|
![]() |
#10291 | |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Citiraj:
![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 20.07.2014. u 19:44. |
|
![]() |
![]() |
#10292 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Usput, ovo gore je za Coolpad F1 , je li ? |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10293 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
vidim da se prica o odronima i ne odronima pa da se i ja malo ukljucim. Imam elephone P10c par dana i zasad je sve uredu osim malo bagovitog androida ali to cu vjerujem rijesiti kada stavim MIUI. Zasad nisam primijetio neke nedostatke. Nadam se da ih nece biti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10295 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2014
|
AKo izaberem multi language verziju da mi posalju da li cu onda imati google play store? Izvini sto sam dosadan ![]() |
![]() |
![]() |
#10296 |
Registrirao User
|
@Matta - jes, coolpad F1 Stigle su mi original Jiayu drvene slušalice + poklon preklopna maska za Jiayu (sutra ću vidjet koji model) Slušalice zadržavam a masku poklanjam (za područje Splita i okolice) @dragan - Play Store se stavlja posebno - nema veze s verzijom roma.
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#10297 |
Registered User
|
Kako to posebno dakok? Ne razumem se bas...znaci moram ja da ubacim google play store? |
![]() |
![]() |
#10298 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ne, pitaj mailom dućan ima li taj ROM Play Store. Sam ROM nema veze sa Play Storeom jer je Play Store aplikacija koje se može i ne mora staviti(može iz recoverya ili instalacija kao obične aplikacije). Ali poanta je da i ako ne dobiješ s mobitelom Play Store možeš sam instalirati, nije pretjerano komplicirano. Ipak, mislim da je za nekog tko nije baš na ti sa Androidom u najmanju ruku rizično uzeti kineza, jer treba obično i malo znanja da se sve to posloži kako treba(naći i instalirati pravi rom, snaći se sa kineskim recoveryima povremeno itd). Čak ni ovi bolji primjerci tipa Coolpad ne rade dobro(možda je bolji izraz savršeno) out of the box. Možda ti je pametnije kupiti nešto rabljeno, lokalno. |
![]() |
![]() |
#10299 |
Registered User
|
Pa onda mi se vise isplati da platim jos 3 dolara da mi ubace google play store i da izbrisu kineske app..i onda idalje imam engleski jezik u mobu.. |
![]() |
![]() |
#10300 |
Registrirao User
|
Ili ih zamoli da ti uz multilanguage rom stave engleski CWM pa onda možeš i sam stavit google aplikacije bez problema. ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10301 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Samo takve stvari bi prije preporuke mobitela trebalo napomenuti da će se morati staviti novi rom, Gapps itd. Sada se baš žali i na bug forumu jedan vlasnik Coolpada da mu ne rade aplikacije, ne može snimati. Za neki mobitel se kaže, da to je super pogodak, preporučujem ga i na kraju ispadne da dolazi s očajnim romom gdje treba staviti CWM, staviti novi rom preko flashtoolsa ili preko cwm pa instalirati google aplikacije itd. Tako naruči jedna majka od 30-40g coolpad f1 mobitel na temelju preporuke i na kraju sazna da mora angažirati nekog servisera da on pronjuška po webu i stavi sve to ili da "uživa" u beskorisnom romu bez Google aplikacija (Play store itd). Uz preporuku bi trebalo navesti napomenu da bi pod obvezno trebal ostaviti novi rom za njega i da se onda ne preporučuje početnicima i neznalicama uzeti ovaj mobitel.
#10302 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jel zna netko točno zašto se u kini ne smiju koristiti gapps na mobačima, zbog privatnosti ili? Npr. xiaomi za Singapurćane bez problema stavlja to sve u miui, a za kineze ne. Ako ih prca to što google špijunira preko softvera, tko zna što je sve kineska vlada u kineskim fw-ima (miui, lewa,...) ubacila ![]() |
![]() |
![]() |
#10303 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2014
|
|
![]() |
![]() |
#10304 | |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#10305 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
Koju navigaciju bi mi preporučili? Stigao mi još jedan Jiayu G4S, dobijem lock unutar 15 sekundi, ali me zanima kak to radi u praksi. |
|
![]() |
![]() |
#10306 | |
Registered User
|
Citiraj:
Naravno ima par problema nemoze biti svaki savrsen. Baterija traje max 1 dan ako ga srednje koristis (ali kupis dodatnu bat ili usb external battery kosta 5-6 dolara od 2600 mah) Sto se tice gps-a isto je ok nisam isprobavao u detalje ali ga locka isto za cca pola min. Po recenzijama kaj vidim slabiji je gps ali posluzi svrsi. Wifi je slab ali ak si u bircu ili doma blizu rootera bit ce ok. Hvata ga ok do 5m (slobodna procjena) Super je sto je fluidan vrti sve jake igrice i na zadnjem Antutu kaj sam radio bio je jaci od galaxy s3 Kamera je super za detalje se javi u inbox. Inace ga majka koristi i njoj je super Preporucio i frendici i ona ga uzela i njoj je super takodjer. |
|
![]() |
![]() |
#10307 | |
Registrirao User
|
Citiraj:
hrvatski i google play na mobitele što u konačnici daje očajan i neupotrebljiv operativni sustav. Zaboravio sam na članove bugovitog foruma i hrvatske majke u najboljim godinama (što mi je naročito teško palo jer često pomislim na njih - doduše ne u kontekstu kineskih mobitela). Zaboravio sam i na informatički nepismenu hrvatsku nejač. Moš me i ubit, ali ne znam kako da se sad operem od grijeha? Da napravim posebnu stranicu s linkovima na ONU halal trgovinu i ponudim kupone za 10% popusta? Lijepo od tebe da upozoravaš potencijalne kupce na loše kupovine. Svaka ti dala (i bez kupona). ![]()
|
![]() |
![]() |
#10308 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() Uljepša mi dan s ovim ![]() Svaka ti majka u najboljim godinama dala ![]() Al da halal trgovina ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10309 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Đe o'de lajk dugme? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10311 |
Premium
|
@WraGG Evo i ja tražim ![]() |
![]() |
![]() |
#10312 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Zamolbe za ove upućenije ljubitelje flešanja, naime što se kineskih mobitela tiče obično se snađem kad tražim rom, ali tableti su skroz ubojiti. Konkretno zanimaju me dobra mjesta za tražiti romove za Rockchip based tablete. U igri je trenutno Chuwi V99/Yuandao kajgod(ne sjećam se numeričke oznake)/VIDO N90FHD,CUBE U9GTV,VISTURE 4HD. Ima još par epskih imena pod kojima se prodavao tablet, RK3188 je nutra dakle quad core. Googleanje je naravno dalo nešto rezultata, da ne bi ispalo da sam lijen. Ali volio bih naći nešto konstruktivnije od stock roma počišćenog od kineskih aplikacija jer to znam i sam napravit. Isprike moderatoru, svjesno postam ovdje iako ima tema za kineske tablete jer je ta tema skroz mrtva i ovdašnji bogovi custom romova tamo ne obitavaju. ![]() |
![]() |
![]() |
#10314 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Malo zamjeram ovo s "informatički nepismenom nejači" zbog toga što nemožeš informatički nepismenim nazvati i nekoga tko se ne želi upuštati u flashanje romova s dosta velikom mogućnošću brickanja ili dobivanja lošijeg rezultata na tek kupljenom aparatu na kojem povrh svega još nema ni garancije. Ostalo ti je ok. Kreni s pokorom i ušićari nešto usput ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10316 | |
Registrirao User
|
Citiraj:
![]() Pripaziću.
|
![]() |
![]() |
#10317 | |
n00bmate
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#10318 |
Premium
|
to2c.com..bude sve ok? |
![]() |
![]() |
#10320 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
Mi4 https://www.youtube.com/watch?v=rbA4RFobaWE 801 quad-core, 2.5GHz processor. 3GB ram, 16/64GB high-speed flash memory. 5 inches 1080P, Sharp / JDI OGS. 3080mAh lithium-ion polymer battery,Rapid charging technology, 8mpx/13mpx Sony front and rear camera MIUI V6 najavljen za 16 kolovoz
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|