|
![]() |
#9601 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
amo jel iko zna kakve ce akcije bit za black friday? santa domenica najavljuje nesto al daju standardne kodove za 10 posto popusta na 1dnokratna placanja... gleda se sta veca TV sa sta vecon garancijon za sta manje pare XD znaci smarttv, 3d , zakrivljeno i ta sranja ne tribaju. sve priko 46inch igra. koristilo bi se za cca uru maxtv dnevno, max 4 filma i 10 serija s usb tjedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9602 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Najveće akcije za taj dan kao u SAD-u ne očekujem. Ja se nadam da će Abrakadabra imati dan bez pdv-a kao što su imali pred jedno godinu dana kada je cijeli dan bilo sve -20%. Ako su oni to mogli napraviti znači da su marže velike i da ostali trgovci mogu malo spustiti cijene. Ostali dućani možda samo neki model malo snižen.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9603 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9604 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2017
|
Hvala na odgovoru. Mogu li te zamoliti da fotografises kako to izgleda u mraku kada je taman ekran posto i ja mislim nabavljati bias light pa da vidim kako izgleda na ekranu jer se bojim da ce mi crna biti pretamna na VA panelu i da cu dobiti black crush? Npr fotografisi TV u mracnom ambientu sa upaljenim bias lightom a na ekranu neka bude ona slika kada je ukljucen TV a nije ukljucen nijedan ulaz. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9605 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne mozes to fotografirati a da izgleda kao u stvarnosti. Zapravo je dosta jednostavno. Gledaj na bias light kao "kontrolu" kontrasta. Ako je svjetlost iza TV-a prejaka, oci ce percipirati black crush iako on u stvarnosti nije tamo. Kljuc je u regulaciji svjetline biasa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9606 |
Registered User
|
Slazem se ali bih volio da znam sta opcenito mogu ocekivati. Ako kod njega pokaze apsolutno crnu sliku sa bias lightom iako je uradjen fokus kamere na TV onda otprilike mogu ocijeniti da li ce dolaziti do black crusha ili ne. Shvatam poantu tvog posta ali mislim da mu nije tesko opaliti jednu fotku pa ako mi pomogne super a ako ne nece ni odmoci. BTW Da li se uopce moze kontrolirati svjetlina u ovog biasa od 150kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9607 |
Premium
|
Odmoci ce ti ako ne vidis ono sto bi vidio u stvarnosti, a neces. Isto tako XE9005 ima local dimming pa ti crni ekran bez signala ne znaci prakticki nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9608 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Da, s mobom je nemoguće uhvatiti pravu sliku. Naprosto blenda ne pušta dovoljno svjetla i to nije ono što oči vide. Također, ovisi i na kojem ekranu gledaš kući. Napravio sam tri slike, namještao sam blendu i ISO dok na ekranu moba nije izgledalo otprilike (ali ne sasvim) kako izgleda u stvarnosti. Scena je crni ekran u prijelazu između scena. Neće ti puno reći... Brightness je na 10. Local dimming odradi posao, oko bijelih slova se vidi blagi bloom, sredina ekrana je potpuno crna. Sad, koliko će se vidjeti na slikama... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9609 |
Registered User
|
Ok, hvala puno. Smetnuo sam s uma da je kod tebe high end tv sa lokalnim zatamnjenjem pa mi zaista fotke bas i nece pomoci ali hvala jos jednom na dobroj volji. I ako ti nije tesko samo mi reci koju bi ti duzinu biasa stavio na 43 incni TV, koja boja biasa je najbolja i koliko udaljen od zida bi TV trebao biti da bi se dobio neki optimalan efekat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9610 |
All-rounder
|
Ne znam ni ja, ovo mi je prvo iskustvo ![]() Ovih 150cm (60") je dovoljno za gornju stranu i još oko 20cm bočno, tako sam ga ja naljepio. Na 43" tv bi sigurno pokrio tri strane TV-a. https://www.links.hr/hr/led-osvjetlj...m_medium=click Postoji i kraći model https://www.links.hr/hr/led-osvjetlj...-usb-070900158 Doduše, ne vidim prekidač na njemu, što ne znači da ga nema, treba provjeriti. Ako se bojiš da će bias biti prejak, možeš napraviti dvije stvari. Ili kupiti ovaj kraći koji sigurno puno manje svijetli, ili ga ne naljepiti na rubove kao ja već više po sredini, tako će se manje svjetlosti probijati pokraj ekrana. Kod mene je stavljen na bočne stranice koje su nagnute prema vani, tako da je ovo maksimalno svjetla što se može dobiti. Što se boje tiče, čitao sam da je idealno kupiti 6500K što je neutralna boja, na što je ovaj Antec kao deklariran (topla svjetla koja koristimo kući su toplija od te neutrale). Vidio sam da ljudi stavljaju svakakve boje, nisam pametan ima li to smisla... Probao sam još jednom sa i bez biasa, zbilja nisam uočio problem sa black crushem sa minimalno brightnessa. Evo još jedna slika youtube videa koji ima picture-in-picture. Na kontrastu bijelog i crnog se malo vidi da bijela blooma na lijevoj strani, dok na desnoj koja nije tako jarko bijela local dimming obavlja posao i crna je taman. Realno, ovo je worst case scenarij zbog maksimalnog prijelaza kontrasta. Ali kad je sve u pokretu, ne primjeti se... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9611 |
Registered User
|
Ok, hvala na pojasnjenju. U BiH ducanima ne mogu da nadjem bias pa evo upravo gledam na ebay-u. Mislim da je meni 100cm sasvim dovoljno a ima logike to da treba biti warm white boja pa cu to i naruciti. Kada mi stigne postavicu fotku da se vidi kako to izgleda. Zivio! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9613 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Što se tiće XE90 modela, osobno smatram da je najbolje napraviti balans između svjetline i razine crne. Prevedeno laički, da je dovoljno svijetlo u svijetlim scenama a dovoljno tamno u tamnim te da je što veća razlika oku između onih crnih crta gore, potpunog ili gotovo potpunog mraka i scena na dnevnom svjetlu: sunca itd.... E sad... ja sam to napravio prema profilima, za blue ray i ostale HD filmove koje puštam preko PC-a stavio sam cinema home profil sa brightness 20 te popaljenim local dimmingom na high te ostalim điđa miđama, pogasio sam sva dodatna procesiranja da mi bude film što bliže originalu. Za SD signal ( čitaj HRT i ekipa ) stavio sam na standard, na low sam stavio điđe miđe kao enc. contrast, dimming i sve, ali sam popalio poboljšanja slike ( što pomaže kod našeg socijalnog sd signala ) Za nogomet pak sam stavio na sport, motion na clear, brightness na 55 i live color ( da trava i sve oko fino izgleda, jer zna biti isprano malo na VA matrici, isto poboljšanja slike jer je ili SD signal kod nas ili neki stream koji opet, bio on HD ili ne ima greške u slici...) Za Netflix sam napravio profil cinema pro koji mi je između onog za HD filmove i standarda, povećao sam malo brightness no to je sitno, tipa na 35 za serije i sl. gledam to, otalo sve popaljeno, osim ako je neki SF prebacim na cinema home koji mi je kao pure black spika. Vezano za HDR, TV kada je u HDR modu popali sve sam ( brightness max i to sve ) ja smanjim za sitno, malo mi bude too much ponekad. Još jedan savjet: možete imati dobru crnu i dovoljno svjetline, ako smanjite black gama na -2 ili -1 ako je too much i black level ( meni je na 32 ). I onda se samo profili prilagode sadržaju i na konju si ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9614 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
cinema home profil sa brightness 20, popaljenim local dimmingom na high enc. contrast, dimming i sve, motion na clear, brightness na 55 i live color cinema home koji mi je kao pure black spika. Đizs,pa kaj ti radiš tom televizoru, ovo je već prava filozofija postala. SAD stvarno vise ne znam što kupiti, ispod 10 000kn niš |
![]() |
![]() |
![]() |
#9617 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9619 |
Premium
|
Koristim 2 profila i to jedan 95% vremena. Ali ne vidim kako bi TV mogao to "sam raditi", bez obzira na cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9621 |
All-rounder
|
Ima i ovaj naš i radi dobro. Meni je TV u mancaveu u podrumu pa je uvijek tamno ![]() Također, ne gledam ništa osim filmova preko Kodija pa mi je samo taj profil bitan, cinema pro koji dolazi sa -2 gamma, pogašenim điđama-miđama. Brightness štelam od 0 do 10 i to je to. Volio bih kalibrirati da boje još skroz sjednu, ali o tom potom, i iz kutije je to kod Sonya odlično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9622 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#9623 |
Registered User
|
Samsung i Sony televizori imaju odlicne Cinema predloske i poklapaju se sa kalibriranim postavkama televizora sto se moze vidjeti po recenzijama. Recenzenti obicno imaju veoma malo posla kada kalibriraju televizore od ta dva brenda i obicno su to sitne korekcije boje odnosno nijansi crvene, zelene i plave u bijeloj boji koje neuvjezbano oko standardnog gledatelja svejedno ne moze ni primjetiti. Znaci za filmove i serije samo staviti Cinema predlozak i ne dirati nista a za ostali sadrzaj poput sporta, informativnog i zabavnog programa moze se malo podici brightness i sharpness te postaviti mpeg noise reduction na low da bi se smanjio efekat roja musica i macroblocking koji su standardni kod SD i HD sadrzaja niskog bitratea kakav se obicno isporucuje preko kablovskih i IPTV operatera. Zadnje izmijenjeno od: Vade_Darther. 15.11.2017. u 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9624 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ovaj samsung kaj imam dakle 40mu6402 je stvarno ok telka. Objektivno najveca mu je mana vidljivi kut. Upravo zbog toga sam i uzeo tu diagonalu da bi ga cesce koristio kao monitor ili ekran za ganjanje konzola. Zbog navedenog ogranicenja u vidljivom kutu za boravak imam i boljih rjesenja, iako starijih. Ukoliko vec mora u boravak, tv nikako ne preporucujem postavljati nisko jel mu je vidljivi kut po vertikali jos losiji od horizontalnog |
![]() |
![]() |
![]() |
#9625 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Meni je TV u visini očiju dok sjedim na trosjedu tak da kut gledanja mi i nije bitan. Al ovo da stalno moram nešto stelati da bi gledao dvije različite stvari, to mi je bez veze. Trenutnu plazmu koristim ko monitor HTPC, pokoji film i SD signal naših federalnih televizija. OK ,slovenci imaju FHD signal, to je stvarno lijepo za vidjeti |
![]() |
![]() |
![]() |
#9626 |
Premium
|
Ne moras uopce stelati ako ne zelis, ne znam otkuda ti to. Skoro svaki bolji tv ima ambi senzor i to je dovoljno za vecinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9627 |
Registered User
|
Darkijas gle, kod svakog VA panela je los kut gledanja, kod nekog malo manje a kod nekog vise ali sve je to tu negdje. Po recenziji navedenog TV sa hdtelevizija.com ne spominje se da je ista losiji kut gledanja kod tog modela za razliku od drugih televizora sa VA panelima. Jedino lose kod 40mu6402 je pokretna rezolucija i ostrina slike u dinamici i dobili su ocjenu 1 sto me je iskreno iznenadilo od Samsungovog TV-a srednje klase a sve ostalo je OK. http://hdtelevizija.com/2017/05/01/s...v-recenzija/2/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9628 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9629 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9630 |
Premium
|
Iz iskustva mogu reći ( na sony xe90 ) da je moj custom i cinema predložak dosta drugačiji ( na cinemi su mi boje malo previše isprane, makar ima ljudi kojima je to ok..), ostavio sam cinema home ali sam podesio malo toplinu boja, uz par promjena taman sam našao "po volji" mod. Od default modova, footbal mode i standard koristim bez nekih izmjena ( možda nešto sitno ) i tu sam zadovoljan, stvano out of the box za SD signal i sport, da bi riječ rekao, kalibrirano je vrlo dobro. No kažem, svatko ima svoj ukus, na netu pogledam okvirno kako ekipa kalibrira, no prema oku uvijek i guštu to radim, mislim da je to way to go. Kao što je kolega rekao da dosta ljudi gleda TV u "izložbenom" modu, s nafrljenom svjetlinom, kontrastom itd... da, nije to neka sreća, no ako je njema to "po oku" ok, onda je to za njih super i tu priča staje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|