|
![]() |
#932 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne, nego će nesposobna budala uvalit prst u socket i popigat 75% pinova dok vadi ploču van iz kutije i vrećice. To je posve normalna i logična stvar, to što je tebi nejasno je drugi par rukava. Bi li ti recimo AMD CPU poslao na reklamaciju samo u onoj kartonskoj kutiji jer evo u kutiji je?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#933 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Bez brige ja vadim jedino proizvod a ostalo ostavljam u kutiji (većinu stvari i netaknuto) ali hrpa ljudi čuva samo kutiju, kabele, upute, drivere i račun (iako mi se čini da sam puno i nabroja). Toliko o jasnim pravilima igre. Da ja na svom internet odjelu (bijela tehnika) imam takvu politiku, mogli bi odma zatvorit odjel tehnike i dilat samo spizu i higijenske proizvode.
![]() |
#934 |
Moderator
|
I opet, to što neki čuvaju a što ne nema veze s onim što traži uvoznik/distributer. Na tebi je da vratiš ploču onakvu kakvu si dobio. Postoji razlog zašto je ta zaštita na socketu, nisu bez veze to postavili u tvornici na ploču. Na kraju krajeva na toj zaštiti lijepo piše da se obavezno mora vratiti nakon uklanjanja procesora. No mi smo nepismen narod kojem je uvijek netko drugi kriv i uvijek tražimo što je moguće gluplji izgovor.
![]() |
#935 | ||
Split resist itself!
|
Citiraj:
Citiraj:
A šta se tiče pinova u socketu matične - ja nisam vidija nikakve pinove koji strše na pločama (lga 775 i AM2 ploče), jedino ako ove novije nemaju drugačiji način kontakta tj. pinove koji zbilja strše - onda je to druga stvar. EDIT Da znam da mnogi ne čitaju, bija sam kolegi tu s foruma i ponudija taj komad da mu uvaže reklamaciju jer meni nije triba
![]() |
![]() |
#937 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
a ti imaš certifikat o vađenju proizvoda iz kutije? ![]() ako ti dobavljač kaže da pri povratu veš mašine nutra moraju biti crvene i zelene tange inače će ti vratit istu sa reklamacije, ima da imaš lager tangi za reklamacije. samo što one nemaju smisla, a ovo itekako ima. edit: naravno da ne strše pinovi... indukcijom se spaja svih 775 dodirnih površina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Split resist itself!
|
@samsung89 Ne bezveze sam upisa konfu u sig ![]() Pa ne strše toliko, to jest ne izgledaju toliko krhki zbog njihove male visine da se mogu iskrivit ko dlaka u nosu ![]() Pravog sivanju kad barata s pločom neće sprječit ništa da je razvali.
![]() |
#939 | |
Moderator
|
Citiraj:
Jesi li ti u životu vidio LGA socket? Što misliš što se desi kad balvan utera palac ili kažiprst u njega dok vadi ploču? I za kraj, po treći puta, to što smo većinom nepismene seljačine koje su još k tome i lijene nije isprika jer na toj zaštiti vrištećim slovima piše sljedeće: To protect the CPU socket Please remove the cap ONLY when installing a CPU Put the cap back ON after removing a CPU The cap MUST be placed if returning/exchanging the motherboard Ili na našem zaštita mora biti na socketu kad je vraćaš na reklamaciju! I vjeruj mi nisam jednom dobio ploču kojoj trebam ispravljat pinove u LGA socketu, a vjeruj mi jako su osjetljivi i izrazito se lagano sjebu. Stoga, ne kužim oko čeka strka i panika, nije da te traže da čuvaš dva kvadrata čeličnog lima nego običan plastični poklopac koji ostaviš u kutiji matične ploče nakon što si na nju postavio CPU.
![]() |
![]() |
#940 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
LGA775 ![]() a na istom sistemu su i svi ostali LGA socketi od intela |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#941 | |
Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Split resist itself!
|
Imam kolega AlfaR ih dili tu na forumu ![]() @Wolverine Ma vidija sam, ali mi nikad nije palo na pamet da ljudi baš ko za peh to mogu ubost - ono ko prstom u "nečisnicu". Doduše znam da je bilo i kupaca koji su radili AGP to PCE-ex DIY mod sa pilicom ![]() EDIT Nije nikakva panika već nekako ne mogu ocjenit jesu li zapravo krivi kupci koji ne kuže kurca (pa i engleski), ili prodavači/detaljne upute na računu koji ne kažu čuvajte baš taj i taj dio
![]() Pomelo mi sig -.- Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 17.01.2012. u 23:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Moderator
|
pa pokušavali su ljudi i vraćati nakrhnute jezgre bivših vga kartica sa nestručnom ugradnjom 3rd party kulera, a tu po forumima su bili glavni šerifi, alfe, omege ili kako ti je drago... ključna riječ je pokušavali. zaštita je bitna naravno, ali u ovoj priči je nebitna zbog: |
![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Koji dio sa ove naljepnice nije jasan? ![]() Kakvi prodavači, kakvi računi, kaj je vama? Sve lijepo piše. Ploča ide nazad uvozniku, nakon toga proizvođaču koji je lijepo naveo što treba biti na ploči. E.O.D. Citiraj:
Koliko ljudi samo baci manual jer kog će to njima vraga, a za par minuta će na forumu pitat kako ovo kako ono. ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.01.2012. u 00:07. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Split resist itself!
|
Ako je i 4-5 kratkih u pitanju onda samo Dizel ima certifikat ![]() Aj pozdrav bando - ono ostalo iz mog 1. posta stoji, a za zaštitu priznajem moja greška (uostalom tome zaštita i služi = "spreči da ne zakmeči" ![]()
![]() |
#947 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ako to sve lijepo piše na Hrvatskom na servisnom listu, računu ili uputstvima - slažem se i nema prigovora.
![]() |
![]() |
#948 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
ok, idemo pogledati s druge strane - da se naknadno stavljaju naljepnice na CRO. mislis da bi hrvoje/mirko htjeli kupiti maticnu cije je pakiranje otvoreno? uostalom, ako je ova naljepnica problematika ljudima zato sto je na nepoznatom jeziku, onda smo kao nacija u debelo vecim govnima nego sto se okrecem i gledam. ali ponavljam, ako imas znanje da sklopis i raskopis cijelu konfiguraciju (jer si ocito toliko sposoban cim saljes "sam ti" maticnu na reklamaciju) i ne znas engleski, e onda je i upitno koliko se kuzis i u kompove kao takve. daklem, automatski nisi niti iole "ovlasten" za baratanje komponentama, sto jasno pise na uvjetima jamstva, na CRO jeziku ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
Pa šta bi trebali sad uz svaki komad hardvera napisat šta treba imat uz njega u slučaju reklamacije...kupiš npr. H100 i rikne ti pumpa, doneseš na reklamaciju bez dva venta koja dolaze uz cooler..jel bi ti to uzeo pod reklamaciju?? ili doneseš neki cooler kojem je vent riknuo bez pola mounting kitova...mislim stvarno Ovo čak nije ni dobra usporedba, na ovom coveru ti još i izrazito piše šta i kako...iskreno argumenti ti nemaju nikakvog smisla ni praktične uporabe... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ovo je otišlo daleko od "Iskustva s Linksom" u toj mjeri da mislim da će netko počistiti postove. Što se tiče nepismenih seljačina, mislim da treba znat barem jedan strani jezik (tu se ne ubraja Srpski, Bosanski, Crnogorski...). Budući da je po broju zemalja engleski prvi (nije najgovoreniji jezik jer Kineza i Indijaca ima za popizdit ![]() Uostalom, onaj tko ne zna engleski/njemački, ne može ni prdnut u biosu ili instalirat išta suvislo, osim ako ga je netko naučio točno gdje šta treba stisnut, a kad se nešto promjeni, banana. Koliko sam imao do sada iskustava s tehnikom, ako nešto nije ekstra potrebno, proizvođač to ne stavlja. Ako je nešto stavio kao zaštitu, onda je to i potrebno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#952 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Evo samo da se još osvrnem na Zakon o zaštiti potrošača, članak 13: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: SilentException. 18.01.2012. u 10:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ako ćemo picajzlit, tebi u trgovini nitko ne bi smio niti zaprimiti komad hardvera na reklamaciju ako si to sam slagao a pri tome nemaš neki certifikat da si školovan za baratanje tim stvarima. Kao recimo kad kupiš nov auto imaš garanciju ali samo ako se redovito servisira u ovl servisu. Doma na svoju ruku stavi nov filtar zraka ili ne daj Bože zamijeni ulje i pa-pa garancija. Eto toliko po tom pitanju ![]()
![]() |
![]() |
#954 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#956 | |||
Moderator
|
Citiraj:
No OK, ajmo se onda malo svijat kako ti pušeš iako nema nikakvog smisla. Sve što piše na tom poklopcu piše i u uputama za korištenje - velikim fontom i boldano na dijelu gdje se opisuje postupak ugradnje procesora u socket. Tako da opet tvoja teorija propada, jer ako ne znaš time baratat ideš čitat upute za korištenje koje su pisane na više jezka. Citiraj:
Citiraj:
Dakle jesi li ti stručna osoba za sastavljanje računala? Nisi, dakle može se protumačiti kao nestručno rukovanje. E.O.D. A vezano za glupost koju si izvalio za kupovinu. Moraš li imati vozačku dozvolu da bi kupio automobil ili bio vlasnik istog? Ne, ne trebaš. Moraš li biti građevinar da kupiš tonu građevinskog željeza i nekoliko kubika betona? Ne, ne trebaš. Smiješ li sam kupiti cijevi za plinsku instalaciju a da pri tom nisi stručna osoba za izvedbu i servisiranje plinskih instalacija? Da, smiješ.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.01.2012. u 11:26. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#958 |
Osobni opis - pitaj me
|
za kupovinu vremenske stanice ti ne treba potvrda da si meteorolog ili serviser ili psihopata, trebaju ti jedno novci. razlog, pa jer kupujes gotov sklopljen proizvod koji ne zahjeva servisiranje/odrzavanje i slicno. da i zahjeva, tamo ce garant pisati da doticno odrzavanje mora izvesti ovlastena osoba/servis, u jamstvenim uvjetima. sto se tice automobila, nije jednako. razlog, pa automobil zahjeva redovno odrzavanje, i ako ga odrzavas ti ili mirko prekoputa fuser - jamstvo na motor ode pa-pa, ili na automobil, pojma nemam (ovisi o proizvodacu da li ti skida jedno ili sve ili nesto da, nesto ne. kuzis sto hocu reci). sad, racunalo kao takvo takoder treba znati sastaviti, i jasno pise da prilikom ugradnje jednog najobicnijeg rama u komp, to treba obaviti ovlastena osoba. sto znaci - serviser. sto znaci - licenca da si serviser. sad, ako ti kao serviser nemas pojma o engleskom, kako si dosao do te licence? jezik koji je opceprihvacen kao svjetski, barem sto se tehnike tice? i nisi mi odgovorio na pitanje, kako da jedan npr gigabyte odstanca ovu uputu na cpu coveru na cro, na makedonskom, na alzirskom, na njemackom i na jos gro gro jezika koliko ih ima? ne kazem da nije moguce, ali bi se onda strikno jedna roba plasirala na odredeno trziste, mislis da bi to jos bolja solucija bila? point is - pise. ne pise na hrvatskom, ali pise na engleskom koji je, ponavlja se opet znam, najrasprostranjeniji jezik u razvijenim zemljama (ili da se pravilnije izrazim - mimo azije).
![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#960 | |
Premium