|
![]() |
#991 | |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ubaci koji puta u GOOGLE 3870 ili 8800GT review pogledaj testove i vidjet ces razlike od nekakvih 12FPS-a na nizim rezama (ako i toliko) izmedju ove dvije grafulje! Ja bih se sada opredjelio za jednu od te da i JEDNA od te dvije na rezama do 1600x1200 daje dvostruko veci broj frame-ova u nivou igrivosti...sto to konkretno znaci? Za svaku je igru (singleplayer) dovoljno i 30FPS-a da oko NEVIDI, NERAZLUCUJE veci broj broj fps-a (dobro recimo do nekakvih 50FPS-a, na nize se vise lag osjeca nego nekakvo trzanje)... Posto se svi testovi vrte na nekakvim opasnim rezama sa brdima nepotrebnoga AA i istodobno izbacuju rezultate tipa NVIDIA-ATI = 87,6-79,3 fps-a.... da je recimo Nvidia dala na testu nekakvih 40fps-a a ATI 19fps-a onda bi i vidio smisao ovoga topica... Lijep Pozdrav
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
nekuham ja nikakvu frku nego sad ti pretjerujes sam googlanjem itekako sam ja upoznat sa "sponzoriranim" reviewoma sa neta al me zanimalo ako je neko mozda imo oba dvije pa moze dati neki konkretan primjer, i da radi se o tome da imam kupca za svoju ati za solidnu cifru jer hoce takvu valjda za CF neznam ni ne zanima me uostaloom a s druge strane imam za tu istu cijneu ponudjenu odlicnu 8800GT koju si prosle godine nazalost nisam mogao priustit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#993 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
upravo to... šta nek čovjek pita jer se najbolje vidi razlika iz nečijeg iskustva... al očito da razlike baš i nema, al pošto je ipak za dlaku bolja sam ju ti uzmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Iako igre već sa 30 ne trzaju nego lagaju , na 60 klize ali itekako osjetiš fluidnost sa 150 fps-a i 60. Osjeti se razlika itekako znam jer već godinama to testiram lagano ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#996 | |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Nisu sve samo pucacine i neigraju ih svi...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Slušaj dejane, koju god uzmeš odlične su.....osobno bih išao na nvidiju, nemam neki posebni razlog osim par frame-ova više i nvidia fan sam
![]() |
#999 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Za RTS not so much. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1001 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Da je bilo više prijava, možda bi ovo već i bilo lockano ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Premium
|
sto se tice dobitka u performansama ako zamjenis kartice upitno je koliko ces ili neces dobiti, ako igras s AA popaljenim i na visim rezolucijama (20+" monitori) onda je nvidia bolje rjesenje, ali ono zbog cega bi ja zamjenio na tvojem mjestu karticu je da kad ces prodavati za 8800gt ces dobit 100-150kn vise nego za 3870. i ona ekipa sto prica o tome da ati ima bolju sliku, yeah right! meni kvaliteta prikaza nije nist manja niti veca na 9600gt nego na 3850, jedino sto je nvidia puno jaca!
![]() |
#1005 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Nije bitno na kojem je monitoru.U singleplayeru ti treba 60 za fluidan gameplay.U MP ti više fps donosi itekakvu prednost.Afaik,više frameova ti njega vidiš prije nego on tebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
..imho glup thread...i to jako.. ![]() ![]() Naravno da se za 200kn nadoplate ne isplati,bez nadoplate da se isplati..ako ste nv-fan..ako i niste,opet dobro..par fps više,duplo glasniji cooler..i ostale pizd....je šta idu uz 8800GT...naspram nešto sporije,a memom brže 3870..sa boljim hlađenjem,AVIVO-om,multimedijalnim điđama,5.1 itd itd itd..i boljom slikom.. ![]() Sve u svemu..presubjektivna rasprava..svatko goni svog konja..sad čekamo još par likova sa 9600GT da se pridruže..i prehrambenim rječnikom opišu svoju nadmoć..pojede,popije..poseryfryry....itd.. ![]() ![]() Djeca.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Premium
|
ukljucit cu se ovdje da ne otvaram novi thread posto se vec spominje kvaliteta slike, a o samoj pocetnoj temi se vise ne prica... trenutno sam na 7600GT i primjetio sam da nije ista kvaliteta slike na svim driverima (stovise razlika je dosta velika... npr. extreme-G driveri koje koristim daju puno bolju kvalitetu slike od orginalnih nvidinih ). e sad me zanima, kad bi kupovao novu grafu, koja bi bila najbolji izbor sto se tice kvalitete slike(3850, 3870, 8800, 9600???) (a da cijena nije preko 1000kn... nova ili polovna... svejedno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Premium
|
OT: hehe, bio nedavno, sve po starom, al razlike i dalje nema kad je sve isto podeseno ![]() @zmaj.. u principu bi ati trebao imati bolju kvalitetu slike, mada ja to zaista nisam primjetio, eventualno koristenjem nekih 3rd party drivera pretpostavljam da bi to moglo doci do izrazaja. Ali kod standardnih i kad je monitor kako tako podesen, ista stvar. trenutno mislim da su 3850 512mb za cca 700kn rabljene pristojna kupnja, ali su malo u ratu s nekim starim igrama sto mene smeta (opet ponavljam, s originalnim catalyst driverima instaliranim, kako je s omega ili kakvih vec ima nemam pojma).
![]() |
#1010 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Drugo je to što će grafa koja daje 70 Hz prosječno pod teškim fightom dati 35-40 pa se to vidi, a grafa koja daje 150 će pasti na 130, ali nisam na to mislio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma to s FPSima je bitno jedino u cod2/4 i to zbog engina igre tj nacina na koji blura udaljene predmete i samim time ljude, ne? ![]() vise framova i govno se pogubi pa vidis bolje nego drugi s nizim framerateom. e sad, u medjuvremenu je gomila njubara oko toga stvorila famu pa se s vise framova sada i bolje skace, puca, leti i sta ja znam sto sve ne no to se desava samo u njihovim glavama. top-igraci s druge strane podmazani sponzorskim ugovorima s proizvodjacima hardvera prije nekolik godina su dolijevali ulje na vatru iako u zadnje vrijeme se to manje cuje od njih. no, protiv toga nemam nista, placebo mozda dobro djeluje na njih dok igraju. no protiv toga sto idiotarijama stalno pune glave drugih na forumima....tu bi vec imao reci koju. no necu. zasto? zato sto je to borba protiv vjetrenjaca ![]() a da ne spominjem da je ovaj forum prepun takvih i bio bi u jebenoj manjini, cak i neki modovi su zaludjeni ![]() cinjenica je da je to igra (kao i nastavak) najbolje igriva na ne manje od 60 a sve preko toga jedino ako je vsyncano, inace je besmisleno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 | |
Premium
|
Citiraj:
moram jos samo provjerit kakve su razlike u potrosnji i jacini struje jer mi je to dosta vazno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
no fear
|
Dobro je dok se igra vrti na oko 60 fps. Kada frejmovi padnu ispod 30 to se već fino osjeti. A kada padne sa npr. sa 25 na 20 ili manje itekako osjetiš kak igra trza. Kad dođe do toga važan je svaki frame. O.K. podesiš malo opcije i stvar riješena. Tko igra Colina (ili drugu simulaciju vožnje) i tekako zna koliko su važni frejmovi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Premium
|
Mozda sam malo fulao temu sad al da ne otvaram novu... U biosu je brzina PCI Express Frequency na 100 MHz, a mene sad zanima sto bi dobio time da stavim tu brzinu na recimo 110 MHz? Jel smijem uopce to sa stock coolerom na grafulji? taktove grafe sam digo za 20-30 MHz tako da je GPU sad 700, a memorija 990. Clock cijelog kompa do sad sam napravio prema tutorialima na ovo forumu i uz vase savjete i sve radi vrlo dobro ![]() Dali se dizanjem brzine PCI Express Frequency dobiva i brzina u igrama? I kolika je ta razlika u igrama sa normalnom PCI Express Frequency(100MHz) naspram "clockane" PCI Express Frequency(110MHz)? Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
opet vi na 60 sve igrate ![]() evo uključio sam cod 4 i sve ljepo radi i dođe dim..čim malo dima i na 20 fps padne.... medal of honor airborne kad pucam na 20 fps mi bude... ![]() ma sve grafe su smeće osim 3870x2 9800gx2 8800gtx ultra |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
btw ide lock jer kao prvo ima gro sličnih tema a i kolega je odgovor dobio u prvih par postova
![]() |
![]() |
#1019 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
PCI-E frekvencija se diže iz jednog razloga - overclock. Dizanjem PCI-E sabirnice zna pomoći u većem OC-u sabirnice (FSB-a). Također, može pomoći i u overclocku grafičke kartice, ista bude stabilnija na određenom taktu, ili dobiješ i par MHz više, sve ovisi koliko se diže. Pri tome valja biti oprezan jer se na toj sabirnici nalazi i SATA kontroler. Na koji je spojen hard disk, najčešće, a koji zna dobiti po prstima od prevelikog dizanja gore navedene sabirnice. Na nVidijinim čipsetima je situacija malo drukčija po pitanju dizanja PCI-E sabirnice, dakle bez bojazni se diže na, i preko npr. 120MHz. Osobno nebih preporučio dizanje PCI-E sabirnice za everyday use, ubrzanje u igrama nećeš osjetiti, dakle, to ti je više samo za OC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Premium
|
Hvala na pojasnjenju! Necu onda to dirat. Lijep pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|