|
![]() |
#901 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma smetaju me jer su zbog toga sve tipke uže i dosta se griješi pri tipkanju. Da su sve tipke samo malo šire, puno bi ugodnije bilo. Neke stvari možeš dobiti na 2 različita načina, a neke su zabijene da ih ne možeš nać u manje od tri dodira.
#902 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ne znam kako ti, no ja sam posve zadovoljan sa lumiom 620. Mobitel je malen, smisan, brz, baterija mu traje i sve mu radi osim vibera. ![]() stavija sam englesku tipkovnicu za default i lipo mi je sve siroko, rijetko grijesim tipkajuci
|
Oglas
|
|
![]() |
#903 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
#907 |
The mighty pirate
|
Kamera je razočaranje i na 820. Vratio se s Eddie Izzarda s nijednom upotrebljivom fotkom. Mjerenje svjetla postoji samo za cijeli kadar, a dodir na ekran kao na točku za fokus i mjerenje svjetla rezultira nekim kvazi fokusiranjem i instant okidanjem. Vjerojatno je tako i kod 620. Katastrofa. Stavim primjer kasnije. Carl Zeiss se u grobu okreće. ![]() ![]() Htio sam snimati zvuk i skužim da nema sound recorder. Odem u store, skinem najbolje rangirani i na kraju predstave skužim da se ugasi kako se ekran zaključa. Divota
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 25.03.2013. u 01:12. |
![]() |
![]() |
#908 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
"For those who want specifics, the 920 and 820 update is called 1232.5957.1308.00xx. The Lumia 620's update - still to be made available - is called the 1030.6407.1308.00xx, and promises improved touch behaviour and fixes to camera performance, including exposure and flash." |
|
![]() |
![]() |
#909 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Banned
|
Jel ovo moguće .... da 920 dolazi sljedeći tjedan ... ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#913 | |
PRO
|
Citiraj:
Ali što više koristim ovaj uređaj, to mi je draži. Samo da još proradi multitasking ![]()
![]() |
#916 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Znam da ste se ohladili od Lumie 920 ali eto jedna dobra domaća recenzija ![]() http://nokiamob.me/2013/03/26/recenz...kia-lumia-920/ |
![]() |
![]() |
#917 |
The mighty pirate
|
Imate li već možda kakvu listu "must have" aplikacija? Kod mene: Connectivity Tiles Battery Level for WP8 LED Flashlight PC Remote PDF Reader Tom & Jerry ![]()
#918 | ||
PRO
|
Citiraj:
Citiraj:
Otvorim internet explorer, forum.pcekspert.com i pogledam nove postove. Ovih par šta me zanimaju, pootvaram u novim tabovima u backgroundu i naivan, poučen symbianom i androidom, odem na whatsapp pročitati poruke, pretpostavljajući da će se loadati stranice u međuvremenu na mom tužnom EDGEu. Otvorim IE opet, stranice se nisu ni počele loadati, jer, glup li sam, ne gledam u nju dok se loada, pa se valjda mob naljuti i neće loada. Nemam drugog objašnjenja budući da je "pozadinski rad sada znatno poboljšan". Ili skidam mape za gps navigaciju (220 mb) i taman, dok se skida, dođe mi poruka, koju odem pročitati. Nakon šta sam je pročita i ugasija mob, idem viditi postotak downloada. Tamo me dočeka "Thank you for visiting, could you please press the download button again so that I can continue with my download" izgled forme. Jebote poboljšani pozadinski rad. I nek mi netko objasni koji im je k* "Resuming"? Još jedan odličan feature pozadinskog rada? Brže mi loada aplikaciju ispočetka nego mi je resume-a. Mislim, pa to je firma koja ima windows mobile iza sebe, 8 OS-ova iza sebe...? Pa može li to jadnije izgledati?
"Who is your daddy and what does he do?" Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 27.03.2013. u 13:52. Razlog: Jadna im kesa, šteta symbiana |
||
![]() |
![]() |
#919 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Resuming ti je jedan 'vrhunski' feature wp8 os-a, koji sudeći po 'brzini' rada funkcionira na način da umjesto najnormalnijeg mulitaskinga koji na tom smeću od os-a ne postoji još uvijek, spremi cache od tog appa u onaj famozni other folder, i kad se ti vratiš na taj app nakon minut-dva ili sat-dva, podigne taj app ponovo, i dok učita spremljene podatke iz flash-a, to potraje, zato taj delay. Užas. Pa nakon toliko os-ova, oni još nisu u stanju makar iskopirat od ostalih developera mobilnih os-ova princip rada i sam multitasking, nego j...u g....a izmišljanjem neefikasnih gluposti. A da ne spominjem gašenja raznoraznih appova, koji trebaju biti always on, čim se ekran ugasi -.-
#920 | |
PRO
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#922 |
The mighty pirate
|
Nokia ekipo... Jel imate problem da vam nijedna Nokijina aplikacija ne nudi update, a znate da mora postojati? Ja već danima pratim wpcentral i slične i priča se o masi updatea, ali meni 820 ne nudi ništa. Našao sam rješenje Ručno ide, ali ide ![]()
#923 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čitajući malo što pišete, sve sam razočareniji tim OS-om. Nije da sam bio ljubitelj od početka, ali vidim da u njemu ima ne rupa nego kratera. Iskreno me čudi da jedan veliki MS koji ima iskustva i sa mobilnim i sa desktop OS-ovima, nije u stanju napraviti OS sa normalnim fukncijama (diktafon, FM radio, OTG, multitasking,...) koji su na drugim OS-evima praktički default. Nije da drugi OS-evi nemaju kikseva (iOS ždere bateriju k'o lud, Droidu možeš zaobići lock screen,...), ali ovaj ih ima previše. Ono što moram priznati je da su mu hardverski zahtjevi za fluidan rad vrlo skromni u odnosu na druge (pogotovo Android kojem nikad dosta jezgri, GHz i rama), ali hebeš to kad je OS za qrac. Isto tako mislim da se Nokia malo zaletila sa WP7/8. Uvjeren sam da bi se dobro prodavale da imaju Android jer je Nokia ime koje je brand, a mobovi imaju dobar i dopadljiv dizajn. EDIT: zaboravio sam još jednu odličnu karakteristiku Nokija - šarene su. Iako meni ne znače puno, znam da mnogima znači. I dalje stojim iza svoje tvrdnje od prije mjesec-dva da se ne isplati kupovati WP8 mob dok ne izađe SP1.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 27.03.2013. u 20:01. |
![]() |
![]() |
#924 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Sad sam gledao Lumiu 820 kod jednog operatera. Uzeo bi odmah samo da je na androidu. Sviđa mi se wp8 "površno" gledajući, ali zbog ovih failova plus nedostatak aplikacija koje mi trebaju, plus loš multitasking za sad taj os je kod mene izgubio mogućnost kupovine. Kažem, zao mi odličnih Nokia uređaja
#925 |
Banned
Datum registracije: Aug 2012
|
Ja jos cekam 620(kod operatera),ako bude cijena tu negdje oko 1500-1700 uzimam je,ako bude ko sad u trgovinama 2000kn onda cu radije neki android Microsoft priprema novu nadogradnju za WP8. Omogućit će FM radio na uređajima koji to podržavaju (Lumia 820 i 920, npr.), te buđenje Lumie 920 sa 2 dodira po ekranu. Isto tako za Nokia uređaje najavljuje se podrška za isključivanje zvuka kod njegovog okretanja (flip to silence), nove kolor sheme, te mnoga poboljšanja. Datum izlaska nadogradnje nije objavljen već će po najavama biti u slijedećih nekoliko mjeseci. |
![]() |
![]() |
#926 |
PRO
|
ma to je odlicno. Jedva cekam da poprave multitasking. Nista mu drugo ne triba, s tjm featueeom ce sve doci na svoje. Nemojte me krivo svatiti, iako sam ogorcen, jos uvik mi je ovo najugodniji os nakon MeeGo-a.
#927 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ništa mu drugo ne treba? Gašenje AKTIVNIH aplikacija čim se ugasi ekran, to ne treba popraviti? Multitasking ne postoji ni u jednom obliku, to ne treba riješiti? Random povećavanje famoznog 'other' foldera, to ne treba riješiti? Nemogućnost, tj nepostojanje aplikacija za osnovnu svakodnevnu upotrebu smartphone-a. Nedolaženje notificationa za neke appove, kašnjenje notificationa za neke appove. Neupdateanje (totalno) appova od strane velikih firmi (npr viber), te ostajanje u beti. Neimplementiranje osnovnih funkcija appova koje te funkcije najnormalnije imaju na svim ostalim platformama (voice call u viberu). Banalnost, kao što je nemogućnost postavljanja fakin' wallpapera na mainscreen. Banalnost2 da ne možeš stavit tileove u boju koju ti želiš nego te njihove jadne predefinirane. Banalnost3 da ne možeš tileove resizeat kako tebi paše, nego mora biti ili maltene preko pol ekrana, ili mini da je obavijest u tileu gotovo beskorisna. Žderanje baterije ko na androidu nakon zadnjeg update-a, priznali su da postoji, i da je fix u pripremi -.- Itd, itd, da ne nabrajam po ne znam koji put jedne te iste gluparije wp8-ice. Ne znam samo što ti je tako ugodno na ovom cirkusu od os-a, a kamoli da ga uspoređuješ sa meego-m....
![]() |
#928 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#930 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možda malo pretjeruje, ali je činjenica da MS to nije prvi mobilni OS tako da WP8 nije druga verzija i da nisu u sam OS uveli neke osnovne funkcije koje su drugima default već godinama. Hebote, nema najobičniji FM radio kojeg sam imao na HTC Tattoo prije 5g. (Donut)! Čak mi se čini da je radio imao i još stariji HP iPaq 614c sa WM6. Ispada da WP8 kasni par godina za drugima, a ne bi trebao ako je zamišljen kao moderan OS.
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|