|
![]() |
#9691 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ostaje Zopo ZP780 kod mene.. mislio sam mijenjat eventualno za nešto iz dućana al ostajem pri ovom jer sve ostalo mi je tip-top osim te kamere.. a i kad gledam slike na mobu (a tako ću radit 90% vremena) onda su ok. ako mi baš dopizdi kupit ću vani neki brand i gotovo.. eto, hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#9692 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Kod kineza je garancija prakticki nepostojeca tako da sto se toga tice je kap rabljen. a bateriju nije veliki problem promijenit, pa ti dode skoro na isto |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9693 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ima kineza i u našim domaćim shopovima i garancija je kao i kod svakog drugog mobitela (wowshop.hr, hangar18.hr) a na izboru je popriličan broj marki - lenovo, zopo, thl, xiaomi, iocean, inew, jiayu, doogee.. |
![]() |
![]() |
#9694 |
Premium
Datum registracije: Apr 2014
|
Najbolje da oni koje zanima S3 ili neki kinez u tom rangu pita Blaževa sa mob.hr ... oni imaju sad brdo kineza na testovima i imali su S3 pa možete direktno saznati od čovjeka koji se bavi recenzijama što on kaže o tome..Ovdje svatko ima svoje mišljenje na što imamo i pravo.. |
![]() |
![]() |
#9696 |
Registered User
|
Stigao Amoi A928w i futrola, cijena suma sumarum zajedno sa haračem 1452kn. Nisam baš nešto zadivljen ali sve radi i nigdje nema nikakvih oštećenja ni pukotina. Najvažnije da je Darinka zadovoljna i da joj je lijepi i veliki, jedino nema hrvatski jezik onako na prvu zamjerka bi bilo to da nema gorilu i čini mi se da su mogli bolje zaljepiti najlon na ekran, ipak dali su ovi sa To2c još dva najlona i nekakav štapić sa gumicom na vrhu, ne vidim neku svrhu ali za žemske koje imaju dugačke nokte može biti od pomoći. Sigurno ću morati nekako u njega ugurati hrvatski jezik pa bi molio Necronomicon-a ako mu se da u par riječi ili koji link navest alate i room s kojim bi se to najbezbolnije napravilo pošto je jedino on za sada imao bliski susret s ovim odronom i nije mu prvi ako sam dobro shvatio. Ni Vi ostali ne morate se sustezati ako imate volje i vremena za koji savjet, Hvala! |
![]() |
![]() |
#9697 | |
Premium
|
Citiraj:
Bolje njemu nego nekome tko je vidio dva kineska mobitela i na temelju toga radi zaključke. |
|
![]() |
![]() |
#9698 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
U svakom slučaju. Nisam rekao da je šljuka, ali ono što sam i po netu vidio, nije baš kamera tak dobra, iako na njegovom sajtu su slike izgledale ok. E sad, može bit da je druga revizija kamere (V967s slučaj) ili tip mulja. Kao parekselans govnar, odma optužujem njega za muljanje ![]() |
![]() |
![]() |
#9699 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=5705 |
|
![]() |
![]() |
#9700 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Već neko vrijeme čekam ovaj uređaj(ZTE Red Bull V5) po speckama je više nego dobra kupnja za za 160 baksa. U ponedjeljak ga naručujem, pa kad dođe, pasti će recenzija ![]() p.s. bila je dvojba između Honora 3C i njega, presudio je snapdragon... http://www.minideal.net/zte-red-bull...cdma-13mp.html
|
Oglas
|
|
![]() |
#9701 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#9702 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
#9705 |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Amoi A928W / V2X recenzija - bez cenzure! Uvod: Amoi je poznato kinesko ime / brand koje datira već od 1997 godine. Ime vuče iz engleskog imena za Xiamen (odakle tvrka vuče svoje korijene) tj Amoy/Amoi. Spada u grupu "China's 500 Most Valuable Brands" , njihovi proizvodni pogoni se prostiru na 400.000 kvadratnih metara i ima 6000 zaposlenika. Znači tvrtka ima svoje vlastite proizvodne pogone, uz mobitele proizvode televizije, laptope i ostale tehnikalije a godišnji proizvodni kapacitet smartphona iznosi 10.000.000 komada. Amoi A928W / Big V2X je u trenutku izlaska bio prvi Amoiev octa core odronoid s početnom cijenom od oko 300$ i trebala je biti Amoieva perjanica za predstojeće octadron ratove. Sam mobitel bi ja svrstao u visoki srednji segment kineskih mobova a moja klasifikacija je otprilike ovakva (uz naravno iznimke što u pozitivnom, što u negativnom smislu):
Nabava: Mislim da ovaj dio nikog ne zanima. Naručen na Minidealu, poslan odmah sljedeći dan, već drugi dan bio u Singapuru gdje je zapeo malo više nego sam se nadao. Naravno zapeo i na carini skoro 2 tjedna. Specifikacije:
Dizajn i izrada: Krenimo s dizajnom. U trenutku narudžbe po onim slikama s web shopa mislio sam da je to mob samo za žene i gay populaciju ali s obzirom na poznati brand i obećavajuće specifikacije ipak sam odlučio naručiti. Ispalo je da je ovaj odronoid puno ljepši uživo, srebrni metalni obrub (a ne zlatni kao na slikama) koji omeđuje crni ekran daje premium izgled, vrlo tanki bazel između obruba i ekrana, bez nepotrebnog prostora iznad i ispod ekrana. O ekranu više u zasebnom poglavlju. Po dimenzijama se vidi da je riječ o fino izrađenom mobu gdje se pazilo da se ne ubacuje nepotrebni prazni prostor a u usporedbi s Redmijem 1S je gotovom istih dimenzija ali dosta tanji (8,3mm) i tu još treba napomenuti da Redmi ima manji 4,7" ekran. Odronoid ima led notifikacijsko svjetlo koji svijetli u zelenoj i crvenoj boji a osvjetljene su i kapacitivne tipke ispod ekrana. Te tipke i njihovo osvjetljenje stvarno treba pohvaliti jer su odličnog odziva a svjetlost je u nekoj blagoj nijansi sive boja koja je ujednačena na svim tipkama i nema probijanja na lcd. Opet jedna sitnica koja dodaje premium izgledu prednje strane moba. Stražnju stranu pokriva bijeli cover izrađen od hard odronexa i tu je Amoi prešišao čak i LG sa njihovim negrebivim telefonima, naime cover puca sam od sebe i tvori figure koje bi se moge svrstati u ekspresionistički neoodronizam. Puca samo gornji lakiran sloj dok je baza covera nedirnuta. Treba napomenuti da jednostavno i ne postoji položaj u kojem taj stražnji poklopac ne škripucka, a u gornjem desnom uglu ne sjeda najbolje na kućište moba što se vidi i golim okom. Dobra stvar je što fizičke tipke (power i volume) nisu vezane za cover već vire iz kućišta. Međutim konstrukcija same power tipke je totalni fail. Sada nakon oko dva tjedna intezivnog korištenja stvar je kudikamo bolja (nikako savršena) jer se tipka priljubila uz kućište ali dok je bio novi tipka je bila kao klackalica i trebalo je više puta ponavljati pritisak da bi se isti i registrirao. Još jedna ODRON funkcija ovog mobitela je i vibra. Naravno na ove stvari se malo tko osvrće ali meni itekako smeta. Vibra je dovoljno jaka ali je visokofrekventna i nekog užasnog zvuka, gotovo kao zvuk komarca samo desetak puta jači tako da je to po noći recimo u sobi užasno za korištenje. Stvar sam riješio isključivanjem vibre za kapacitivne tipke a da bih ipak imao feedback na tipkovnici, instalirao sam Swiftkey keyboard koja već po defaultu ima smanjeno vrijeme vibre na 10ms i to je sada odlično. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Softwer: Odronoid je došao sa nekim custom coocked shit romom s bugom koji je rušio com.android.phone proces i nijedan općepoznati fix nije uspjevao riješiti problem. Problem se ponavlja na svakom 4.2 romu a problem sam riješio instalacijom KitKata 4.4.2. KitKat je gotovo vanilla s dodatkom 3 taba u settingsima i ubačenom podrškom za HotKnot. Još jedna fora stvarčica je lockscreen Video Orb koji vrti u krug malene isječke iz videa. ![]() ![]() Telefonija i povezivost: Signal hvata dobro, nema problema zbog nedostatka 3G na 900MHz i prebacivanje iz 3Ga u 2G ide brzo i bezbolno. Zvučnik slušalice je dovoljno jak i dobar i na njega nemam zamjerki a zamjerka ide na mikrofon koji je ipak malo lošiji nego na premium telefonima i ne daje toliku čistinu zvuka sugovorniku (njihov problem). Wifi radi dobro, dobro hvata signal, bolje nego na recimo Haieru W910 i tu nema zamjerki. Zamjerka ide na enormnu potrošnju WiFi-a, što u skidanju materijala što u mirovanju. Malo istražujući internetom, stvar je izgleda tipična za MT6592 SOC... fail... Od WiFi funkcija treba naopmenuti još HotSpot, WiFi Direct i Cast Screen. Naravno tu je i Bluetooth a tu nemam što pametno za reć. Novost je HotKnot, stvar za koju vjerovatno nikad niste čuli a radi se o pandanu NFCa. Znači prijenos podataka između dva uređaja, ovdje ide preko WiFi-a za razliku od NFCa koji traži uključen Bluetooth a prijenos se ostvaruje kad se dva uređaja dodirnu ekranima. Zanimljiva stvarčica koja će vjerovatno zaživjeti samo među MTK uređajima. ![]() GPS: GPS radi dobro i ima gotovo trenutan lock, može čak uhvatiti signal i u zatvorenom prostoru. Jedna stvar koja me brine a još nisam stigao ispitati jer nisam koristio GPS na duže relacije a to je navodni battery drain koji bateriju prazni silovito, također tipična stvar za MT6592 SOC. Kamera: Amoi za info o kameri samo navodi da je Sonyeva, 1/3.06" senzor, f2.2, OV CMOS BSI treće generacije. Daljnim istraživanjem kineskih hijeroglifa otkrio sam da se radi o Exmor RS senzoru tj. Točnije o ovoj kombinaciji: Sony IMX135+IU135F3-Z. Znači IMX135 senzor i IU135F3-Z imaging modulu (optika) s 5 grupa i 5 elemenata, f2.2, focal lenght 28mm. Ova optika je i dosta skuplji element od samog senzora i trebala bi osiguravati veliku količinu detalja. Isti senzor se ugrađuje i u Coolpad F1 samo sa drugom (vjerovatno jeftinijom) optikom ali većeg otvora blende f2.0. Možda neke slike imaju više detalja i definicije nego F1 ali stvar kao ni na F1 nije nimalo revolucionarna. Kao prvo radi se o senzoru predstavljenom 2012. godine, prvo ga je imala Xperia Z a tek sad nakon dvije godine naveliko su ga počeli ugrađivati kinezi. Prvim pogledom vidi se da to nema nikakve veze sa slikama s Xperie. Ja razlog tome vidim u Mediatekovom SOCu koji nema dedicirani mikroprocesor za obradu slike / kameru kao što ima Qualcomm i Exynos. Dovoljno je da pogledate blok sheme svih novijih SOCeva da shvatite o čemu se radi. Koji element vrši obradu nemam pojma a bilo kakva informacija o malo boljoj konstrukciji MTK SOCa je izgleda strogo čuvana tajna. Osim kvalitete slike koja nije na nivou mogućnosti ugrađenog senzora i brzina okidanja slike je ispodprosječna. Svaka slika i pri najboljem svjetlu ima malu zadršku što nije slučaj na nijednom novijem Qualcommovom SOCu. Zanimljivo je da makro i portreti ispadaju puno bolje i s manje šuma nego pejzaži, ulice i sl... Sve u svemu ja zadovoljan nisam... Primjeri slijede ispod. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Video također nije ništa posebno, nemam neki kvalitetan primjer pa ću stavit zasad samo jedan kratki. Nije 1080p jer nisam mijenjao postavke pri snimanju. Stock kamera je jadna i nema izbora za druge formate osim 3GPa. Za MPEG4 treba instalirati drugu aplikaciju. https://www.youtube.com/watch?v=_ven...ature=youtu.be Multimedija: MT6592 po pitanju multimedije se nema što reć, nativno podržava sve moguće codece, FHD se vrti bez ikakva problema. Super stvar je i ClearMotion TM (video fluency enhancer), opcija koja bilo koji video poboljšava, uklanja trzaje i interpolira na 60fpsa. Još bi trebalo dodati da ovaj odronoid podržava i USB OTG. Ne mogu naći vjerodostojni podatak ali mob navodno ima ugrađen Yamaha procesor zvuka (što mi ne bi bilo čudno jer ima još neke Yamahine elemente koje ću spomenuti kasnije) i zvuk preko slušalica je odličan. Vanjski zvučnik je smeće i bilo kakva reprodukcija preko njega ne dolazi u obzir. Jako je tih i nije neka kvaliteta zvuka, bilo kakvi fixevi preko Mobilnog Ujaka nemaju efekta. Još jedan glupi fail... Također i pozicija zvučnika užas jer kad se mob postavi na stol, poklopi se zvučnik i tada se gotovo i ne čuje. Zanimljivo je da se notifikacije ipak jače čuju nego multimedija. Ekran: Ekran je najbolja stavka ovog odronoida. Radi se o FHD, OGS IPS Full Lamination, Black Diamond, 441ppi. Ekran je stvarno impresivan sa odlično satuiranim bojama, odličnom crnom, odličnom bijelom i velikom svjetlinom. Boje su svugdje ujednačene, nema probijanja pozadinskog osvjetljenja. Jednom riječju ja sam ostao šokiran ugrađenim ekranom koji je bolji od mnogih prošlogodišnjih flagshipova. Čiji je to panel i što su to ugradili nemam pojma ali stvarno nemam riječi. Neznam treba li spominjati kuteve gledanja ali to čudo iz bilo kojeg kuta pa sve do kuteva gdje se jedva vidi ekran ne mijenja boju, jednostavno odlično. Zanimljiva je i činjenica da ovaj FHD ekran u cijeloj priči uvijek troši manje od 10% baterije. Treba napomenuti da touch screen sigurno nije na nivou brand name uređaja više klase te nema istu preciznost. Hardwer, općenito MT6592 SOC, performanse i na kraju baterija: Kao odronoid koji je trebao predstavljati neki malo viši segment ili barem biti trenutni Amoiev flagship fino su ga nakrcali memorijom te tako ima 2GB rama i 32GB roma i to je njegova velika vrlina. Ram a bogami i rom dobro dođe i nakon ovoga teško da bi se navikao na lošije. Nema zajebancije sa sd karticama i skidanjem gigabajtnih aplikacija i ima dovoljno mjesta za snimanje FHD videa. Uređaj je također nakrcan senzorima te tako posjeduje: 3 axis Accelerometer - Freescale Proximity – AVAGO Light – AVAGO Gyroscope – Invensensor Orientation – Yamaha 3 axis Magnetic Field – Yamaha Vector – AOSP Gravity – AOSP Linear Acceleration – AOSP MT6592, osam jezgri, blabla , je neznam kako da se fino izrazim ali čisto sranje i medijsko izdrqavanje... Real life performanse su u rangu Snapdragona 400 a jedino gdje se on može iskazati je samo testiranje raw cpu snage u čmarcima. U normalnom korištenju on će biti nešto brži od recimo MT6582 samo radi većeg takta a ne većeg broja jezgri koje se praktički ni ne mogu iskoristiti u 90% aplikacija. Same GPU performanse su poražavajuće te su lošije i od Adrena 225 i 305. Na FHD ekranu su Asphalt 7, RR3 i Modern Combat 4 NEIGRIVI, sa avg frameratom ispod 30 i konstantnim padovima ispod 20. Totalni fail za jedan top offering iz Mediateka. Sam po sebi Mali450 MP4 nije toliko slab gpu ali ga je Mediatek ubio lošom memorijskom propusnošću (slično kao recimo Radeon 7750 128bit i 64bit gdje je razlika u performansama drastična). Ovu tezu podržava i činjenica da u igrama i benchevima gdje je moguće smanjivati detalje FPS nakon smanjivanja ne raste već ostaje isti. ![]() ![]() ![]() ![]() Baterija je deklariranih 2100mAh a selleri pišu 2250mAh što možda i nije laž s obzirom da baterija teži 45g pa po onoj fori s 4pda 45x50=2250. U svakom slučaju jad, danas u smartphoneima dijagonale 5" nema što raditi baterija ispod 3000mAh. Uz izgašen WiFi dobije se do 2 dana srednjeg korištenja do 4h sot. Uz upaljen WiFi jedva izgura dan, što nije neobično za današnje smartphone ali svakako je očajno. Velika zamjerka ide MT6592 SOCu i ogromnoj potrošnji WiFia i navodno (dok upravo ne isprobam) GPSa. Nekakav zaključak: Pros: -Ekran -Dizajn -2GB RAM, 32 GB ROM Cons: -Baterija -Stražnji zvučnik -Izrada -Potrošnja WiFia -Slabe performanse u 3D igrama -Općenito dosta zamjerki na MT6592 SOC Ono što je možda od Amoia trebalo izaći kao nešto dobro, ispalo je poluproizvod. Što zbog izrade, što zbog zajebancije sa softwerom, što zbog MT6592 SOCa Kao i kod svakod odronoida trebao sam se mučit danima da bi našao rom koji radi bez problema. Ništa čudno gotovo većina kineskih odrona ide istim putem. I je li to vrijedno vremena i živaca, naravno da nije. Realno gledajući ovo čudo nema jače performanse od S3 ili Nexusa 4 i točka. Svi ti silni čmarkovi ne znače ništa, real life je totalno drukčija priča. I čemu sad te silne jezgre kad ovaj SOC nije u stanju pokretati 3D igre? Trenutno da uzimam opet kineza jedini izbor do 200$ bi mi bio ZTE V5 Red Bull i Honor 3C. |
![]() |
![]() |
#9706 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Neću. Neću ni jaču bateriju jer su obe jadne. Ja tu vidim "samo" jači procesor, ostalo sve isto. Od stvari koje se tu ne vide i koje se ne mogu stavit na papir je kvaliteta izrade. Tu je razlika ogromna, to nije samo premium feel to je čista perverzija (MI3 sam prosljedio zbog toga, sve je to sa konja na magarca). Kvaliteta zvuka, Dolby i Dirac, je za mene apsolutno savršenstvo, nisam imao Nexusa ali sumnjam da mu je blizu. Pa na kraju krajeva i izgled se navodi kao bitna stavka u recenziranju mobitela, malo tko će tu Nexusu dat prednost. Iako je kod nexusa službeni KK, ne fali mi ih ni na F5, dapače, postao sam flashoholičar ![]() Ali treba meni drugi mobitel, potreba mi je dual sim i jača baterija. Brkov Đajo mi je bio prvi favorit, zanimljiv Lenovo s650 a sada kad sam vidio LG L90 da je 1000kn na mobicityu nekako sam najbliži njemu... |
![]() |
![]() |
#9708 |
Premium
|
Ljudi, šta vi kažete? Xiaomi mi3 ili LG G2? Stalno prelazim s jednog na drugog ... ![]() |
![]() |
![]() |
#9709 |
Premium
|
Ako kažeš da je sve isto onda je rasprava suvišna, sjedi jedan. Evo da ti pomognem sa par detalja: - Izvrstan oficiajlni KitKat ROM, nesuporediv sa Oppo odron romom - Ljepši nego Oppo, to je po tvome kao argument, pa evo meni je ljepši Nexus - kvalitetnija izrada, imao sam Oppo u rukama i reči da je kvalitetniji od Nexusa 5 je u najmanju ruku smiješno - full garancija, nikakva slanja u Kinu, servis i popravak u HR - podrška za sve žive i mrtve mreže, uključujući LTE koje Oppo ne podržava - jači procesor - Corning Gorilla Glass 3 - podrška za Wi-Fi 802.11 ac - SlimPort (u današnje vrijeme kupovati bilo kakav flagship kojeg nije moguće direktno uštekati u hdmi port tv-a je žešći fail) - Adreno 330 - barometer - GLONASS podrška - Wireless charging - 20% lakši od Oppa - ukratko mrcina sa svim živim i mrtvim ![]() Ako si racionalan onda svakako G2, ali ni Mi3 nije loš izbor, mene odbija nedostatak SlimPorta ili MHL-a, ne kužim da itko radi nekakav flagship bez toga. Želim spojiti svoj smartphone sa TV-om gdje god dođem. |
![]() |
![]() |
#9711 |
Premium
|
Nije ništa skuplji, na njušci su novi sa računom i garancijom po 2200kn (sa malo cjenkanja idu i niže, neki dan kupio kompa za 2000kn + 15 kn poštarina). |
![]() |
![]() |
#9712 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
#9713 |
kenova?
|
Ako te slavko zapadne nije. Ali ako vrijedi onak insurance i moze se bez slavka, onda je 500 kn jeftiniji sto i nije malo, i za te novce sigurno nema boljeg moba na ttzistu |
![]() |
![]() |
#9714 |
Registrirao User
|
Uskoro u prodaju dolazi Lenovo Golden Warrior S8 LTE WCDMA s cijenom od oko 900 Kn (Kina) što bi u konačnici trebalo biti oko 180-190 USD plus PDV 5"@720p|MTK6592|2GB+16GB|13MP+5MP|2500mAh Kamera je BSI-3 štogod to već značilo... Očekuje se i pad cijene za ZTE v5s, vrlo dobar uređaj koji bi uskoro trebao koštati oko 100 USD (+PDV) Trenutno mu je cijena oko 150 USD.
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 05.07.2014. u 23:23. |
![]() |
![]() |
#9715 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
@Goodlooker Napominjem ono "ja vidim samo". Kad sam kupovao mobitel nexus je bio skuplji 400kn i to isto iz UK. Ono sto sam ja vidio tada je slabija baterija. Šokantno mi je to da je Nexus kvalitetnije napravljen, znam da je prica išla "napravit fantastičan mobitel za mase, štednja na kvaliteti izrade". Nisam ga imao i bas cu ga potražiti kod poznanika, ne da ti repliciram nego da vidim po prvi puta taj kvalitetnije napravljen mobitel od find5. ColorOs nije nipošto odron, odakle ti te bedastoce. Jako inovativan, prava šteta sto ga slabo razvijaju i sto je malo stable verzija. Ali bete su im isto odlične. Desetak KK domova sluzbenih i neslužbenih ima za nj i tu je odličan. RMA je jako dobar, nikakvo slanje u Kinu. U biti, kvar se riješi slanjem novog uredjaja. Imam nekih problema sa svojim pa mi je isto ponudjeno. Nije idealno ali bogami nije ni lose. No eto, nepoznavajuci Nexusa, očito sam se zaletio. Priznajem da mi se uvukao pod kožu, (to mi je jos jedino Nokia 8210 cinila) nisam objektivan, cak i evo sa jedinim kvarom mi se neda rastati od njega... @kassandro bit ce ti još i drazi kad skontas shemu sa mobicity. Uglavnom ne placa se porez uopće. No neprovjereno je to, postavio sam pitanje u temi tu o Lg mobitelima i dobio jedan odgovor, nadam se da je točan... |
![]() |
![]() |
#9717 |
Antimićanin
|
Nije sukladno sa temom, ali samo da rezimiram. Mobicity ne zna da smo u EU i neke mobitele možemo kupiti bez VATa jer misle kak ćemo platit pdv u svojoj zemlji. Dok će trajati, ne zna se. Vjerojatno dok nekakav debil im ne objasni situaciju poput debila koji je objašnjavao našim carinicima neke stvari. Eto. |
![]() |
![]() |
#9718 | |
Registrirao User
|
Citiraj:
Probao sam par verzija (1.4 i 2.0) na Coolpadu F1 i stvarno je vrhunski napravljen sustav. Odlične animacije, vrem. prognoza i widget za kameru, a pritom vrlo fluidan i uz malu potrošnju RAM-a. U te 2 verzije je mao bug s prikazom kontakta na SIM kartici pa sam ga maknuo.
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
|
![]() |
![]() |
#9719 | |||||
Premium
|
Citiraj:
![]() Svjestan sam da LG ima bolju kameru, veći ekran u manjem kučištu, garanciju u HR,... al opet nisam nigdje, znam da bi ovo trebale biti slatke brige jer i jedan i drugi su vrh i ni s jednim ne mogu pogriješiti al ja sam ih ipak pretvorio u gorke brige ![]() E i još nešto, brine me dosta viši SAR kod Xiaomi-a, a ja znam dnevno pričati i po preko sat vremena u komadu pa nije zanemarivo... Ne želim ljudima lijevim uhom osvjetljavati put, koliko god to brižno zvučalo ![]() Citiraj:
Citiraj:
Xiaomi mi3 1850kn LG G2(32GB rom-a) 2350kn Citiraj:
Citiraj:
Za tu cijenu stvarno odličan mob, ako je Motorola Moto G bila ubojica kineza onda ne znam šta je ovo, Motorolu poklapa puno boljom cijenom, boljom kamerom, većim ekranom a isto ima KitKat 4.4.2. "out of the box" a i ipak je ovo LG... Što se tiče mobicity-a i PDV-a dobio si točan odgovor, dosad nitko nije imao problema i nije plaćao PDV iako smo članica EU preko godinu dana(stoga ih nemojte podsjećati na to raznim pitanjima tipa: "zašto ne naplaćujete pdv",... nego iskoristite odličnu priliku kao što i ja imam namjeru(LG G2 ili Xiaomi mi3) ![]() A vezano za cijenu LG-a L90, ona je ispod 1000kn jer nema PDV-a a i ja mislim da još uvijek traje akcija s kuponom preko kojeg se ne plaća poštarina iz engleske... ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
#9720 | |
n00bmate
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|