|
![]() |
#901 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ili je turbo los CPU, sta je mislim manja sansa ili te ploca muci. Imas zadnji BIOS? Podrzava 45nm? Probaj napraviti clear CMOS pa ponovo upisat vrijednosti za clock. EDIT: Moze biti da i trazi vise napona. Moj E8400 nije htio ni na 3.4 bez diranja napona. Turbo lose. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#902 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
imam zadnji bios podrzava 45nm ccmos napravio... ne pomaze... napravio ga vise puta... ne vjerujem da trazi vise napona kad je nedavno na stocku isao dosta vise... na drugoj mbo naravno.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#903 |
Premium
|
Ili je ploca ili je kombinacija proca i ploce. Probaj proc na drugoj ploci ili ako si siguran da ide vise onda mozes svu krivnju svalit na plocu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Premium
|
gle, e8400 prije 3 dana je isao normalno na ploci... nisam postizao visoke frekve ali je bio vise al puuuno vise stabilniji i nikakvih problema... te frekve su za njega bile macji kasalj... ali svejedno... i da, samo nek mi neko potvrdu, garancija kod proca se ne uvazava ako nema ambalaze, jel ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#905 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
A zašto si išao s konja na magarca? I taj e7200 je lošiji oc-er ali ako mu se da više napona i on mora radit ok ali zašto si uzeo tu ploču ako si mislio oc-at? Ako ne možeš dizat napon a proc ga treba onda ne vidim način kako da postigneš stabilan oc.
![]() |
![]() |
#906 |
Premium
|
ma pustimo sa strane sad plocu... ja znam koje su njene mogucnosti tj,. nemogucnosti ali sam mislio da ce prije udarit u wall nego doci do nestabilnog OC-a uzrokovanog nedostatkom napona.. eh da a s konja na magarca sam isao jer sam jos uz magare dobio 400kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
kaj znaci LOT number? nemrem nigdje naci, našael sam si e8500 e0 steping i zanima me kaj zanci 127 pod lot number EDIT: nevermind, idem u šoping... edit2: ![]() Intel moves component production material through the factories in lots. For component products, Intel assigns a unique fabrication plant (Fab) lot number. When assembly receives the released lots, an assembly lot traveler is assigned to track the lot through the assembly operations. At selected locations throughout the assembly/test and finish processes, each unit is identified through the 2-D mark, establishing unit level traceability with critical data associated with these individual units. |
![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Premium
|
Stvarno je brz na ispod 3000MHz. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#912 |
Banned
|
O kojem se batchu radi? Zadnje izmijenjeno od: žile. 05.02.2009. u 23:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Banned
|
Da,u pravu si,kakav grande lapsus ![]() A tu sam negdje okolo uvijek,bio sam na tibetu malo ![]() ![]() Ti imaš q820 jel tako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ti si odlijepio. Batch iliti FPO# ...pogledaj što ljudi pišu...kakve veze ima u kojem tjednu je rođen... I daj izvrti taj Super Pi kak spada i postaj validaciju sa svojim nickom, jer ovo ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja potvrđujem ovaj rezultat jer sam bil pored domine dok je to izbacilo ![]() prvo je bilo 10.125 pa 10.110 pa 10.036(tu negde, nisam 100% sigiran) i onda ovaj gore rezultat E da smo se setili pogledati kaj piše na procu sad bi ti domina i napisal batch (ak se on tam nalazi) jer smo mu smontirali thermalrighta 120
![]() |
#919 |
.
|
Piše uredno na kutiji ![]() Nitko nije rekao da rez nije njegov ili slično. Samo je rečeno da posta rez kak spada... Dakle, da SS izgleda ovako, i da ima urednu validaciju...barem to nije problem napraviti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
aha, a jbg, zadnji put sam intela imo u vrijeem nortvuda.. batch je: q828a127 i evo novog super pija, idem jos probat na 500 butat, dalje mi se neće, preveč soka je to ![]() http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=501117 el ovako oke? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
pa vidis da sad covjeku nije prosla validacija iz nekog razloga (a ja pretpostavljam da je to bas radi toga jer je imao ukljuceno C1E i EIST) a i ako je to iskljuceno imas stalan napon, meni se to cini malo nesigurno da se mijenja kod idlea-loada ja to gledam ovako: zamisli situaciju da imas procesor na 4GHz i treba mu napon od 1.35V za taj takt e sad, procesor je u idleu i ima spusten multi (a samim time frekvenciju) i napon ti ga opteretis, mnozitelj se digne, ali ploca tek nakon jedne stotinke digne napon... i sta bi se dogodilo? proc je na 4GHz opet, a ima preniski napon za taj takt i srusio bi ti se komp |
![]() |
![]() |
![]() |
#925 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Kuzim. Stabilnosti radi. Znaci - klokati, dovesti ga u stabilno stanje, pa kad smo u to sigurni ukljuciti te opcije pa ako je i dalje sve 5 - super, neutjecu na performanse. S time da je meni napon stalno isti (manji u loadu).. dali bi to trebalo pasti kao frekvencija ili nakon xx vremena neaktivnosti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Banned
|
Meni traži ~1.28 prema CPU-z, 1,2475*100,23% u biosu,znaš kako već to ide kod DFI-ja.Sad sam se dva ili tri vikenda radio na smanjenju toga,potaknut sa rezultatima eva2000 sa XS-a koje je napravio sa onih nekoliko Q820 i ovim tvojim,ovih 1,232 sam već vidio čini mi se. Da ne trljam puno,jel GTL ref voltage može biti povezan sa pucanjem small fft u primeu,odnosno jel može pridonjet smanjenju vCore-a? Jer 1,28 naprama 1,21 mi se čini dosta lošije.Toliko da odbijam povjerovat u to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
.
|
GTL ima veze, i kod svake je ploče drukčije određen. Isto tako to može biti razlog zašto Bulletu njegov E8600 radi "bolje" na Marsici nego na P5K. S obzirom da je eva2000 "gosu" za DFI, njegova postignuća na tim pločama su redovito vanredna...kao i sa i7 920-icom na DFI-jevom X58 modelu sa 230MHz+ bclka... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|