Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.07.2014., 11:07   #9481
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da navedeš SVE probleme i nedostatke u oglasu, nebi ti niko ništa rekao. Da ih ne kažeš i takvog uvališ, bolje da ne znaš ovo za samsung nebi komentirao jer mi je to smiješno. Uspoređujete kruške i jabuke.

@Necronomicon, ne mislim te kvotati, ali vidim da je išlo mene. Pa da ti i objasnim još jednom. Trebao mi je dual sim mobitel, sa ekranom ne većim od 4,7" i visine manje od 140 mm, sa jako dobrom baterijom i gorilla šajba bi bila poželjna, a cijena što niža. Da fizički kamere nema i da nema GPSa, opet bi ga kupio. Zašto? Zato jer ima sve što mi treba i sve karakteristike zbog kojih sam ga uzeo su na visokom nivou.

To što je kamera srednja žalost i to što ima softverski mulj za GPS može biti odron tebi ili nekom drugom kome je to presudno. Meni to uopće na ovom mobu nije potrebno. Potreban mi je, kao što rekoh, dual sim, wifi, dimenzije, gorilla šajba i baterija. A u tome, moj Điđo u toj novčanoj klasi podere skoro sve i jedan mobitel. To je individualna opservacija. Za razliku od nekih, dao sam dokaze što valja a što ne. Nisam rekao "za koga je dobro je" i tako to.

Ali opet mislim da sam bio fer i realno svima dočarao što na ovom mobitelu valja i što je valja a što ne valja i bez fige u džepu te sam time nekome time pomogao ako je itko imao i malu pomisao na kupnju tog mobitela. I naravno da netko kome je GPS vrlo bitan, da će ili zaobići taj mob ili drkati sa softverom, a onaj koji ima potrebe kao i ja će ga kupiti za manje od 800 kn.

Kažeš za su sve odroni a koliko si već mobitela kupio? na tvom mjestu kune više nebi dao, nakon prvog odrona

Za kraj, možda bi i bilo dobro povesti se za primjerom sa fhr-a i lockat ovu temu ako ste se svi složili da su svi kinezi odroni. Onda nemamo o čemu dalje raspravljat. Slažem se da ima odrona, neke smo dokazali iako smo imali zakletve u suprotno, ali baš da je sve i jedan mobitel smeće, to baš ne mogu prokljuviti ni ja koji sam bio i još sam jedan od najvećih skeptika ovdje vezano za veliki broj MTK based mobitela u sub200 dolara kategoriji.
Brko je offline  
Staro 01.07.2014., 11:10   #9482
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
na tvom mjestu kune više nebi dao, nakon prvog odrona
Aha, to kaj ne bi uvijek se nadaš da je svaki slijedeći mobitel sve bolji

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.07.2014., 11:27   #9483
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
@Brko, Znao sam da ćeš se ti naći u Necrovom postu pa sam si razmišljao kako da napišem post, a da se ti ne nađeš uvrijeđen. Ne zato što si mod pa da ti se uvlačim i ne zato što smo sugrađani nego zato što si dovoljno puta pošteno naglasio svoje motive i nisi zaslužio da te se proziva. Moje se više odnosilo na to da si ipak kupio mob koji NEMA funkcije koje su navedene u listingu. Tebi je to ok, ali generalno to NIJE OK. Govorim samo o proizvođaču i prodavaču !

S druge strane malo me ljuti što mi na pitanje odgovaraš da bi sve bilo u redu kad bi u svom fiktivnom oglasu naveo nedostatke fiktivnog proizvoda koji prodajem. Stvar je u tome da sam povlačio paralelu s kineskim prodavačima koji navode funkcije koje njihovi proizvodi nemaju ili im ne rade. Znači, reklamiraju da ima GPS, ali zapravo ga nema. Moj HDD navodim da ima 640GB po specifikaciji, a zapravo ima manje od 500.

Napiši lijepo i jasno da bi me u tom slučaju banali sa tržnice i foruma, razvlačili i pljuvali po nepoštenim trgovcima, prijetili mi batinama i policijom, možda i objavili moje podatke da me netko dođe premlatiti...

Samsung sam isto spomenuo kao primjer. Ne uspoređujem ga kao brandname nasuprot nonamea, nego proizvod nasuprot proizvoda. Ako nije bio dobar primjer držimo se onda HDD-a... Ni u ludilu ne mislim da Samsung ili iPhone nemaju mana, ali radio sam u prodaji mobitela 10 godina i nisam doživio da na njima piše da imaju GPS , a zapravo ga uopće nemaju. Poneki je neispravan out-of-the-box, ali to nije pravilo. Ako i ne radi kak se spada ispravi se sa sljedećom verzijom softwarea. Ali tvoj Điju i moj Ajnju NIKADA neće imati funkcionalan GPS.

Da skroz pojednostavim radi se o lažnom oglašavanju i cifra tu ne bi smjela biti razlog da se ono tolerira.

EDIT:
BTW, zbog usrane situacije u ovoj banana državi, još uvijek nisam za sva vremena prekrižio kineze i zato ostajem tu na temi i pratim što se događa. Vjerojatno ću opet kupiti nekog kineza jer nemam novaca za ništa drugo, a činjenica je da se za manje novaca može dobiti dosta. Kupit ću i svjesno onda na kraju neki mob koji nema neku funkciju navedenu na specifikaciji, ali barem da one koje mi trebaju rade dobro. Samo moj je problem što ovisim isključivo o dobrim ljudima koji ovdje pišu recenzije i to me malo brine.

Zadnje izmijenjeno od: kasandro. 01.07.2014. u 11:51.
kasandro je offline  
Staro 01.07.2014., 11:43   #9484
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
100 ljudi 100 ćudi, meni su npr. nedostatak Hrvatskog jezika, nefunkcionalan GPS i loša kamera deal breakeri, bez obzira na cijenu, taman da je đabe.
Mogu bez "dobre" kamere ako je stvarno jeftin uređaj, ali GPS i HR izbornike mora imati.
Ali svatko ima svoju logiku koja može biti nekom drugom neshvatljiva. Na primjer meni je potpuni nonsense da netko kaže da Newman N2 radi super jer po mojim mjerilima radi se o odronu, ali ljudi čak i to kažu.

Iz vlastitog iskustva mogu preporučiti THL T5S ako kupujete uređaj za cca. $115, radi se stvarno o izvrsnom uređaju koji Out-of-the-Box radi kako treba u svim segmentima, izuzev kamere za koju ne mogu reći da je bogznašto.
Imam i Cubot S208 koji trenutno koristim, ne mogu mu nači ozbiljnije mane osim što GPS radi nešto lošije nego na THL-u, treba mu i do minute da locka 5-6 satelita. I naravno poslovično "loša" kamera, sve ostalo radi kako treba.

EDIT: Da dodam, tvrdnja da su svi kinezi odroni definitivno nije istinita, moja iskustva su za sada više nego dobra, sa izuzetkom Newmana N2 koji je ionako bio sumnjiva kupnja.
GoodLooker je offline  
Staro 01.07.2014., 11:45   #9485
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Sad sam bas malo listal po njusci i bogme ih ima. Zoppo, THL, XIomi, Cubot... Svi redom skoro pa novi u mint stanju sa perf. u rangu sa duplo skupljima i uglavnom svi debelo iznad 1000kn.

Ja da sam Kinez koji prodaje i salje kineske mobitele u HR, slao bi samo odrone. Vracene telefone ili neke s greskom. Malo trziste, nije steta ak se zgubi pa je dobra prilika za uvaljivat..
MAGARAC je offline  
Staro 01.07.2014., 11:47   #9486
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

@Brko malo si promašio. Ima bit da je jedini kasandro razumio što govorim.
Da je išlo tebe onda bi te i quotao. Ti si milijun puta nabrojao tu manu i svaka ti čast.
GPS sam naveo isključivo zato jer je to uobičajena mana većine china mobova (barem do sad, izgleda da je s MT6592 stvar riješena).
Znači govorim općenito za korisnike koji idealiziraju svoje mobove i opravdavaju sami sebi svoju kupnju a time usput i ostalima daju krivi dojam.
Isti ti da kupe mob od mene na tržnici mob sa odron funkcijama i za 100kn odmah sutri dan bi me stavili u loše trgovce, tražili povrat love ili tko zna što već.
Ovako kad se zna da rješenja nema, kinez nam ga uvalio normalno da će svak sebi koliko toliko opravdavati kupnju.
Ali ruku na srce da je mob kojemu ne rade neke osnovne funkcije ODRON iza toga stojim.
I to ne znači da neću opet kupiti ODRON (evo već četvrti kod mene jede govna ) što zbog znatiželje, što zbog lude glave i zbog toga što bi radije imao nešto što nije uobičajeno...
Staro 01.07.2014., 11:56   #9487
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

@kasandro - nismo se skužili. Pitao si što bi ti se dogodilo na forumu. Odgovorio sam ti kako bi se proveo u oba slučaja sukladno sa pravilima ovog foruma. Nažalost, ovaj forum ne može utjecati na marketing pojedinih sellera, iako smo/sam neke mitove razbili/razbio i nekima olakšali i nekima se zamjerili, no pošteni ljudi su ostali netaknuti time.

Nadalje, slažem se djelomično s tobom vezano za oglašavanje sellera/prozivođača oko GPSa. Da, oni prodaju mob sa funkcionalnim GPS-om, ali... Lewa os je orginalni rom za G4C i njemu GPS radi. Onaj tko je kuhao android multilanguage aosp za G4C, taj je skenjao GPS u mom slučaju, tako da ovdje je pitanje u koga prst uperiti. Osobno sam odabrao taj OS, a mogao sam uzeti čajna bloatware sa funkcionalnim os-om, i još uvijek ga mogu instalirati, što dalje implicira da si mogu pomoći po pitanju GPSa.

Jasno je da govorim o svom slučaju, kojeg je Necronomicon prozvao. Jel sve jasno sada ili treba još nešto nadodati?

Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
@Brko malo si promašio. Ima bit da je jedini kasandro razumio što govorim.
Da je išlo tebe onda bi te i quotao. Ti si milijun puta nabrojao tu manu i svaka ti čast.
Pa ja JESAM rekao da me ne smeta to što je trenutno GPS neupotrebljiv, iako sam ga kupio oglašenog sa full functional GPS-om. Sve mi je govorilo da je mene išlo

Citiraj:
GPS sam naveo isključivo zato jer je to uobičajena mana većine china mobova (barem do sad, izgleda da je s MT6592 stvar riješena).
Nije, jer G4S ima isti problem kao i moj sa MT6582 na kuhanom multilangugage ROM-u. OK, negdje je hardver u banani i antene su loše, ali eto, u ovom specifičnom slučaju je softver.

Citiraj:
Znači govorim općenito za korisnike koji idealiziraju svoje mobove i opravdavaju sami sebi svoju kupnju a time usput i ostalima daju krivi dojam.
Isti ti da kupe mob od mene na tržnici mob sa odron funkcijama i za 100kn odmah sutri dan bi me stavili u loše trgovce, tražili povrat love ili tko zna što već.
O tome smo/sam upozoravali/upozoravao. No, nitko ne može zabraniti nekome da stavi Cubot X6 odrona za 1500kn na tržnicu. Jedino što se mogu ukinuti su nekakvi "realni reviewovi korisnika" sa privatnih blogova i slučnih stvari o kojima smo/sam pisali/pisao. A to hoće li se naći budala koja će okinuti 1500kn za takav mobitel, to je već samsa drugo područje, ono za psihijatra.

Zato i imamo ovu temu, jeltako? Da nitko odavdje ne nasjedne na Cubotara od 1500kn koji je jači od Xpeije Z1 jer ima 4 jezgre više i gdje ćemo reći sve, pa čak biti i prekritični i preobjekitvni, baš da ne napravimo efekt da u Kineski mobiteli next best thing, pa da nam ekipa hebe mater zato jer smo mi tu rekli da je to baš tako super.
Ali na Njuškalo, njuz grupe i ostale internet-prodaja servise ne možemo utjecati. A tamo mogu prolaziti Zopoti po 2500kn i tako to sa linkovima na stranice o kakvima smo pisali.

Citiraj:
Ovako kad se zna da rješenja nema, kinez nam ga uvalio normalno da će svak sebi koliko toliko opravdavati kupnju.
E pa to. Zato smo i imali godinu dana suše za galerije slika i videa i opravdanja "nemam vremena, mačka će mi se okotit svaki čas pa pazim na nju, ali budem" ili "koliko meni treba, meni je super". Čast izuzecima, ali kolike reviewove smo pročitali, ali od slika ni S. A mob drugi dan ili tu na tržnici ili na njuškalu, prodaje ga jer mu je uletio servis na Golfu dvojci pred tehnički pa mu treba hitno tih 500-600kn, dok nije znao da ima servis mjesec dana prije kad ga je kupovao.

Citiraj:
Ali ruku na srce da je mob kojemu ne rade neke osnovne funkcije ODRON iza toga stojim.
Pa šta nije HVALJENI iNew baš to? Air gestures koje ne rade, a na sva zvona se reklamiraju

Citiraj:
I to ne znači da neću opet kupiti ODRON (evo već četvrti kod mene jede govna ) što zbog znatiželje, što zbog lude glave i zbog toga što bi radije imao nešto što nije uobičajeno...
Ti si onda mazohist više klase

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 01.07.2014. u 12:31.
Brko je offline  
Staro 01.07.2014., 11:56   #9488
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Realno ekipa koja smatra Kineze odronima i čudi se zašto ih ekipa kupuje nema sta tražiti u ovoj temi i tu bi trebao biti EOD. Onaj ko kupuje Kineza valjda je spreman na neke nedostatke proporcionalno cijeni, i valjda se dovoljno informira o tome da je spreman gurnit odredenu svotu novaca u to.

imate izbor kupiti ili ne, ali gnjojit tu konstantno o odronima, ko sta brko kaže, nema smisla.
Staro 01.07.2014., 12:04   #9489
rom-obil
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Kad izvalim Amoi-a na šank u kafiću pred mojim kompićima i prodam im priču kako je to vrhunski odron sa oktakor procesorom i u nutra kuvani room, ful HD, garant me jedna runda preskaće jer ipak a-moj je najveći.
rom-obil je offline  
Staro 01.07.2014., 12:15   #9490
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
@Necro Tako je. Ja sam se čak brzo "odljutio" na samog kineza što me prevario, jbg, prevario me i predaleko je da mu skočim na kičmu
Ali od ove domaće tolerancije na ta sranja mi malo dođe slabo.
Licemjerno je vraćati recimo screen protector ili reći da ga nisi dobio, tražiti refund, davati negativan feedback jer je recimo mat, a ne clear, a s druge strane odvagnuti da se ne isplati zajebavat sa povratom višestruko skupljeg mobitela i onda napisat da je super za te pare.

Ono, mob nema GPS, NFC, air gestures i još štošta nabrojano na specifikaciji i to ću nekako progutat jer mi nije bitno, ali mat screen protector ne dolazi u obzir.

DISCLAIMER: netko je nedavno napisao da je vratio screen protector pa mi se zato pojavila ta priča u glavi, ali molim autora da ne shvati ovo kao osobni napad. Jednostavno mi se pojavila ova konstrukcija u glavi i nema veze sa stvarnim događajima. Priča je fiktivna.

@prileee Ti fulaš poantu. Odma na represiju. Znači samo pozitivno se na ovoj temi smije pisati? Ja se tu i dolazim informirati jer ću vjerojatno opet kupovati kineza, al imam blagi dojam da se ponekad ovdje, a i na drugim forumima na temu kineza daju zakurac informacije ... Oprostite na izrazu.

@Brko Ti se nemaš kaj opravdavat. Da imam konkretnu primjedbu na tebe rekao bih ti otvoreno. Kao što sam rekao onima na CPA forumu pa su me banali . Kod njih je zabranjeno izrazit negativno mišljenje o kinezu, kao što bi prileee volio da je ovdje.

Zadnje izmijenjeno od: kasandro. 01.07.2014. u 13:04.
kasandro je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.07.2014., 12:47   #9491
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor rom-obil Pregled postova
Kad izvalim Amoi-a na šank u kafiću pred mojim kompićima i prodam im priču kako je to vrhunski odron sa oktakor procesorom i u nutra kuvani room, ful HD, garant me jedna runda preskaće jer ipak a-moj je najveći.
hehe, za koji ću dan i ja tako .... kad mi dojde 6,5 inča A605 ..... a već si mjerkam Umi Cross C1 (ima jaču bateriju)
dak0001 je offline  
Staro 01.07.2014., 13:14   #9492
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Bar je to mobitel, mozes onda i tablet od 10'' izvalit pa glumit turista u birtiji
Staro 01.07.2014., 13:21   #9493
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Bar je to mobitel, mozes onda i tablet od 10'' izvalit pa glumit turista u birtiji
Nije to mobitel to je Kinez, HR rijec je za to je odron..
MAGARAC je offline  
Staro 01.07.2014., 13:26   #9494
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

referencirao sam se na veličinu a ne na uređaj...
Ali ionako ne kužim ponatu tvog postanja u ovom topicu odavno...
Staro 01.07.2014., 13:27   #9495
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor dak0001 Pregled postova
hehe, za koji ću dan i ja tako .... kad mi dojde 6,5 inča A605 ..... a već si mjerkam Umi Cross C1 (ima jaču bateriju)
Ne gledaju te čudno kad prisloniš tacnu na uho ?

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Ali ionako ne kužim ponatu tvog postanja u ovom topicu odavno...
Brko je offline  
Staro 01.07.2014., 13:34   #9496
tutom
Registered User

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
100 ljudi 100 ćudi, meni su npr. nedostatak Hrvatskog jezika, nefunkcionalan GPS i loša kamera deal breakeri, bez obzira na cijenu, taman da je đabe.
Mogu bez "dobre" kamere ako je stvarno jeftin uređaj, ali GPS i HR izbornike mora imati.
Ali svatko ima svoju logiku koja može biti nekom drugom neshvatljiva. Na primjer meni je potpuni nonsense da netko kaže da Newman N2 radi super jer po mojim mjerilima radi se o odronu...

EDIT: Da dodam, tvrdnja da su svi kinezi odroni definitivno nije istinita, moja iskustva su za sada više nego dobra, sa izuzetkom Newmana N2 koji je ionako bio sumnjiva kupnja.
slazem se 100 ljudi 100 cudi, N2 za tebe moza je odron, a za mene je ok...
sve od ovog kaj si naveo na N2 funkcionira ima svojih boljki, vec sam u nekoliko postova napisao koje su, al vidim i da se drugima fejst griju mobovi samo kaj nitko ne prica o tome
tutom je offline  
Staro 01.07.2014., 13:44   #9497
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ne gledaju te čudno kad prisloniš tacnu na uho ?

paaaa, vidjet ćemo kad dođe, ali gledali su me čudno i sa Dancall Logic-om, koji je fakat bio cigla, pa kaj ..
a poznam čovjeka koji nosi tablet za surfanje i dva moba za komunikaciju (blackberi i Zenfon 5) ..... jbg, ja hoću sve u jednom
a vidio sam i ženu sa monstrumom 7 inča i ne izgleda to uopće loše - barem meni
dak0001 je offline  
Staro 01.07.2014., 13:48   #9498
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Kad bi izvadio zadnju recenicu iz konteksta. Srecom pa je tema o kinezima
MAGARAC je offline  
Staro 01.07.2014., 13:49   #9499
Interpol
Premium
Moj komp

Interpol's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor dak0001 Pregled postova
a vidio sam i ženu sa monstrumom 7 inča i ne izgleda to uopće loše - barem meni
Interpol je offline  
Staro 01.07.2014., 13:54   #9500
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor tutom Pregled postova
slazem se 100 ljudi 100 cudi, N2 za tebe moza je odron, a za mene je ok...
sve od ovog kaj si naveo na N2 funkcionira ima svojih boljki, vec sam u nekoliko postova napisao koje su, al vidim i da se drugima fejst griju mobovi samo kaj nitko ne prica o tome
Znači ti bi Newman N2 mirne savjesti preporučio kao dobru kupovinu, uređaj ima tvoju preporuku?
GoodLooker je offline  
Staro 01.07.2014., 13:56   #9501
babinjo
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Pozz ekipi s foruma.
Nov sam što u svijetu kineskih mobova (iako su danas zapravo svi mobovi kineski), a što u svijetu androida pa bih trebao pomoć.
Naime, mome Samsung Ativu S (wp mob, 4,8'' amoled, dual snapdragon, 1 giga RAM-a) je pred par dana prilikom prvog pada (unatoč Gorilli i full body case-u) otišao lcd ekran (dijagnoza: financijski neisplativ popravak).
Dakle, trebam novi mob, a trenutna situacija je takva da ne mogu iskrcati hrpu para da bih opet imao mob kakav sam imao prije (a koji je bio premium u svakom pogledu).
I tu sam došao do vas.
Pročitao sam dosta postova, puno naučio, ali i dobio još dodatnih dvojbi.
O Androidu znam relativno malo, ali znam koje su mi bitne stvari za odluku o kupovini moba: dobar ekran (raspon 4,5 - 5''), dual sim, baterija koja će mobu dati dobru autonomiju, micro SD proširivost i cijena oko nekih 150 USD.
Niti kamera niti GPS mi nisu od pretjeranog značaja pa u tom dijelu mogu napraviti trade-off.
Huawei honor 3c i Asus Zenfone 5 sam isključio zbog cijene i baterije upitnog (u smislu dovoljno velikog) kapaciteta (iako ne znam kakav je energy management tog Intelovog dual core-a) pa mi je ostao Xiaomi (za kojega nisam niti čuo do pred par dana) Red rice 1s i Jiayu G4s (primarno zbog Brkine recenzije)/G3c (kao jeftinija varijanta).
Zanima me gledam li u dobrom smjeru i imate li možda još kakvih prijedloga u tom rangu?
Hvala unaprijed
babinjo je offline  
Staro 01.07.2014., 13:58   #9502
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Babinjo, gledaš u dobrom smjeru, ali čini mi se da ekipa nije baš zadovoljna sa trajanjem baterije na Red Rajs 1S.
Brko je offline  
Staro 01.07.2014., 14:04   #9503
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Babinjo, gledaj kupiti neki uređaj unutar EU gdje nećeš carinskoj gamadi plaćati PDV, također gledaj da uređaj ima ostvarivo jamstvo unutar EU (androidfiguren.de npr) i biraj Xiaomi od ponuđenih brandova pošto je jedini kvalitetan uređaj u tom cjenovnom rangu. Kvalitetan znači da nema postotak kvarova 50% na 100 kom (ovo je fiktivno, ali you get the point). To je ono što bi ja u ovom času napravio da idem kupovati kineza. Nakon svih nevolja i nedaća koje sam preživio. Investiraj malčice više u početku da poslije budeš miran ko Decembarski.

Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Staro 01.07.2014., 14:06   #9504
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Ima vas par ovdje koji konstantno pljucaju po kineskim mobitelima.
Da smo u 2012. još bi bilo razumljivo, ali ovo što je danas u ponudi nije niti
mrvicu lošije od daleko skupljih mobitela u istoj klasi, ali s planetarno poznatim
nazivima.
Mislim da ne treba veći dokaz od ankete na početku teme gdje su priložena
iskustva za 160 nabavki i gdje se lijepo vidi da je preko 90% ljudi zadovoljno kupljenim
i da bi opet kupili takav uređaj.

Činjenica da na novim kupljenim mobitelima ne radi uvijek sve iz prve kako treba
nije ništa neobično. Pa zar nije ista stvar i s računalima, grafičkim karticama i
drugim tehničkim uređajima.
Zar niste nikad mijenjali problematične drajvere za grafičku, stavljali XP na laptop umjesto sedmice jer nešto nije radilo kako treba, imali problema s ventilatorom na laptopu, problema sa snimanjem na satelitskom risiveru?

Uspoređivanje kompletne funkcionalnosti "glupog" HDD-a sa smartfonom je, da budem pristojan, blesavo da ne može bit blesavije.
Što sve može otkazati na disku? Koji od 5 senzora ili antena? Proizvođač
nije ubacio sučelje na hrvatskom? Ošla baterijica?

Ako niste zadovoljni kinezom kojeg ste kupili odite lijepo
još jednom na početak teme i upitajte se gdje ste to pogriješili...

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 01.07.2014., 14:18   #9505
tutom
Registered User

Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Znači ti bi Newman N2 mirne savjesti preporučio kao dobru kupovinu, uređaj ima tvoju preporuku?
Napisao sam sve što mislim o tom mobu u postu 9129 i nekoliko postova ispod... pitanje o preporuci je hipotetsko jer ga više nema za uzet... no po meni je važno napomenuti ono što šteka na fonu pa onda drugi mogu odlučiti sami... ja mogu pričati samo o svome mobu i o onome što sam sve uradio da funkcionira dobro za moje potrebe..a i nisam neki stručnjak..
različite potrebe, različiti zahtjevi i kao što kolega
dakok veli "Ako niste zadovoljni kinezom kojeg ste kupili odite lijepo
još jednom na početak teme i upitajte se gdje ste to pogriješili..."
tutom je offline  
Staro 01.07.2014., 14:46   #9506
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 01.07.2014., 14:51   #9507
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Kad smo već kod kineza i ne-kineza.
Samo sam na brzinu proguglao S4 i bugs. Ovo je rezultat:

Problem: Random rebooting
Glitch: Camera and gallery app not working
Bug: Display smearing or ghosting
Problem: SIM card not inserted
Problem: Lag or stutter
Problem: Battery drain
Problem: Overheating
Problem: Can’t connect to Wi-Fi, it’s very slow, or keeps dropping connection
Problem: Smart stay, pause, scroll, rotation doesn’t work

Još nikada nisam imao mobitel koji nije imao bagova/problema/nijebioonoštojahoću. Ni od 500 ni od 5.000Kn. Takav ne postoji. Googlaj bilo koji mobitel.
fora je offline  
Staro 01.07.2014., 15:04   #9508
GreenM
Registered User
Moj komp

Kupujem kineze jer se kod nas ne moze dobiti novi mobitel iz ducana za 800-1300kn sa specifikacijama koje nudi kinez (quad, 1gb/4+gb,5+mpix). Dakok i nekolicina ljudi se stvarno trudi predstaviti nam najbolje u moru dobrih i losih uredaja i velika vecina nas im mora biti zahvalna na preporukama i savjetima. Bilo tko da se i malo zainteresira za kupnju kineza moze zakljuciti da do 120$ moze tesko naci idealan mobitel na kojem sve radi bez greske, ali nije nemoguce. A zasto se toleriraju greske poput loseg gps-a ili grijanja usred igrica? Zato jer bolje alternative nema za tu cijenu, a fixevi su toliko banalni da nema razloga i bilo bi glupo odbaciti takvu kupnju i kupiti neki brand isprdak kod nas za istu lovu.
Ponosni sam vlasnik lenova a830 i nikad necu pozaliti sto sam ga kupio natoc tome sto 4gb unutarnje memorije nije dovoljno i sto sam za gps morao napraviti fix i sto na drugoj karitici bude slabiji signal od prve. Doduse to je bila moja prva kupnja i igrao sam na "sigurno" pa sam izdvojio vise love, ali sada cekam doogee dg500c i veselim se testiranju tog odrona koji po komentarima na ostalim forumima nebi trebao spadati u tu grupu unatoc tome sto je genericki sklop namjenjem stranom trzistu, no o tome dali je i zasto nije cu vrlo rado napisati ovdje.
Za kraj, mislim da kupnja kineskog mobitela je riskantna u tolikoj mjeri koliko se prije ne potrudite pronjuskati internetom ili zatraziti savjet ovdje na forumu. A oni avanturisti ce se uvijek upustiti u kupnju novih sklopova poput ineweva, landova, tengada i slicnih...
GreenM je offline  
Staro 01.07.2014., 15:07   #9509
swoop92
Registered User

swoop92's Avatar

Necu ni reci sve HOX probleme.

Necu. Ne smijem.
swoop92 je offline  
Staro 01.07.2014., 15:17   #9510
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Ma svaka serija i svaki proizvođač imaju faulty modele.
No dam se kladiti da kinezi imaju veći postotak faulty modela nego nekakvi brandovi tipa Apple, Samsung, HTC itd. Da će na tisuću kineza biti 100 kvarova, a na tisuću brandova će ih biti 50.
Također se dam kladiti da je scenarij factory testiranja puno bolji kod brandova nego kod kineza.
Također, kvaliteta izrade (onu koju korisnik ne vidi) je puno bolja kod brandova nego kod kineza, što za sobom povlači onu tezu o faulty modelima.
Ne, tvornica brandova nije ista kao tvornica kineza, kao što je ustaljena priča (da, to je dole sve isto, uvjeti su isti itd itd).
Ovo su samo pretpostavke, možda sebi kenjam u usta, no mislim da nisam daleko od istine.

Znači, doslovce sam okružen flagshipovima svaki dan, počevši od iphonea kojeg ima svaki *eder oko mene, preko htc-a, samsunga i njoki, bilo Android, bilo WP. Najveći šrot po meni između tih flagshipova je Samsung, bar na prvi pogled i dodir. Ali i taj Samsung je poprilično bolje izrade i kvalitete ekrana i toucha i baterije, nego Xiaomi ili Zopo ili THL, što su najveći dometi kineza koji ordiniraju oko mene. Dobro, ovaj THL je zbilja robustan i čvrst, njega bi se dalo usporediti sa brandovima.
No, sve da i nije tako, sve da su kinezi po svemu ravnopravni sa skupljim rivalima (a nisu), u pitanje dolazi nešto što je jako bitno, tj možda i najbitnija stvar u cijeloj igri - jamstvo. Jamstvo nam osigurava da će uređaj biti ispravan kroz XY mjeseci, obično godinu dana, i plaća se jednokratno u cijeni uređaja. Ako pričamo o brandovima. Kod kineza se jamstvo plaća indirektno, kroz slanja selleru i nazad, te PDV kojeg nam draga carina obračunava sve češće i redovitije, usudio bi se reći u skoro idealnom postotku. A ako se povuče analogija o nekvaliteti izrade kineza (kojoj svjedoči činjenica da serviseri ne žele servisirati kineze, jer su loše izvedeni, kao što ni serviseri bicikala neće primati izrode iz Peveca po 500kn) to nam govori da prilikom kupnje kineza se izlažemo većoj šansi kvara nego pri kupnji brandiranog telefona. I ako je seller pošten, pa actually i popravi telefon (što ja u slučaju Lenova i Zopa nisam doživio, dapače Lenovo nisam ni dobio nazad), opet su tu troškovi koji konačnu cifru kupnje kineza prilično približe kupnji nekog flagshipa u centru kod operatera. Računica je jasna - kinezi su rizik. Može se dogoditi da kupiš kineza za 100$+PDV i na tome ostane. I taj čovjek može biti sretnik. Ili možeš biti ja i od 15 telefona dobiti više od pola neispravnih. I kaj onda? Kinez se isplati? U mom slučaju ne.

Ok, sad sam se raspričao, ali samo kako bi pobliže objasnio situaciju ljudima koji ovo već sve znaju ali su zaslijepljeni reklamama i marketingom, niskim cijenama i lijepim slikama benchmarkiranja. Nemam ništa protiv kineza, spadaju u rizičnu skupinu telefona kao što i kurve na splavovima spadaju u rizičnu skupinu oboljelih od std-a. Tko hoće neka izvoli. No, ako čovjek želi biti siguran u ispravnost i garanciju, treba kineze (ako već želi i ako mu odgovara) uzimati u EU shopovima gdje ostvaruju garanciju u EU. Trošak slanja neće biti ni blizu velik kao trošak slanja u Kinu, vremenski će se uštedjeti, a popravak će vjerojatno biti pošten i fer (ja pričam o švabama koji su kolegi poslali red rice u roku keks, i to novi uređaj). Eto, nemam ništa protiv kineza, dapače, i ja volim jeftinije, nemamo svi para, ali opet treba biti realan u usporedbama.

btw, tko god me od rodbine/kolega/frendova pita za novi telefon do soma kuna (malo interneta, malo gpsa, malo fotke na pričesti) velim mu ko iz topa Lumia 520. Nuff said.

Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

17,3 FHD IPS 144Hz