Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.11.2007., 13:33   #991
crniskot
big marine

crniskot's Avatar

Datum registracije: May 2006
Neznam kako si štelala dc,al ako nisi preko upnp-a ,onda bi trebala upisati svoj trenutačni IP pod connection settings u dc-u. I onda bi ti trebalo raditi ako su portovi otvoreni.
Staro 13.11.2007., 23:22   #992
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Evo, napokon sam se pozabavila opet s time. Uključila sam upnp tam u settingsima rutera, i otvorila portove ponovno. Sad dela. Prošli put je isto delalo pa se nakon pola sata nije više htio spajat na net. Jel moguće da ne daju u Amisu da ljudi prčkaju po portivoma? Jer to je a) debilno, b) glupo c) all of the above.
Ladybug je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2007., 13:36   #993
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo jos malo infa sto se tice besplatne telefonije kod Amisa:

Ako imate dvije telefonske linije, pozivi su vam besplatni samo na jednoj liniji koja vam je primarna, definitivno

Dalje ono besplatno telefoniranje ukljuceno u pretplatu isto imate samo na "primarnoj" telefonskoj liniji.

Zbog svih ovih gluposti sad mi se nekako i Iskon cini kao bolja opcija, jer svakim danom me sve vise iznenaduju kako retardirani mogu biti.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 20:18   #994
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
a kaj bi ti sad kume? besplatno mljeo na 100 brojeva? amis je više nego korektna firma po pitanju cijena i kvalitete usluge. tako da neznam po čemu je isko bolje rješenje

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 20:18   #995
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Buduci da mi je ovo prvi post na pocetku sve vas ljepo pozdravljam.
Evo buduci da i ja "gulim" zadnji mjesec na t-scamu, a vec sam narucio 2 u 1 imam pitanjce.Citao sam na pocetku topica da nema splitera nego tel zica ide u modem/ruter.Buduci da imam svoj wruter koji mi je odlican i kojeg sam dosta platio zabrinuo sam se da li cu ga moc koristiti i zovem amis.javi mi se tip koji kaze da ga necu moci koristiti (popizdim i jedva presutim) te me on za svaki slucaj prebaci na teh podrsku.I tip mi fino kaze da cu ga naravno moci koristiti i da cu ga morat spojit na njihov ruter.Samo da cu im morat javit da ga prebace u bridge mode.odmah se sjetim one sugave t komovse kasde koji nikako nije mogla raditi ni u jednom modu vec si se uvijek morao konektati.
Pa me zanim da li neko ima svoj ruter i da li mu to ok radi.znaci da je uvijek spojen (24 sata) i da se nemora konektat svaki put?

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 14.11.2007. u 20:31.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2007., 00:21   #996
maky_zg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Posto mi je jucer stigao adsl duzan sam se pohvalit, tj. amis
-sve radi super, nemam nikakvih problema zasad i nimalo mi nije zao sto sam uzeo 2U1 - 2Mbit

Pozz
maky_zg je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2007., 09:48   #997
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

@Master hrc amisov ruter radi bez greške i dobivaš ga u najam besplatno tak da neznam zašto te to uopče muči. neznam ni u čemu je smisao spajanja tvog rutera u amisov. što s time dobivaš?

Staro 15.11.2007., 10:12   #998
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
@Master hrc amisov ruter radi bez greške i dobivaš ga u najam besplatno tak da neznam zašto te to uopče muči. neznam ni u čemu je smisao spajanja tvog rutera u amisov. što s time dobivaš?
Pa zato jer sam prije mjesec dana kupio svoj wruter kojeg se nebi zelio sad odreci.A kupio sam ga jer je sigurno bolji od svih ovih rutera koje dijele, bas zato da nemoram ovisit o njihovim ruterima
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2007., 12:01   #999
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Pa zato jer sam prije mjesec dana kupio svoj wruter kojeg se nebi zelio sad odreci.A kupio sam ga jer je sigurno bolji od svih ovih rutera koje dijele, bas zato da nemoram ovisit o njihovim ruterima
Ja sam prošli tjedan poslao zahtjev za 2u1 ( a nisam čitao ovaj thread ,noob) i pričao sam s likom dal mogu ostavit svoj Simens router od t scuma,tip reko ne,iak ne vidim u čemu bi drastičan problem bio
Staro 15.11.2007., 19:09   #1000
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Erm, onaj tko mi je jučer pomogao oko onoga čega danas više nema, zahvaljujem. Nije bezveze pisao.
Ladybug je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.11.2007., 21:33   #1001
Mr. M
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Deathwish Pregled postova
Ja sam prošli tjedan poslao zahtjev za 2u1 ( a nisam čitao ovaj thread ,noob) i pričao sam s likom dal mogu ostavit svoj Simens router od t scuma,tip reko ne,iak ne vidim u čemu bi drastičan problem bio

Naravno da mozes ostaviti svoj router, moze se sve koristiti vlastito. E sad, da li je drastican problem ili nije, ali morate (valjda) imati njihov router jer je sve namjesteno za telefon. Kazem valjda jer nisam cuo da je itko isprobao staviti neki drugi modem/router s istim mogucnostima sto te telefonije tice.

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2007., 22:29   #1002
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

MORA biti njihov ruter zbog tehničkih razloga. a ak ti misliš da nešto dobivaš s time što češ svoj skupi ruter upiknut u njihov....hehehe....neznam kaj da ti kažem...možda da uopće ništa nećeš dobit s time???

Staro 15.11.2007., 22:33   #1003
mikimikic
Premium

Datum registracije: Dec 2005
ako se zna sta se radi onda je i najjeftiniji router bolji od njiovog

ajmo reci ovako, amisov router je ok, ali ipa preslabi cpu da bi progurao zahtjeve manje mreze, ja osobno sam imao problema sa njime dok nisam stavio svoj rooter, i samim time smanjio opterecenje na amisvom
Staro 15.11.2007., 23:47   #1004
Voorhees
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2003
možda ako se dumpa konfiguracijski .ini fajl i iz njega izvuku tehničke postavke te se iste upucaju na drugi router, zašto ne probati
adresa je:
http://192.168.1.254/cgi/b/backup/user.ini//

Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 17.11.2007. u 18:49.
Voorhees je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2007., 19:57   #1005
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova
ako se zna sta se radi onda je i najjeftiniji router bolji od njiovog

ajmo reci ovako, amisov router je ok, ali ipa preslabi cpu da bi progurao zahtjeve manje mreze, ja osobno sam imao problema sa njime dok nisam stavio svoj rooter, i samim time smanjio opterecenje na amisvom
ok onda. sa tvojim super ruterom će ti net toliko bolje radit da će ti svi susjedi zavidit i stvarno ćeš osjetiti da je skuplji prilikom korištenja......hahahahahaaha

šalu na stranu ljudi ja stvarno nemam nikakvih problema s ruterom. ko doma ne koristi mreže može stvarno mirno spavat uz amisov ruter

Staro 16.11.2007., 21:01   #1006
mikimikic
Premium

nemam super router, ali zavisi sta podrazumjevas pod time da ce bolje raditi

npr ako imas vise kompova i imas neke zamisli i nemas mogucnosti u thompsonu onda je bilo koji bolji koji udovoljava zahtjevima nego thompson

inace ruter je stvarno super

nego zvao sam da prebace u bridge mod, i poklopi mi oparater liniju, i jos nista od toga

imam pitanja za sve one koji su se igrali sa routerima, kako saznati DSL modulaciju od amisa, i VPI i VCI postavke, naime operater mi to "nesmije" reci
Staro 16.11.2007., 21:31   #1007
pigo1973
Premium
Moj komp

pigo1973's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Voorhees Pregled postova
možda ako se dumpa konfiguracijski .ini fajl i iz njega izvuku tehničke postavke te se iste upucaju na drugi router, zašto ne probati
adresa je:
http://192.168.1.254/cgi/b/backup/user.ini//

Vidi stvarno....
Staro 16.11.2007., 21:33   #1008
mikimikic
Premium

da sve je to super ali to je user profil i sve se da vidjet iz njega, da mi je admin profil onda bi vec raspravljali
Staro 16.11.2007., 21:37   #1009
Mr. M
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova
imam pitanja za sve one koji su se igrali sa routerima, kako saznati DSL modulaciju od amisa, i VPI i VCI postavke, naime operater mi to "nesmije" reci

Koji ti je operater rekao da nesmije reci VPI/VCI?

Uglavnom, pise ti sve u routeru, tamo pod DSL connection... VPI/VCI je 1/32 (nadam se da ih nisam obrnuo ), po sigu pretpostavljam da imas 1 Mbit, znaci modulacija ti je G.992.1 iliti obican ADSL

EDIT: Upravo sam pogledao ovaj user.ini file ciji je link gore netko stavio (editiram post, pa nemogu vidjeti nick, sorry), uglavnom, tu pise SVE sto vam treba da se mozete zabavljati, medju ostalim i pass koji je dodjeljen za Vas broj telefona (ono sto od Amisa necete dobiti ni pod koju cjenu). Zakon!

EDIT 2: Da li netko ima kakav modem/router koji ima VoIP funkcionalnost kao thomson, da isprobamo da li rade telefoni i da li se moze razgovarati na tudji racuna ako znas user i pass za Amis SIP?

Zadnje izmijenjeno od: Mr. M. 16.11.2007. u 22:01.
Staro 16.11.2007., 22:24   #1010
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
a kaj bi ti sad kume? besplatno mljeo na 100 brojeva? amis je više nego korektna firma po pitanju cijena i kvalitete usluge. tako da neznam po čemu je isko bolje rješenje
Korektna po cemu? Rusi se svakih par dana bar na sat vremena. Prvo su rekli u helpdesku da je u promo razdoblju free za oba broja u meduvremenu su promjenili opce ugovore i promjenili pricu, vrlo korektno. A i nije neograniceno nego je ograniceno na 3000 minuta tako da se nisu nesto isprsili da mi ovdje mozemo govoriti o nekom velikom neogranicenom telefoniranju.

Citiraj:
Autor Mr. M Pregled postova
EDIT 2: Da li netko ima kakav modem/router koji ima VoIP funkcionalnost kao thomson, da isprobamo da li rade telefoni i da li se moze razgovarati na tudji racuna ako znas user i pass za Amis SIP?
Imam ja grandstream voip adapter ali koliko vidim sifra je zahashana? Mene bi vise zanimala admin sifra da napokon rjesim neke stvari sto su krivo konfiguirane. A koliko vidim pod sekcijom [ mlpuser.ini ] je isto zahashana.
Staro 16.11.2007., 22:39   #1011
Mr. M
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Imam ja grandstream voip adapter ali koliko vidim sifra je zahashana? Mene bi vise zanimala admin sifra da napokon rjesim neke stvari sto su krivo konfiguirane. A koliko vidim pod sekcijom [ mlpuser.ini ] je isto zahashana.

Koliko vidim, za usere ima pokraj i hash, ali za SIP nema nikakav hash code... A koliko sam cuo, ni agentima ne govore koji su user/pass za admin acc, jer ih je strah da se ne dodje to tih sifri za telefone

Staro 16.11.2007., 22:39   #1012
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Korektna po cemu? Rusi se svakih par dana bar na sat vremena. Prvo su rekli u helpdesku da je u promo razdoblju free za oba broja u meduvremenu su promjenili opce ugovore i promjenili pricu, vrlo korektno. A i nije neograniceno nego je ograniceno na 3000 minuta tako da se nisu nesto isprsili da mi ovdje mozemo govoriti o nekom velikom neogranicenom telefoniranju.

nista onda, brute force i ajmo :P imas koju godinu da dodjes do pass-a
Staro 17.11.2007., 00:00   #1013
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Mr. M Pregled postova
Koliko vidim, za usere ima pokraj i hash, ali za SIP nema nikakav hash code... A koliko sam cuo, ni agentima ne govore koji su user/pass za admin acc, jer ih je strah da se ne dodje to tih sifri za telefone
Budem sutra probao da li radi, pa javim. Ako radi PCe:Amis 1:0

Ako ovo radi bit ce dobro mobitel > sip (fixna) > vpn over wlan i deri.
Citiraj:
Autor marauder16 Pregled postova
nista onda, brute force i ajmo :P imas koju godinu da dodjes do pass-a
Valjda ce se ponuditi netko sa gridom da to odradi

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 17.11.2007. u 00:11.
Staro 17.11.2007., 10:32   #1014
Voorhees
Premium
Moj komp

router se može uspješno otključat tako da se prvo sejva na gore spomenut način config fajl
zatim se prefleša sa recimo nekom drugom verzijom firmwarea čime se dobiva Administrator acc kojemu je username: Administrator te password nije postavljen
kad se prefleša skine se njegov config fajl, kopiraju se postavke Administrator usera i passworda (hasheva) i dodaju odmah pod iste u prvom config fajlu, zatim se loada taj prvi config fajl koji sadrži sve postavke i od telefona i neta i vojla
provjereno, hvala čovjeku pod nickom Viasat2008
pošto su i oni izgleda spojeni na vaš router, možete ih vidjeti na ethernet portu, neka statička 172.x.x.x ili 10.x.x.x tako nekako, i koga živcira a ne želi da mu netko komandira privatnom mrežom može spoofat tu njihovu MAC adresu i tako ih otpiliti, bar mislim da može, to nek netko potvrdi ko se više razumije, ja više iti vidim njihov IP niti išta, jedino sam bio milostiv što sam ostavio u config fajlu njihove podatke za administratorski pristup, al tko zna jel im radi jer se hash promijenio pa neznam sad kak još i to ide
ako netko njihov čita ovo a kaj ću mu ja, pozdrav
stavio sam gore 6.2.17.5 verziju firmwarea koji se koristi i na Metronetu ako se ne varam, inače govorim o 780WL ali princip flešanja bi vjerojatno trebao funkat na svim tim speedtouchevim modelima koje nudi Amiš, Šatronet i Iskon (no Iskon je kako ljudi kažu otključan)

hint: bootloader mod, SpeedTouch upgrade wizard

zbog tog vam nemogu kakat, ako misle kakat nek kakaju po sebi jer su oni ti koji su rasturili firmware da bi stavili svoj logo unutra, biseri i pol, pa kad routeri imaju neke nebulozne ispade onda se pitate ko koga, a tko će ih znat da li je firware ra***ban zbog biserastog pothvata i da li radi kako bi trebao raditi
ako se ne varam firmware je pakiran nekim ipkg2 packerom za linux

nakon flešanja dotičnom verzijom firmwarea primjetio sam jednu razliku na telefonu, sad više nejde tu-tu nego je na snagu stupio konstantni jednoličan ton bez prekida kad se podigne slušalica

Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 17.11.2007. u 18:48.
Staro 17.11.2007., 11:11   #1015
Relja
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Ja imam jedan "mali" problem.. Igram Starcraft online.. i otvorio sam zadane portove koje trebam da bi se normalno igralo to, medjutim problem sam rjesio samo na pola. Kada ja "kreiram" igru i ekipa se joina mogu igrati sa max 4 igraca(3+ja) ako je vise od toga onda je sve usporeno. A kada ja joinam, mogu igrati samo sa jednim igracem, ako je vise od toga usporeno je. Zvao sam njih, ne znaju u cemo je problem niti ga mogu ispraviti. Ako mi netko moze pomoci bio bi zahvalan
Relja je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2007., 13:55   #1016
pigo1973
Premium
Moj komp

pigo1973's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pobogu, evo onda i firmwarea!!!!

http://mirror.ikitti.com/pub/speedto...Routers/780WL/

Pigo1973 .... FTW
Staro 17.11.2007., 18:36   #1017
Voorhees
Premium
Moj komp

al ono, nije "in" imat Administrator privilegije

Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 17.11.2007. u 19:11.
Staro 17.11.2007., 21:16   #1018
Overvide
Premium

Datum registracije: Sep 2003
vidim pise se o updateu firmwara pa ako moze netko detaljnije napisat (ovdje ili na PM) sto tocno sve napravit za dobitak max ovlasti i flashanja na najnoviju verziju. (noob sam pa... )

fala.

btw vidim ima i 7.4.1.7 vaezija...

http://download.routerspt.com/
Overvide je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2007., 22:17   #1019
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:

daj se malo informiraj. nema samo amis tehničkih problema već i drugi i sve je počelo kad je t-com počeo dizati brzine,znači,nisi u pravu. ja pratim 2u1 uslugu od prvog dana i nikad mi nitko od njih nije rekao ili sam igdje pročitao da bsplatni razgovori idu i na dodatne linije. opet nisi u pravu.i treći put nisi u pravu kad kažeš da 3000 (tri tisuće!!!) minuta nije baš neko veliko telefoniranje......hahahahahahaha jes lud fakat ,onda idi na tcom

Staro 18.11.2007., 11:30   #1020
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
daj se malo informiraj. nema samo amis tehničkih problema već i drugi i sve je počelo kad je t-com počeo dizati brzine,znači,nisi u pravu. ja pratim 2u1 uslugu od prvog dana i nikad mi nitko od njih nije rekao ili sam igdje pročitao da bsplatni razgovori idu i na dodatne linije. opet nisi u pravu.i treći put nisi u pravu kad kažeš da 3000 (tri tisuće!!!) minuta nije baš neko veliko telefoniranje......hahahahahahaha jes lud fakat ,onda idi na tcom
Ti pratis uslugu 2u1, ja jesam na usluzi 2u1 od prvog dana. A bome i bio sam na Amisu kad su imali traffic adsl i vidio sam kako link radi 5kb/sec maximalno, tako da to nije samo zbog T-coma. U zadnjih mjesec ili dva preko pet puta im je pao bas njihov link. A ovo ostalo sam dobio od agenta koji me je zvao da li hocu se spajati na 2u1, a znas di mozes otici sa ovim svojim stavom.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno