|
![]() |
#931 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Mislim da je i onaj Xigmatek tu negdje ispod 200kn, a bolji je od Frizerke, koja bas i nije kralj tisine. Frizerka je tiha ako se sprči ispod 1000 rpm, ali onda je ucinak hladjenja zakurac ili nikakav pogotovo na malo jacim potrosacima iz 65nm serija procesora koji vole dobro zagrijati PWM MOSFETE.... Frizerka je dobar hladnjak za procesore s malo MB keša, znam jer sam ju imao na Presleru aka Sisoje i doslovce je gorjela pod tim sisojem ampera ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
decki molim vas pomagajte, hitno mi je jer sutra trebam ili uzet ili ispus** priliku. da li da uzmem SCYTHE Mugen SCINF-1000 ili OCZ Vendetta 2???(ako imate neki drugi izbor navedite i objasnite zasto). hvala |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#933 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
#935 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
PWM mosfeti se griju, i nek se griju, ko im je kriv. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#936 |
3.14zda ®
|
Kurenje MOSFETA preko i oko 100°C ti nece niceg dobrog donesti maticnoj ploci, ako imalo imas spoznaja o strukturi MOSFET tranzistora. Znam jer su se meni sa Preslerom 945@4.1GHz+Frizerkom znali narajcati i preko 100°C u konstantnom loadu pod Premiere Pro prekodiravanjima. A kad se kojim slucajem dogodi fizicko ostecenje ploce tj. pucanje tranzistora, uglavnom se mozes pozdraviti s jamstvom kod nas u Hrvata... |
![]() |
![]() |
#937 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Gle, to nema veze sa samim Freezerom. CPU cooler kupujemo da hladi CPU. Jasno da mosfeti rade do odredjene temperature, te da 120C ili slicno nije zdravo za njih. Skuplje ploce ionako imaju (vrlo cesto bespotrebne) pasivce po mosfetima, tako da se rikavanje mosfeta moze desiti samo na jeftinijim plocama, a podrazumijeva se da takve neces cijedit do maksimuma. BTW, mosfeti ne krepu samo tako, prije toga tekstolit promijeni boju (od visokih temperatura), po tome se moze unaprijed otkriti potencijalni kvar. Otisli smo u domen koji nema veze sa CPU coolerima, tako da... Moja poanta je da Freezer lakocom hladi i quada. |
![]() |
![]() |
#938 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
a nis onda sutra po SCYTHE Mugen SCINF-1000. mislim da vendettu 2 necu prezalit. |
![]() |
![]() |
#939 |
Registered User
|
Evo kupio ninju 2 i on mi otkrio da mi cpu ima stuck mjerac na core 1... zaglavi se na 36 i neide nize, a u idle ide ispod toga core 0. Ralilo do jucer na stoku, danas neradi ni prije izmjene ni poslje.. tako da.. jeli tko ima slican problem Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 31.12.2008. u 03:27. |
![]() |
![]() |
#940 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Pošto je bilo hitno a i nije mi se išlu u Zg jučer kupio sam ono što je jedino bilo meni dostupno Thermaltake Max Orb Cooler 339.00Kn. Prvo me je jedan dečko uplašio da je u totalnoj banani taj cooler. Je da smo morali spigati hladnjak na matičnoj da ga uguramo http://img168.imageshack.us/my.php?i...1010115fo8.jpg i malo se dodituje sa memorijom tj. njezinim hladnjacima http://img223.imageshack.us/my.php?i...1010112gh5.jpg , ali evo na full load temeperatura ne prelazi više od 55 stupnjeva a na "leru" radi na 32-33 ventilator je na najjače a kada je od minimuma mrvicu pojačan da se previše ne čuje ler je 35-38 a full dođe do 60-62. I sada me samo jedno muči smiju li se dodirivati pera od njega sa pasivcima od memorije http://img223.imageshack.us/my.php?i...1010113yn2.jpg od 3 mišljenja mojih kolega 2 su da ne 1 je da se može i evo cijelu noć je komp radio i ništa nije se skurilo sada me zanima može li se išta desiti je da je blesavo pitanje ali da si smirim svoju paranoju...? Te me zanima da li su to dobre temperature jer kučište je antec p182 i mislim da ona unutarnja 3 ventilatora rade komešanje zraka pa zbog toga i ne mogu biti manje temperature te zašto je razlika između jezgri i samoga cpu 3-4 stupnja mjereno everestom inače proc je e8600 ne OC zasada a mbo je dfi lanparty ut x48 t2r sa 4 x 2 gb ocz reaper. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#941 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
#942 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
nisu baš bajne temp za E8600 sa takvom hrgom od coolera pogotovo ne za CPU koji radi na def postavkama napona i radnog takta IMHO za te pare ima puno boljih coolera
#943 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
.... kao što je HR-01 koji je u istom cjenovnom rangu a drži E8600 na 26-28°C u idleu i 50°C u loadu. Sobna temp ~15°C dok je proc na 4GHz uz 1.22V. Uz to što je ovaj batch kojeg imam dokazano najtopliji batch E86 procesora, temperature su i više nego odlične. Tako da , svakako ima boljih rješenja od tog TTa ![]() |
|
![]() |
![]() |
#944 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
#945 | |
Premium
|
Citiraj:
A to što bi ti bio na bolovanju i takve pizdarije, apsolutno nikoga ovdje ne zanimaju ![]() Sretno u novoj godini ![]() |
|
![]() |
![]() |
#946 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
-5
Citiraj:
NEgo jel znate nekog da drži "sistemsku jedinicu" ili ajmo reć kantu vani radi oca ili "mira u kući" odnosno tišine i sl.? Kak to funkcionira? Jel meni na Quadu @3MHz ok temp 52° pod teretom (Core Temp 0.99) bez dizanja napona odnosno 1.23V (CPU-Z), 1.26V (Gigabyte Easy Tune) System 30°C, sa TT Sonic Tower+120vent. + 2 x 120mm vent u kućištu i zašto je razlika temperatura na dvije jezgre jednaka a na druge dvije različita nekoliko stupnjeva C, proc je poliran a i baza coolera.
Zadnje izmijenjeno od: mhadina. 01.01.2009. u 17:31. Razlog: dva quota - dodan drugi |
|
![]() |
![]() |
#947 |
Registered User
|
Jeste zabrijali. Sto se tice max orba - nije bas bajan. Meni ninja2 na oc 4 ghz dodje do 50-51. Bez overclockinga oko 40.Vent na 1000k. Nego, jeli tko imao problem za zaglavjenim senzorom? Senzor neide ispod 36 a prva jezgra padne ispod toga. Kad je hladan jedna pokazuje 20 a druga stoji na 36, ali cim predje 36 pocne mjeriti i drzi korak sa prvom jezgrom... Dali trebam se brinuti? |
![]() |
![]() |
#948 |
Premium
|
Predpostavljam da koristiš 2.70 verziju Real Tempa. Nekima se problem riješio sa novom verzijom dok je nekima senzor i dalje zaglavljen. Skini si verziju 2.90 pa vidi iako, ne trebaš se brinuti. Predpostavljam da ti load temperature normalno prikazuje jer imao sam isti slučaj sa jednim E8400 ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dobro onda. Koristio sam 2.70 i do pre par dana bilo sve 5.. onaj test na idle je pokazivao movement i poklapali su se. sad imam npr 9 a drugi 0... Nakon toga sam probao 2.90 i ista stvar.. i naran i everest od tada pokazujeda je zaglavio... Ali nema veze, ako se nemam sta brinuti.. mislim, garancija je tu ![]() U loadu sve 5.. nakon 36 sve 5... |
|
![]() |
![]() |
#950 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
tako i meni na E8400, u idle-u jezgre zaglavljene na 35C i 40C, a u load-u sve ok, idu na nekih 50C, mjereno everestom, real tempom i core tempom vec sam bio pisao to, probao sam na drugoj ploci(dfi), jezgre isto pokazuju, samo na dfi mi temp proca proradila, na abitici uvijek na 67c a E4600 mi radi sve normalno na obje ploce ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Meni realtemp 2.7 pokazuje par stupnjeva manju temp od everesta, easy tune-a, speedfan-a, coretemp-a. Svi pokazuju isto, jedino RealTemp pokazuje par stupnjeva manju pa pretpostavljam da je on taj koji je u krivu.
#952 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ajde, dobro je sto je u minimumu (jedna radi i to mi je bitno). Ako se i druga zaglavi ide na garanciju.... |
|
![]() |
![]() |
#953 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
#954 | |
Premium
|
Ovdje se radi o 45nm procesorima koji imaju tu "manu". 65nm kenjci nemaju problema s tim. Citiraj:
Zaboravio si da postoje Beta verzije programa? Kad je u pitanju Real Temp, beta verzija je već dogurala daleko na 2.90 verziju. Uskoro bi trebala bit finalna a promjene su drastične. Ovdje možeš skinuti zadnju postojeću beta verziju RTa - 2.90 RC5 ako se ne varam ![]() |
|
![]() |
![]() |
#955 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
zanima me koji je najbolji cooler za s775 procove, da mi stane na maticnu (ep45-ds3l) u rangu do 500kn? kako se stvari sada cine, morat cu prodat ovog svog tru120e jer mi trebaju pare za novu gitaru, a ne znam sta bi kupio nakon sto opet skupim pare... ps. nemojte mi samo rec da mi se to ne isplati etc i onda na nekakvog freezera nagovarat... u obzir dolaze cooleri od 250 do 500kn, jer ovako i onako ono sto kupujem - ne placam punu cijenu... ![]() (nisam l00d da za svoje potrebe platim cooler 500kn) Zadnje izmijenjeno od: ShAd0w_dAnCeR. 02.01.2009. u 00:34. |
![]() |
![]() |
#956 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Preporuka hladnjaka zbog oc-a
Pozdrav svima, namjeravam oc-ati svoj procesor ( konfa u sigu), pokušao bi ići preko 2,8 Ghz a za to ćemi trebati dobro hlađenje. Lijepo bih Vas molio za preporuku nekog dobrog hladnjaka. |
![]() |
![]() |
#957 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
e stari moj..imaš sticky o zračnom o vodenom o svim mogućim hlađenjima o teoriji hlađenja sve sve..i ti sad otvoriš temu..pa mislim ono..daj malo se snađi i traži malo..a ak neš ne pronađeš u stickyu..što je nemoguće..ili ak te baš jako nkj zanima onda otvori temu..al s ovak, da prostiš usranim pitanjem nemreš otvorit temu bzvz..ak sam te uvrijedio jbg..sry..tak ti je to ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85212 evo ti link i uživaj..za ubuduće nemoj ovak bzvz otvarat temu..
#958 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Imam jedno pitanje a ne znam koja tema je prikladnija od ove, kupio sam polovni e8600 sa orginalnim coolerom i stavio ga na dfi lanparty. I pošto sam se dogovorio da čovjekom da ću mu platiti punu cijenu nakon što istestiram proc primom 95 i occt-om. I danas dam da se proc ugradi stavila se bijela thermaltakova pasta stavio orginalni cooler i komp se upalio i sve radio ok idle temp je 30-35 stupnjeva. I idem pustiti prime da istestiram proc i prim krene ali nakom 5 minuta temperatura dođe do 65 i komp se ugasi jer mu je ta temperatura određena kao shut down temp 2 puta smo skidali cooler i stavljali ponovo pastu jer smo mislili da moždas nije dobro sjeo hladnjak ali to je otklonjeno. Sada je očito da je "orginalni cooler" preslab da ohladi procesor u kučištu Antec p182 ima 2 ventilatora koji ispuhuju zrak van tako da je ta strana medalje riješena. Od čovjeka koji je to montiro sam posudio drugi cooler i on ohladi proc u idilu je 30-34-35 a full 59 znači problem je u cooleru. E sada me zanima da li imam kakve osnove da čovjeku ne platim puni iznos, a da ne ispadnem nepošten jer sa orginalnim coolerom ne mogu se služiti kompom. |
![]() |
![]() |
#959 |
Premium
|
Heh... smješno pitanje, moram priznat ![]() Temperatura od 65°C svakako nije ta temperatura koja ti mora bit određena kao shoutdown temperature jer je to sasvim normalna temperatura E86 procesora u loadu pod stock coolerom jer su ti cooleri aluminijska govanjca koja nisu sposobna ohladit procesor manje od maksimalne preporučene temperature ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
a da jednostavno makneš taj shut down temp na cca 85+°C jer 65°C je normalna radna temp za CPU
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|