|
![]() |
#991 |
big marine
Datum registracije: May 2006
|
Neznam kako si štelala dc,al ako nisi preko upnp-a ,onda bi trebala upisati svoj trenutačni IP pod connection settings u dc-u. I onda bi ti trebalo raditi ako su portovi otvoreni.
![]() |
#992 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo, napokon sam se pozabavila opet s time. Uključila sam upnp tam u settingsima rutera, i otvorila portove ponovno. Sad dela. Prošli put je isto delalo pa se nakon pola sata nije više htio spajat na net. Jel moguće da ne daju u Amisu da ljudi prčkaju po portivoma? Jer to je a) debilno, b) glupo c) all of the above. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#993 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo jos malo infa sto se tice besplatne telefonije kod Amisa: Ako imate dvije telefonske linije, pozivi su vam besplatni samo na jednoj liniji koja vam je primarna, definitivno ![]() Dalje ono besplatno telefoniranje ukljuceno u pretplatu isto imate samo na "primarnoj" telefonskoj liniji. Zbog svih ovih gluposti sad mi se nekako i Iskon cini kao bolja opcija, jer svakim danom me sve vise iznenaduju kako retardirani mogu biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
a kaj bi ti sad kume? besplatno mljeo na 100 brojeva? amis je više nego korektna firma po pitanju cijena i kvalitete usluge. tako da neznam po čemu je isko bolje rješenje
![]() |
#995 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Buduci da mi je ovo prvi post na pocetku sve vas ljepo pozdravljam. ![]() Evo buduci da i ja "gulim" zadnji mjesec na t-scamu, a vec sam narucio 2 u 1 imam pitanjce.Citao sam na pocetku topica da nema splitera nego tel zica ide u modem/ruter.Buduci da imam svoj wruter koji mi je odlican i kojeg sam dosta platio zabrinuo sam se da li cu ga moc koristiti i zovem amis.javi mi se tip koji kaze da ga necu moci koristiti (popizdim i jedva presutim) te me on za svaki slucaj prebaci na teh podrsku.I tip mi fino kaze da cu ga naravno moci koristiti i da cu ga morat spojit na njihov ruter.Samo da cu im morat javit da ga prebace u bridge mode.odmah se sjetim one sugave t komovse kasde koji nikako nije mogla raditi ni u jednom modu vec si se uvijek morao konektati. Pa me zanim da li neko ima svoj ruter i da li mu to ok radi.znaci da je uvijek spojen (24 sata) i da se nemora konektat svaki put? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 14.11.2007. u 20:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
|
@Master hrc amisov ruter radi bez greške i dobivaš ga u najam besplatno tak da neznam zašto te to uopče muči. neznam ni u čemu je smisao spajanja tvog rutera u amisov. što s time dobivaš?
![]() |
#998 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pa zato jer sam prije mjesec dana kupio svoj wruter kojeg se nebi zelio sad odreci.A kupio sam ga jer je sigurno bolji od svih ovih rutera koje dijele, bas zato da nemoram ovisit o njihovim ruterima |
![]() |
![]() |
![]() |
#999 | |
overpowered
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1000 |
Premium
|
Erm, onaj tko mi je jučer pomogao oko onoga čega danas više nema, zahvaljujem. Nije bezveze pisao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1001 | |
Premium
|
Citiraj:
Naravno da mozes ostaviti svoj router, moze se sve koristiti vlastito. E sad, da li je drastican problem ili nije, ali morate (valjda) imati njihov router jer je sve namjesteno za telefon. Kazem valjda jer nisam cuo da je itko isprobao staviti neki drugi modem/router s istim mogucnostima sto te telefonije tice.
![]() |
![]() |
#1002 |
|
MORA biti njihov ruter zbog tehničkih razloga. a ak ti misliš da nešto dobivaš s time što češ svoj skupi ruter upiknut u njihov....hehehe....neznam kaj da ti kažem...možda da uopće ništa nećeš dobit s time???
![]() |
#1003 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ako se zna sta se radi onda je i najjeftiniji router bolji od njiovog ![]() ajmo reci ovako, amisov router je ok, ali ipa preslabi cpu da bi progurao zahtjeve manje mreze, ja osobno sam imao problema sa njime dok nisam stavio svoj rooter, i samim time smanjio opterecenje na amisvom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
možda ako se dumpa konfiguracijski .ini fajl i iz njega izvuku tehničke postavke te se iste upucaju na drugi router, zašto ne probati adresa je: http://192.168.1.254/cgi/b/backup/user.ini// Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 17.11.2007. u 18:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | |
|
Citiraj:
šalu na stranu ljudi ![]()
![]() |
![]() |
#1006 |
Premium
|
nemam super router, ali zavisi sta podrazumjevas pod time da ce bolje raditi npr ako imas vise kompova i imas neke zamisli i nemas mogucnosti u thompsonu onda je bilo koji bolji koji udovoljava zahtjevima nego thompson inace ruter je stvarno super nego zvao sam da prebace u bridge mod, i poklopi mi oparater liniju, i jos nista od toga ![]() imam pitanja za sve one koji su se igrali sa routerima, kako saznati DSL modulaciju od amisa, i VPI i VCI postavke, naime operater mi to "nesmije" reci |
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Vidi stvarno.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1008 |
Premium
|
da sve je to super ali to je user profil i sve se da vidjet iz njega, da mi je admin profil onda bi vec raspravljali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 | |
Premium
|
Citiraj:
Koji ti je operater rekao da nesmije reci VPI/VCI? Uglavnom, pise ti sve u routeru, tamo pod DSL connection... VPI/VCI je 1/32 (nadam se da ih nisam obrnuo ![]() EDIT: Upravo sam pogledao ovaj user.ini file ciji je link gore netko stavio (editiram post, pa nemogu vidjeti nick, sorry), uglavnom, tu pise SVE sto vam treba da se mozete zabavljati, medju ostalim i pass koji je dodjeljen za Vas broj telefona (ono sto od Amisa necete dobiti ni pod koju cjenu). Zakon! ![]() EDIT 2: Da li netko ima kakav modem/router koji ima VoIP funkcionalnost kao thomson, da isprobamo da li rade telefoni i da li se moze razgovarati na tudji racuna ako znas user i pass za Amis SIP? ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Mr. M. 16.11.2007. u 22:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1010 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Imam ja grandstream voip adapter ali koliko vidim sifra je zahashana? Mene bi vise zanimala admin sifra da napokon rjesim neke stvari sto su krivo konfiguirane. A koliko vidim pod sekcijom [ mlpuser.ini ] je isto zahashana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 | |
Premium
|
Citiraj:
Koliko vidim, za usere ima pokraj i hash, ali za SIP nema nikakav hash code... A koliko sam cuo, ni agentima ne govore koji su user/pass za admin acc, jer ih je strah da se ne dodje to tih sifri za telefone ![]()
![]() |
![]() |
#1012 | |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]() Ako ovo radi bit ce dobro mobitel > sip (fixna) > vpn over wlan i deri. Valjda ce se ponuditi netko sa gridom da to odradi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bono. 17.11.2007. u 00:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
router se može uspješno otključat tako da se prvo sejva na gore spomenut način config fajl zatim se prefleša sa recimo nekom drugom verzijom firmwarea čime se dobiva Administrator acc kojemu je username: Administrator te password nije postavljen kad se prefleša skine se njegov config fajl, kopiraju se postavke Administrator usera i passworda (hasheva) i dodaju odmah pod iste u prvom config fajlu, zatim se loada taj prvi config fajl koji sadrži sve postavke i od telefona i neta i vojla provjereno, hvala čovjeku pod nickom Viasat2008 pošto su i oni izgleda spojeni na vaš router, možete ih vidjeti na ethernet portu, neka statička 172.x.x.x ili 10.x.x.x tako nekako, i koga živcira a ne želi da mu netko komandira privatnom mrežom može spoofat tu njihovu MAC adresu i tako ih otpiliti, bar mislim da može, to nek netko potvrdi ko se više razumije, ja više iti vidim njihov IP niti išta, jedino sam bio milostiv što sam ostavio u config fajlu njihove podatke za administratorski pristup, al tko zna jel im radi jer se hash promijenio pa neznam sad kak još i to ide ako netko njihov čita ovo a kaj ću mu ja, pozdrav ![]() stavio sam gore 6.2.17.5 verziju firmwarea koji se koristi i na Metronetu ako se ne varam, inače govorim o 780WL ali princip flešanja bi vjerojatno trebao funkat na svim tim speedtouchevim modelima koje nudi Amiš, Šatronet i Iskon (no Iskon je kako ljudi kažu otključan) hint: bootloader mod, SpeedTouch upgrade wizard zbog tog vam nemogu kakat, ako misle kakat nek kakaju po sebi jer su oni ti koji su rasturili firmware da bi stavili svoj logo unutra, biseri i pol, pa kad routeri imaju neke nebulozne ispade onda se pitate ko koga, a tko će ih znat da li je firware ra***ban zbog biserastog pothvata i da li radi kako bi trebao raditi ako se ne varam firmware je pakiran nekim ipkg2 packerom za linux nakon flešanja dotičnom verzijom firmwarea primjetio sam jednu razliku na telefonu, sad više nejde tu-tu nego je na snagu stupio konstantni jednoličan ton bez prekida kad se podigne slušalica Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 17.11.2007. u 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja imam jedan "mali" problem.. Igram Starcraft online.. i otvorio sam zadane portove koje trebam da bi se normalno igralo to, medjutim problem sam rjesio samo na pola. Kada ja "kreiram" igru i ekipa se joina mogu igrati sa max 4 igraca(3+ja) ako je vise od toga onda je sve usporeno. A kada ja joinam, mogu igrati samo sa jednim igracem, ako je vise od toga usporeno je. Zvao sam njih, ne znaju u cemo je problem niti ga mogu ispraviti. Ako mi netko moze pomoci bio bi zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pobogu, evo onda i firmwarea!!!! http://mirror.ikitti.com/pub/speedto...Routers/780WL/ Pigo1973 .... FTW ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1018 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
vidim pise se o updateu firmwara pa ako moze netko detaljnije napisat (ovdje ili na PM) sto tocno sve napravit za dobitak max ovlasti i flashanja na najnoviju verziju. (noob sam pa... ![]() fala. btw vidim ima i 7.4.1.7 vaezija... http://download.routerspt.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1020 | |
Uptime 99.99%