|
![]() |
#10082 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pozdrav, Imam konfiguraciju iz potpisa te već mi stižu nova MBO, 7800X3D i RAM. Sada gledam prije nego to ugradim da odmah iskoristim priliku i zamijenim kućište Define C s North XL sa staklenom straicom i hladnjak s nekim AIO-om. AQUA ELITE 360 V3 Frozen Prism 360 Da li mije bolje uzeti nekio drugo kučište ili AIO? AIO bi mi bio za ispuh, a 3x140mm što dobijem s caseom za usis - htio bi pozitivni pritisak pa da prašinu čistim samo s filtera. RGB nije uvijet. Kasnije bi za koji mjesec zamijenio grafičku za nešto tima RX9070XT, RTX5070TI... tako nešto, ovisno dali se AMD što popravio u VR-u.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10083 |
Premium
Datum registracije: Jun 2015
|
ZZ. Konfiguracija mi polako štuca, 3D modeliranje, 3D printanje i povremeni gaming. S obzirom da slabo pratim trendove u zadnje vrijeme, sad zadnjih par dana sam se bacio u istraživanje šta i kako. Konfa je ta koja je samo je 32 GB rama (još nisu došli) i dodatni ssd od 1TB. Da li ima smisla ići na nešto poput 7800XT za cca 600-tinjak eura + napajanje ili? Proc isto bude zagušen i u fusionu i u blenderu. Možda prodiše kada bude 32 GB rama unutra.
![]() |
#10084 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
@Joza realno, ta konfa sad već ima skoro 6 godina pa nije ni čudo da počinje štekati. Danas je 32 GB RAM-a nekakav minimum - pa već sve X670 i X870 ploče podržavaju do 256 GB. Sigurno će biti bolje sa 32, ali ne očekuj neki veliki pomak. Značajniji upgrade bi bio da nabaviš polovni CPU - 5900X ili 5950X, koliko vidim, paše na matičnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10085 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Joza, kak ti kaže dakky, stavi jači CPU i dodaj Rama. Ako ne renderiraš s grafom, nego samo za okretat 3D modele u Blenderu, trebalo bi ti još neko vrijeme raditi. Ja sam vrtio u Revitu kompleksne arhitektonske 3D modele i s lošijom grafom od tvoje i radilo je. Ja bi išao i na 64GB, ddr4 ram danas nije skup. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10086 |
Premium
Datum registracije: Jun 2015
|
Ne rendaram. Kud još to viditi ćemo kako će se ponašati ovo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|