|
![]() |
#10171 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
![]() |
#10172 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
ista lokacija gdje sam vidio ovog plavkana, vidio sam i mat čudeso ![]() ali... evo... all the way ![]() sviđa mi se kako kulturno voziš ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10173 |
Dežurno smetalo
Datum registracije: Aug 2007
|
Sad ću ispast padobranac, ali što je tu je. ![]() Planiram kroz koji mjesec kupit Ibizu FR, pa me zanima ima li tko na forumu da je vozi. Konkretno, gledam modele sa 1.9 TDI motorom 06' - 07' godišta, pa me zanima kako se otprilike kreće potrošnja goriva, cijena servisa, te na što se treba obratiti pažnja (imaju li kakvih ''bolesti''). Neki postotak vožnje bi bio 70% izvangradske vožnje, 20% grada i 10% autoceste.
![]() |
#10174 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10175 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Možda kome bude zanimljiva informacija. Tražim auto osiguranje za Astru H 1.7CDTI - 74KW, bonus mi je 0% i registriram ga na Daruvar, uz maksimalno pregovaranje cijene za cash su sljedeće (uključeno osiguranje vozača i 4 putnika): Basler - 2679,25kn Allianz - 2447,00kn Croatia - 2186,16kn (nude jednu free asistencuju na cesti u cijeni) HOK - 2053,78kn Triglav - 1897,47kn Čekam još ponude Generali-a i Euroherc-a, pa probati spustiti još, no mislim da od ovog Triglav-a jeftinije neće ići.. (Nestala vremena kad su odmah mogao smuljati 50% ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10177 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Neznam jel i kod drugih tako al Euroherc je uveo nekakvu zaštitu bonisa ili tebe kao osobe (jedno od toga moraš izabrat) u slučaju nezgode... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10178 |
Premium
|
U HOK-u su mi nudili za 150kn više tu zaštitu bonusa, čak imaju i "brisanje alkohola" za dodatnih 150kn, kao imaš do 1‰, a smiješ 0,5‰ i napraviš neku manju štetu i oni opet pokriju troškove (tako sam makar ja shvatio) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10179 |
PC Ekspert
|
![]() |
#10180 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Sram vas bilo! Od cega covjek da odrzava ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10181 |
Osobni opis - pitaj me
|
mislim da je gore nama koji nismo u jadranskom / eurohercu nego ljudima koji jesu ![]() da, iz osobnog iskustva govorim. nazalost ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10182 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Ah, 100 ljudi 100 ćudi, samo vi nemojte ići u herc i jadransko zbog trla baba lan razloga, odite u triglave, uniqe, grawe i slične, pa kad budete sami morali plaćati za manju štetu, kad budete plaćali uslužnu procjenu koja je u svim normalnim osiguranjima besplatna kako i treba bit po zakonu, kad budete čekali procjenitelja mjesec dana, ili isplatu odštete po 2-3 mjeseca, nemojte tu doć plakat -.- Ne da mi se ni pisati sad konstruktivne savjete u vezi zaštite stečenog bonusa, i svih ostalih vrlo pozitivnih novotarija (50% na drugo vozilo, prijenos bonusa između uže obitelji u istom kućanstvu, vrijednost bonusa 7, i više godina, za razliku od dosadašnje 3, ukidanje skupih tarifa za zg i kr rege, individualizacija police po vlasniku a ne isključivo po reg. zoni i teh. karakteristici vozila, itd itd itd) koje su nastupile 29.3. zbog ovakvih gore trollretos postova....
![]() |
#10183 | ||
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() S njima uvijek neko sranje. Frenda mi je srušio dok je bil na bajsu auto s Eurohercom, i na kraju sve završilo na sudu i frend dobio. I neki dan ide plaćat gorivo na pumpi i Maestro ne prolazi... I ode kasnije na bankomat i skuži da mu je blokiran račun. Na Fini mu kažu Euroherc vam je lupil ovrhu... Ovom niš jasno... Vam-tam nakon 100 poziva i sl. uglavnom skuži da mu je Euroherc lupil ovrhu za sudske troškove (koje ne treba snositi on kad je dobil sud). I sad bu to njegovi odvjetnici sredili. Uvijek tako oni neki APP mulj potegnu, čudo jedno... Citiraj:
![]() |
![]() |
#10184 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nije da branim Jadransko i cijeli koncern, samo me zanima po čemu ih smatrate tako lošim? Inače ne volim zaključivati po indukciji - ono dogodilo se u jednom slučaju pa sad vrijedi za sve :-) Imam 2 auta kod njih već godinama i dosad nije bilo problema. Čak i kad me spucao otraga lik osiguran u Eurohercu, doduše nije bilo isplate love nego je auto odmah odvezen u ovlašteni servis pa je naplata prepuštena njima. Dva puta aktivirao kasko za popravke na jednom autu, također nije bilo problema. Ali, možda sam ja samo izuzetak koji potvrđuje pravilo? Za razliku od njih recimo s Croatiom od prije par godina imam jako loše iskustvo, a i još jedan slučaj u familiji isto tako. EDIT: vidim sad primjer ozrenovog frenda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10185 |
Osobni opis - pitaj me
|
EDIT. mah, jebe mi se. obrisao sam svoj cijeli post od fest citanja, ne isplati se ulaziti u raspravu.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10186 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Jebiga, fakat nemaš sreće s njima. Makar ti to sve meni se čini ovisi o sreći, sva osiguranja će te pokušati nategnuti gdje stignu, eto ja imam jedan stari slučaj u CO, slično kao i ti, mene kamion od firme zasipao šodrom dok je jurio brzinom većom od dozvoljene s neosiguranim teretom kroz naseljeno mjesto. Šoder je letio za njim po cesti, mene zasipao dok sam išao u drugom smjeru. Pogledao sam mu tablicu od prikolice i na policiju pa na croatiu itd. Ispostavilo se da smo oba osigurani kod njih, ali su počeli toliko filozofirati da je to bila strahota, da ne duljim štetu sam si kasnije sam pokrio jer mi se nije dalo natezati ih po sudu. A tortura od policije je bila posebna priča. Jedino zadovoljstvo u cijelom slučaju bilo mi je kad sam skoro godinu dana nakon toga bio pozvan na sud u svojstvu svjedoka protiv vozača kamiona. Ipak su ga policajci ulovili i završio slučaj na sudu jer što je taj radio po cesti to je bila ludost. Ne znam kako to točno ide, ali čini mi se da je vozač odgovoran da osigura teret, a ne da se vozi 80km/h po naseljenom mjestu, prikolica krcata do vrha šodrom i bez onog pokrova. Nadam se da su ga dobro oderali i njega i firmu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10187 |
gadget freak
|
Najveći problem poslije rekla-kazala spika iz birtije je, što ekipa uopće ne zna svoja prava i kad se nešto može ostvariti, a kad nešto nije zakonski pokriveno. Onda su svi drugi krivi... Šteta od dizanja kamena/nn predmeta u šajbu nije zakonski pokrivena već nekoliko godina jer je to masovno zloupotrebljavano i naplaćivano bez ikakvog dokaza, te je nakon dužeg razmatranja za i protiv naknada štete u takvim slučajevima nenaplativa sa police osiguranja vozila, jer je to nedokaziva šteta. Samo privatna tužba protiv cesta, uz obavezno zvanje policije i pravljenje zapisnika, tako da postoji dokaz o tome da je na cesti kamenje/nešto slično što je oštetilo staklo/automobil. Ako toga nema, sve pada u vodu. Da ne nabrajam sada još masu drugih slučajeva gdje ekipa po birtijama kenja protiv nekog osiguranja, a pravno pokriće za štetu ne postoji, tipa prometne na privatnim parkinzima s naplatom, štete bez policijskog zapisnika i/ili izjave drugog sudionika prometne nezgode, bez obzira što ekipa ima primisli da ako ima europsko izvješće da je to sve... Itd....
![]() |
#10188 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10189 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Samo problem je što ama baš svi imaju putra na glavi (mislim na osiguravajuće kuće), što se tiče pravnih službi i osporavanja isplate šteta, zato mi je iznimno idiotski kad netko krene kenjat po ovom ili onom osiguranju, a pogotovo kad je to na osnovu priča iz birtije ili nekog ogorčenog susjeda kojem je kriv cijeli svijet samo on ne. Drugi problem je što je općenito zospc i ostali vezani zakoni i naputci, vrlo glupo i dvojbeno složen, tako da je prometnom policajcu najlakše napisati u zapisnik 'vožnja neprilagođena uvjetima na cesti' i amen, pravnoj službi nekog osiguranja je to sasvim dovoljno za osporavanje odštetnog zahtjeva. Pa nek se čovjek poslije sudi par godina i plaća vještake da bi dokazao da 44km/h po suhoj cesti nije neprilagođena vožnja, itd. Stvarno u ovih 12+g u tom poslu sam se nagledao svega i svačega, i privatno i službeno.
![]() |
![]() |
#10190 |
Premium
|
A znaš i sam da osiguranja nastoje ušparati na svakom mogućem slučaju. Mi smo država u kojoj osiguranja i zakone kroje kako im paše. Nego, jedno konkretno pitanje ako mogu iskoristiti priliku :-) U vezi procjene, imao jednom slučaj da je procjenitelj (nije sad uopće bitno koja je kuća u pitanju) došao, onako letimice pogledao vozilo naguženo otraga. Tek na moje inzistiranje auto je išao na grabu (bili smo u stanici za teehnički pregled), tom prilikom procjenitelj utvrđuje da se mijenja komplet stražnji branik i čini mi se vezni lim jer se savinut. Ja naravno dan prije kontaktirao limara koji mi je objasnio točno na što treba obratiti pažnju. Pa je tako oštećenje tog lima vidljivo tek ako se makne tepih iz prtljažnika i pogleda oko rezervne gume ili od ispod. Pregledali s obje strane i procjenitelj veli zamjena svih navedenih dijelova. Ja procjenu narano ne mogu dobiti odmah nego tek nakon koji dan kad ono to napiše. Odmah dogovorili da auto ide u ovlašteni servis. Zovu me nakon par dana iz servisa, na procjeni piše: - ravnanje lima - zamjena mat crnog dijela branika, farbanje dijelova koji su u boji vozila. Morali zvati ponovno tog istog procjenitelja u servis jer se na tom autu branik ne može rastavljati niti odvojeno zamijeniti dijelovi, a lim isto tako nije preporučljivo krpati. Na kraju procjenitelj pristao na zamjenu cijelog branika (tu nije mogao ništa), a lim su ipak ravanali i farbali. E sad, pitanje je zašto ja odmah ne mogu dobiti procjenu? I kako to lik meni priča jedno, a par dana kasnije u procjeni napravi drugo, naravno jeftiniju varijantu? Očito servis tu nema pravo glasa, nego osiguranje određuje što će se i kako popravljati na autu, u procjeni su sati rada i cijena za svaku vrstu posla. I kako se uopće zaštititi od takvih likova, ovaj nije bio nestručan, fakat me probao zaje... po onome APP. Koje su mogućnosti servisa i mene kad se tako nešto dogodi, što da ne pristanem na takav popravak, dižem žalbu, tužbu, što li prema osiguranju? Nisam došao do toga, ali baš me zanima. Pa ako ti se da, elaboriraj i daj neki koristan savjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10191 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Kako bi ti da ti on odmah da procjenu, kad se davanje procjene sastoji od fotografiranja oštećenja, te nakon toga u uredu provjere koliko pojedini dio košta, da li je dostupan zamjenski ili isključivo originalni, provjere cijene po euroschwacke katalogu, provjere cijene u ovlaštenim servisima; te ako je dio već vidno oštećen od ranije, što je nerijedak slučaj, tu dolazi do učešća stranke u vrijednosti istog razmjerno ranijem oštećenju; ako se radi o neizmjenjivom dijelu, kao što je kod tebe slučaj sa podnicom vozila; ako se radi o oštećenjima koja se ne mogu pri prvoj procjeni uočiti (oštećenja ispod nečega, pa da se prvo mora demontirati nešto da bi se popisalo oštećenje ispod toga, tipa kad se razbije prednji kraj, ne može on tebi napisati da su ti sva tri hladnjaka polomita, i pomotani ili polomljeni nosači istih, kad se to ne vidi dok se ne demontiraju) - u tom slučaju se radi procjena standard, te zapisuje zabilješka servisu gdje će se auto raditi da se zove procjenitelja na dopunsku procjenu kad se auto rastavi, i tu se popisuju dodatna oštećenja. No u puno slučajeva ima tu krivnje i servisa, koji gleda kako bi naplatio što više, a napravio sa što jeftinijim dijelovima, pa tu stranka pop..i figu, jer su dali punomoć servisu za popravak njihovog vozila. Servis inače nema pravo glasa, ali stranka ima, stranka je ta koja pristaje ili ne pristaje na način popravka, samo to je do trenutka davanja punomoći servisu za obavljanje posla, onda je stranka samo mjerodavna pri preuzimanju vozila pogledati kako je posao obavljen, i dati eventualne primjedbe servisu za obavljeni rad, ali tu je opet odgovornost na servisu. Ti kad nisi zadovoljan ponuđenim načinom servisa (mada si ovdje gore u krivu jer se podnica ravna, jer to nije dio dostupan za kupnju kao blatobran, branik, vezni lim i slično), ulažeš prigovor u osiguranju da ne želiš krparenje automobila nego dovođenje auta u stanje prije prometne nesreće, ako se radi o popravku u servisu a da si uočio na procjeni nešto što ti ne odgovara. Procjenu moraš dobit ti najprije, tek onda servis može popravljati auto, no opet je tu varijanta ako si dao punomoć servisu, onda ti nemaš veze više s ničim. Ako si išao na varijantu isplate odštete za vozilo, a ponuđeno ti je manje nego ti je recimo tvoj majstor/serviser rekao da će popravak koštati, opet je opcija ulaganja žalbe, uz prilaganje predračuna tvog majstora gdje je vidljiv trošak popravka i dijelova, kako bi dobio odgovarajuću odštetu za popravak vozila. Tu je jedini eventualni problem ako vrijednost popravka prelazi određeni postotak vrijednosti cjelokupnog vozila (ovisi o starosti automobila, nije isto za auto star 1g, 5g ili 20g), onda šteta iz djelomične prelazi u totalnu štetu i onda se nudi odgovarajuća svota po procjeni štete za oštećeni dio vozila, te oštećeniku ostaje vozilo na raspolaganje, kao ostatak vrijednosti do pune cijene/tržišne vrijednosti tog vozila u takvom stanju. Za sve to postoje hrpe tablica sa statistikama cijena vozila na tržištu i knjige sa novonabavnim vrijednostima svih dostupnih dijelova za zamjenu. Ako ti još šta nije jasno, pitaj ![]()
![]() |
![]() |
#10192 |
Premium
|
Za taj lim još mogu skužiti (iako mi serviser rekao da se mijenja, valjda zna, limar je, a i koliko mi je poznato, osiguranje traži natrag stare dijelove, tako su mi barem rekli), ali onda taj drugi koji nakon procjenitelja radi izračun i provjerava dijelove bi trebao znati (i vidjeti po fotkama) da ne može rastaviti branik i zasebno mijenjati/farbati dijelove. Znači, taj drugi ili ne zna svoj posao ili me htio nategnuti. Po kojem cjeniku se na procjenu stavlja trošak rada i po čemu se procjenjuje satnica (limar, lakirer)? Ovo za servise se slažem. Vole i oni nategnuti. Mijenjam na jednom autu malo natučenu prednju haubu preko kaska, procjena veli da ide nova, servis me zove i kao trebaju naručiti, čekati, ali je njihova preporuka da se to ne skida već poravna, pokita i farba na mjestu, kao ako se skine, nije to više nikad kao novo i bla, bla, truć, seruc,... Ja velim - naručite novu, čekam koliko treba. Zovu me isti dan da su slučajno našli još jednu haubu na lageru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10193 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mislim da bespotrebno huliš protiv navedenih kompanija. Nisu od jučer i uspješno rade u nekoliko država na ovim prostorima. Kao i obično, opet mi je nejasno kakve veze imam ja, kao osiguranik od AO u slučaju kad nekog napucam ? Trebam li ja platiti procjenu štete na vozilu koje sam udario ? Trebam li participirati u šteti koju sam osigurao kupovinom police AO ? Zašto bi mene smetalo čekanje na procjenitelja kad ionako o svom trošku popravljam svoje vozilo ( i još dobijem malus ) ? Kakve veze imam s time što će oštećenik čekati svoj novac 2-3 mjeseca ? Usput, bijah oštećen sprijeda i straga u lakšoj prometnoj prije 2 god. Mlada dama koja nas je "naguzila" ( ja sam bio u sredini ) odmah je priznala krivnju i pođosmo u poslovnicu omraženog Jadranskog. Svi postupci su bili izvedeni brzo i profesionalno. Pošto nisam želio popravljati u njihovoj režiji tražio sam isplatu. Promptno su odobrili iznos, na visinu sam se žalio i još ga podebljao za 20%. Sve je isplaćeno na vrijeme. Cijeniti ću odgovor i tumačenje po pitanjima ponaosob.
![]() |
![]() |
#10194 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Moguće je da su u nastavku sve same špekulacije, lovačko-salonsko-kafanske priče i mučke provokacije, notorne laži (poput one da u servisu kad se radi npr. o Allianzu odmah naruče novi dio, a ako je Agram grupa, kažu naručujem kad stigne para od osiguranja) i plaćeni oglasi: ![]() khm 1 khm 2 khm 3 khm 4 khm 5 khm 6 khm 7 khm 8 Edit: Eh da, uzmimo u obzir, čisto naivno i hipotetski, krajnje neprimjerenu situaciju, da se u slučaju štete naplata vrši s vlastite police. Uzeo bih hipotekarni kredit i opkladio se da bi se tržišni udjeli u srednjem roku "nešto malo promijenili". Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 03.04.2014. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10195 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ja sam u slučaju s CO za stetu od 950 kn čekao skoro dva miseca, s tim da osoba koju sam dobia za kontakt uopće se nije javljala, a kad god bih doša u zgradu osiguranja dotična uvijek na nekim seminarima. I eto tako razmišljam, šta bi bilo da je iznos 50 000 kn??? Svi su oni divni i krasni kada ističe registracija, onda oni tebe zivkaju, bok ističe vam polica dođi kod nas treba nam vaša lova smrtniče. PS. čini mi se da je Kerum "junior" dobio poklon od tate w222 s63, jeben do bola ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10197 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10199 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Menadžerica potvrdila: Michael Schumacher počinje se buditi! Sjajne vijesti, suze mi idu od srece. Napokon! Forza Michael! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10200 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Novitet! VW Samara V ![]()
|
|
Oglas
|