Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2024., 10:59   #9841
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ljudi, kaj HyperOS nema prikaz sot (screen on time)?

Ima onaj digital wellbeing and parental control, al tam sot vrijedi samo 24h, nakon 24h, opet kreće sve iz nova. Treba mi app koji prikazuje klasičan sot, nakon što se mob skine s punjača, pa dok se opet ne stavi na punjač.

Inače, kupio Xiaomi 13Pro po odličnoj cijeni. Baš mi ne sjedi dobro taj zakrivljeni zaslon, al vjerojatno stvar navike, imal sam još neke kandidate, al odluka je pala na šaomi radi kamere koja je fenomenalna
Baterija nije nešto baš da me oduševljava, al to ispravlja svojim brzim punjenje, koje je ekstra brzo, cca 25min. 0-100%.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2024., 12:23   #9842
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Uzeo Xiaomi 12pro za male novce cisto da vidim do kud su dosli sa softwerom,znaci koristim ga kao test telefon i ono sta sam do sad uocio je to da vidim gasi AOD bez obzira sto je postavljeno da bude upaljen non stop,ovo se desava u 70% slucajeva,druga stvar i dalje nema mogucnosti da se doda shortcut nekog foldera na pocetni zaslon,telphoto kamera nekad promjeni balanas boja pa se treba prebaciti na glavni senzor pa opet uci na telephoto da bi bilo sve ok sa slikom,zvuk sa dolby athomosom je gori nego bez barem meni
,nemam sim unutra pa neznam kako virtualni senzor radi na njemu,ali uglavnom nije to to naspram Samsunga i dalje sto se tice softwera i nekakve stabilnosti,ali generalno sve radi i vise nego ok osim ovih neki sitnica kojih ima mozda i jos ali nisam uocio do sad, ovaj se polovan model da naci ispod 300 eura sto je daleko bolje rijesenje od svih modela srednje klase redmi serije,poco pa i ostalih marki drugih proizvodjaca srednje klase kome polovno ne predstavlja problem ! Ipak ima odlicne kamere,vrhunski ekran,premium izradu,120w punjenje ,dobar zvuk (ja sam na ekvilajzeru dodatno prilagodio),generalno odlican fon i u 2024 godini za male novce sad po oglasima uz s22 ultru kao nesto malo skuplju alternativu

Zadnje izmijenjeno od: joolka. 16.06.2024. u 12:40.
joolka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2024., 12:42   #9843
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Ljudi, kaj HyperOS nema prikaz sot (screen on time)?
Nope, maknuli su to još u MIUI-u
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2024., 12:52   #9844
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Jel se to meni cini, imam osjecai da baterija brzo curi na hyper os-u? U deep sleepu, kroz cca 8h pojede 2%, dok kod koristenja, (surfanje prek wifija) trosi vise.
Ovo mi je prvi saomi I susret sa hyper os, kolko citam, baterija je duze trajala na miui.
Staro 17.06.2024., 13:46   #9845
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ne vidim nista lose u 2% kroz 8 sati. Ne pamtim da sam uopce imao mob koji tako malo potrosi u sleepu. Vjerojatno xiaomi battery management and background app killing features rade punom parom
Staro 17.06.2024., 14:35   #9846
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ne vidim nista lose u 2% kroz 8 sati. Ne pamtim da sam uopce imao mob koji tako malo potrosi u sleepu. Vjerojatno xiaomi battery management and background app killing features rade punom parom
Al nekak puno zdere u radu. Doduse i ovaj veliki senzor je potrosac baterije.

Jucer sam skrsil 50% baterije za 6-7h koristenja moba.
Staro 17.06.2024., 14:45   #9847
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
ma grozno, fuj.
Baci ga, pokloni ga meni.
Staro 17.06.2024., 14:53   #9848
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Uzeo sin neki dan Redmi Note 13 8/256 za 209 EUR ( nekakva ljetna akcija, inače je 259 EUR). Sasvim dobar mob.

Koliko vidim možda pričekati sa updejtom na HyperOS? Tek je u verziji 1.0.2.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2024., 15:11   #9849
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Ma ne moraš ništa čekati, samo ti šibaj, sjebat će te kad tad
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2024., 15:21   #9850
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Ma, vjerojatno stvar navike, navikao na oxygen os, a i onaj mtk trosi ko upaljac.

Nego, hyper os je fluidan, moram priznat da to sve fino i glatko radi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.07.2024., 15:33   #9851
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
baš nešto razmišljam, imam najjeftiniju varijantu redmi note 11-icu, s mobitelom sam nakon cca. mislim dvije godine skroz zadovoljavan, ali kamera/slike su mu takav krš da je to za nepovjerovati, kao da sam u osnovnoj školi i slikam sa siemensom C60

a kako bih volio imati vrhunske slike, razmišljao sam o nekakvoj polovnjači s njuške, neki flagship tipa samsung s22/s23 ultra - ali ljudi koji ih imaju jednostavno nisu zadovolji, "teški" update-ovi na dnevnoj razini, sporoća, čak se jednom frendu usred razgovora zna ugasiti/upaliti sam od sebe, pa na punjaču isto tako... od jedne druge cure, čujem identične priče i jedva čeka da ga se riješi

eh sada, ne bih volio riskirati 400-tinjak € za polovni mobitel, koji će samo raditi dobre slike, i biti "friziran" nizašto, razmišljam da je možda bolje krenuti u smjeru proizvođača s kojim sam zadovoljan, a to je xiaomi, koji polovni flagship biste preporučili polovan do nekih 400-tinjak €, ma da sam svjestan da nikada neće okidati fotografije savršene kao s22/s23 ultra

ako sam dobro skužio po guglanju, trenutno postoji xiaomi 13 i 14 pro, ali i ultra verzije, koje imaju bolje fotografije (valjda su ULTRA bolje verzije mobitela od PRO?)? ali, tih modela, uopće ne pronalazim ništa na njuškalo, kao što ima more i more samsunga i iphone-a? što preporučujete u tom cjenovnom rangu?
Staro 04.07.2024., 15:46   #9852
joolka
music freak

joolka's Avatar

Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
baš nešto razmišljam, imam najjeftiniju varijantu redmi note 11-icu, s mobitelom sam nakon cca. mislim dvije godine skroz zadovoljavan, ali kamera/slike su mu takav krš da je to za nepovjerovati, kao da sam u osnovnoj školi i slikam sa siemensom C60

a kako bih volio imati vrhunske slike, razmišljao sam o nekakvoj polovnjači s njuške, neki flagship tipa samsung s22/s23 ultra - ali ljudi koji ih imaju jednostavno nisu zadovolji, "teški" update-ovi na dnevnoj razini, sporoća, čak se jednom frendu usred razgovora zna ugasiti/upaliti sam od sebe, pa na punjaču isto tako... od jedne druge cure, čujem identične priče i jedva čeka da ga se riješi

eh sada, ne bih volio riskirati 400-tinjak € za polovni mobitel, koji će samo raditi dobre slike, i biti "friziran" nizašto, razmišljam da je možda bolje krenuti u smjeru proizvođača s kojim sam zadovoljan, a to je xiaomi, koji polovni flagship biste preporučili polovan do nekih 400-tinjak €, ma da sam svjestan da nikada neće okidati fotografije savršene kao s22/s23 ultra

ako sam dobro skužio po guglanju, trenutno postoji xiaomi 13 i 14 pro, ali i ultra verzije, koje imaju bolje fotografije (valjda su ULTRA bolje verzije mobitela od PRO?)? ali, tih modela, uopće ne pronalazim ništa na njuškalo, kao što ima more i more samsunga i iphone-a? što preporučujete u tom cjenovnom rangu?

imas Xaomi 12 Pro flagship koji je u trenutku kad je predstavljen (2022) kostao preko soma eura,sad za 250 eura se da naci uz malo cijenkanja na njusci,pa baci oko ..sve je vrunsko na njemu,od kamera,izrade,ekrana i procesora kojem je mana zagrijavanje,ali za te novce nema bolje,i da 120w punjac dolazi s njim
Staro 04.07.2024., 16:06   #9853
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

a realno, kakve su razlike između npr. xiaomi 12-tice PRO i istog mobitela, ali ULTRA varijanta? ovo je odlična preporuka šta si mi sada napisao, ali profilna ti je još i bolja od preporuke

Staro 04.07.2024., 16:13   #9854
joolka
music freak

joolka's Avatar

Citiraj:
a realno, kakve su razlike između npr. xiaomi 12-tice PRO i istog mobitela, ali ULTRA varijanta? ovo je odlična preporuka šta si mi sada napisao, ali profilna ti je još i bolja od preporuke
ultra ima najbolji set kamera ukratko,dok je pro model odmah ispod,realno i svakodnevno zanemarivo u svakodnevnom koriscenju za vecinu korisnika sto se slika tice,osim ako extra zoom nije bitan jer tu je ultra ipak bolja...ostalo je sve isto,od izrade do chipseta,ekrana i svega ostalog
Staro 04.07.2024., 17:05   #9855
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
ultra ima najbolji set kamera ukratko,dok je pro model odmah ispod,realno i svakodnevno zanemarivo u svakodnevnom koriscenju za vecinu korisnika sto se slika tice,osim ako extra zoom nije bitan jer tu je ultra ipak bolja...ostalo je sve isto,od izrade do chipseta,ekrana i svega ostalog
pa bitan mi je fotoaparat, to je jedan od najvažnijih razloga zbog kojih bih promjenio trenutni mobitel, da malo "uživam" u stvaranju koliko toliko dobrih fotografija

ali ipak mislim, da to nije ni približno po kvalitetni jednom npr. samsungu s22 ultra?

koji polovnjak Xiaomi Ultra bi mi preporučio s njuške, kao šta si mi preporučio 12-ticu PRO?
Staro 04.07.2024., 17:08   #9856
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
ali ipak mislim, da to nije ni približno po kvalitetni jednom npr. samsungu s22 ultra?
krivo misliš, Ultra varijante Xiaomija se apsolutno mogu nositi sa samsungom ultra što se tiče fotografije.

Ja prezadovoljan sa svojim kineskim X 13 Ultra ako zanemarimo (ne)podršku za B20, fotke su top.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2024., 17:23   #9857
joolka
music freak

joolka's Avatar

Citiraj:
pa bitan mi je fotoaparat, to je jedan od najvažnijih razloga zbog kojih bih promjenio trenutni mobitel, da malo "uživam" u stvaranju koliko toliko dobrih fotografija

koji polovnjak Xiaomi Ultra bi mi preporučio s njuške, kao šta si mi preporučio 12-ticu PRO?
S22 ultra je u rangu sa Xaomi 12 ultra ,to je najbolje sto se kamera tice u vrijeme kad su izasli,za novce koje ti imas na raspologanju nema Xiaomi Ultre trenutno polovne ,dok s22 ultra se nadje bez problema za 400 eura,onda uzmes nju i miran si
Staro 04.07.2024., 17:50   #9858
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

nisu bez razloga toliki samsunzi na prodaji na njuškalu

ovo je najjeftinija ultra koja se nađe na njuški: https://www.njuskalo.hr/xiaomi-mi-mo...oglas-44362027

i

https://www.njuskalo.hr/xiaomi-mi-mo...oglas-42775703

https://www.njuskalo.hr/xiaomi-mi-mo...oglas-44190264

zapravo ispada povoljnije kupiti novi mobitel iz kine s linkova, nego kod nas polovne s njuške:

https://tradingshenzhen.com/en/xiaom...ltra-12gb256gb
https://tradingshenzhen.com/en/xiaom...ltra-12gb256gb

bila je nekakva fora da se treba paziti s kojim se firmware-om kupuje mobitel, jel tako? original en/chn, xiaomi.eu, global mi - nešto čak igra i ulogu u svezi ostvarivanja garancije kod nas u RH ako dobro pamtim?
Staro 06.07.2024., 10:10   #9859
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Ovo kaze chatGPT:

Da, točno je da se treba paziti s kojim firmware-om kupujete mobitel, posebno kad je riječ o markama kao što je Xiaomi. Evo nekoliko ključnih točaka koje treba uzeti u obzir:

### Vrste firmware-a za Xiaomi uređaje:

1. **Original EN/CHN (Kineski firmware)**:
- Ova verzija je namijenjena kineskom tržištu.
- Obično nema Google Play usluge predinstalirane.
- Sadrži mnogo kineskih aplikacija i nema puno jezika osim kineskog i engleskog.
- Može biti problematično koristiti ga izvan Kine, posebno u pogledu kompatibilnosti s aplikacijama i uslugama.

2. **Xiaomi.eu**:
- To je modificirana verzija kineskog firmware-a, prilagođena za europsko tržište.
- Sadrži Google Play usluge i više jezika.
- Često se koristi zbog dodatnih prilagodbi i opcija koje pruža.
- Međutim, može poništiti jamstvo jer je neformalna, neautorizirana verzija firmware-a.

3. **Global MI (Globalni firmware)**:
- Ova verzija je namijenjena međunarodnom tržištu.
- Ima Google Play usluge predinstalirane i podržava mnoge jezike.
- Ova verzija firmware-a je obično najbolje rješenje za korisnike izvan Kine.
- Korištenje globalnog firmware-a osigurava da će jamstvo biti važeće u Hrvatskoj.

### Utjecaj na jamstvo:

- **Globalni firmware**: Uređaji s globalnim firmware-om obično dolaze s međunarodnim jamstvom koje je važeće i u Hrvatskoj. Ovo je najsigurnija opcija ako planirate koristiti jamstvo.
- **Kineski firmware**: Uređaji s kineskim firmware-om možda neće imati važeće jamstvo izvan Kine, a podrška može biti ograničena.
- **Xiaomi.eu firmware**: Korištenje ove verzije firmware-a može poništiti jamstvo jer se radi o neautoriziranoj verziji firmware-a.

### Savjeti za kupovinu:

- **Provjerite firmware prije kupnje**: Pobrinite se da uređaj dolazi s globalnim firmware-om ako planirate koristiti uređaj izvan Kine.
- **Kupujte od pouzdanih prodavača**: Kupovina od ovlaštenih distributera i prodavača može osigurati da dobijete uređaj s ispravnim firmware-om i važećim jamstvom.
- **Provjerite uvjete jamstva**: Uvijek pročitajte uvjete jamstva kako biste bili sigurni da će biti važeće u vašoj zemlji.

Znaci da gledam iskljucivo GLOBAL? sta ako mi nesto rikne, di imam pravo koristiti garanciju u RH i kako to funkcionira? Ta tradingshenzen je 100% sigurna kupovina? Nisam nikada nista iz Kine narucivao skuplje od 20€
Staro 06.07.2024., 13:21   #9860
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Evo da dodam što se tiče KINESKOG Xiaomi 13 Ultra (i vrijedi i za 14 Ultra) sa Tradingshenzhena:

1. **Original EN/CHN (Kineski firmware)**:
- ima predinstalirani Google Play, ali nema Google framework, services, programe (npr. Phone, Messages, Wallet, Maps itd, međutim sve one se uredno instaliraju kroz Google Play.
- radi sve (netbanking, wallet, plaćanje NFC-om) OSIM location history i Android Auto

2. UNLOCK (ako se uzme CN verzija koja nije unlocked): za instalirati **Xiaomi.eu** ILI **Global MI (Globalni firmware)**:
- treba platiti unlock oko 70€ jer ga treba unlockati kroz KINESKU aplikaciju Mi Community za što treba imati kineski broj moba i kinesko državljanstvo. Nema drugog načina za sad.
- ako se misli stavljati xiaomi EU firmware ili Global firmware, naručiti unlockani mob sa TS-a da se izbjegne to plaćanje

E sad verzije:

1. **Xiaomi.eu**:
- RADI APSOLUTNO SVE - od netbankinga (PBZ) do Android Auto, ima Widewine L1 i prolazi safetynet testove (plaćanje NFC-om i sl.), ali je mob unlockan i ako vam ga netko ukrade, stavi svoj firmware, doviđenja.

2. **Global MI (Globalni firmware)**:
- ne radi pola aplikacija tipa netbanking i pada na safetynet testu, nema Widewine L1.

3. U svakom slučaju nadaj se da ti jamstvo neće trebati jer će te poštarina natrag za Kinu izaći kao da platiš popravak kod nas.

ZNAČI... ako naručuješ sa TS-a.. računaj da je mob KINESKA verzija.. koja po defaultu dolazi sa kineskim softverom i nijednim drugim. Ako želiš na njemu neki drugi, MORA se unlockati bootloader, pa i za staviti Global verziju. Nakon unlocka bootloadera, nemoguće ga je ponovno zaključati, osim ponovno na tvorničku CN verziju.

Zadnje izmijenjeno od: dakky. 06.07.2024. u 13:35.
Staro 06.07.2024., 15:01   #9861
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

ok, tnx na dobrim info

pa ta se opcija nudi na TS, u padajućem izborniku, nisam primjetio da se ništa nadoplaćuje extra

znači - u slučaju da dođe do situacije da treba koristiti garanciju, sa bilo kojom od navedene tri varijante - je banana?

više je razloga PROTIV za narudžbu iz Kine, nego ZA? koliko mi se čini...

i ipak je bolje XIAOMI.EU nego GLOBAL MI?

(mislim, užasno bi bilo da naručim mob od 500-tinjak € iz Kine, dođe mi, a ne radi NFC ili pak aplikacija NetBankinga...)
Staro 06.07.2024., 15:07   #9862
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Citiraj:
pa ta se opcija nudi na TS, u padajućem izborniku, nisam primjetio da se ništa nadoplaćuje extra
kvaka je da na dnu teksta piše da možeš sam unlockati ako želiš... i da ako uzmeš CN firmware možeš sam staviti EU firmware... možeš, ali će te unlock koštati 70€. To ne piše.. dakle samo napomena uz to... jer ako ti se žuri kao što se meni žurilo, zaključani mob ćeš dobiti nekih 10 dana ranije nego ako izabereš unlocked EU opciju.

Što se jamstva tiče, nadaj se da ti neće trebati. Imaš jamstvo na bilo koju verziju, ali u Kini, što podrazumjeva slanje uređaja nazad, a to podrazumijeva DHL ili sl. ako ne misliš čekati mjesec dana da ti mob stigne do Kine, a paket DHL-om ili sl. za Kinu košta dosta, vjerojatno više nego što bi kod nas platio popravak.

Xiaomi.Eu je bolji rom na kineskom uređaju od globalnog roma.
Da imaš EU verziju uređaja, onda bi ti globalni rom bio bolji od xiaomi.eu.

Još kad uzmeš u obzir da Kineski uređaji (bez obzira na stavljeni rom) nemaju podršku za B20 LTE (4G na 800 MHz), a da se kod nas gasi 3G/HSDPA mreža... internet ćeš na mobu imati samo u gradovima ili tamo gdje je 4G/5G signal na podržanim frekvencijama. Ovo vrijedi za sve kineske mobove za kinesko tržište, ne samo Xiaomi.

Narudžba Kineza se isplati ako možeš pregrmiti te "sitnice". Meni je kineski 13 Ultra top, ne putujem često van grada pa signala uglavnom ima

Zadnje izmijenjeno od: dakky. 06.07.2024. u 15:13.
Staro 06.07.2024., 15:46   #9863
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

ma onda neću, preriskantno mi je to
Staro 06.07.2024., 23:40   #9864
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:

Joj ja sam se zajebao jer sam spontano u trgovini kupio Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G nakon šta sam razbio Xiaomi Redmi Note 9 Pro..kamera je takva katastrofa, na starom 9 Pro je daleko bila bolja, ekran, sama izrada..doslovno sve je bilo bolje.
Prvi i zadnji put da kupujem mob bez prethodnog istraživanja.
Staro 07.07.2024., 00:16   #9865
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Zasto je tako? I nema mi to nekakve logike, zar nije trebalo biti obratno? Da kamera bude jos bolja?
Staro 07.07.2024., 00:49   #9866
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Xiaomi mobiteli

Kad je kinez u pitanju, sve treba preispitat
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2024., 08:04   #9867
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
pa ovdje sam pročitao da Hjuaveji P serija (30-40) ima odličnu kameru, pa Googlo pixel...
ja imam Poco X3 NFC i fotke su solidne, uz malo tweakanja po Lightroomu i bolje.
vidi tamo u temi bicikli, stavljao sam neke slike.
po nekoj logici Poco X3 PRO bi trebao imat bolje slike.
googlo pixel mi je preskup da bi ga kupio samo zbog slikanja.

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2024., 09:05   #9868
delavi
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2020
Najkomičnije je što taj žaomi danas nema smisla kupovati sad kad košta skoro kao ili kao samsung i iphone. Bilo nekad zanimljivo danas više ne.
delavi je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2024., 09:20   #9869
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Xiaomi se i dalje dobro prodaje...Očigledno ima kupce.
locks je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2024., 10:52   #9870
kenti
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Ima raznih žaomi brandova. Uzeo Poco X6 Pro 12+512GB za 260eura na aliexpress prošli mjesec i radi sasvim ok. Dobar i brz hardware, brzo se napuni. Software i kamera možda nisu kao Samsung, ali je Samsung duplo skuplji. Možda to poprave s vremenom, ma da mi kamera nije bitna. Za osnovno dobro odradi posao. Nema mi smisla davati 500+ eura za mobitel kad je ovaj ok za upola manje para.
kenti je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno