|
![]() |
#991 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
"ugraditi će se panel koji se nudi preko službenog kataloga dijelova, po S/N tvornički dolazi pod Lenovo FRU oznakom 00HT622 (DISPLAY,AUO14,FHD IPS AG,slim)" Što mislite o tom panelu u usporedbi sa ovim LG?... malo čitam da se backlight dosta vidi po rubovima.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#992 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#993 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
@frizbi, kolika je razlika između LG-a i AUO-a u prikazu slike ćeš najbolje vidjeti kad ga ugrade... ako ti ne bude odgovaralo uvijek možeš tražiti da ti ugrade LG matricu (iako ne vjerujem da će biti neke posebne razlike jer AUO radi matrice i za druge brandove koji onda to prodaju pod svojim imenom) Popis svih dijelova za T450 po FRU imaš ovdje: https://download.lenovo.com/parts/Th...m_20160115.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPa...371605/page/31
![]() |
![]() |
#995 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Premium
|
Skinuo sam neke vec pripremljene ICC profile. Budem stavio link ovdje, ali to je za IPS ekran od T/W530 i nije namijenjen za obicne LCD ekrane. Edit: Evo tu pogledaj - http://forum.notebookreview.com/thre...rofile.695861/
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 03.02.2017. u 23:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Kod priče o temperaturama, ventilatorima... zaboravio sam spomenuti ThinkPad Fan Control, odnosno TPFC. Koristim ga na T61, sad sam isprobao na T420 - i radi. Uglavnom, jako koristan i neprimjetan programčić s kojim si možete ručno poštimavati target temperature i regulirati ionako minimalnu količinu buke: Link.
![]() |
#999 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad sam iso raditi CPU Burner test i skuzio da se temperatura digne na 75 oC bez da se pali ventilator i tek nakon 10ak sekundi pocne lagano ubrzavati... Cak i bez ventilatora temperatura ne prelazi tih 75 oC... ![]() Meni ovako bas odgovara, tako da cu si ostaviti TPFC... Mislio sam da ne radi na W530, al eto, ipak radi... ![]()
![]() |
![]() |
#1000 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Pozz svima. Kontam narucit laptop pa me zanima sta kazete na ovu konfiguraciju nabrzaka, Lenovo ThinkPad T420 i5-2520M RAM: 4 GB, DDR3 HDD: 250 GB, SATA Intel HD 3000 + Nvidia Quadro NVS 4200M - 1 GB, DDR3 Sutra bi ga uzeo, pa da vidim jel dovoljan danas za surfanja najvise, filmovi i to, uz nekim program poput buildboxa mozda, i za jednu jedinu igru stari dobri cs 1.6 jel bi bio dovoljan laptop za to da se ne moram bojat da ce crknut odmah od te jedne igre, ne vjerujem da bi je przio cijele dane ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1001 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Surfanje i youtube na 1080p bez problema gura
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Ma najvise me brine kakav je kad se igra igrica, zagrijava li se i to ako budem igro vise sati na njemu. Za ostalo je konfiguracija mislim i vise nego dobra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Ne brini, meni je u video encodingu uhvatio 77C Znači možeš peglat 24/7, to su jako izdržljivi laptopi. S tim da ja imam T420 sa Intel HD grafikom, integriranom na procesoru. A neznam za tu tvoju kakva je i koliko pridonosi grijanju. Ali sigurno su oni iz Lenova to dobro riješili. Ugradi SSD i još 4Gb rama i imaš zvijer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ce ti trebati za kodiranje videa, moci ces koristiti CUDA, ali ces vrlo vjerojatno morati rucno gurati nvcuda.dll ili kako se vec zove. Imas uputstva na netu. U svakom slucaju, bilo bi dobro pocistiti cooler jer zna zapet prasine. I instaliraj TPFanControl da ti malo pametnije kontrolira vrtnju. Javi ovdje ako budes imao kakvih problema da ti pomognemo ili odgovorimo na pitanja.
![]() |
![]() |
#1005 |
Premium
|
Imao sam dugo vremena slicnu konfiguraciju na T520. Neces se nesto previse naigrat sa tom grafickom,ali svejedno meni je vrtila neke igre poput Mount&sword skroz pristojno. Mislim da sam i WoT igrao na niskim postavkama i dalo se igrati. Ti laptopi nikad nisu dolazili sa igracim grafickama. Ako ce ti trebati za kodiranje videa, moci ces koristiti CUDA, ali ces vrlo vjerojatno morati rucno gurati nvcuda.dll ili kako se vec zove. Imas uputstva na netu. U svakom slucaju, bilo bi dobro pocistiti cooler jer zna zapet prasine. I instaliraj TPFanControl da ti malo pametnije kontrolira vrtnju. Javi ovdje ako budes imao kakvih problema da ti pomognemo ili odgovorimo na pitanja.
![]() |
#1006 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Igrao sam se malo sa Color profilima koje sam skinuo sa nekih foruma za T430 i mogu reći da je razlika ogromna kad stavim na neki custom profil(naravno nije prava kalibracija za moj lcd, ali je ipak puno bolje od default settinga). Tako da tko nije... preporuka ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
Premium
|
Dadni link ljudima da ne traze uokolo. :-)
![]() |
#1008 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Jašta , malo da se igramo s profilima 😁 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Premium
|
Ekipa tu skinite Color profile za T430(s) za 1600x900 varijante. Link: http://forum.notebookreview.com/thre...e-info.685419/ Profil 1: post #1 Profil 2: post #9 - ovaj mi je bolji ! Upute za namještanje profila: https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPa...e/td-p/1534312 Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Premium
|
Nema tu "ovaj mi je bolji", to jedino može reći kalibrator ![]() To što boje izgledaju ljepše ne znači da je prikaz "ispravan" ![]() Savjet ako želite pravilno kalibrirati svoj ekran i izvući najbolje iz njega - posjetite neku bolju tiskaru (ili nekog tko se bavi grafičkim dizajnom) koja ima fizički kalibrator boja, platite gablec i kalibrirajte zaslon kak se spada. BTW, profi monitori se kalibriraju svakih mjesec dana.
![]() |
#1013 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Uzmi za primjer da ljudi boje vide na maaalkice razlicit nacin, nekome uopce ne vidi nijanse izmedju svijetle maslinaste nijanse i nekakve nijanse boje bijele kave, sve im je to isto... Da ne spominjem da ima brdo ljudi koji ne znaju razliku izmedju ljubicaste i lila... ![]()
![]() |
![]() |
#1014 |
Premium
|
U tome definitivno ima istine - njuh, vid, zvuk i okus su presubjektivni. Zato je tu kalibrator boje kao treća, neutralna strana ![]() BTW, uvijek sam se pitao je li npr. moja plava nečija crvena i slično? ![]() ![]()
![]() |
#1015 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1016 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad sam mislio na "bolji" tu sam mislio da je ovaj profil malo hladniji od prvoga na kojem su boje pretople nekako... Jbg, to je meni odmah bolje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Možda nije za ThinkPad temu, ali kako je namjena za X220... ipak sam odlučio postati tu ![]() Kad nema nigdje za normalne novce kupiti CEE7/7 Schuko plug to IEC C5 evo nešto u kućnoj radinosti ![]() Početak: ![]() ![]() Završeno: ![]() ![]() ![]() ![]() Radi ![]() ![]() PS. neka vas ne čudi što je kutni šuko bijeli... bio sam u tri dućana i u ni jednom nemaju kutne crne, a nakon trećeg mi je bilo glupo tražiti dalje po ZG kišnoj prometnoj gužvi u petak ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 25.02.2017. u 07:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Servis je trajao cca 7 radnih dana i odradili su super posao. |
|
![]() |
![]() |