|
![]() |
#961 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Isusti... Moram priznat da je kul kad naraste, al kaj je fakat tolko otrovna? Jel to onaj jako brzi mali gad? Nešto si mi jednom davno spominjao o njima...
![]() |
#962 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() radije bi da me ubije nego da proživljavam posljedice ugriza ![]() ima ekipa na stranim forumima...pa imaš bites report,par njih se javilo...da ih ej ugrizla,strašni bolovi...teško se riješiš toga zauvijek,godinama te zna "presječ" kao da ti netko nož zabije u ledja,jetra i bubrezi pate,srce takodjer...nije smrtonosna,ali za dijete ili starca ne garantiram... ali nema pravila,ovisi dal ti uopce ubrizga otrov...i u kojoj količini.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#965 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da poecilotherie imaju gadniji ugriz : http://www.bighairyspiders.com/poec.html "My jaw muscles clenched shut and I couldn't open my mouth for about 10 minutes. Around 11am the next morning I was paralyzed for about 2+ hours. Any time I would move any part of my body it would immediately cramp up. Once the cramps stopped I could hardly move because my muscles were so sore and if I moved my arms, legs, feet... in certain directions they would cramp so I had to move carefully. By that night I was still getting cramps but they weren't as painful or frequent. For the next two weeks I was still getting cramps in my legs and pain in my hands and joints. I also noticed that I lost some muscle mass in my chest. Then I woke up and my left shoulder joint was in intense pain. After two weeks of still having symptoms from the bite and the feeling that I was melting away and now with this pain in my shoulder I decided to go to the doctor. I happen to know a Doctor from India (where the Mysore Ornamental is from) who worked in India and treated many tarantula and snake bites. He put me on steroids and pain killers and ran a bunch of blood tests. happened in the beginning August and now I am fine but occasionally get cramps in my legs and hands." Poecilotheria regalis : http://www.mtsociety.com/imagesOL/pic_regalis.jpg Znak da nediras ![]()
![]() |
#966 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Poechiloterie nemaju tako gadan ugriz (ali isto vrlo otrovne!)...imam regalisa...a prema iskustvima ljudi,nije tako strašno.Čak je dosta čest i "dry bite",dakle suhi ugriz,bez otrova ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#967 |
|
Pa hebemu eto ti gore link i najvazniji citat. ![]() ![]()
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 28.11.2009. u 01:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() prema tome,uvjeren sam da maculata ima dosta jači otrov...čitaj,vidjet ćeš ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 28.11.2009. u 02:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Samo nemojte tu stavljat opet linkove sa slikama ugriza bilo zmija, bilo pauka, jer ih uvijek moram pogledat i uvijek mi se život nanovo zgadi. ![]()
![]() |
#970 |
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#971 |
Premium
|
![]() |
#972 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Malo setanja po sumi ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/...1120091675.jpg http://www.imagesforme.com/show.php/...1120091666.jpg I nocno cudoviste sa zutim laserima ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/...1120091612.jpg
Zadnje izmijenjeno od: micek_kc. 29.11.2009. u 20:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Moja mrcina se jučer malo izležavala ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/...9112009886.jpg http://www.imagesforme.com/show.php/...9112009887.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
RAKIJA
Datum registracije: Aug 2008
|
Vrste tarantula o kojima se govori da je otrov jak govori se s razlogom jer su baš u top mjestima po jačini tog otrova. Ljudi znaju povračat, grčevi, bolovi jako oko ugriza, nesvjestica i slične grozote koje mogu trajatz danima. Da to ne bude najgore, mislim da se pauk zove "smeđi australski pauk" koji kada ugrize uzrokuje raspadanje tkiva na velikom radiusu oko ugriza. Ljeka nema. Jedini ljek su elektrošokovi koji na tom mjesti privremeno neutraliziraju otrov, ali več nakon par minuta otrov počinje djelovat iznova. Njagore je što se ugrižene osobe se same moraju pucat strujom i to više puta dnevno. U australiji je raširen i pauk je veličine kovanice od 50 lipa cca. TB ako znaš o čeme pričam ispravi me jel nisam previše informiran osim od onog šta sam gledo na diskoveriju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Premium
|
Citiraj:
crna udovica je za njih beba ![]() što se tarantula tiče,dobro si rekao ali bude to i puno gore...bolovi su po cijelom tijelu i svi koji su ih proživjeli su rekli da nikad jače bolove nisu osjetili...otrov pojedinih uzrokuje višegodišnje iznenadne bolove koje opisuju i uspoređuju s probadanjem noža u tijelo takodjer,otrov stromatopelme može biti i s smrtnim posljedicama ukoliko ubod bude blizu prsa i prsnog koša jer vrlo vjerovatno u tom slučaju paralizira i srce
![]() |
![]() |
#979 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Da drugi nemoraju tražit, 3 dan nakon ugriza: http://www.imagesforme.com/show.php/...erbiteDay3.jpg 9 dan nakon ugriza: http://www.imagesforme.com/show.php/...erbiteDay9.jpg EDIT: eo sad na hostingu slike, sada moraju radit iako meni i tamo rade
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 08.12.2009. u 20:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Očito injicira neki litički enzim koji počinje probavu žrtve odma kad ugrize ili kontaminacija nekim mikrobom jer ovo ziher nije samo paralitički otrov napravio, vjeroajtno bi se moglo napraviti antiserum koji bi samnjio oštećenja...
![]() |
#984 | |
Premium
|
Citiraj:
ali uzrok takvog djelovanja odnosno raspadanje tkiva je u "Sphingomyelinase D" bakterijskom proteinu...
![]() |
![]() |
#985 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
POZOR ! gadljivost kod nekih !!! Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 08.12.2009. u 21:04. Razlog: mda.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dečki-suzdržite se ubuduće od ovakvih stvari i nemojte monopolizirati temu. Ovo je opća tema o kućnim ljubimcima a ne news-grupa o paucima ![]()
![]() |
#987 |
RAKIJA
|
Upravo te slike su ugriz tog pauka. Jer mislim da kada sam čito o tome otrovu da su te slike bile pribodene na toj stranici Što se tiče otrova paukova koje spadaju u porodicu tarantula. Čito sam da njihov, kao što mi kažemo otrov, svrstavaju baš u vrstu probavnog enzime. Kada tarantula ubrizga iz svojih otrova taj "otrov" on razgrađuje žrtvu u kašu tipa tjesto i onda to posisaju. I da kažem ako se itko odluči imat tarantulu da kao podlogu ne stavlja pjesak ili nešta kao pjesak. Tarantule srču pljen iliti usisavaju u sebe tu kašu. Ako pjesak koji je zaljepit na to dospije u nju može vrlo lagano uginuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
cekajte ljudi, kakva je ovo SF slika? U procesu obnavljanja, ljudsko tkivo dobiva strukturu paukove fizonomije dijelova tjela? ![]() ![]() I to ovako "skladno" mu se uklopljava kao nadomjesni dio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
RAKIJA
|
Pa evo ti i OT odgovor. Kao prvo ovdje nikako tkivo ne poprima paukovi fizionomiju več se ovdje ljepo vidi kako se tkivo raspada, trune i gubi črvstoću. Ukratko ono što smo rekli da se tkivo razgrađuje i kašu... Ovo što vidiš je trulo i zagnojeno tkivo koje je zašiveno da ostane na mjestu. Ili barem se nadaju da će ostat u komadu =\ |
![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
OT II - Peter Parker bez mirovinskog staža
Citiraj:
![]() Pregledao sam ostale slike i mada im izvori i nisu bas nesto kredibilni, presao i nastavak ove slike. Ali i dalje mi "razdvojeno tkivo" previse izgleda kao muskulatura tarantulinih nogu i ponesto bolje elaboriran, ali ne potpuni tip predocavanja mita koji je autor zamislio. Znaci ne dovodim u pitanje dokle moze dovesti stanje nakon ugriza. Cak i od jos manjih stvorenja od pauka. Samo mi ove slike nisu legle kao nesto sto bih uzeo sa sigurnoscu. Nema potrebe da idem vaditi sliku pa crtati sto vidim na toj slici. Ionako je debeli OT u ovoj ipak sasvim ugodno benignoj temi kucnih ljubimaca i "daleko od "otrovnije" tematike. Eventualno da Jelc izreze ovaj dio i baci u zasebnu temu. No imamo vjerovatno ugodnijih tema ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|