|
![]() |
#992 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Znao sam da je sve ono za tebe i dok si pitao o DSLR-ovima da ces napokon pravim putem ![]() Di uzimas i s koliko para raspolazes?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#993 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Edit! Posto sam navikao na super zoom ako mi nebude ovo leglo prodat cu ga valjda znam da je to veci problem nego kupit ali ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Jole ne znam jesam li ti pisao već, ak se ikad zaletiš do zg.a imaš yellow store u city centru one na jankomiru - pa tamo uživo možeš uzet te navedene i malo ih isprobat ![]() Uh a tek tijelo 7xxx ... sjeća se samo da sam malo vrtio te 3xxx, 5xxx, a onda uzeo pogledat 7xxx da ... nikad si necu uzet slr jer nikak odlucit canon vs nikon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Jole, Bruno ti je otprilike dobro rekao. U D5100 je isti senzor ko i u D7000 @Forace, sta se imas misliti ![]() ![]() PS, sto bi tek bilo da u ruke primis ove pro modele ![]()
![]() |
#997 |
Premium
|
A ogledo sam i pro ak tu spadaju oni nikoni za preko 10k al ipak se na njima vidi da odskaču od ovih onak vidi se da su pro. To mi opet ne treba ![]() Al skok između 5 i 7 serije je baš onak zašto 5 kad je 7 onak ugodniji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nemas sta previse razmisljat. Za taj novac je d5100 najbolji. Ili kupi slabiji bez objektiva ako nadjes negdje i kupi bolji objektiv. Ali po meni d5100 s 18-55 objektivom je super za pocetak. I stalno fotografiraj sve i svasta da upoznas aparat i postavke. Jer kada vidis nesto sto ti se svidja i sto zelis slikat, da znas otprilike koje postavke koristiti eventualno malo fine tuninga. Da ti ne bude zao kasnije sto ti je slika ispala lose ![]() Ja sam uzeo WIFI karticu i prebacujem slike direkt na Samsung Tab 10 odmah nakon slikanja te vidim odmah kakva je slika. Sto se mene tice super korisno da ne palim laptop bez veze. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 28.06.2014. u 14:51. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1002 |
Premium
|
Sad ću ja bacit bubu u uho ima recimo ovo: CANON EPS1100 + EF-S18-55 +75-300 DC III za 4150 Kn. Sad taj canon je sigurno lošiji od ovog 5100 koliko se sjećam znam da sam tu liniju Canona otpisao jer su lošiji i od njihove linije 600D, 650D, 700D ... A opet s druge strane dolazi sa tele objektivom u kitu. Mislim spominjem gore tu opciju ne toliko zbog kvalitete, nego toga šta ima taj tele u kitu jer si nešto spominjao da si navikao na super zoom ... šta ti to znači? 18-55 je dosta "kratko" @aski: pa vjerojatno po potrebi sprema i raw, a ovo mu služi za preview. Uostalom ako spališ sliku nema povratka čak ni u raw.u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Sprema i RAW naravno i prikazuje na ekranu i RAW ako želiš ali je veći pa treba malo čekati dok prikaže.Lako sredis RAW ako ti se svidja JPEG koje se prikazuje na ekranu. Ako ubijem JPEG i izgleda uzas, ja bih morao biti velemajstor u obradi slike da popravim to kako treba. A nisam baš ljubitelj fotošopa,light rooma ili kako se već zove i sl. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
Premium
|
Jedino kao alternativa moze doci u obzir ovo SONY SLT-A58K ALPHA kit SAL-1855 ,znam da je to mozda druga vrsta aparata ali meni je bitno da je OK za početnika ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
The mighty pirate
|
A58 ti je dobar izbor, tim više što su Minoltini objektivi dostupni i jako jeftini. Uzmeš si uz njega još i Beercan (70-210mm f/4) za nekih 500-800 kn za koliko se mogu nać i miran si.
![]() |
#1008 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Imam NX 2000 (kao i puno forumaša) i kako sam relativno nezadovoljan slabim zoomom, gledao sam objektive. Jesu li ovo prave cijene ili što? Ja sam mislio da se cijene kreću od 200-400kn a ne 2400kn. http://www.edigital.hr/Tele_zoom_obj...li-p40888.html Postoji li caka da se prođe jeftinije ili je ovo ta cijena i ne ide dolje?
![]() |
#1009 |
The mighty pirate
|
![]() |
#1011 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ma bas gledam taj Canonov trojac, SX280, SX270 i SX510HS. Razlika u cijeni im je 100-200kn. Ovaj potonji mi se cini zanimljiv, ima ergonomican profi look, wifi, 30x opticki zoom... citam malo recenzije i izgleda da nije nista losiji od ova druga dva. Sad me samo zanima, ako bi netko mogao reci iz prve ruke, kakav je u radu, tj. ima li kakvim "musica"? I jos jedno, mozda glupo pitanje... jel se ovi digitalni mogu koristiti ka web camera? Nije da nesto puno video chatam, al ono ak zatreba... a i kvaliteta bi trebala biti bolja u odnosu na obice web kamere. Zadnje izmijenjeno od: ukiy. 03.07.2014. u 15:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1014 | |
Premium
|
Citiraj:
Izgleda da imaju neki bug sa baterijom.. kad se snima video pokaze ikonu da je baterija prazna i aparat se ugasi nakon 10 sekundi iako je baterija full puna.. u "foto" modu radi bez problema. Vidim po netu da je jako cest problem sa SX280 i SX270... Druze Brko, tvoj radi bez problema u video modu tj. nema ovaj bug ili? Zadnje izmijenjeno od: ukiy. 04.07.2014. u 16:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Imas update na web-u za taj sx. Nisi pehista nego svi su dosli sa tom greskom i Canon je izdao odmah zakrpu. Otidji na canon europe, odaberi svoj fotic i citaj kak se apdejta. Snimis file na sd karticu i odes na update firmware (ima jos par sitnih koraka i to je to) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Premium
|
Vidio sam taj firmware, al on je samo za SX270 kojem je 6. znamenka serijskog broja 2 ili manje... mojem je bila 4... svejedno sam pokusa updejtat ali nije islo. Stigao sam ga danas vratiiti natrag, uvazili su mi reklamaciju bez previse pitanja... i u zamjenu uzeo SX510 kojeg su srecom imali u izlogu... i ovaj radi besprijekorno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
![]() Za sx270HS postoji i custom firmware koji taj aparat pretvara u malu zvijerkicu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|