Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.01.2012., 23:13   #931
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
može se to tebi činiti nejasnim, ali su to pravila igre.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2012., 23:19   #932
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Ako je matična u svojoj kutiji i antistatičkoj vrećici onda je potreba za tim coverom već preseravanje (šta otpast će kondezator i zabit se u socket ).
Šta je sljedeća nekorištena naljepnica od proizvođača matične.
Inače za pinove/donju stranu procesora je jasno (bez obzira imao ih on ili ne (kao Intel) - da se smanji kontakt golim rukama s tom površinom).

Ne, nego će nesposobna budala uvalit prst u socket i popigat 75% pinova dok vadi ploču van iz kutije i vrećice.

To je posve normalna i logična stvar, to što je tebi nejasno je drugi par rukava.
Bi li ti recimo AMD CPU poslao na reklamaciju samo u onoj kartonskoj kutiji jer evo u kutiji je?

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2012., 23:24   #933
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Bez brige ja vadim jedino proizvod a ostalo ostavljam u kutiji (većinu stvari i netaknuto) ali hrpa ljudi čuva samo kutiju, kabele, upute, drivere i račun (iako mi se čini da sam puno i nabroja).
Toliko o jasnim pravilima igre.
Da ja na svom internet odjelu (bijela tehnika) imam takvu politiku, mogli bi odma zatvorit odjel tehnike i dilat samo spizu i higijenske proizvode.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2012., 23:31   #934
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

I opet, to što neki čuvaju a što ne nema veze s onim što traži uvoznik/distributer. Na tebi je da vratiš ploču onakvu kakvu si dobio.
Postoji razlog zašto je ta zaštita na socketu, nisu bez veze to postavili u tvornici na ploču.

Na kraju krajeva na toj zaštiti lijepo piše da se obavezno mora vratiti nakon uklanjanja procesora.

No mi smo nepismen narod kojem je uvijek netko drugi kriv i uvijek tražimo što je moguće gluplji izgovor.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 17.01.2012., 23:33   #935
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Citiraj:
Inače za pinove/donju stranu procesora je jasno (bez obzira imao ih on ili ne (kao Intel) - da se smanji kontakt golim rukama s tom površinom).
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ne, nego će nesposobna budala uvalit prst u socket i popigat 75% pinova dok vadi ploču van iz kutije i vrećice.

To je posve normalna i logična stvar, to što je tebi nejasno je drugi par rukava.
Bi li ti recimo AMD CPU poslao na reklamaciju samo u onoj kartonskoj kutiji jer evo u kutiji je?
Na ovo imaš već odgovor iznad pa ne znam šta ti nije jasno u vezi procesora?!

A šta se tiče pinova u socketu matične - ja nisam vidija nikakve pinove koji strše na pločama (lga 775 i AM2 ploče), jedino ako ove novije nemaju drugačiji način kontakta tj. pinove koji zbilja strše - onda je to druga stvar.

EDIT Da znam da mnogi ne čitaju, bija sam kolegi tu s foruma i ponudija taj komad da mu uvaže reklamaciju jer meni nije triba

Pomelo mi sig -.-
Staro 17.01.2012., 23:35   #936
samsung89
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
Jesi ti ikad pogledao 775 socket?
Baš zbog takvih i dolazi takva plastična zaštita.
samsung89 je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2012., 23:37   #937
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

a ti imaš certifikat o vađenju proizvoda iz kutije?

ako ti dobavljač kaže da pri povratu veš mašine nutra moraju biti crvene i zelene tange inače će ti vratit istu sa reklamacije, ima da imaš lager tangi za reklamacije.

samo što one nemaju smisla, a ovo itekako ima.

edit: naravno da ne strše pinovi... indukcijom se spaja svih 775 dodirnih površina
Staro 17.01.2012., 23:42   #938
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

@samsung89
Ne bezveze sam upisa konfu u sig
Pa ne strše toliko, to jest ne izgledaju toliko krhki zbog njihove male visine da se mogu iskrivit ko dlaka u nosu
Pravog sivanju kad barata s pločom neće sprječit ništa da je razvali.

Pomelo mi sig -.-
Staro 17.01.2012., 23:44   #939
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Na ovo imaš već odgovor iznad pa ne znam šta ti nije jasno u vezi procesora?!

A šta se tiče pinova u socketu matične - ja nisam vidija nikakve pinove koji strše na pločama (lga 775 i AM2 ploče), jedino ako ove novije nemaju drugačiji način kontakta tj. pinove koji zbilja strše - onda je to druga stvar.

EDIT Da znam da mnogi ne čitaju, bija sam kolegi tu s foruma i ponudija taj komad da mu uvaže reklamaciju jer meni nije triba

Jesi li ti u životu vidio LGA socket? Što misliš što se desi kad balvan utera palac ili kažiprst u njega dok vadi ploču?

I za kraj, po treći puta, to što smo većinom nepismene seljačine koje su još k tome i lijene nije isprika jer na toj zaštiti vrištećim slovima piše sljedeće:

To protect the CPU socket
Please remove the cap ONLY when installing a CPU

Put the cap back ON after removing a CPU

The cap MUST be placed if returning/exchanging the motherboard

Ili na našem zaštita mora biti na socketu kad je vraćaš na reklamaciju!

I vjeruj mi nisam jednom dobio ploču kojoj trebam ispravljat pinove u LGA socketu, a vjeruj mi jako su osjetljivi i izrazito se lagano sjebu.
Stoga, ne kužim oko čeka strka i panika, nije da te traže da čuvaš dva kvadrata čeličnog lima nego običan plastični poklopac koji ostaviš u kutiji matične ploče nakon što si na nju postavio CPU.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 17.01.2012., 23:45   #940
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:

LGA775
a na istom sistemu su i svi ostali LGA socketi od intela
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2012., 23:47   #941
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Jesi li ti u životu vidio LGA socket? Što misliš što se desi kad balvan utera palac ili kažiprst u njega dok vadi ploču?

I za kraj, po treći puta, to što smo većinom nepismene seljačine koje su još k tome i lijene nije isprika jer na toj zaštiti vrištećim slovima piše slijedeće:

To protect the CPU socket
Please remove the cap ONLY when installing a CPU

Put the cap back ON after removing a CPU

The cap MUST be placed if returning/exchanging the motherboard

Ili na našem zaštita mora biti na socketu kad je vraćaš na reklamaciju!
i ne znam koji tu točno dio nije jasan i zašto bi uvoznik radio išta mimo ovih instrukcija.
Staro 17.01.2012., 23:48   #942
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
a ti imaš certifikat o vađenju proizvoda iz kutije?
Imam kolega AlfaR ih dili tu na forumu

@Wolverine
Ma vidija sam, ali mi nikad nije palo na pamet da ljudi baš ko za peh to mogu ubost - ono ko prstom u "nečisnicu".
Doduše znam da je bilo i kupaca koji su radili AGP to PCE-ex DIY mod sa pilicom

EDIT
Citiraj:
Stoga, ne kužim oko čeka strka i panika, nije da te traže da čuvaš dva kvadrata čeličnog lima nego običan plastični poklopac koji ostaviš u kutiji matične ploče nakon što si na nju postavio CPU.
Nije nikakva panika već nekako ne mogu ocjenit jesu li zapravo krivi kupci koji ne kuže kurca (pa i engleski), ili prodavači/detaljne upute na računu koji ne kažu čuvajte baš taj i taj dio

Pomelo mi sig -.-

Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 17.01.2012. u 23:55.
Staro 17.01.2012., 23:52   #943
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa pokušavali su ljudi i vraćati nakrhnute jezgre bivših vga kartica sa nestručnom ugradnjom 3rd party kulera, a tu po forumima su bili glavni šerifi, alfe, omege ili kako ti je drago... ključna riječ je pokušavali.

zaštita je bitna naravno, ali u ovoj priči je nebitna zbog:

Citiraj:
... ali su to pravila igre.
Staro 17.01.2012., 23:59   #944
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
LGA775
a na istom sistemu su i svi ostali LGA socketi od intela
LGA775 je p*kin dim za ispravit ako imaš volje i mirnu ruku. Jednom sam ispravljao LGA1155 i vjeruj mi ne želim to ponoviti. LGA1366 i LGA2011 su isto tako prokleto sitni.

Citiraj:
Imam kolega AlfaR ih dili tu na forumu

Nije nikakva panika već nekako ne mogu ocjenit jesu li zapravo krivi kupci koji ne kuže kurca (pa i engleski), ili prodavači/detaljne upute na računu koji ne kažu čuvajte baš taj i taj dio
Posljednji puta, jer ne razumijem gdje griješim, nisi mi se više da ovo ponavljati.

Koji dio sa ove naljepnice nije jasan?

Kakvi prodavači, kakvi računi, kaj je vama? Sve lijepo piše.

Ploča ide nazad uvozniku, nakon toga proizvođaču koji je lijepo naveo što treba biti na ploči.

E.O.D.

Citiraj:
i ne znam koji tu točno dio nije jasan i zašto bi uvoznik radio išta mimo ovih instrukcija.
Ljudima koji žive na balkanu niš nije jasno, čak ni kad im se nacrta. Uvijek će tražit izgovor da ne naprave onako kako je navedeno.
Koliko ljudi samo baci manual jer kog će to njima vraga, a za par minuta će na forumu pitat kako ovo kako ono.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.01.2012. u 00:07.
Staro 18.01.2012., 00:02   #945
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

makete skalpel, osvjetljeno povećalo, 4-5 kratkih i da vidiš
Staro 18.01.2012., 00:05   #946
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Ako je i 4-5 kratkih u pitanju onda samo Dizel ima certifikat
Aj pozdrav bando - ono ostalo iz mog 1. posta stoji, a za zaštitu priznajem moja greška (uostalom tome zaštita i služi = "spreči da ne zakmeči" )

Pomelo mi sig -.-
Staro 18.01.2012., 01:01   #947
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Posljednji puta, jer ne razumijem gdje griješim, nisi mi se više da ovo ponavljati.

Koji dio sa ove naljepnice nije jasan?

Čovjeku koji ne zna Engleski: niti jedan. Ili je takav čovjek po tebi "nepismena seljačina"?

Citiraj:
Kakvi prodavači, kakvi računi, kaj je vama? Sve lijepo piše.

Ploča ide nazad uvozniku, nakon toga proizvođaču koji je lijepo naveo što treba biti na ploči.
Ako to sve lijepo piše na Hrvatskom na servisnom listu, računu ili uputstvima - slažem se i nema prigovora.

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 01:14   #948
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
Čovjeku koji ne zna Engleski: niti jedan. Ili je takav čovjek po tebi "nepismena seljačina"?
cuj, iskreno, na svakom jamstvenom listu pise nesto tipa da onaj tko ugraduje mora imati servisersko zvanje ili tako nesto, ovlastena osoba itd. e sad, posto se racuna da je engleski jedan (ako ne) i najpoznatiji jezik u razvijenim zemljama, ako se uzme u obzir da je manual takoder tiskan na engleskom, stranice od svih proizvodaca da su na engleskom - u cemu je problem? u tome sto nije na CRO?

ok, idemo pogledati s druge strane - da se naknadno stavljaju naljepnice na CRO. mislis da bi hrvoje/mirko htjeli kupiti maticnu cije je pakiranje otvoreno?

uostalom, ako je ova naljepnica problematika ljudima zato sto je na nepoznatom jeziku, onda smo kao nacija u debelo vecim govnima nego sto se okrecem i gledam.

ali ponavljam, ako imas znanje da sklopis i raskopis cijelu konfiguraciju (jer si ocito toliko sposoban cim saljes "sam ti" maticnu na reklamaciju) i ne znas engleski, e onda je i upitno koliko se kuzis i u kompove kao takve. daklem, automatski nisi niti iole "ovlasten" za baratanje komponentama, sto jasno pise na uvjetima jamstva, na CRO jeziku .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 01:18   #949
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:

Ako to sve lijepo piše na Hrvatskom na servisnom listu, računu ili uputstvima - slažem se i nema prigovora.
Pa netko tko ne zna engleski nema šta radit općenito oko računalnih komponenti, a kamoli ić samostalno ugrađivat matičnu ploču i popratne komponente...ako je osoba koja barate s time imalo odgovora sačuvat će kompletan bundle i odgovarajuću kutiju...i nema isprike zašto se ne bi sačuvalo...osobno imam kutiju od svakog komada hardvera kupljenog u zadnjih 5 godina..uključujući i kutije svih kućišta kao i popratni bundle...

Pa šta bi trebali sad uz svaki komad hardvera napisat šta treba imat uz njega u slučaju reklamacije...kupiš npr. H100 i rikne ti pumpa, doneseš na reklamaciju bez dva venta koja dolaze uz cooler..jel bi ti to uzeo pod reklamaciju?? ili doneseš neki cooler kojem je vent riknuo bez pola mounting kitova...mislim stvarno

Ovo čak nije ni dobra usporedba, na ovom coveru ti još i izrazito piše šta i kako...iskreno argumenti ti nemaju nikakvog smisla ni praktične uporabe...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 09:33   #950
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ovo je otišlo daleko od "Iskustva s Linksom" u toj mjeri da mislim da će netko počistiti postove.
Što se tiče nepismenih seljačina, mislim da treba znat barem jedan strani jezik (tu se ne ubraja Srpski, Bosanski, Crnogorski...). Budući da je po broju zemalja engleski prvi (nije najgovoreniji jezik jer Kineza i Indijaca ima za popizdit ), trebao bi ga znati, a po mogućnosti i njemački. Dobro bi bilo i talijanski, španjolski i ruski, al to je za poliglote.
Uostalom, onaj tko ne zna engleski/njemački, ne može ni prdnut u biosu ili instalirat išta suvislo, osim ako ga je netko naučio točno gdje šta treba stisnut, a kad se nešto promjeni, banana.
Koliko sam imao do sada iskustava s tehnikom, ako nešto nije ekstra potrebno, proizvođač to ne stavlja. Ako je nešto stavio kao zaštitu, onda je to i potrebno.
Staro 18.01.2012., 09:49   #951
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor Matej_sb Pregled postova
Dečki pozdrav!

danijel_b:

Ovo što sam naveo za kupce amatere gore u postu vrijedi i za tebe, još jednom stvarno mi je žao ako sam ostavio loš prvi dojam, i kažem ovo za mišljene i savjete me traži oko 90% kupaca pa se čovjek valjda naući, već sam na automatici. Nemoj se ljutiti za miša, shvati da smo još uvjek mlada poslovnica i nisam bio još siguran koji se sve artikli smiju vaditi iz org. pakovanja. Ako ti kažeš da je Karl (car, by the way ) iz OS tebi izvadio, meni je to zeleno svijetlo, drugi puta kada dođeš samo uperi prstom i biti će ti pezentirano (u tišini, naravno ). Sry još jednom.

Uglavnom, u znak isprike htio bih obojci ponuditi links člansku iskaznicu s kojom ostvarujete brojne pogodnosti pri kupnji hardvera. Nadam se da sve ovo možemo ostaviti iza nas i da se vidimo uskoro!

P.S. Samo mi naglasite da ste vi jer mi prođe hrpa ljudi kroz radnju pa zaboravim lica...
ma sve pet, cavrljat se uvijek moze o hardveraju, ne mora biti tisina lol. Samo bez nametanja misljenja jer sam trazio da probam, a dobro sam se informirao o doticnima prije kupovine, na kraju sam svejedno kupio kod tebe i komponente su super i dobro. Svaka cast da si se javio i pokazao profesionalnost i brigu o kupcu. A procaskat cemo dok budem preuzimao svoju novu shiny Links karticu, shinyyyyyyyyy
Staro 18.01.2012., 10:09   #952
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Pa netko tko ne zna engleski nema šta radit općenito oko računalnih komponenti, a kamoli ić samostalno ugrađivat matičnu ploču i popratne komponente...ako je osoba koja barate s time imalo odgovora sačuvat će kompletan bundle i odgovarajuću kutiju...i nema isprike zašto se ne bi sačuvalo...osobno imam kutiju od svakog komada hardvera kupljenog u zadnjih 5 godina..uključujući i kutije svih kućišta kao i popratni bundle...

Pa šta bi trebali sad uz svaki komad hardvera napisat šta treba imat uz njega u slučaju reklamacije...kupiš npr. H100 i rikne ti pumpa, doneseš na reklamaciju bez dva venta koja dolaze uz cooler..jel bi ti to uzeo pod reklamaciju?? ili doneseš neki cooler kojem je vent riknuo bez pola mounting kitova...mislim stvarno

Ovo čak nije ni dobra usporedba, na ovom coveru ti još i izrazito piše šta i kako...iskreno argumenti ti nemaju nikakvog smisla ni praktične uporabe...
To sto ti misliš da možes određivati tko može a tko ne može raditi oko računalnih komponenti nema nikakvog smisla, zato bolje da nisi ništa napisao. Ako Petar iz Gerova želi sam sastaviti konfiguraciju po uputstvima iz Entera, to mu nećete zabraniti ni ti ni bilo tko drugi. Uostalom, moj komentar je bio samo na to da netko neće znati pročitati to sa covera a s druge strane držati će se SVIH uputstava koji mu pišu na maternjem jeziku.

Evo samo da se još osvrnem na Zakon o zaštiti potrošača, članak 13:

Citiraj:
(1) Trgovac mora prigodom prodaje proizvoda potrošaču predati, ili ako je riječ o proizvodima u rasutom stanju predočiti, propisane isprave koje je proizvođač priredio radi lakše i sigurnije uporabe proizvoda (jamstvo, tehničku uputu, uputu za sklapanje, uputu za uporabu, popis ovlaštenih servisa, upozorenje o mogućoj opasnosti pri uporabi, izjavu o sukladnosti proizvoda i sl.).
(2) Isprave iz stavka 1. ovoga članka moraju biti napisane jasno, vidljivo i čitljivo na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom.
(3) Prijevod propisanih isprava koje je proizvođač pripremio radi lakše i sigurnije uporabe proizvoda, iz stavka 1. mora biti istovjetan izvorniku.

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

Zadnje izmijenjeno od: SilentException. 18.01.2012. u 10:48.
Staro 18.01.2012., 10:59   #953
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:

Ako ćemo picajzlit, tebi u trgovini nitko ne bi smio niti zaprimiti komad hardvera na reklamaciju ako si to sam slagao a pri tome nemaš neki certifikat da si školovan za baratanje tim stvarima. Kao recimo kad kupiš nov auto imaš garanciju ali samo ako se redovito servisira u ovl servisu. Doma na svoju ruku stavi nov filtar zraka ili ne daj Bože zamijeni ulje i pa-pa garancija.

Eto toliko po tom pitanju

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 18.01.2012., 11:12   #954
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
To sto ti misliš da možes određivati tko može a tko ne može raditi oko računalnih komponenti nema nikakvog smisla, zato bolje da nisi ništa napisao. Ako Petar iz Gerova želi sam sastaviti konfiguraciju po uputstvima iz Entera, to mu nećete zabraniti ni ti ni bilo tko drugi. Uostalom, moj komentar je bio samo na to da netko neće znati pročitati to sa covera a s druge strane držati će se SVIH uputstava koji mu pišu na maternjem jeziku.
wolw ti je napisao, ja sam isto, no mene nisi qoutao. ako i petar iz gerova slozi komp, po slovu zakona mora imati nekakav dokument da je ovlasten za taj posao. mislim, kad se pozivas na zakonik, onda cemo do kraja ici tom igrom, zar ne?

Staro 18.01.2012., 11:14   #955
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Citiraj:
Ako ćemo picajzlit, tebi u trgovini nitko ne bi smio niti zaprimiti komad hardvera na reklamaciju ako si to sam slagao a pri tome nemaš neki certifikat da si školovan za baratanje tim stvarima.
Prvi glas. Onda bi se svakako trebalo početi zahtjevati taj certifika prilikom kupovine dijelova. Ako još imaš i neki zakon ili pravilnik o tome, super? Mislim razmišljam si ovako, ako kupujem vremensku stanicu za doma i pokvari se, trebam li biti meteorolog da je odnesem u servis?

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
wolw ti je napisao, ja sam isto, no mene nisi qoutao. ako i petar iz gerova slozi komp, po slovu zakona mora imati nekakav dokument da je ovlasten za taj posao. mislim, kad se pozivas na zakonik, onda cemo do kraja ici tom igrom, zar ne?
Oprosti, nisam vidio tvoj reply, bilo je rano ujutro za mene Ja sam se pozivao na zakonik i quotao ga, pozvao sam Wolva a sad i tebe da učinite isto jer ne mogu naći ništa slično.

Citiraj:
Kao recimo kad kupiš nov auto imaš garanciju ali samo ako se redovito servisira u ovl servisu. Doma na svoju ruku stavi nov filtar zraka ili ne daj Bože zamijeni ulje i pa-pa garancija.
Ova usporedba s autom ti ne stoji u ovom slučaju. To je kao da kupiš gotovu konfiguraciju pa ideš mijenjati ventilatore ili pastu

| TBA |

Staro 18.01.2012., 11:17   #956
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Ova usporedba s autom ti ne stoji u ovom slučaju. To je kao da kupiš gotovu konfiguraciju pa ideš mijenjati ventilatore ili pastu
O da vrijedi.

No OK, ajmo se onda malo svijat kako ti pušeš iako nema nikakvog smisla.
Sve što piše na tom poklopcu piše i u uputama za korištenje - velikim fontom i boldano na dijelu gdje se opisuje postupak ugradnje procesora u socket.
Tako da opet tvoja teorija propada, jer ako ne znaš time baratat ideš čitat upute za korištenje koje su pisane na više jezka.

Citiraj:
Prvi glas. Onda bi se svakako trebalo početi zahtjevati taj certifika prilikom kupovine dijelova.
Praviše se grbav, ne znam zašto. Sve lijepo piše.

Citiraj:
Jamstvo ne vrijedi ako je kvar ili oštećenje uzrokovano:

transportom nakon isporuke
nepravilnom montažom i/ili nestručnim rukovanjem.
neprimjerenom radnom okolinom
neispravnim električnim instalacijama, prenaponom ili strujnim udarom
višom silom (potres, poplava, udar groma)
zbog ishabanosti samog artikla ( vidljiva oštećenja od mogućih udaraca, ispadanja itd. ).
ako su skinute naljepnice sa artikla ( serijski broj, uputa o ugradnji, korištenju itd. ).
ukoliko Links d.o.o. utvrdi da je artikal korišten preko njegovih mogućnosti tj da je OVERCLOCKIRAN.
ako su vršene izmjene na artiklu tj stavljane zamjenske komponente na proizvod i on je promijenio izgled.

Dakle jesi li ti stručna osoba za sastavljanje računala? Nisi, dakle može se protumačiti kao nestručno rukovanje. E.O.D.

A vezano za glupost koju si izvalio za kupovinu.
Moraš li imati vozačku dozvolu da bi kupio automobil ili bio vlasnik istog? Ne, ne trebaš.
Moraš li biti građevinar da kupiš tonu građevinskog željeza i nekoliko kubika betona? Ne, ne trebaš.
Smiješ li sam kupiti cijevi za plinsku instalaciju a da pri tom nisi stručna osoba za izvedbu i servisiranje plinskih instalacija? Da, smiješ.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.01.2012. u 11:26.
Staro 18.01.2012., 11:19   #957
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Citiraj:
No OK, ajmo se onda malo svijat kako ti pušeš iako nema nikakvog smisla.
Sve što piše na tom poklopcu piše i u uputama za korištenje - velikim fontom i boldano na dijelu gdje se opisuje postupak ugradnje procesora u socket.
Tako da opet tvoja teorija propada, jer ako ne znaš time baratat ideš čitat upute za korištenje koje su pisane na više jezka.
Ja nemam teoriju. Na početku sam napisao: "Ako to sve lijepo piše na Hrvatskom na servisnom listu, računu ili uputstvima - slažem se i nema prigovora." (za nepoštivanje uputa i čuvanja covera).

| TBA |

Staro 18.01.2012., 11:32   #958
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

za kupovinu vremenske stanice ti ne treba potvrda da si meteorolog ili serviser ili psihopata, trebaju ti jedno novci. razlog, pa jer kupujes gotov sklopljen proizvod koji ne zahjeva servisiranje/odrzavanje i slicno. da i zahjeva, tamo ce garant pisati da doticno odrzavanje mora izvesti ovlastena osoba/servis, u jamstvenim uvjetima.

sto se tice automobila, nije jednako. razlog, pa automobil zahjeva redovno odrzavanje, i ako ga odrzavas ti ili mirko prekoputa fuser - jamstvo na motor ode pa-pa, ili na automobil, pojma nemam (ovisi o proizvodacu da li ti skida jedno ili sve ili nesto da, nesto ne. kuzis sto hocu reci).

sad, racunalo kao takvo takoder treba znati sastaviti, i jasno pise da prilikom ugradnje jednog najobicnijeg rama u komp, to treba obaviti ovlastena osoba. sto znaci - serviser. sto znaci - licenca da si serviser.

sad, ako ti kao serviser nemas pojma o engleskom, kako si dosao do te licence? jezik koji je opceprihvacen kao svjetski, barem sto se tehnike tice?

i nisi mi odgovorio na pitanje, kako da jedan npr gigabyte odstanca ovu uputu na cpu coveru na cro, na makedonskom, na alzirskom, na njemackom i na jos gro gro jezika koliko ih ima? ne kazem da nije moguce, ali bi se onda strikno jedna roba plasirala na odredeno trziste, mislis da bi to jos bolja solucija bila?

point is - pise. ne pise na hrvatskom, ali pise na engleskom koji je, ponavlja se opet znam, najrasprostranjeniji jezik u razvijenim zemljama (ili da se pravilnije izrazim - mimo azije).

Staro 18.01.2012., 11:44   #959
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
i nisi mi odgovorio na pitanje, kako da jedan npr gigabyte odstanca ovu uputu na cpu coveru na cro, na makedonskom, na alzirskom, na njemackom i na jos gro gro jezika koliko ih ima? ne kazem da nije moguce, ali bi se onda strikno jedna roba plasirala na odredeno trziste, mislis da bi to jos bolja solucija bila?
Ne piše drito na toj zaštiti ali piše u uputama za korištenje koje se tiskaju na više jezika i pisama.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 18.01.2012., 11:48   #960
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Citiraj:

point is - pise. ne pise na hrvatskom, ali pise na engleskom koji je, ponavlja se opet znam, najrasprostranjeniji jezik u razvijenim zemljama (ili da se pravilnije izrazim - mimo azije).
Ne slažem se sa tim da Gigabyte to treba napisati na 10 jezika. Nek piše u uputstvima. Kako sam naveo zakonik, uvoznik mora priložiti papire na domaćem jeziku pa ce tako i on to prevesti i tu priča završava.

| TBA |

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno