Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.08.2010., 20:21   #961
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Meni navigacija (znaci drive to - 3d prikaz) pojede za manje od 2 sata bateriju. Straznja strana se uzasno ugrije - pogotovo kad jos ukljucim i napajanje.

Sad, neznam koliko bi trajala da je samo pozicija na mapi.. vjerovatno duze.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2010., 12:06   #962
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Stiže novi FW v51.0.006. Ima pozitivnih promjena, ali neki bugovi još uvijek nisu riješeni (npr. RDS na radiju)
http://blog.gsmarena.com/firmware-up...few-bug-fixes/
Oglas

Oglas
Staro 15.08.2010., 13:00   #963
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Nakon nekoliko dana koristenja, ne vidim neku revolucionarnu promjenu, no to je i bilo za ocekivati. Mozda je scroll malo glatkiji i mob malo brze reagira, ali to je sve.

Citam po raznim forumima o FW v60, to bi vec moglo liciti na nesto. AKO do njega uopce dodje. Meni je i v50 bio iznenadjenje
Staro 17.08.2010., 20:58   #964
Matija ZG
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Evo imam razbijenu masku vec 6 mjeseci i nikako da odem do mobisa , stvar je ovakva , pukla mi onaj ajmo ga nazvat plasticni okvir koji drzi ekran , otprilike gore lijevo ispod usb-a , ima li sanse da mi prodje pod garanciju ,a ako ne zna neko cijene otprilike
Matija ZG je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2010., 08:23   #965
hrki
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2007
teško da ti budu priznali garanciju, meni nisu za zadnji poklopac koji je 57kn s olovkom
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2010., 08:41   #966
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
pa dobro, pa to nije puno ja sam očekivao 100+ ionako ona plastika pukne s vremenom pa olovka fijuuuu, ili stavit komad papira pa ne mrda..
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2010., 12:39   #967
Matija ZG
Premium
Moj komp

ma otic cu sa garancijom pa sta bude bude , a i meni ta olovcica leti , izgubio sam jednu al na srecu u paketu sam dobio 2 , sad sam malo unutra poljepio da se ona savine i stoji na miru
Matija ZG je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2010., 23:25   #968
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Autor Matija ZG Pregled postova
ma otic cu sa garancijom pa sta bude bude , a i meni ta olovcica leti , izgubio sam jednu al na srecu u paketu sam dobio 2 , sad sam malo unutra poljepio da se ona savine i stoji na miru
Onaj komadic plastike koji drzi tu olovku stisnutu s druge strane poklopca je nelogicno lose koncipiran, pukne na najmanji pritisak.
Srecom pa Loctite superljepilo spasava stvar
Ili komadic papira iznad baterije.
Staro 18.08.2010., 23:38   #969
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pukne zbog nestručnog rukovanja odnosno otvaranja poklopca dok je stylus unutra. Budući da je poklopac elastičniji od stylusa, dolazi do pucanja tog zupca koji ga drži. Nokia je to malo bezveze napravila...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2010., 23:53   #970
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Pukne zbog nestručnog rukovanja odnosno otvaranja poklopca dok je stylus unutra. Budući da je poklopac elastičniji od stylusa, dolazi do pucanja tog zupca koji ga drži. Nokia je to malo bezveze napravila...
Meni je zubac puknuo jer sam ga pokusao savinuti prema dolje, stylus mi vise nije bio kao prije, olabavio je. Stisnuo sam minimalno, samo je otpao

Uglavnom, da, poklopac je previse elastican, mogli su napraviti neku vrstu korica za stylus, tako bi ucvrstili poklopac.
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2010., 00:51   #971
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

To znači da ti je zubac već bio napuknut i visio je praktički na rubu pa si ga ti dokrajčio. Ne, nisu trebali stavljati nikakve "korice" nego su trebali napraviti metalni stylus i učvrstiti ga magnetom. Tako se ne bi nikad izlizao niti ispadao van.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 19.08.2010., 01:01   #972
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ne, nisu trebali stavljati nikakve "korice" nego su trebali napraviti metalni stylus i učvrstiti ga magnetom. Tako se ne bi nikad izlizao niti ispadao van.
Point, no, imam osjecaj da bi to blago povisilo cijenu. Iako bi vrijedilo.
Staro 20.08.2010., 08:32   #973
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pukno sam i ja jučer novi FW. Mob je malo brži i samo kretanje kroz izbornike je brže. Čini mi se da su se poigrali i sa osjetljivošću na dodir jer je ekran osjetljiviji nego ikad. Danas sam napunio bateriju i stavio sam postavke mreže na 3g i gsm i uključen bt pa javim rezultat.
Staro 25.08.2010., 15:30   #974
bakterije
Registered User

Datum registracije: Aug 2010
narucio sam novi display, i display sam dobio ostecen, puknuo je kabel na njemu, ima li ikakve sanse da se to zalemi ili nesta ili moram novi naruciti
bakterije je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2010., 09:47   #975
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Hebemu misa, skoro svakim novim SW oni poboljsaju osjetljivost ekrana.. cemu onda ona prva "neosjetljivost"? Cuvali to za bolje mobove?
Staro 26.08.2010., 14:50   #976
GOC
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
Ma kakva osjetljivost, što pričate?
Nemožeš utjecati na osjetljivost. To je rezistivni ekran, kad stisneš gornji sloj koji dotakne donji, dat će signal, signal mora biti obrađen od proca, koji što je više zaokupiran drugim nabacanim softwerom (čitaj manje slobodnog RAM-a, više aktivnih procesa) duže će mu trebati da obradi tu nadasve jednostavnu zadaću. Kako 5800 ima spor proc, malo RAM-a, ne očekujte čuda.
GOC je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2010., 14:56   #977
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
I ja sam primjetio da je ekran osjetljiviji nakon što sam puknuo novi FW. Kao što si rekao ne mora biti do ekrana već do procesora. Očigledno da su neš na tom polju uštimavali.
Staro 31.08.2010., 18:18   #978
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
upravo sam ti gore stavio jedan program za trial ako trebas pomoc oko njega mozes me kontaktirat na pm pa cu ti pomoc da sredis sve

isto tako mozes prebacivat sve te ikonice i povecavat ih, imas mali milijon opcija sta sve mozes
Sorry kaj sam tak upadam, al ak smijem znat kak se zove taj program?
I di bi se na netu dalo skinut kvalitetnih programa za 5800, tipa neki tip explorera di mogu označiti više slika od jednom i poslati ih bluetoothom...

Thnx!

E da i mali tip svima koji su napravili update na novi firmware, a ako im se nakon toga "zamrzavao" mobitel na paljenju, problem je najvjerojatnije microSD koji se mora izvaditi prije paljenja i onda staviti poslije u mob.
A serviseri su mi rekli da je najbolje karticu formatirati nakon novog firmware-a jer to zna uzrokovati sporost moba.
Staro 31.08.2010., 19:05   #979
georgy
Premium

georgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
SPB Mobile Shell je program.
Slični (ali mislim da slabiji) su i Gdesk i vHome.

Za explorer postoji X-plore. Ima i Y-Browser, ali X-plore mi je draži
georgy je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2010., 18:35   #980
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Kako prebaciti imenik "sve kontakte" u mem.karticu??
Staro 19.09.2010., 21:00   #981
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Preciziraj na što točno misliš? Kontake na memorijsku karticu možeš prebaciti/kopirati samo u VCF format koji se ne vidi u imeniku. Ako pak misliš na backup, tu opciju imaš u file manageru (možeš backupirati sve, ne samo adresar).

Staro 20.09.2010., 09:38   #982
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Moram si cijeli imenik prebaciti na novi Blackberry..
Staro 21.09.2010., 08:59   #983
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Trenutno imam HTC P3600 i imam ponudu da mijenjam za 5800XM. Ima li smisla raditi tu zamjenu i hocu li ista dobiti time ili pak samo izgubiti, tj. prednosti i mane molim
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2010., 22:26   #984
brunci-vg
Premium
Moj komp

Zna netko kako se gasi Nokia sms obavijesti? Stalno dobivam bezvezne reklame od Nokie, a ne vidim opcije za gasenje... zahvaljujem!
brunci-vg je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2010., 23:13   #985
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Nokia 5800

Nakon vise od godine dana kako je mobitel u mome vlasnistvu i odusevljenosti njegovim radom dolazi do problema. Drugi sam vlasnik mobitela a kod mene je dosao u izvrnom stanju. Mobitel je kupljen u prvoj seriji koja ja jos imala podosta problema. Ti problemi su se kod nekih pojavili prije kod nekih (poput moga) kasnije. Problem koji mi se pojavio je sljedeći : http://www.youtube.com/watch?v=Q9A7y...eature=related i malo opisa problema http://nokia5800.net/have-you-experienced-the-nokia-5800-snowy-screen-problem/
Garancija je istekla tako da cist sumnjam da ce mi ista priznati (jedino ako netko od vas ima slicno iskustvo koje moze samnom podijeliti i reci mi suprotno). Jedino sto mi sada pada na pamet je zamijena LCD-a. Imate li vi mozda kakvu drugu ideju? (A da nije umetanje magneta u na ekran i slicne fore). Usput ako netko ima kakv polovan ekran za prodati neka mi se slobodno javi
tux-scooby je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2010., 09:04   #986
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Meni ovo ne izgleda kao hw problem. koju verziju firmwarea imas na njoki?
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2010., 21:41   #987
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Izgleda da mi je krepala nokia il neznam u čem je problem.

Uglavnom, bio mi je pao na pod i uzmem nazad, sve radi al nije mi se htjelo ugasit svjetlo na tipkama i izvadim ja bateriju van i vratim nazad ko i x puta do sada, i sad nemogu upalit mobitel. Kao da uopće nema struje il neradi tipka za paljenje, nereagira uopće Sad sam stavio na punjač, al bilo je više od pol baterije kad sam ju izvadio van. Nisam pametan što da radim jer mi treba mobitel. Mislio sam ju rastaviti al mislim da je još pod garancijom pa sam odusto jer neznam da li mogu vidjet da je otvarana. Možda se nešto odvojilo pa nema struje il neznam, nisam pametan

Juče sam radio updejt softvera preko ovija ako ima kakve veze.

Ima li tko kaki savjet?

EDIT: Upalio, malo sam podbacio bateriju da bolje nasjedne na kontakte. Morat ću malo skupit kontakte na bateriji da više pritisnu ove izvode od mobitela

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 25.09.2010. u 21:50.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 09:26   #988
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp

bez_panike's Avatar

ako je krepala slušalica, jel to uvažavaju u mobisu ako garancija važi....mislim, hoće mi dat nove ili šta već
Staro 26.09.2010., 11:54   #989
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Verzija sw-a koja je gore je 40.0.005. Nisam stavljao novu jer koliko sam citao to bas i ne pomaze. Jedino rjesenje koje sam nasao je staviti temu Wind 5.0 ili samo staviti bijeli wallpaper.
tux-scooby je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 10:41   #990
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor tux-scooby Pregled postova
Verzija sw-a koja je gore je 40.0.005. Nisam stavljao novu jer koliko sam citao to bas i ne pomaze. Jedino rjesenje koje sam nasao je staviti temu Wind 5.0 ili samo staviti bijeli wallpaper.
Pa ne skodi staviti novi sw. Ima drugih pobosljanja, a mozda i pomogne kod tvog problema.
Probaj.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno