolje nego na exynosu? Navedi mi jedan. S20 FE SD radi bolje foto od ostalih SD iste klase. S druge strane, S21U Exy radi bolje od bilo kojeg SD iste klase. Cak ni nema konkurenciju. A53 Exy ima bolje slike od A52 SD. Sve ostalo lošije. Što ti samo govori da nije sve u "Socu" nego u komplet mobu

@Locks u globalu se slažem oko svega sto si napisao za chipsete ali kao što sam rekao, nije sve u chipsetu. Žale se kupci jer su dobili stabilan SW i loš Soc. Da su dobili GT Mastera, žalili bi se na loš SW. Uvijek nešto naravno. Kupili su maestralni Xiaomi, dobili su SD s "fenomenalnim" SWom i odlicnom baterijom te "super" senzorima. Također se žale.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 04.04.2022. u 23:40.
Staro 04.04.2022., 22:28   #10315
locks
Premium
Moj komp

I Mislav je odradio A53...

Staro 04.04.2022., 22:52   #10316
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Sad treba uzeti a52s kad mu padne cijena zbog a53.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2022., 23:48   #10317
James Dean
Banned

Citiraj:
@James Dean

Pisao si da je oduvijek bio šrot,odgovorio sam ti da nije bas tako.A danas jos manje. GT master, Xiaomi 11 lite, Asus blabla svi oni imaju SD i bugova bezbroj. Da ne pričamo o kamerama. Koji SD radi odlične fotografije? Navedi mi jedan. S20 FE SD radi bolje foto od ostalih SD iste klase. S druge strane, S21U Exy radi bolje od bilo kojeg SD iste klase. Cak ni nema konkurenciju. A53 Exy ima bolje slike od A52 SD. Sve ostalo lošije. Što ti samo govori da nije sve u "Socu" nego u komplet mobu
Vidim da se ne kužiš baš kak to funkcionira pa je svaka dublja rasprava od ovog suvišna. Bugovi i softwarski problemi se uvijek mogu riješit nadogradnjama. Hardware se nikad ne dorađuje niti mijenja. A ako tebi nije sve u socu onda kupuju mobitel prema bateriji, kamerama i ostalom kaj je tebi najbitnije.

btw. pogledaj neku usporedbu ili recenziju A52 vs A53 prije nego počneš širit kako ti kažeš dezinformacije.
Staro 04.04.2022., 23:59   #10318
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Sad treba uzeti a52s kad mu padne cijena zbog a53.

Ja ću si sigurno uzeti par za članove obitelji ako ubodem dobru cijenu

Evo jedan osvrt, koji je dosta realan u ovom trenutku. Kudimo Exynos, evo ga i SD ubija npr ISP za slikanje u nižim procesorima/chipsetima. Što je dosta logično s obzirom na situaciju.
Nisam poslusao sve , dosadilo mi je ali par minuta jesam

https://youtu.be/AsK__s0XNDI

Citiraj:
Vidim da se ne kužiš baš kak to funkcionira pa je svaka dublja rasprava od ovog suvišna. Bugovi i softwarski problemi se uvijek mogu riješit nadogradnjama. Hardware se nikad ne dorađuje niti mijenja. A ako tebi nije sve u socu onda kupuju mobitel prema bateriji, kamerama i ostalom kaj je tebi najbitnije.

btw. pogledaj neku usporedbu ili recenziju A52 vs A53 prije nego počneš širit kako ti kažeš dezinformacije.
Sve ok, samo pišem mišljenje, ne razumijem se baš. Idemo dalje.
Staro 05.04.2022., 11:12   #10319
tutom
Registered User

Datum registracije: May 2014
A koja je to dobra cijena za A52s?
Sad ih ima od 2200kn...

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
tutom je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2022., 15:55   #10320
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Citiraj:
Autor locks Pregled postova
Qualcomm je fulao sa 808 i 810, pa i sa SD615/616/617. Sve sam ih koristio. To je bilo neučinkovito smeće koje se pregrijavalo i trošilo bateriju. Top su bili SD800/801/805, kasnije SD820 quad core. SD865/870 je najbolje od Qualcomma i dan danas...

Promašaj su SD888/SD8 Gen1, jer su rađeni na Samsung proizvodnom procesu, koji dosta zaostaje za TSMC...

Exynos je još gori, jer malo toga su napravili kako spada, što pokazuje negodovanje kupaca u EU, koje uvijek zapadne Exynos....

MTK je nekad bio čisti šrot, ali danas su ozbiljan igrač, iako mislim da nemaju šanse poljuljati Qualcomm...
Ja sam imao sve, baš sve. 810 je bila problematična u HTC, Nexus 6P je nešto mrvicu downclockan i nije baš bio problematičan. Serija S7 sa Exynosom je konačno dovela u vodstvo kad je S820 mrvicu kiksao. Nakon S8 više nije moglo držati korak sa SD.

Citiraj:
@James Dean

Da ne pričamo o kamerama. Koji SD radi odlične fotografije? Tj bolje nego na exynosu? Navedi mi jedan. S20 FE SD radi bolje foto od ostalih SD iste klase. S druge strane, S21U Exy radi bolje od bilo kojeg SD iste klase. Cak ni nema konkurenciju. A53 Exy ima bolje slike od A52 SD. Sve ostalo lošije. Što ti samo govori da nije sve u "Socu" nego u komplet mobu
Mogum ja ja??
Od SD820 ( Pixel prve generacije ) u suradnji sa Googleom imali bolji algoritam gdje pravi GCAM donio bolje rezultate. Precizno, fina boja ,nightsight.

Trenutno piše vlasnik Pixel 4 XL ne žalim ništa osim malenog storagea 64gb. (Imam prvu i drugu generaciju)

Отправлено через Pixel

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H