|
![]() |
#9601 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
nemoj se uvrijediti, ali moram pitati, kada dodes u apn postavke za sim1 i vidis sve prazno, dali si stisnuo menu tipku? je banalno, ali ljudi kad ne vide nista obicno samo izadu, a otvori ti se opcija create apn |
![]() |
![]() |
#9602 |
Premium
Datum registracije: Apr 2014
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9603 |
Registered User
|
@ GreenM Taman sam mu htio to predložiti, jest banalno, al se već događalo i drugima |
![]() |
![]() |
#9604 | |
Registrirao User
|
Citiraj:
Uglavnom su imali kvalitetne uređaje ali po visokoj cijeni, kao i Meizu, Gionee, Dakele, Green Orange, Konka, Mogu, Onn i još poneki... Ovdje se uglavnom raspravlja o najjeftinijim smartfonima kojih u Kini nema. Kad malo razmislim, rasprave o Cubotu, Landvou i sličnima su na ovoj temi manje legitimne od rasprava o iPhoneu ili Sonyju. Svi se proizvode u Kini (Greater China) ali se prvi, za razliku od drugih, tamo ne mogu kupiti ![]() Brko, ide li ban za ćakule o tajvanskim smartfonima? Ne znam kako je sad, ali dijelovi lockscreena su se mogli jednostavno poengleziti prošle godine... Ostali elementi su ugl.na engleskom. Mislim da su MUIU teme kompatibilne i s Lewom.
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
|
![]() |
![]() |
#9605 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
je našli ste me ![]() uglavnom sad sam si instalirao tweakker pokušavam sad me zanima moram li napraviti posebno pristupne točke za internet i za mms jer vidim da mi se nudi da odmah unesem podatke i za mms al to baš nije radilo.... eto ga proradilo , hvala džek gdje mogu pivu platiti??? Zadnje izmijenjeno od: miromate. 03.07.2014. u 13:52. |
![]() |
![]() |
#9606 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Meni se i na starom hongmiu nešto čudno ponaša SIM1, prije sam imao tele2 karticu pa reko ajde, ali sad kad je tmobile unutra, malo 3G serucka, čini mi se da previše skače E-H i obratno. A znam ga uloviti sad s 2 tmobile kartice unutra da mi je signal na sim1 slabiji, čak i ako ga fiksiram na 2G. Ima 2 stara roma na kojima su developeri složili da se može 3G prebaciti na sim2, ali to se više ne održava, a kako su to složili nitko ne zna. Jednog su pitali na forumu, nema više hongmia, prešao na Mi3 ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#9607 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
#9608 |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Narucen coolpad 7320 s to2c, zenin hongmi note je na carini, pa kad dođu, ići će neki mini review ![]() |
![]() |
![]() |
#9609 | |
Registered User
|
Citiraj:
Aj drago mi je da je sve proradilo, tu smo svi da pomognemo koliko možemo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9610 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9612 |
Premium
|
Iskreno nebi uzimao ni jedan od tih mobitela..Newman dobro zvuci na papiru..ali treba prvo vidjeti neku temeljnu i pouzdanu recenziju da ne bi bilo problema s njim...a Asus lijepo zgleda ...ali problem je sto neces imati dobru kompatibilnost sa svim aplikacijama u play storu zbog intelovog cipa..ima recenzija od AA na youtubu.. sve je snappy u obicnom radu..ali kod aplikacija imas rusenja i lag u igrama |
![]() |
![]() |
#9613 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
CubeS, ovo za lntel, kaj je to fakat istina da je nekompatibilan sa more toga? A bokte... A ovaj Newman mi cjenovno djeluje nerealno. Ako je iole kvalitetan i ima Sonyjevu kamaru, ovo je best buy. |
![]() |
![]() |
#9614 |
Registrirao User
|
Newman K1s je obnovljeni 4-jezgreni K1, vrlo dobar model iz prošle godine. Osim bržeg čipseta i povećanog rom/ram-a, ostalo je isto. Nije baš izreklamiran kao starija dva 8-jezgrena Newman modela - K18 i K2s i vrlo je frišak, na službenom newman forumu je prestavljen tek prošli tjedan, tako da ova antelife ponuda ide mačku na rep ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#9616 |
Premium
|
Ocito da je tako..po recenziji ima brdo rusenja aplikacija i igrice se prakticki ne mogu igrati... Daleko od toga da to nije dobar cip i da nema dobre performanse..ali nazalost tko god bude uzimao taj mobitel ili slicne mora ocekivati da nece biti slobodnih ruku da instalira bas sve sa play stora... Zato npr ZTE Geek nije imao jaku prodaju...uz sve dobro na njemu iznevjerio ga je Intelov čip.. Usput taj Asus je prevelik..na prvu izgleda lijepo..ali kad ga usporedis s ostalim mobitelima te veličine ekrana ispada masivan..stavili su previse toga oko ekrana.. Jeste vidjeli Elephone P6i ...uopce nisu imalu inspiraciju sa Iphonom 5S :P Zadnje izmijenjeno od: CubeS. 03.07.2014. u 16:42. |
![]() |
![]() |
#9617 |
Registrirao User
|
Mislim da vas dvojica ne govorite o istom mobitelu ![]() a cijena ovog boljeg će biti 180 - 200 USD. Još ga nema na Taobao, tako da ga neće bit u ponudi bar još mjesec dana. Newman forum
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 03.07.2014. u 16:32. |
![]() |
![]() |
#9620 | |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Sve "normalne" top igrice i aplikacije od recimo Gamelofta i sl. će radit u nativnom x86 kodu a tih je po Intelu oko 75%. Za ove ostale se radi binary translation iz ARMa u x86 što nije nikakav problem jer se sve na Anroidu izvodi u VMu ali će imati mali utjecaj na performanse. Tako da bi sve trebalo radit bez nekih većih poblema. Recimo evo kako radi Epic Citadel u nativnom x86 i sa binary trenslationom: http://blog.apedroid.com/2013/05/bin...-x86-code.html Mislim da netko tu na forumu ima K900 i da se spominjalo da nema nikakvih nekompatibilnosti. |
|
![]() |
![]() |
#9621 |
Premium
|
I čip i cijena su bili zasluzni za to sto se nije prodavao..a gledaj i sad ...cijena je ispod 180 $ pa ce rijetko tko kupiti taj mobitel.. Kao što si napisao Intel i sam kaže da postoji određeni postotak aplikacija koje su kompatibilne i treba se voditi prema tome...ako netko instalira 20 aplikacija i nema problema, to ne znači da neće naletiti na onu 21 koju nece moci koristiti zbog takve arhitekture čipa.. Svaki mobitel ima svog kupca...samo je potrebno izvagati što je potrebnije kod odabira pravog mobitela...Za "normalnog" korisnika mislim da je bolje da uzme u tom cjenovnom rangu nesto od poznatog izbora - SD 400 ili MTK 6582/6592 ili uskoro 6591.. jel nece svatko htjeti kao ti i ja raditi fixeve ili flasati modove...netko jednostavno ocekuje da mu sve radi "out of box" ---skine app..upali i to je to.. A takvih ima dosta ![]() Ne znam jel tko od vas isprobavao V6 Supercharger sa XDA..ali moram reci da moj Iocean radi bolje nego ikad..multitasking je puno bolji ... + Iocean mi poslao zamjenski mikrofon za moj koji ne radi..mojom krivicom vrlo vjerojatno i to jos s trackingom..jel itko zna servis u Zagrebu koji bi to zamjenio a da su pouzdani, htio bi se sam baciti na zamjenu toga - ali zasad se drzim samo softverskog dijela Zadnje izmijenjeno od: CubeS. 03.07.2014. u 18:29. |
![]() |
![]() |
#9623 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#9624 |
Premium
|
E to je zasad mali minus..trosi se malo jače..ali posto sam dobio bateriju od 3000mah za Iocean nije mi nesto specijalno utjecalo koliko često punim bateriju.. + tek mi je na 50 % supercharged..moram jos service.jar srediti da imam 100 % pa se mozda to promijeni ..zasad mi i ovako odgovara |
![]() |
![]() |
#9625 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
evo da napišem svoje impresije za Zopo ZP780.. da odmah napomenem, do sada sam imao HTC Wildfire koji je oličenje sporosti, tromosti i svega negativnog što ide uz low end uređaj iz 2010. ne bih ga ni mijenjao da uskoro ne idem u inozemstvo i da mi treba dual sim uređaj koji može normalno browsat google mape ili koristit neku third party GPS navigaciju.. dakle Zopo.. nabavio sam ga preko wowshop.hr - 1150kn ukupno (plaćanje karticom na rate diže cijenu za 5% odnosno 50kn) http://www.wowshop.hr/zopo-zp780-black-1-4gb.html dečki (ili cure?) u dućanu su skroz korektni, odgovarali su na upite kasno u nedjelju navečer, svaka pohvala. u dostavnoj kutiji, uz mobitel, dođe i račun, garancija i kratke upute. kod njih sam uzeo iz razloga što daju uređaj na karticu a samim time i na rate (diners) pa ne moram odmah iskreširat tih 1150kn (ovih 50kn se plaća dodatno jer kartičarska banka uzima sebi profit 5%), isto tako ne moram naručivat iz kine, molit boga da se ne syebe nešto na putu, nemam brige sa RMA i slanjem u kinu, imam godinu dana relativno lako ostvarive garancije, nekakvu sigurnost pošto je dućan domaći itd itd, uglavnom puno prednosti u odnosu na razne kineske online shopove. sama narudžba je išla glatko, ispunjenje formulara i "buy". dućan se obvezuje isporučiti uređaj kroz jedan radni dan (24h) za gradove ili 48h za manja mjesta. ja sam svoj naručio u nedjelju u 22h navečer, poslan je oko podneva u ponedjeljak a došao mi je u utorak oko 16h popodne, sve štima. dostava ide preko overseas-a. na licu mjesta možete otvoriti paket, vidjeti štima li sve sa uređajem fizički. 48h je rok kada se može žaliti overseasu i 14 dana za žalbu wowshopu kada su oni dužni zamijeniti uređaj ili napraviti skroz povrat uređaja. dućan i narudžbu smo riješili, sa time sam u potpunosti zadovoljan 10/10 inače je zastupnik za Zopo za hrvatski Hangar18 pa se može i kod njih naručiti po cca 100kn višoj cijeni. sad malo o uređaju.. fizički izgleda jako pristojno, izgledom podsjeća na neke sony xperia uređaje i svakako se odmiče od generičkog kineskog android dizajna. na bokovima ima lajsnu koja je imitacija aluminija i daje neki dodatni štih cjelokupnom dizajnu. na ekranu dođe tvornički instalirana folija (ekran nema gorilla glass i slične zaštite pa ako ste u strahu, treba staviti neku zaštitnu foliju) a u paketu dođu još dvije dodatne za kasniju instalaciju.. na nekim reviewima sam vidio da su ljudima dolazile dvije baterije u paketu, meni je došla samo jedna (tako i piše na službenom zopo sajtu pa se nemam kaj žaliti). baterija ima 1800mah što mi se čini dosta malo no o tome malo kasnije. u paketu je i neka generička zaštitna maska koja prekriva stražnju stranu i ćoškove mobitela, sa otvorom za kameru i flash. nije nešto prelijepa no to me iskreno zaboli, bitno da daje dodatnu dozu zaštite za mob. u ruci djeluje dosta dobro, masa od 160g nije mala al tu pričamo o 5" mobitelu i mislim da na tu masu savršenu stoji u ruci. kućište djeluje kvaltetno, stražnja maska lagano matirana da ne bježi iz ruke no ja koristim i zaštitnu masku pa nemam previše doticaja s poklopcem.. kad sam skidao poklopac bojao sam se da ga ne strgam (kineska plastika ovo-ono..) no sve je prošlo super ![]() ekran je 5", razlučivost je 960x540 iliti ga qHD što daje gustoću pixela od 220ppi. nije bajna ali to je i neki mainstream ppi i meni dovoljno. napominjem, prije sam imao htc wildfire koji je imao 125ppi i meni je ovo trenutno svemir a i nisam neki ppi freak. matrica je IPS, vidljivost pod kutem odlična (mada ne znam gleda li itko mobitel pod kutem al dobro), osvjetljenje prilično dobro, na suncu se sasvim dobro vidi makar je ekran glossy. možda su rubovi (bezel) s gornje i donje strane uređaja preveliki no mene ne smeta. sistemske tipke (back, home..) su kapacitivne i lijepo popunjavaju donji rub uređaja pa ne izgleda neiskorišteno ko kod nekih. lijevo su dvije tipke za zvuk (maaal djeluju labavo no ne brine me, neće ispast van, samo nisu skroz fiksirane u ležištu) a desno je lock tipka. s gornje strane je 3.5" audio i usb utor. s prednje strane je još 2mpix kamera, isprobao sam ju na skype i radi ok, ništa se tu nema posebno za prigovoriti, ispunjava svoju svrhu.. e da, tipkanje na 5" je jako lijepo iskustvo pogotovo ako pišete s dvije ruke i imate ćevape od prstiju ko ja. stražnja kamera je 8mpix (a ne 5mpix ko što piše na wowshop stranici) no u toj veličini snima samo 4:3 fotke, ako želite 16:9 fotku onda se rezolucija spušta na 6mpix, opet dovoljno za sve koji ne masturbiraju na neke uber brojke. u početku su mi fotke bile katastrofa no treba se malo poigrat sa postavkama, stavit flash na auto ili isključit (kada slikate vani i po suncu) i sve sjeda na svoje mjesto. slike nisu vrhunske ali za povremeno slikanje i pregledavanje su pristojne.. ako se slika zumira tu se onda vide nedostaci al velim, ako niste masturbator, kamera je za "vikend fotografe" - sve 5! na uređaju dolazi android 4.2.2., meni veliki pomak sa androida 2.2 na wildfireu.. nešto se priča da je Mediatek (proizvođač čipseta za 99% kineza) dao zeleno svjetlo za KitKat pa ako bog da sreće i zdravlja, ugledamo najnoviji android na ZP780.. no ako ostane i ovako neću se bunit, kolko para tolko muzike.. na uređaju su predinstalirane neke googleove aplikacije (drive, gmail, mape, ono sve standardno), poneka igra (koju sam odmah maknuo. nekakav pikado), i neka tvornička update aplikacija. sve u svemu ništa od čega ćete past na guzicu. no play store je pun svakakvog drloga pa će svi naći ono kaj im treba. samo sučelje je prilično fluidno što me čak i iznenađuje, početni screen ima 5 "stranica" i ono, standardno, možete ga uređivati kak spada.. uostalom nemam kaj više pisati o OS-u.. ako ste ga koristili, nema vas kaj posebno zanimati.. procesor je quad core, 1.3ghz, 1GB RAM, grafika je Mali 400 MP2, radi na 3G 900/2100, baterija 1800mah. s baterijom sam zasad polovično zadovoljan, volio bih da je preko 2000mah ali kad prestanem s drqanjem po mobu (jer je novi, svi drqamo kad je nekaj novo {#}) onda će i lifetime porast.. evo sad mi je baterija na 40% uz puno prčkanja, surfanja, bluetootha, nešto razgovora i wi-fi stalno upaljen i imam screen time od 4h. pristojno kaj se mene tiče no razmišljam o nekoj jačoj bateriji ako se uopće uspije nać za ovaj mob (trenutno baš i nema ak dobro vidim. baterija je BT57S pa ak se neko ima viška vremena, neka traži). interna memorija je 4GB proširivo s karticama do 64GB microSD karticama (standard kod ovih lowcost kineza). dual sim još nisam isprobao al po speckama, uređaj ima dual standby. može se nabaviti u crnoj, bijeloj i plavoj boji. ta plava mi je fora, izgleda ko nijansa plave na lumiji no imam godina kad bi netko posumnjao u moju ozbiljnost pa sam uzeo elegantnu crnu. a i ta "aluminijska" lajsna sa strane najbolje izgleda na crnom mobitelu. GPS također nisam isprobavao, budem kroz koji dan, u garantnom roku da stignem vratit ako ne valja ![]() sve u svemu uređaj se u ovih par dana pokazuje kao pristojna kupnja, zasad nemam dojam ko da će se raspast, samozapalit ili me ozračit sa svojim kineskim radijacijskim antenama, u desnom jajetu još uvijek nema boli i nadam se da će tako i ostat.. igre, bar one 3D, zahtjevnije i hardverski zahtjevne me ne zanimaju pa tu nemam kaj za reći.. po popularnom Antutu testu ZP780 stoji negdje uz bok sa Samsung Galaxy S3, a po reviewima s neta, asphalt racing vrti pristojno. primjere fotografija slikanih mobitelom ima na recenziji na mob.hr i to je uglavnom to.. moja skepsa prema kineski drlozima je ovih dana na kušnji i nadam se da me uređaj neće iznevjerit.. o rootanju još nisam razmišljao mada se može sudeći po postovima na netu. ako koga kaj zanima neka pita, tu sam ![]() |
![]() |
![]() |
#9626 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Moj se malo ugrije kad se puni i/ili nakon dugotrajnog igranja. No ništa više ili manje od prosjeka (usporedba sa Note-om II) niti da ga je neugodno držati.. |
|
![]() |
![]() |
#9628 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() 1. https://www.dropbox.com/s/d8hxamlonv...702_144712.jpg 2. https://www.dropbox.com/s/mc0nvgac15..._151808.jpg?m= 3. https://www.dropbox.com/s/yekxe9xoef...702_151924.jpg 4. https://www.dropbox.com/s/58pyle5ivd..._151936.jpg?m= 5. https://www.dropbox.com/s/d99wdsknpn..._152035.jpg?m= 6. https://www.dropbox.com/s/6tbpszr1c9..._152300.jpg?m= 7. https://www.dropbox.com/s/kpaxuh3day..._152312.jpg?m= uvjeti su bili dosta loši za mob, ili slikanje iz velike sjene prema sunčanoj strani i obrnuto.. i ako oću bolji fokus, moram ručno podešavat dodirom na ekran jer autofokus radi, al ne tolko dinamično kolko bi ja htio. uglavnom, nisam se još igrao sa HDR, bojama i ostalim opcijama no za moje potrebe je ovo čist dosta. opaska, HTC Wildfire je imao bolju kameru. |
|
![]() |
![]() |
#9630 |
Premium
|
Kao sto rekoh meni dosta a i bit ce sigurno bolje kad naucim baratat.. |
![]() |
|
|
Oglas