Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.09.2025., 11:19   #10051
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
EKipa jel ima tko problema nakon update-a na 2.0.222.0
Naime javlja mi da je rootan mob(iako nije) i ne radi mi PBZ
Staro 12.09.2025., 16:21   #10052
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
U čemu je fora s ovim jeftinijim xiaomi uređajima i light senzorom koji ne radi dobro?
Viđam istu situaciju i s drugim mobačima i obično je mediatek u igri.
Primjer, xiaomi note 13 - u uvjetima malo slabijeg osvjetljenja senzor se izgubi, držiš mobač u ruci na istoj poziciji, a ekran se svakih par sekundi polako osvijetli i onda polako zatamni do neupotrebljivosti
može li biti nešto do softvera - xiaomi hyper os možda?
Ne vjerujem da je do mediateka, ali moguće da radi cijene ti SOCovi obično idu u kompletu s nekakvim lošim senzorima.
Na qualcommu nikad problema s time.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.09.2025., 18:06   #10053
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
U čemu je fora s ovim jeftinijim xiaomi uređajima i light senzorom koji ne radi dobro?
Viđam istu situaciju i s drugim mobačima i obično je mediatek u igri.
Primjer, xiaomi note 13 - u uvjetima malo slabijeg osvjetljenja senzor se izgubi, držiš mobač u ruci na istoj poziciji, a ekran se svakih par sekundi polako osvijetli i onda polako zatamni do neupotrebljivosti
može li biti nešto do softvera - xiaomi hyper os možda?
Ne vjerujem da je do mediateka, ali moguće da radi cijene ti SOCovi obično idu u kompletu s nekakvim lošim senzorima.
Na qualcommu nikad problema s time.
Nije problem u MediaTek-u, problem je u nedostatku proximity senzora odnosno senzora blizini. Mobitel tada koriste druge senzore, odnosno pokušavaju koristiti druge senzore kako bi otkrili imaš li mobitel na uhu ili ne i to radi kriminalno loše. Ne samo na Xiaomijima nego i na jeftinijim Samsung modelima.

Xiaomi navodno ima opciju u nekom skrivenom meniju za kalibraciju toga, ali ne sjećam se gdje se točno nalazi.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 18:02   #10054
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
There will be no Xiaomi 16 series! Xiaomi will skip an entire phone generation to fight Apple

"The Beijing-based company is moving up its usual launch timeline and jumping directly from the Xiaomi 15 generation to the new 17 series, matching Apple’s iPhone nomenclature with new Xiaomi 17 Pro and 17 Pro Max models incoming. Co-founder and Chief Executive Officer Lei Jun said on Monday that his company wants to be measured against Apple’s smartphones, long considered the standard bearers at the high end of the market."
Staro Danas, 18:14   #10055
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Hehe. Neka neka. Nek prcaju jabukovaču. Treba isprcat to precjenjeno gofno sa 1g garancijom. Jesam hejter? Pa jesam.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno