|
![]() |
#961 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
![]() Slažem se s tobom ja sam kupio u TM-u i uzeo sam garanciju još od 2 godine znaci sve skupa 3 godine ima s tim da je ova garancija sto sam kupio dosta jača od ove standardne, pokriva udare od groma i slicno. Bez obzira propao TM ili ne garancija vrijedi odnoses je predstavniku bilo kojem i mislim da garancija mora vrijedit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Na žalost ne vrijedi ti ta garancija u nijednom Lenovo servisu, samo kod TM-a, to je prošireno jamstvo trgovačkog lanca i prodaju ga za sve tehničke proizvode na 3 ili 5 godina, a cijena mu se određuje prema tablici po vrijednosti kupljene stvari. Ali ako Bugari ne odustanu od posla, ta je garancija bolja i šira. Ja u svom Z575 idem odmah na proširenje RAM-a na 8GB, ali želim imati dva ista modula, pa ako ima još netko tko bi to odmah napravio ja bih kupio modul od 4GB po cijeni u trgovini ili neka netko kupi od mene moj modul, bitno je da svatko ima dva ista modula sa istim latencijama, Dobro je što je Lenovo dopustio otvaranje uređaja bez servisa i nadogradnju. Poklopac s donje strane je ogroman i mislim da je otvoren pristup do matične ploče i hlađenja, pa će ga bit lako očistit od prašine, mijenjat disk i ram, promjenit pastu za hlađenje, baš ću povirit sutra unutra. AIDA mi javlja da je širina sabirnice 32bit a trebala bi bit 128bit po specifikaciji grafike HD6650M. Monitoru malo treba kalibrirat boje pa je podnošljiv za gledat, ali svi sjajni ekrani su za po kući, vani su gotovo neupotrebljivi. Nisu ni oni sa anti glare premazom dobri, a tek na laptopima poviše 7000 kuna nalazimo malo bolje, ali isto nesavršene monitore. Ja u svoj i ne gledam jer mi je samo pričuva, spojio sam ga na Dell u2412m, vanjska tipkovnica i vanjski zvučnici i pojačalo, znači Z575 mi je samo zaklopljeni pokretač. Ne igram igre, ali volim da je grafika jaka, jer su i internet i multimedija postali dosta zahtjevni, a radi posla ne smije mi ništa zapinjat, pa neka onda rezerve snage u svim područjima. Zadnje izmijenjeno od: Oldie. 01.02.2012. u 18:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#963 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Premium
|
Pitao sam, ne pišem napamet, nosi se u trgovinu a oni dalje rješavaju. Naravno, u prvoj godini ima jamstvo i od Lenova i TM-a i nosi ga gdje hoće, sad mi je žao što nisam to odmah uplatio, ali kako ću ja svoga prodavat za godinu dana tako mi se neda objašnjavat budućem vlasniku kakva je to garancija, pa sam ipak uzeo garanciju od Lenova. Bitno je samo da nije ona osnovna od jedne godine. I končno ne nosi ga nigdje u slučaju krađe i slično, što je isto pokriveno, samo treba nekakav dokaz o tome. Izgleda da je rasprodaja pri kraju, ima ga samo u TM Dubrovnik i TM Jankomir na stanju. Zadnje izmijenjeno od: Oldie. 01.02.2012. u 21:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Registered User
|
Pri instalaciji ponudio mi je dvije particije jedna od 650gb i druga njegova od nekih 30gb za sta ta sluzi ako nisu na njemu win? Instalacija je inace prosla ok. dojmove cu napisat kasnije al mogu reci da je grafika vrh vrhova... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Možda je to ona recovery particija na koju se sprema image pa ga onda možeš vratiti bez dizanja sustava (one key rescue). Tako je na Z570. Zadnje izmijenjeno od: generic. 01.02.2012. u 21:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Premium
|
Ja sam upravo otvorio onaj veliki poklopac s donje strane, i kako sam po veličini otvora pretpostavio, sve je dostupno bez kopanja, procesor, chipset i grafika, iznad njih hitsink i pajpovi do venta, sve je na par vijaka i može se vadit za čiščenje i eventualno stavit Arctic silver pastu za skinit 10-15 stupnjeva. Tu je još modul od WLAN-a , baterija od cmosa i dva slota od rama i naravno hard. Procesor je koliko vidim na pinove i može ga se lako jednom promjenit sa drugim i razne kemije izvodit ako bude potrebe. Ovakvu dostupnost nisam nikad vidio. Sada sam tek skinuo foliju sa poklopca ekrana, i konačno shvatim zašto se ne savija pod pritiskom, pa i on je od aluminija. E tek sam večeras zapravo zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Registered User
|
Jel tko imao problema s web camerom.... meni nece da se instalira, tj prodje inst. al nemogu je pokrenut |
![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Premium
|
Jesam ja, instalira on nju ali je ne možeš pokrenut niotkud, dok ne instaliraš neki cam software, ja sam stavio WebcamMax i proradila odmah. Meni u XP-u ne odgovra nijedan driver za 6650 grafiku, ovu 6520 instalira, znači imam problema samo sa jednim drajverom u XP-u, u W7 radi sve. Napravio sam dual boot da isprobam sve mogućnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Registered User
|
Kako se napravi oneKey recovery kad idem na system backup nudi mi samo particiju glavnu od 650gb a htio hi na jednu od jos dvije od kojih je jedna od 16gb a druga od 39gb koje su vjerojatno predvidjene za to. dali ih moram formatirati ili? Jeli tko pobisao onu particiju fat32 od 30gb ili. Napravio sam dvije particije na disku i sredio sve osim te. kad instaliram onekey recovery i pokrenem stavlja mi putanju na C a ova od 30gb je nesvrstana mislim jer ima * . Zadnje izmijenjeno od: tomislav1967. 02.02.2012. u 17:57. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#971 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
ej ekipa bok, nisam baš aktivan tu previše, ali ako mi možete pomoći bio bih zahvalan.. prijatelju treba laptop cijene oko 4000 kuna.. ne planira se igrati, treba mu samo za office, internet, film poneki možda i to je to.. koristiti će ga za učenje najviše.. također još da mi kažete gdje laptop taj koji preporučite ima za kupiti.. hvala puno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Za tu namjenu posluži i mnogo jeftiniji laptop, al kad već ima te novce, onda nek gleda nešto poput Lenova Z570 ili Asusa K53Z... ili jači Z570. Za tu cijenu se samo (nepotrebno) pojačavaju komponente, kvaliteta ostaje ista pa nema smisla na za tu namjenu previše trošiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ako je želite ručno pokrenuti ode se u C:\Program files(x86)\Bison Cam\bisoncap ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Registered User
|
ok to sam riješio ![]() p.s koliko vam treba pokretanje win7 meni s svim mogucim updejtima i sp1 nekih cca 2min jeli to puno? nekako mi se cini da je. Zadnje izmijenjeno od: tomislav1967. 04.02.2012. u 21:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Kolega me pitao da mu nađem laptop do 3500 kn..za faks, vrtit matlab i filmove.. Vrijedi samo lično ići po laptop, znači poslovnice u Rijeci šta mislite o ovome http://www.elipso.hr/informatika/pri...ELL-272014402/
![]() |
#977 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
http://www.eurotrade.hr/eurotrade/cjenik.php?id=2&id1=1
![]() |
![]() |
#978 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#980 |
Premium
|
![]() |
#981 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
prijatelica kupuje laptop do 4000kn, mada sam joj ja rekao da joj je dosta i za nekih 3000kn, no kad je bal nek bude maskenbal uglavnom, preferira HP, nemora biti rozi niti crveni, dakle neki skroz normalan, koristio bi se uglavnom za internet, office i tu i tamo za koju 2D igru ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Premium
|
svakako da je dosta 3000kn, al vec kad oce: dell 5110 http://www.svijet-medija.hr/p/Inspir...-switch/36248/ HP ProBook 4530s + produzenje garancije cca 300kn http://www.ajtikupi.hr/pd/0752673/nb...2310m-2.wshtml HP Pavilion g6 + produzenje garancije http://www.supernet.hr/webshop.php?H...rodID=M0363916
![]() |
#983 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Radije tog Della, zbog jamstva. Prvog HPa i onako nema. Ili možda ovog Asusa. Teško je reći kad je to sve i onako prejako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@Oldie Ajd molim te potvrdi nekako koliko je to A6 bolji od i3 (ako je uopće), nekakav link, test, bilo što? Ne zvučiš mi potpuno informiran o tom o čemu pričaš. Plus ovo da ćeš s promjenom paste spustit temp za 10-15°C, otkud ti to?
![]() |
#985 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne znam kako ti pisani tekst može ne zvučit, ali eto odgovorit ću, iako ti je "intonacija" bezobrazna: benchmark koji koristi sve jezgre, npr. Passmark CPU http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html Ovo uvezi temperature, to ti je iz prakse, toliko sam uvijek skidao sa Arctic silver pastom, gdje je procesor relativno pristupačan za postupak, zato uvijek biram uređaj na kojem je to moguće. Znači probaj, pa onda sumnjaj i dovodi u pitanje uvjerljivost. Nemam ništa protiv Intelovih platformi, i ja sam korisnik istih, ali A6 je kako se vidi malo bolji od i3 (i ne samo od njega), a clocknut i više. Ostavite se jednojezgrenih testova, to je prošlost. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Premium
|
Ovo je navodno i3-2330M na 2,2GHz http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?...0M+%40+2.20GHz Ovo je navodno A6-3400 na ne navedenoj frekvenciji http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?...D+A6-3400M+APU Po mom iskustvu ovo je 10% clocknut A6-3400, koji sam ja izvrtio na 2,53 GHz na sve 4 jezgre i usput undervoltan na 1,2V, tako da nema velikih promjena u temperaturi, 600 bodova više. Da bih ih izjednačio u taktu spustio sam A6 na 4x2,2 GHz, bez boosta, isto uz undervolt na 1,2V i rezultat je 2946, pa je to negdje razlika između ova dva procesora na istom taktu, ali tu je A6 undervoltan i underclockan. Na 2,7GHz/1,225V mi je blizu 3700, ali na toj vrijednosti bih volio pojačat hlađenje, na svim manjim vrijednostima od ove, temperatura je bezbrižna.To je naravno samo proba mogućnosti, u stvarnom radu vrlo je prgav i drzak i na stock postavkama. Tu je bila još jedna dezinformacija da se samo jedna jezgra boosta na 2,3GHz u stock stanju, istina je da sve četiri idu na tu vrijednost prema potrebi, a i sve četiri padaju na 0,8 GHz kad su besposleni. Nije baš ni http://www.notebookcheck.net/ sveto pismo, ima dosta površnih osvrta i neprimjerenih testova za novu arhitekturu. Nije mi cilj s bilo kim se nadmetat i mudrovat danima, čiji je veći, neka svatko uzme što hoće, dokaze šaljem kao što sam spomenuo. Screen shot šaljem svim zainteresiranima na mail, samo zatražite u kojim postavkama, ja odradim i šaljem. Zadnje izmijenjeno od: Oldie. 08.02.2012. u 04:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Trebam mišljenje za sljedeće laptope. Često budu na putu, namjena office, surfanje i glazba. Ekran do 13.3'' radi mobilnosti. Lenovo TP Edge E320 sa i3 procom Lenovo TP Edge E325 AMD Toshiba Satellite R630 Dell Vostro V131 - najskuplji i nema DVD |
![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
S druge strane, zašto si siguran toliko u taj passmark test toliko, a drugi ne valjaju? Ja ovima više vjerujem. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...l-core-i3.html A ovo s pastom i dalje ne vjerujem, probao sam razne paste, i arctic silver, i nikad smanjenje temp nije bilo 10-15°, maksimalno 5. Za ono prije, inatonacija nije trebala bit bezobrazna, nije ovo nikakvo nadmetanje i mudrovanje. Samo sam pitao otkud ti informacije jer sam u potrazi za laptopom i malo sam čitao o tome.
People, have some bananas! Zadnje izmijenjeno od: Booger. 08.02.2012. u 17:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pozdrav. Evo molio bi vas za misljenje. Kupujem laptop do nekih 3500 kn. Kolko vidim po prijašnjim preporukama, Lenovo z575 je best buy. Vidim da je dostupan u Importaneu u Svijetu Medija i da kosta 3439 kn. Dakle, da trcim to kupit dok se nije rasprodalo ili imate neku drugu preporuku za te pare? Komp nije za neku posebnu namjenu. Ali recimo da je za igre, jer ce igre bit najzahtjevnije sta ce se vrtit na tom kompu. Ostalo ce bit, office, surfanje i to. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|