Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.06.2013., 12:19   #961
michelkovacic
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
ne zna nitko kako srediti gps na pap 4055? sve sam živo uključio u opcijama lokacije, instalirao gps status & fix, ali ništa. blinka gps u statusnoj traci, ali ništa ne nalazi. u mobitelu je tvornički JB 4.1.1. verzija 1.0.16
michelkovacic je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2013., 11:17   #962
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor michelkovacic Pregled postova
ne zna nitko kako srediti gps na pap 4055? sve sam živo uključio u opcijama lokacije, instalirao gps status & fix, ali ništa. blinka gps u statusnoj traci, ali ništa ne nalazi. u mobitelu je tvornički JB 4.1.1. verzija 1.0.16
Mozda ce ti ovo zvucati cudno ali i ja sam imao slican problem, pa probaj slijedece:

1. probaj sa nekim GPS test aplikacijom kojih ima na googlePlayu (npr. GPS Test) ali skini zadnji poklopac kucista. Zaista.... ne salim se :-)

2. isto tako probaj tocku 1. ali sa izvadjenom dodatnom SD karticom (pretpostavljam da je imas).

3. ako proradi, pazljivo vrati poklopac kucista tako da plastika potpuno skljocne.

Eto javi kako je proslo. GPS Test je vrlo jedostavan za koristenje. Samo izadji na otvoren prostor.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.06.2013., 08:56   #963
bmwmilos
Registered User

Datum registracije: Jun 2013
Problem sa SD ima

Pozdrav!

Pomagajte!!

Imam 4300DUO. Probao sam jučer izmjeniti vold.fstab da bi napravio swap sdcard i sdcard2. Nakon što sam izmjenio vold.fstab i spremio,napravio sam reboot i nestala mi je sva sd memorija ( i phone storage i sd kartica ). Kada odem u settings-storage imam samo internal memory. Naravno,nisam instalirao CWM ( ne znam odgovor na pitanje zašto ) i sada ne mogu jer ne mogu napraviti download na telefon ( nema sd memorije ). Uopće mi ne prepoznaje ni kad ga spojim na komp. SD kartica unutra je od 16 gb i u card readeru radi normalno i svi podaci su tamo. Vratio sam sve izmjene u vold.fstab ali i dalje nemam sd ( sdcard not mounted ). Probao sam napraviti i factory reset,itd,ali ništa. Mob je rootan ( skripta Bin4ry ) i ostao mi je Superuser i nakon reseta. Da li postoji mogućnost da ga flasham direktno sa PCa bez CWMa,ili da instaliram CWM sa PCa. U recovery vidim sdcard ( u biti phone storage ) ali ne mogu nikako kopirati ništa na nju. Probao sam i sa adb push u cache ali mi daje "permission denied".
Kako da sad vratim mob u prvobitno stanje ??
bmwmilos je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2013., 09:47   #964
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Poz,ima li tko kakvih iskustava s prestigiom 4500?
vidio sam da je trenutno njihov najbolji model,bar tako kazu,pa pitam jel se isplati to uzimat?
L31 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2013., 09:48   #965
L31
Premium
Moj komp

I kakva mu je kamera?fluidnost?
Staro 11.06.2013., 09:54   #966
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Hm ima li tko kakva iskustva?
S obzirom na 33 stranice tesko da ima netko iskustva.

Pa sto je tesko malo prolistati temu?

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2013., 09:59   #967
L31
Premium
Moj komp

Nije,ali malo sam listao i za ovaj model nisam nasao nista posebno
Staro 11.06.2013., 10:24   #968
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kako ne ? Ljudi su ti lijepo napisali svoja iskustva.

Tu i na mob.hr recenziji pod komentarima se može naći jako dobra iskustva sa ovim mobitelom i korisne informacije.
Staro 11.06.2013., 11:33   #969
L31
Premium
Moj komp

Hhhh,potrazit cu onda malo bolje
Staro 11.06.2013., 16:09   #970
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor L31 Pregled postova
Poz,ima li tko kakvih iskustava s prestigiom 4500?
vidio sam da je trenutno njihov najbolji model,bar tako kazu,pa pitam jel se isplati to uzimat?
Evo ja cu se malo zrtvovat ali to ne znaci da ne trebas malo prelistat prijasnje postove, dapace.
Ja ima 4500 (prvi model znaci proc na 1 GHz) i generalno sam jako zadovoljan (koristim ga cca od nove godine ako se ne varam), ekran dobar, android tj OS dobar nema stucanja, mozes telefonirat , ja koristim mozillu kao osnovni veb preglednik i skroz sam zadovoljan, ako koja stranica stuca upalim krom.
Vrti HD filmove bez problema (MX player), moze cak i preko wlan-a povuc film, spaja se na wlan bez problema bilo doma bilo na poslu bilo u kaficu, meni je velicina samog uređaja ok tj. za moje duge prste, nije pretezak, a ni prelagan tako da ga osjecas u ruci.
Sta se kamere tice tu se necu izjasnjavat jer meni ako kamera nema objektiv od barem 2 kila onda nije kamera, tako da ove smijurije sa okom objetiva od par milimetara ne uzimamam uopce ozbiljno, bile one od ajfona, samsunga ili nekog treceg.
Uglavnom za te novce najbolji aparat na nasem trzisu, mozda, ali samo mozda bi treba pogedat Alcatel One Touch Idol, on je slicnih specifikacija, nisam ga niti u ruci drza pa se necu puno izjasnjavat, jedno sta mi se kod alcatela ne sviđa je to sta se ne moze mijenjat batreija + ne znam koliku garanciju daje alcatel.
Prestigio ti daje dvije godine garancije sta je po meni odlicna stvar a bome i postena.
Eto to je to ukratko vici ako te sta jos ili detaljnije zanima.

ps- naravno da baterija nikad nije dovoljno napunjena
pps- ja imam instaliran "Nova Launcher" koji ubrzava i dodaje par điđa-miđa izgledu desktopa i opcenito dodaje neke opcije operativnom sistemu, tako da za moj gust sve radi dovoljno brzo.
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.06.2013., 16:44   #971
L31
Premium
Moj komp

Proucit cu ja to jos malo, a tebi puno hvala sta si se potrudio i pomogo mi oko izbora
Staro 11.06.2013., 16:46   #972
L31
Premium
Moj komp

A kako mu ide ucitavanje nekih vecih aplikacija tj kako radi sa "kompliciranijim" aplikacijama?
Staro 11.06.2013., 17:23   #973
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Citiraj:
A kako mu ide ucitavanje nekih vecih aplikacija tj kako radi sa "kompliciranijim" aplikacijama?
Sta je tebi "kompliciranija" aplikacija ???
DELL U2515H
Synology DS413
Staro 11.06.2013., 20:54   #974
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Brkoni Pregled postova
Sto se tice particija, jucer sam malo citao po netu i cini se da si u pravu.
Kad bi stavio 2,5GB, ostalo bi svega 66MB sto bi moglo zbilja praviti probleme. Ostaviti cu ovako ipak je bolje nego 504MB :-)

Kad istestiras svoj flash, biljezim se sa stovanjem :-)
Jasko kaze da ide sa Flash toolom, ali onda je problem jer moras sve ispocetka i CWM i root,...

Nisam te skuzio za pitanje o restoru. Ja sam backup i restore radio sa CWM. Nakon reparticioniranja mi je prosao takav restore, nisam morao stavljati stock kao ti. A mob se nije bootao kao ni tebi.
Prije roota nisam ni radio backup jer imam originalni ROM 1.0.18
Ako ti treba, javi.

Jel' istina da u Austriji i Njemackoj narod stenje pod okupatorskom cizmom, pa i mala djeca moraju govoriti njemacki? :-)
Pozdrav
Ne znam jesi li vidio na XDA, instalirao sam onaj mod, formatirao sve particije, instalirao stock ROM i sad ga ne mogu rootati. Ako stavim custom ROM, onda imam root. Veličina particija se vratila na default (504 MB za aplikacije, 1.89 GB za storage), ali kako ne mogu rootati, morao sam vratiti custom ROM da bih opet vratio na 2 GB. Ne znam u čemu je problem, zašto se neće rootati...

Krivo sam se izjasnio, nisam mislio na restore nego na vraćanje stock ROM-a pomoću SP-a. Nisam našao neke normalne upute i potrebne fileove nego sam skupljao s više lokacija pa mi nije još sve bistro. Postoji li uopće verzija 1.0.24 za SP ili ima samo 1.0.18? Što sve treba označiti na onom dole popisu?

Ma ovdje se govori 100 jezika, to je čudo jedno...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2013., 08:24   #975
Brkoni
Registered User

Datum registracije: Jun 2006
Evo bas procitah na XDA, ne znam sto ti se desilo.
Jedino sto meni pada na pamet je da vratis sve na original. Ja ti imam sve za v1.0.18, sve origigi od prestigia. Nakon tog flasha napravis upgrade na v1.0.24 (meni je islo uredno preko OTA) i onda root ispocetka. Moralo bi raditi. Stavit cu ti link u PM na XDA.
Ali i dalje ja tebe ne razumijem. Sto ti je SP s kojim radis backup, koji je to program? Sp flash tool?
Full backup je po meni najlakse napraviti sa CWM. Bootas se u CWM i napravis backup. Nema odabira cega, on backupira sve. Jedino kod restore, moraju dva foldera koja on napravi (blobs i backup) biti na SD kartici u folderu clockworkmod. Cijeli backup je kod mene cca 1GB, sve ovisi koliko imas instaliranih programa.

Pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: Brkoni. 12.06.2013. u 09:29.
Brkoni je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2013., 12:42   #976
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ne znam jeste li primjetili nešto u vezi default KAMERE. Imam PAP 5000T DUO (no, vjerojatno je to i kod ostalih modela)..

U opcijama od kamere imate "opciju" CONTINUOUS SHOT (40 ili 99 fotki). Nije potrebno ništa uključivati.. Umjesto što jednom okidate fotku, možete samo držati prst na "okidaču" i kamera će, kao na nekom digitalcu, brzo okidati fotke sve dok ne maknete prst sa okidača.

Isprobao sam to na nogometnom igralištu, i sve fotke su oštre i posve "normalne", tako da mi se ovo čini jako dobra stvar u nekim situacijama, naravno..
Staro 12.06.2013., 12:46   #977
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Aj bas cu probat rafalno okidanje na hipodromu kad bude preponsko jahanje.
DELL U2515H
Synology DS413
Staro 12.06.2013., 12:51   #978
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

A jbg, kud baš ti
nisi mjerodavan što se tiče kamera na mobu šalim se..

Nego, je moguće (ne kužim se u to) da ovi naši mobiteli imaju pomičnu leću (ili što već), pošto se čuje zujanje (galaxy S2)?

Naime, frendu nekad na S2 zablokira kamera i tada se čuje dosta pištavo zujanje iz kamere, onako kao da fokusira ili što već, ali zvuk je kontinuiran..
Staro 12.06.2013., 14:29   #979
L31
Premium
Moj komp

Krivo se izrazih,da li ima zastajkivanja kod malo vecih igrica tj.zahtjevnijih?
Staro 12.06.2013., 14:31   #980
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Ma kakvo zastajkivanje, to je stroj od moba (4500).. Uzmi da, nećeš pogriješiti..
Staro 13.06.2013., 19:58   #981
L31
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Ma kakvo zastajkivanje, to je stroj od moba (4500).. Uzmi da, nećeš pogriješiti..
Sve sam blize toj odluci
Staro 13.06.2013., 21:45   #982
TikaTaka
Banned

Datum registracije: Aug 2012
Citiraj:
Sve sam blize toj odluci
ovo je Kreso sa mob.hr rekao za Alcatel Idol

Ugodno san iznenađen onim što vidim. Ovo je definitivno novi best buy i debelo “šije” Prestiga 4500 za iste pare
TikaTaka je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2013., 22:28   #983
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

I ja bi bas volio znat kako se ponasaju ti Alkateli.. Ima kakav dobar rivju?
Staro 13.06.2013., 23:20   #984
Miso66
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Miso66 je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2013., 23:55   #985
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Kolika mu je garancija?
Mislim za Alcatel?
DELL U2515H
Synology DS413
Staro 14.06.2013., 12:31   #986
Brkonix
Registered User

Datum registracije: Jun 2013
@ TikaTaka

pa ne znam bas....
U recenziji nisu bas nesto nahvalili ekran, baterija se neda mijenjati, nema mogucnost za SD karticu,...
Jedini + je NFC
Brkonix je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2013., 12:53   #987
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Nema šanse da je to bolje od Prestigia 4500..
Pročitao sam onaj rivju..
Osim toga glavnoga što je Brkonix rekao, recimo da je proc slabiji (2x1GHz)..
Staro 14.06.2013., 15:11   #988
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Brkoni Pregled postova
Evo bas procitah na XDA, ne znam sto ti se desilo.
Jedino sto meni pada na pamet je da vratis sve na original. Ja ti imam sve za v1.0.18, sve origigi od prestigia. Nakon tog flasha napravis upgrade na v1.0.24 (meni je islo uredno preko OTA) i onda root ispocetka. Moralo bi raditi. Stavit cu ti link u PM na XDA.
Ali i dalje ja tebe ne razumijem. Sto ti je SP s kojim radis backup, koji je to program? Sp flash tool?
Full backup je po meni najlakse napraviti sa CWM. Bootas se u CWM i napravis backup. Nema odabira cega, on backupira sve. Jedino kod restore, moraju dva foldera koja on napravi (blobs i backup) biti na SD kartici u folderu clockworkmod. Cijeli backup je kod mene cca 1GB, sve ovisi koliko imas instaliranih programa.

Pozdrav
Ako je to onaj 4500 JB orig.rar paket, onda ga imam i ja, ali upute mi nisu jasne, nedostaju neke aplikacije koje se spominju unutra.

Da, mislim na SP Flash Tool, a što drugo? Full backup mogu napraviti tek kada instaliram CWM recovery, ali trebalo bi ići i sa MtkDroidTools, nisam probao.

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Ne znam jeste li primjetili nešto u vezi default KAMERE. Imam PAP 5000T DUO (no, vjerojatno je to i kod ostalih modela)..

U opcijama od kamere imate "opciju" CONTINUOUS SHOT (40 ili 99 fotki). Nije potrebno ništa uključivati.. Umjesto što jednom okidate fotku, možete samo držati prst na "okidaču" i kamera će, kao na nekom digitalcu, brzo okidati fotke sve dok ne maknete prst sa okidača.

Isprobao sam to na nogometnom igralištu, i sve fotke su oštre i posve "normalne", tako da mi se ovo čini jako dobra stvar u nekim situacijama, naravno..
To me nekad živcira, a nekad i dobro dođe jer od više slika mogu filtrirati onu s najmanje blura.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2013., 10:25   #989
L31
Premium
Moj komp

nekako me vise privlaci prestigio kojeg svi hvale dok me alcatel bas nije nikad posebno zanimao
Staro 15.06.2013., 10:31   #990
L31
Premium
Moj komp

Poznajem par ljudi koji imaju neke modele prestigia i nijedan od njih se do sada nije bunio na rad mobitela i sl.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno