Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 20.07.2014., 18:40   #10291
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
...Osim toga, ostali specsi su dobri i Snapdragon je proc, sto bi znacilo veca mogucnost za custom ROMove.
Ovdje ih je malo manje od 200 za 3 mjeseca star mobitel (nije snapdragon )

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 20.07.2014. u 19:44.
Dakok je offline  
Staro 20.07.2014., 20:19   #10292
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Ovdje ih je malo manje od 200 za 3 mjeseca star mobitel (nije snapdragon )
Da, 200 ROMova. Ja sam otvorio prvih 30tak i SVI su bazirani na 4.2 ROMu. Niti jedan KitKat ROM. Naravno da ga nema kad MTK nece da pusti source code za svoje procesore. To je problem sa MTK baziranim mobovima. Ako nije neka jaca firma, od updatea na noviju verziju OS-a najvjerovatnije nema nista.

Usput, ovo gore je za Coolpad F1 , je li ?

Oglas
Staro 20.07.2014., 21:15   #10293
svenzy
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
vidim da se prica o odronima i ne odronima pa da se i ja malo ukljucim. Imam elephone P10c par dana i zasad je sve uredu osim malo bagovitog androida ali to cu vjerujem rijesiti kada stavim MIUI. Zasad nisam primijetio neke nedostatke. Nadam se da ih nece biti Također imam i Doogee Turba vec 4 mjeseca,radi kao i prvog dana sa stock androidom. Ali također napominjem imao sam i famoznog cubota GT99,reci cu samo par stvari mada ih je bilo jos: plastika skripala,baterija riknula,senzor gasenja ekrana kod poziva riknuo,problemi sa SIM utorom itd itd.. Sto se tice Doogee kao "marke" dovoljno je pogledati na primjer pakiranje od modela Valencia
svenzy je offline  
Staro 20.07.2014., 21:19   #10294
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
A kakvo je pakiranje valencije?
Bravo da si dobio P10c, možeš staviti par slika s njega?
Staro 21.07.2014., 00:38   #10295
dragan0103
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
AKo izaberem multi language verziju da mi posalju da li cu onda imati google play store? Izvini sto sam dosadan
dragan0103 je offline  
Staro 21.07.2014., 02:03   #10296
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

@Matta - jes, coolpad F1

Stigle su mi original Jiayu drvene slušalice + poklon preklopna maska za Jiayu (sutra ću vidjet koji model)
Slušalice zadržavam a masku poklanjam (za područje Splita i okolice)

@dragan - Play Store se stavlja posebno - nema veze s verzijom roma.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 21.07.2014., 11:45   #10297
dragan0103
Registered User

Kako to posebno dakok? Ne razumem se bas...znaci moram ja da ubacim google play store?
dragan0103 je offline  
Staro 21.07.2014., 11:52   #10298
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor dragan0103 Pregled postova
Kako to posebno dakok? Ne razumem se bas...znaci moram ja da ubacim google play store?
Ne, pitaj mailom dućan ima li taj ROM Play Store. Sam ROM nema veze sa Play Storeom jer je Play Store aplikacija koje se može i ne mora staviti(može iz recoverya ili instalacija kao obične aplikacije). Ali poanta je da i ako ne dobiješ s mobitelom Play Store možeš sam instalirati, nije pretjerano komplicirano. Ipak, mislim da je za nekog tko nije baš na ti sa Androidom u najmanju ruku rizično uzeti kineza, jer treba obično i malo znanja da se sve to posloži kako treba(naći i instalirati pravi rom, snaći se sa kineskim recoveryima povremeno itd). Čak ni ovi bolji primjerci tipa Coolpad ne rade dobro(možda je bolji izraz savršeno) out of the box. Možda ti je pametnije kupiti nešto rabljeno, lokalno.
bg_4_l je offline  
Staro 21.07.2014., 12:07   #10299
dragan0103
Registered User

Pa onda mi se vise isplati da platim jos 3 dolara da mi ubace google play store i da izbrisu kineske app..i onda idalje imam engleski jezik u mobu..
dragan0103 je offline  
Staro 21.07.2014., 12:32   #10300
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ili ih zamoli da ti uz multilanguage rom stave engleski CWM pa onda možeš i sam stavit google aplikacije bez problema.

Dakok je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.07.2014., 12:54   #10301
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Samo takve stvari bi prije preporuke mobitela trebalo napomenuti da će se morati staviti novi rom, Gapps itd.
Sada se baš žali i na bug forumu jedan vlasnik Coolpada da mu ne rade aplikacije, ne može snimati.
Za neki mobitel se kaže, da to je super pogodak, preporučujem ga i na kraju ispadne da dolazi s očajnim romom gdje treba staviti CWM, staviti novi rom preko flashtoolsa ili preko cwm pa instalirati google aplikacije itd.
Tako naruči jedna majka od 30-40g coolpad f1 mobitel na temelju preporuke i na kraju sazna da mora angažirati nekog servisera da on pronjuška po webu i stavi sve to ili da "uživa" u beskorisnom romu bez Google aplikacija (Play store itd).
Uz preporuku bi trebalo navesti napomenu da bi pod obvezno trebal ostaviti novi rom za njega i da se onda ne preporučuje početnicima i neznalicama uzeti ovaj mobitel.
Staro 21.07.2014., 13:17   #10302
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jel zna netko točno zašto se u kini ne smiju koristiti gapps na mobačima, zbog privatnosti ili?
Npr. xiaomi za Singapurćane bez problema stavlja to sve u miui, a za kineze ne.
Ako ih prca to što google špijunira preko softvera, tko zna što je sve kineska vlada u kineskim fw-ima (miui, lewa,...) ubacila
c-shadow je offline  
Staro 21.07.2014., 13:26   #10303
inkognito3
Registered User

Datum registracije: Jun 2014
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
A kakvo je pakiranje valencije?
Bravo da si dobio P10c, možeš staviti par slika s njega?
I ja sam dobio Valenciu i sve ok spakirano. Kutija od stiropora zastitna , a unutra zamotano original od Valencije kutijica kartonska.
inkognito3 je offline  
Staro 21.07.2014., 13:58   #10304
swoop92
Registered User

swoop92's Avatar

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Jel zna netko točno zašto se u kini ne smiju koristiti gapps na mobačima, zbog privatnosti ili?
Npr. xiaomi za Singapurćane bez problema stavlja to sve u miui, a za kineze ne.
Ako ih prca to što google špijunira preko softvera, tko zna što je sve kineska vlada u kineskim fw-ima (miui, lewa,...) ubacila
Država zabranila
swoop92 je offline  
Staro 21.07.2014., 14:44   #10305
Slav3n
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor inkognito3 Pregled postova
I ja sam dobio Valenciu i sve ok spakirano. Kutija od stiropora zastitna , a unutra zamotano original od Valencije kutijica kartonska.
Kakva je ta valencija? Kolko ti drži baterija? Treba mi nekaj do 120$ za jednog nezahtjevnog korisnika, ja sam mu preporučio Jiayu G2F, ali veli da mi je Valencia ljepša.

Koju navigaciju bi mi preporučili? Stigao mi još jedan Jiayu G4S, dobijem lock unutar 15 sekundi, ali me zanima kak to radi u praksi.
Slav3n je offline  
Staro 21.07.2014., 15:10   #10306
inkognito3
Registered User

Citiraj:
Autor Slav3n Pregled postova
Kakva je ta valencija? Kolko ti drži baterija? Treba mi nekaj do 120$ za jednog nezahtjevnog korisnika, ja sam mu preporučio Jiayu G2F, ali veli da mi je Valencia ljepša.

Koju navigaciju bi mi preporučili? Stigao mi još jedan Jiayu G4S, dobijem lock unutar 15 sekundi, ali me zanima kak to radi u praksi.
Za te novce je super tj ako trazis jos -10$ popusta od nekog na forumu plus njihov popust moze te ispast 108 i manje $.

Naravno ima par problema nemoze biti svaki savrsen. Baterija traje max 1 dan ako ga srednje koristis (ali kupis dodatnu bat ili usb external battery kosta 5-6 dolara od 2600 mah)
Sto se tice gps-a isto je ok nisam isprobavao u detalje ali ga locka isto za cca pola min. Po recenzijama kaj vidim slabiji je gps ali posluzi svrsi.
Wifi je slab ali ak si u bircu ili doma blizu rootera bit ce ok. Hvata ga ok do 5m (slobodna procjena)
Super je sto je fluidan vrti sve jake igrice i na zadnjem Antutu kaj sam radio bio je jaci od galaxy s3
Kamera je super za detalje se javi u inbox.

Inace ga majka koristi i njoj je super
Preporucio i frendici i ona ga uzela i njoj je super takodjer.
inkognito3 je offline  
Staro 21.07.2014., 18:41   #10307
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Samo takve stvari bi prije preporuke mobitela trebalo napomenuti da će se morati staviti novi rom, Gapps itd.
Sada se baš žali i na bug forumu jedan vlasnik Coolpada da mu ne rade aplikacije, ne može snimati.
Za neki mobitel se kaže, da to je super pogodak, preporučujem ga i na kraju ispadne da dolazi s očajnim romom gdje treba staviti CWM, staviti novi rom preko flashtoolsa ili preko cwm pa instalirati google aplikacije itd.
Tako naruči jedna majka od 30-40g coolpad f1 mobitel na temelju preporuke i na kraju sazna da mora angažirati nekog servisera da on pronjuška po webu i stavi sve to ili da "uživa" u beskorisnom romu bez Google aplikacija (Play store itd).
Uz preporuku bi trebalo navesti napomenu da bi pod obvezno trebal ostaviti novi rom za njega i da se onda ne preporučuje početnicima i neznalicama uzeti ovaj mobitel.
Mea Culpa. Zaboravio sam da ima par trgovina koje ne stavljaju
hrvatski i google play na mobitele što u konačnici daje očajan i
neupotrebljiv operativni sustav.
Zaboravio sam na članove bugovitog
foruma i hrvatske majke u najboljim godinama (što mi je naročito teško palo
jer često pomislim na njih - doduše ne u kontekstu kineskih mobitela).
Zaboravio sam i na informatički nepismenu hrvatsku nejač.

Moš me i ubit, ali ne znam kako da se sad operem od grijeha?
Da napravim posebnu stranicu s linkovima na ONU halal trgovinu i ponudim kupone za 10% popusta?

Lijepo od tebe da upozoravaš potencijalne kupce na loše kupovine.
Svaka ti dala (i bez kupona).

Dakok je offline  
Staro 21.07.2014., 20:24   #10308
kiksich
Premium

kiksich's Avatar

Citiraj:

Da napravim posebnu stranicu s linkovima na ONU halal trgovinu i ponudim kupone za 10% popusta?

@Dakok

Uljepša mi dan s ovim

Svaka ti majka u najboljim godinama dala

Al da halal trgovina
kiksich je offline  
Staro 21.07.2014., 21:15   #10309
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:

Đe o'de lajk dugme?
WraGG je offline  
Staro 21.07.2014., 21:24   #10310
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Ne znam jeste li vidjeli no To2c ima akciju na doodge Dg550+ besplatan sat
Staro 21.07.2014., 21:24   #10311
kiksich
Premium

kiksich's Avatar

@WraGG

Evo i ja tražim
kiksich je offline  
Staro 21.07.2014., 21:38   #10312
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Zamolbe za ove upućenije ljubitelje flešanja, naime što se kineskih mobitela tiče obično se snađem kad tražim rom, ali tableti su skroz ubojiti. Konkretno zanimaju me dobra mjesta za tražiti romove za Rockchip based tablete. U igri je trenutno Chuwi V99/Yuandao kajgod(ne sjećam se numeričke oznake)/VIDO N90FHD,CUBE U9GTV,VISTURE 4HD. Ima još par epskih imena pod kojima se prodavao tablet, RK3188 je nutra dakle quad core. Googleanje je naravno dalo nešto rezultata, da ne bi ispalo da sam lijen. Ali volio bih naći nešto konstruktivnije od stock roma počišćenog od kineskih aplikacija jer to znam i sam napravit.

Isprike moderatoru, svjesno postam ovdje iako ima tema za kineske tablete jer je ta tema skroz mrtva i ovdašnji bogovi custom romova tamo ne obitavaju.
bg_4_l je offline  
Staro 21.07.2014., 22:39   #10313
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Ima tko iskustva sa Ulephone uređajima?
Staro 21.07.2014., 22:42   #10314
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:

OMG

Malo zamjeram ovo s "informatički nepismenom nejači" zbog toga što nemožeš informatički nepismenim nazvati i nekoga tko se ne želi upuštati u flashanje romova s dosta velikom mogućnošću brickanja ili dobivanja lošijeg rezultata na tek kupljenom aparatu na kojem povrh svega još nema ni garancije.
Ostalo ti je ok. Kreni s pokorom i ušićari nešto usput Mir s tobom
Staro 21.07.2014., 23:03   #10315
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nema me dva-tri dana i već pizdarije... nemojte da ode ovo u neke druge sfere.

I nema lajk gumba, bežte sotin vragon odavjde
Brko je offline  
Staro 21.07.2014., 23:42   #10316
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor kasandro Pregled postova
OMG

Malo zamjeram ovo s "informatički nepismenom nejači" zbog toga što nemožeš informatički nepismenim nazvati i nekoga tko se ne želi upuštati u flashanje romova s dosta velikom mogućnošću brickanja ili dobivanja lošijeg rezultata na tek kupljenom aparatu na kojem povrh svega još nema ni garancije.
Ostalo ti je ok. Kreni s pokorom i ušićari nešto usput Mir s tobom
E jbg, tu sam malo prećerao, a nisam mislio ni na one majke od 30-40 god. koje se baš žele upustiti u flešanje (da ne rečen instalaciju ) i nije ih briga za dobivanje lošijeg rezultata (od onog koga su imale sa službenim).
Pripaziću.

Dakok je offline  
Staro 21.07.2014., 23:43   #10317
Eyekool_CN
n00bmate
Moj komp

Eyekool_CN's Avatar

Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Zamolbe za ove upućenije ljubitelje flešanja, naime što se kineskih mobitela tiče obično se snađem kad tražim rom, ali tableti su skroz ubojiti. Konkretno zanimaju me dobra mjesta za tražiti romove za Rockchip based tablete. U igri je trenutno Chuwi V99/Yuandao kajgod(ne sjećam se numeričke oznake)/VIDO N90FHD,CUBE U9GTV,VISTURE 4HD. Ima još par epskih imena pod kojima se prodavao tablet, RK3188 je nutra dakle quad core. Googleanje je naravno dalo nešto rezultata, da ne bi ispalo da sam lijen. Ali volio bih naći nešto konstruktivnije od stock roma počišćenog od kineskih aplikacija jer to znam i sam napravit.

Isprike moderatoru, svjesno postam ovdje iako ima tema za kineske tablete jer je ta tema skroz mrtva i ovdašnji bogovi custom romova tamo ne obitavaju.
4pda.ru forum i Google translate.
Eyekool_CN je offline  
Staro 22.07.2014., 01:13   #10318
kondor1989
Premium

kondor1989's Avatar

to2c.com..bude sve ok?
kondor1989 je offline  
Staro 22.07.2014., 07:29   #10319
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ovisno kakve si sreće. Ni jedan dućan nije imun na shebavanje kupca. Do sada su iskustva uglavnom pozitivna. Iako, bilo je i sa njima idiotarija "malo ga povuci, a malo mi ga i potegni".
Brko je offline  
Staro 22.07.2014., 09:06   #10320
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Mi4

https://www.youtube.com/watch?v=rbA4RFobaWE

801 quad-core, 2.5GHz processor. 3GB ram, 16/64GB high-speed flash memory. 5 inches 1080P, Sharp / JDI OGS. 3080mAh lithium-ion polymer battery,Rapid charging technology, 8mpx/13mpx Sony front and rear camera
MIUI V6 najavljen za 16 kolovoz
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno