|
![]() |
#991 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
vidim netko je gore pirao za slucaj kad je izgubio vozacku za 0.60 - koliko je popio.. ja sam pred koju godinu imao isti slucaj.. napuhanih 0.65, spusteno 10% na 0.55 lol.. 3 mjeseca i 2800 kn kazne ako se dobro sjecam.. i mogu rec da sam s tih 0.64 bio poprilicno veseo.. popio par pelina i pivu.. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 16.09.2012. u 20:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi, po novome (iako je to već ohoho staro) je tolerancija 10% preko 100 km/h, u ovom slučaju smiješ voziti 143 km/h. Ispod 100 km/h je tolerancija 10 km/h što znači da na otvorenoj možeš voziti 100 km/h i ne smiju ti ništa.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#993 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 16.09.2012. u 20:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
@domy Sve to stoji, ali kako objasniti policajcu da je po zakonu na otvorenoj cesti ograničenje 90, a budući da nisu promjenili i prilagodili znakove jer još uvijek stoji 80 pa shodno tome to i vrijedi i time voziš više od dozvoljenog.. a ulaziti u rasprave s dotičnim organima zna biti vrlo osjetljivo i diskutabilno.. ili se varam : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#995 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Za prekoracenje preko 30 km/h u naseljenom je 2000 ili 3000 kn mislim. kako to za motore ? recimo kad te snime vozis 70/kmh,naravno nema naprijed tablice,sto saceka te par stotina metara nize STOP palica ili kako ? ( cisto pitam da opet ne bi sasuli pojedinci drvlje i kamenje,informativno ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#996 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#997 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Neki dan sam po cesti izvan naselja koja je imala ograničenje 70 km/h vozio 80 km/h po satu (po GPS-u oko 78 km/h), prošao metar od policajca s laserskim pištoljem i nije ni trepnuo. To mi se dogodilo mali milijun puta...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Premium
|
A znam da nemam i isto pretpostavljam da i on to mora znati.. Na potezu VT-BJ-ZG (znači podravska magistrala), ako je jedan znak 90 km/h od njih 20 (čisto da ukažem koliko rijetko) a i šire... jedino ako namjerno nisu promjenili te znakove, no osobno ne vidim razlog spuštanja ograničenja, ne znam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne znam koji i kakav zakon čitate i kako ga tumačite, ali lijepo piše da je dopuštena brzina 50km/h u naseljenim mjestima, 90km/h na otvorenoj cesti, 100km/h na cesti rezerviranoj za automobile (poluautocesti) i 130km/h na autocesti osim ako je drukčije regulirano znakovima. A ovaj frend što leti motorom, nadam se da neće nikog ubit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
EMP moderator
|
110 km/h je na brzoj cesti. ![]()
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1001 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
JESI. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1002 | |
Premium
|
Citiraj:
nope, prvi prekrsaj.. u prvih 2 godine od polaganja, pa mozda zato.. mozda 2400 je bilo, nisam vise siguran, al iznad 2 je bilo.. zalba su prihvatili u smislu da su mi poslali uplatnice i velikodusno omogucili placanje u ratama.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Premium
|
![]() |
#1004 |
NITKOV
|
Fakat si u pravu. Evo sad malo pročešljao zakon i tak je. Nema kazne za prekoračenje od 10 na cesti van naselja. Dakle na autocesti možeš vozit izmjereno 155,55 i nemreju te kaznit. Isprika lowrideru.
![]() |
#1007 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ja još uvijek čekam rješenje žalbe na svojih 0,62, tj. 0,52 + neimanje dokumenata. Prošlo je već 7mj.
![]() |
![]() |
#1008 |
driver
|
Dječaci, nemojte zaboraviti činjenicu da je na cesti ograničenje oniliko koliko piše na prometnom znaku a ne koliko piše u zakonu. Vertikalna prometna signalizacija uvijek je "jača" od horizontalne, pa i od trenutno važećeg općeg zakona.
![]() |
#1009 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1010 |
Premium
|
Možda si krivo shvatio, nema veze da, a nigdje nije napisano da se znakovi moraju mjenjati i da je itko očekivao da se znakovi promjene promjenom zakon (iako bi stvarno bilo lijepo da ako se neki zakon izmjeni da se onda i u praksi prilagodi istom) no dobro... u konačnici to nije ni bitno jer kao što je kolega naveo post iznad da vrijedi ono što je zabijeno u zemlju i zašarafljeno na stup ![]() zz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 | |
Premium
|
Citiraj:
I dalje ne shvaćam kakve veze ima promjena max. brzine s ograničenjem na nekoj lokaciji? Znakovi se i postavljaju da bi se dalo do znanja kako je ograničenje drugačije od općeg.
![]() |
![]() |
#1012 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa vidio sam i ja na puno mjesta znakove 60 i onda nakon skretanja 80. I tako vec duugo godina stoji. Ne znam, ocito nisu prije culi za znak prestanka ograničenja ![]() ![]()
![]() |
#1013 | |
Premium
|
Citiraj:
Znači, da je na cestama van mjesta nekad bilo 80, ne znači da će sve znakove dići na 90, ako se zakonski promjeni u 90. Znak prestanka ograničenja ni ne treba postavljati u situaicji kao što si naveo (nakon križanja, recimo).
![]() |
![]() |
#1014 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Evo novih: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339713.html Prije se na autocesti plaćalo 500 kn za 180 + još 10% km/h, sada 1000 kn. Prije 700 kn za 100 +10 km/h u naselju, sada 2000 kn. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Eto jos samo jedna "iz stvarnog zivota" ![]()
![]() |
![]() |
#1016 |
Premium
|
da ne govorimo o tome ako su bili radovi na cesti i znak ograničenja 20 (naletih i na to) a naravno od radova ni R i to stoji tako godinama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 | |
Premium
|
Citiraj:
Zamisli kad bi po Zagrebu svuda stavljali 50. ![]() Točno. Nije na vozaču da razmišlja "ima li ili nema radova" već da vozi po ograničenjima. Jedino se može obratiti prometnom uredu lokalne samouprave i reći im da riješe problem.
![]() |
![]() |
#1018 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Bitno je, kak nije? Nakon križanja vrijedi zakonsko ograničenje brzine ak nema znaka. Al naravno da na masu mjesta znakovi nisu izmjenjeni, što zbog nedostatka para, što zbog nebrige.
![]() |
![]() |
#1019 |
Premium
|
![]() |
#1020 |
NITKOV
|
True. Al da je nesrazmjerno, je.