|
![]() |
#992 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
odfuraj ga u servis, znam nekoliko primjera di su ljudi sami kopali po objektivima da bi na kraju dijelove u kutiji nosili u servis |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#993 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#994 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Trebam pomoć od nekog tko je upoznat sa Sony sustavom. Naime, kupujem uskoro vani A580 i sad sam u dilemi s objektivima. Za malu doplatu (manje od cijene zasebnog objektiva) mogu dobiti jedan od navedenih, pa me zanima koji se isplati uzeti. Kupovat ću u Adorami vjerojatno. Sigurno uz A580 kupujem F42 flash, a ono što se nudi kao kit opcije kod objektiva su: 18-55 55-200 f4-5.6 75-300 f4.5-5.6 Razmišljam i o tome da 50mm f1.4 zamijenim s 35mm f1.8 pošto je zbog APS-C aparata bliži pravih 50mm (53mm) za portrete. Također razmišljam i o macro objektivu (50mm ili 100mm). Probajte mi poredati kit objektive po isplativosti i dat savjet što uzeti 50mm f1.4 / 35 mm f1.8 i macro 50mm / macro 100 mm.
![]() |
#995 |
Premium
|
za portrete ti je veliki otvor blende bitan recimo meni na canonu portreti super ispadaju sa 100mm macro objektivom, plitak dof ima, a prokleto je oštar portretni objektiv nije nužno točno 50mm reimo na canonu je odličan portretni 85mm 1.2 ako želiš fotkat portrete uzmi objektiv koji je na najotvorenijoj blendi najoštriji od ponuđenih |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
The mighty pirate
|
Ma sve je to super, ali cijena je bitna. Ne zanimaju me Zeiss i G leće. Hoću što bolje za što manje novaca i ovo su objektivi koji ulaze u cijelu tu priču. Naravno, ako uzmem jedan skuplji, morat ću rezat na ostalima.
![]() |
#997 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Ulijecem u raspravu i k tome s c/p posta s druge teme (jer sam corav i ovu nisam uocio): Posjedujem EOS 1000D, namjeravam kupiti teleobjektiv. Zanimaju me misljenja o sljedeca dva modela: Tamron SP 70-200mm F/2.8 i SP 70-300mm VC USD. Relativno sam nov u digitalnoj fotografiji, sto se te klase objektiva tice, iskustva imam samo s Canonovim 70-200 objektivom (USM, IS, f/4), no nije mi u cjenovnom rangu. E sad... Covjek mi je kod Bratulica neki dan rekao da nema smisla ici na Canona ukoliko mi je brzina fokusa nebitna (odnosno, ako fotografiram sportske dogadjaje ili nesto tog tipa, sto je rijetko), te da su ta dva (pogotovo 70-300, bez obzira na blendu) jako dobar izbor, posto imaju stabilizatore i prakticki su u rangu Nikonovih objektiva iste klase. Iskustva, savjeti, usporedbe? Citam reviewe, ispada da je 70-300 bolji od paralelnog Canona do 135mm, sve iznad toga u Canonovu je korist, iako ne pretjerano puno.
![]() |
#998 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
@Corporal Clegg: Nemam iskustva sa Canonima ali generalno kada bi birao između ta dva tele objektiva, izabrao bi 70-200 čisto zbog blende.
![]() |
#999 |
Suit up!
|
Prvo vidi za što ti treba. Ako ti je baš hitno, uzmi polovan Canon 70-200 f4 - to je dobar objektiv sa dosta brzim AFom. Ovi 70-300 su obično lošiji i imaju sporiju blendu, Tamron 70-200 je koma što se tiče AF-a, a i nije nešto pretjerano optički kvalitetan. Nova Sigma 70-200 OS je PUNO bolja. Pitanje je koliko imaš love. Moj savjet bi ti bio da uzmeš novu Sigmu 70-200 f2.8 OS HSM po nekome iz USA jer je tamo oko 7000kn, a fenomenalan objektiv za te pare. Znam da nije baš jeftin, ali radije uzmi manje dobrih nego više loših objektiva.
![]() |
#1000 |
Outlaw Torn
|
Druga mi je opcija bila Canon 70-200 IS f/4 iz oglasnika, cijene se vrte oko 7000-7500 sto mi nije nedostizno u narednih nekoliko mjeseci, a po svemu sudeci, dugorocno se isplati vise od Tamrona :-k Sto se namjene tice, obicno ne fotografiram nesto sto nije staticno (sportske dogadjaje i sl.), ali ponekad kojekakve priredbe, plesove i takve stvari. Dakle, navodno 1/3 sekunde sporiji AF bi se mogao pokazati presudnim ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1002 | |
Outlaw Torn
|
Citiraj:
Sto se tog Canona i ostrine tice, evo primjera na f/4.5: klik Samo prebaceno iz RAW-a. Fokalna duljina 176mm, ISO 100, ekspozicija 1/160.
![]() |
![]() |
#1003 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nisam u Canon vodama, ali je taj objektiv tako hvaljen od stručnih osoba, mislim da ćeš biti više nego zadovoljan. Ako ti bude "previše" ili nekim slučajem budeš ga trebao probati, mislim da neće biti problem naći kupca. ![]() Evo imaš jedan na tržnici nov za 7250 KN, vidi sa kolegom možda je moguća blaga korekcija cijene, najsigurnija kupnja od provjerenog člana, a jeftinije nego u prodavnici za barem 1000 KN. ![]() Zadnje izmijenjeno od: tOta. 26.05.2011. u 17:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
Outlaw Torn
|
Citiraj:
Ali hvala ![]()
![]() |
![]() |
#1005 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ova nova verzja(punooo skuplja) IS USM II bi trebala bit ostra na 2.8 kao i 70-200f4 na f4. Jel ima itko tu srecu da proba ovu novu verziju ..pa da podjeli koju slicicu ![]() Usput jedno pitanjce.. Imam Canon 50d star nekih godinu i pol i skoro pa novi 24-70 2.8 objektiv, pa sad ako budem veoma lucky i dobijem neke pare ![]() Naravno ako ista od toga kupim necu nista kupovat sljedecih sto godina ![]() Trenutno mi je objektiv dosta vazniji, ali me zanima vase misljenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
Premium
|
nisam naravno mislio na drugu verziju ![]() druga ima malo posebnija stakla i drugačiji dizajn nutra tak da je to posebna priča, rađena je da može podnijet veće rezolucije itd..... ja bi na tvom mjestu uzeo ff aparat, 24-70 objektiv je odličan i ne treba ga mijenjati |
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
Premium
|
Nisan ni mislija mijenjat 24-70..nego uz to uzet i 70-200 tako da imam ono neki normalni range pokriven....znaci ima bi oba objektiva uz 50D. Ali ako uzmen 5D osta bi samo na 24-70. Neka moja racunica je da objektivi duze traju i ne mijenaju se tako cesto pa posli (citaj za nekih godinu dvi) mogu uzet ff i nastavit koristit objektive iste objektive. Jedino sto me brine da ovi objektivi nisu u potpunosti iskoristeni na crop senzoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Znaš kako to ide, da li si se našao više puta u situaciji da ti je 70mm kratko? Pretpostavljam da je to slučaj, uzmi objektiv, ako se ne varam već se neko vrijeme priča o 5d MKIII, slabo pratim, ali normalni slijed događaja bi trebao biti pad cijene 5D & 5D MKII. Ako ti treba šire sa trenutnim 24-70mm, onda čekaj da izađe MKIII, pa kupuj. Slatke muke. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Premium
|
Vidis nisam zna da planiraju izdat mark III.. uglavnom onda jos jedan plus na stranu objektiva...i naravno sve mi je cesce kratak 70mm. Da sam zna da cu ovoliko trosit na komad stakla i metala nebi nikad ni uzea aparat u ruke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1010 | |
Premium
|
Citiraj:
a sve ti je tako ja se nalazim u situaciji i da mi je 400mm kratko nekad, ili da mi 17mm nije dosta široko, sve na ff aparatu ali realno sa rasponom 200-400mm sam fotkao svega par slika, uglavnom pejzaže fotkam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Suit up!
|
Sad se baš i ne isplati uzimati 5Dmk2 jer će uskoro trica izaći, a cijena dvice je dosta visoka. BTW, sa 5Dmk2 ti neće faliti ništa više "dosega" nego s 50D ako koristiš iste objektive jer 5Dmk2 ima puno oštrije slike od 50D i čak kad cropaš sliku s istim objektivom ti dođe na isto (iako 50D ima veću gustoću pixela, 5D ima puno oštriju sliku na 100%).
![]() |
#1012 |
Premium
|
Nista onda...odluka je pala na objektiv. Sad jos samo treban dobit pare LOL. PS. gleda san po nasim ducanima i u jednom su imali isti objektiv sa 2 cijene i to razlika oko 1500kn.. Pa san im posla mail da vidim u cemu je baza i lik mi odma odgovori da je to do dobavljaca ...Jedan ima objektiv na lageru pa ih citiram "dere", dok drugog treba cekat tjedan-dva. I naravno usput mi kaze da vise ne vridi cijena na katalogu nego je poslupilo nekih 600kn ![]() Tako kad i ako stigne postam koju sliku na forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Bok ljudi. Razmisljam o kupovini dslr fotica.. kao početnika me zanima što bi mi vi preporučili uzeti kao neki best buy u rangu oko 3600kn, eventualno parsto gore dolje. Naravnom, trebao bi kit body+objektiv. Trenutno najvise gledam sony A390. Hvala na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
The mighty pirate
|
Eto, da si se tjedan dana prije javio, prodavao sam svoj E-520, 18-180, flash i brdo opreme za 4000. Preporučio bi ti baš Olympusov double zoom kit. Probao sam Sonyev A200 koji je onda bio početni Alpha model i meni je u rukama djelovao prejeftino, kao i Canon 1000D u odnosu na Olympusa. Jednostavno, materijali i kvaliteta izrade nisu usporedivi uopće, kao i ergonomija. No, to je sve subjektivno, možda će tebi biti ok. Probaj sva 3 pa vidi koji ti se više sviđa.
![]() |
#1015 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() |
![]() |
#1016 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Iskopao sam review po kojima i nije nešto - niti ona niti Kingstonova koja joj parira cijenom. Uzet ću Sandiskovu Ultra II. Nego može mi netko pomoći u odabiru torbe: Uzeo bi Olympusov Swing Bag II, ima li netko bolju preporuku? Imam E-520 (na kraju sam njega uzeo, ne E-420) dual kit i ne mislim uzimati dodatne objektive, tj. ako budem onda neki od ovih ili oba budu išli na prodaju tako da ih iznad 2 nikada neću imati. Znači htio bi da mi unutra stane fotić s namontiranim objektivom + jedan dodatni, blic, punjač, rezervna baterija, kartice, filteri i ostale sitnice. Po mogučnosti da je ovaj princip preko suprotnog ramena pa torba pada na leđa ili ruksak, ma da bi radije ono prvotno da uz nju mogu nositi i običan ruksak sa stvarima. Brand torbe se ne treba poklapati s brandom fotića tako da mogu i neke druge osim Olympusovih.
![]() |
![]() |
#1017 |
Premium
|
Ja sam ti nekidan nabavija Tamrac Velocity 8x..postat cu popodne par slika ako oces al mislin da bi ti mogla odgovarat. Imas i manje modele ovisno koju opremu imas. http://www.tamrac.com/VelocitySpread.pdf Edit: evo par slika...uglavnom u nju moze stat canon 50d sa gripom + 70-200, jos dva "srednja" objektiva Po meni kvaliteta materijala i izrade je skroz OK. Jedina stvar koja me malo zivcira je da se zipper samo sa jedne strane moze otvorit. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: afterburner. 13.06.2011. u 19:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Guest
|
Mislio sam se baciti u DSLR vode konačno! Da li je dobra opcija uzeti za početnika Canon EOS 450D bez garancije za ~2K kuna ili bi mi rađe preporučili neš drugo? EDIT: Niste mi baš pomogli pice :P pa mi je ispred nosa zbrisao dotični. Tako da sam "stalkao" doslovno "cijeli internet" ovih i susjednih područja i na kraju uzeo za 2500 kuna Olympus E-520 sa 2 objektiva 14-42 mm + 40-150 mm Još bacio neš ispod 200 kuna za 8 gigi CF karticu! (šteta kaj nema fotić SD, ali kaj sad) Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 21.06.2011. u 04:48. |
![]() |
![]() |
#1019 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
imam neki 9 godina stari digitalac, jos uvijek sve radi osim LCD ekrana. Zelio bih ga strpat u neku vodonepropusnu torbicu i koristiti ga kao podvodni aparat, bez nekog pretjeranog straha da ce torbica propustiti vodu. Jel ima netko preporuku neke low cost vodonepropusne torbe/futrole/vrecice za tako nesto? edit: narucio sam bingo case s ebaya za par dolara pa cemo vidjet kak ce ic s time ![]() Zadnje izmijenjeno od: reboot. 27.06.2011. u 18:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Da li je dobar aparat za početnika ali i za nekog tko taj aparat misli imati duuže vrijeme jer ne vjerujem da ću opet imati love tako skoro za kupiti nešto - Panasonic Lumix GF-1, 14-42mm/3,5-5,6? Da li bi bila dobra cijena oko 3000KN za takav novi aparat ili eventualno rabljeni? Zanima me kod aparata i kvaliteta slika ali i neki kompromis s koliko-tolikom prenosivošću. Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|