Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2015., 18:12   #901
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor NinX Pregled postova
Ima fx8320
Onda se ne isplati.
Taj 8320 uz malo igre moze do 5ghz na dobroj ploci.

Isplatilo se dok je 9590 bio 1700kn.
Sad kad je dolar skocio ne isplati se.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 18:16   #902
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
8320 pa bi ga apgrejdal na 9590 s tim da bi ploča bila Asus M5A99FX PRO rev 2.0 a kako mi je kraken prebučan išel bi ipak za zračnim ali Noctua D15. Kak mi je osnovna primjena kompa CAD/CAM neće se puno oc-ati. 8320 imam od njegove pojave na tržištu pa se već lagano istrošil no za media station bude taman još koju godinu.
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2015., 18:22   #903
Smartic
Premium
Moj komp

Smartic's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Procesori se ne 'istroše' Uzmi ploču i na 4,5GHz...
Smartic je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 18:36   #904
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Smartic Pregled postova
Procesori se ne 'istroše' Uzmi ploču i na 4,5GHz...
Godinama uporabe dolazi do neminovne migracije elektrona.
Tako da se ipak "istrose".
Pogotovo ako su ocani.
Staro 13.02.2015., 19:19   #905
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Busola29 Pregled postova
ali koliko je to sve u stvarnosti kada većina igara nije jednostavno isprogramirana za 4-8 jezgri (4 stvarne jel tako...) ... ili ja tu griješim... (ne zavaravajmo se većina današnjih računala se nabrijava zbog igrica...)
Pa imaš do sada već dosta igara koje mogu raspodjeliti load na 8 jezgri. Međutim jedno je kad nešto MOŽE koristiti 8 jezgri, a drugo dal stvarno TREBA 8 jezgri

Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
Kakav je 9590? Mislim ubosti jedan da napravim laganiji upgrade.
To ti je u biti skoro pa isti fx 83xx na 4.7 ghz. Nema smisla to gledati pored fx 8300, 8320, 8320E, jako neisplativ cpu, pogotovo s obzirom kakvu matičnu bi trebao uzeti i hlađenje rješiti da sve bude kako je zamišljeno.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 19:25   #906
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Pogotovo ako su ocani.
Može objašnjenje kaj ovo znači, vidio sam da si spomenuo "migraciju elektrona" pa me zanima kakav je to točno učinak i kako djeluje na CPU.

@lutherus - tebi je jedina opcija, ako želiš osjetni boost, prelazak na Intel. Al to maaaalčice više košta.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 19:29   #907
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
vidio sam da si spomenuo "migraciju elektrona" pa me zanima kakav je to točno učinak i kako djeluje na CPU.
Its feature not a bug - powered by AMD

Zayebajem se, može također neki link za ovo, thx.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 19:56   #908
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Može objašnjenje kaj ovo znači, vidio sam da si spomenuo "migraciju elektrona" pa me zanima kakav je to točno učinak i kako djeluje na CPU.

@lutherus - tebi je jedina opcija, ako želiš osjetni boost, prelazak na Intel. Al to maaaalčice više košta.
Migracija elektrona je kad vodic degradira dovoljno da dodje u kontakt s drugim vodicem sto dovodi do kratkog spoja etc...
Do migracije elektrona NEUMITNO dolazi u svakom el. uredjaju. To je proces koji se ne moze zaustaviti.
Degradacija chipa se ubrzava toplinom i voltazom,ocanjem.

Molim te da mi objasnis koji ce osjetni boost dobiti sa Intelom za ono sto on radi?
Ako nije problem neke usporedne testove za tocno ono za sto lutherus koristi komp.

Sveto pismo: Overvolting anything will accelerate electromigration as it causes faster degradation of the electrical pathways.
Staro 13.02.2015., 20:02   #909
Hawker
Banned
Moj komp

Jedna stara slika koja sve objasnjava:

Staro 13.02.2015., 20:19   #910
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Može kratka opservacija na dizanje samo freq. čipova dakle bez diranja voltaže = isti dreq ili nema nikakve degradacije (CPU,GPU,RAM)?!

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2015., 20:30   #911
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Može kratka opservacija na dizanje samo freq. čipova dakle bez diranja voltaže = isti dreq ili nema nikakve degradacije (CPU,GPU,RAM)?!
Degradacija ti je neumtina.

Samo je brza sa overvoltanjem.

Degradacija kao takva se ne moze zaustavit niti sprijecit.
Mozes je samo usporit ili ubrzat.

Jasno da ce undervoltani CPU biti dugovjecniji od overvoltanog.
Medjutim,mnogima to nije ni bitno jer ionako mjenjaju chipove svakih 4-5 godina.

Npr,stock voltaza takodjer dovodi do degradacije ali sporije nego kad dignes voltazu.
Staro 13.02.2015., 20:39   #912
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Da gadno je kad degradacija elektrona sjebe cpu nakon 20-50god.
To je neki neistraženi teritorij jer za životnog vjeka sigurno nikom neće krepat zbog toga
Ne treba se time zamarat
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 20:41   #913
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Da gadno je kad degradacija elektrona sjebe cpu nakon 20-50god.
To je neki neistraženi teritorij jer za životnog vjeka sigurno nikom neće krepat zbog toga
Ne treba se time zamarat
Istrazen je to teritorij i napravljene su studije.
CPU ti sigurno nece trajat 50 godina.

Ali,slazem se da se ne treba previse zamarat s time.
Staro 13.02.2015., 21:25   #914
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Molim te da mi objasnis koji ce osjetni boost dobiti sa Intelom za ono sto on radi?
Ako nije problem neke usporedne testove za tocno ono za sto lutherus koristi komp.
Hvala na objašnjenju, ja sam mislio da je migracija elektrona neki ogromni zločeti bad guy koji će mi uništiti CPU za 2 mjeseca, s obzirom koliko pridodaješ pažnje tome.

A najveći pomak može doživjeti prelaskom na LGA 2011 koji je "maaalčice" (objašnjenje - puno) skuplja solucija ali će zato sa takvom količinom threadova i Intelovim IPC-om rasturiti AMD.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 21:31   #915
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Degradacija poluvodičkih materijala je poznata od vajkada.

Aproksimacija na onom grafu je puko nagađanje.

Pristojno je linkati izvor kad se već razbacuješ takvim informacijama: link

Koje studije o utjecaju degradacije procesora mi možeš citirati, a da nisu spekulacije?

--

S današnjim ~20nm proizvodnim procesom degradacija procesora bi bila toliko brza da bi procesori stvarno krepali u roku par godina da je situacija tako drastična.

Osim smanjivanja udaljenosti kolektor-baza-emiter kod tranzistora smanjivanjem proizvodnog procesa radi i na unaprijeđivanju čistoće materijala od kojih se oni izrađuju. Degradacija poluvodiča ovisi direktno o tome, a vjeruj mi da se koristi vrlo vrlo velika tampon zona.

15 godina star Celeron tualatin radi OC-an od prvog dana, još uvijek, bez potrebe za dodanim naponom.

Pentium star 20 godina radi i dalje bez problema, a rade bome i brojne 286ice. Da ne spominjem još starije procesore.

Ostaje samo pogledati hoće li G3258 raditi za 20 godina ako je OC-an za 50%. To će onda biti "studija"
Staro 13.02.2015., 21:38   #916
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Hvala na objašnjenju, ja sam mislio da je migracija elektrona neki ogromni zločeti bad guy koji će mi uništiti CPU za 2 mjeseca, s obzirom koliko pridodaješ pažnje tome.

A najveći pomak može doživjeti prelaskom na LGA 2011 koji je "maaalčice" (objašnjenje - puno) skuplja solucija ali će zato sa takvom količinom threadova i Intelovim IPC-om rasturiti AMD.

Pa AMD i nema nista komparativno sa LGA 2011.
Koliki ce mu bit dobitak sa LGA 2011 za ono sto njemu treba u odnosu na 9590?
Isplati li se platiti 500 eura vise?

Koliko je to "puno"?
Staro 13.02.2015., 21:40   #917
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Degradacija poluvodičkih materijala je poznata od vajkada.

Aproksimacija na onom grafu je puko nagađanje.

Pristojno je linkati izvor kad se već razbacuješ takvim informacijama: link

Koje studije o utjecaju degradacije procesora mi možeš citirati, a da nisu spekulacije?

--

S današnjim ~20nm proizvodnim procesom degradacija procesora bi bila toliko brza da bi procesori stvarno krepali u roku par godina da je situacija tako drastična.

Osim smanjivanja udaljenosti kolektor-baza-emiter kod tranzistora smanjivanjem proizvodnog procesa radi i na unaprijeđivanju čistoće materijala od kojih se oni izrađuju. Degradacija poluvodiča ovisi direktno o tome, a vjeruj mi da se koristi vrlo vrlo velika tampon zona.

15 godina star Celeron tualatin radi OC-an od prvog dana, još uvijek, bez potrebe za dodanim naponom.

Pentium star 20 godina radi i dalje bez problema, a rade bome i brojne 286ice. Da ne spominjem još starije procesore.

Ostaje samo pogledati hoće li G3258 raditi za 20 godina ako je OC-an za 50%. To će onda biti "studija"
EDIT: zaboravimo degradaciju,ionako nikoga nije briga za nju.

Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 13.02.2015. u 21:57.
Staro 14.02.2015., 02:18   #918
Busola29
Guest

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
..evo kod mene cod2 pali 6 jezgri, a i zadnje dvije jezgre pokazuju neki mali load , pa nesto ocito rade ..igra je dosta stara
..proc je undervoltan i ocan (hladjen hyperom) na malih 3.7 , i rijetko kad dođe do 40°C , a u igri je max 51°C
..a komp radi jako jako dobro općenito, i to bez da ga uopće gasim 24/7.
uglavnom ja zadovoljan
Intelovi procesori se ipak manje zagrijavaju i to itekako ... Sa "stok" hladnjacima su hladniji nego AMD-ovci sa hladnjacima od po 400 kuna... Mislim nemojmo biti nerelani ... AMD ima nekih prednosti , ali oni su se toliko pogubili sa tim procesorima da su si sami iskopali grob. PA ne možeš imati mali milijun baš različitih procesora , to je u industriji smrt po meni , a možda se i varam.

PS. Ne znači ako ti pali 6 jezgri da on koristi za proračune 6 jezgri , jednostavno odrađuje običan posao. Većina igara i dan danas koristi 2 jezgre ...
  Reply With Quote
Staro 14.02.2015., 02:23   #919
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Onda se drži Intela i svi sretni i zadovoljni.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2015., 02:28   #920
Busola29
Guest

Citiraj:
Pogotovo ako su ocani.
Bravo ... kada ne mogu dati lajk
  Reply With Quote
Staro 14.02.2015., 02:32   #921
Busola29
Guest

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Onda se drži Intela i svi sretni i zadovoljni.
Vidi meni ne odgovara (a i Vama...) SIGURNO DA INTEL OSTANE SAM i JA NAVIJAM ZA AMD i POJAVU TREĆEG (čitam da Rusi nešta počeli prčkati, a Kinezi već se odavno žele uključiti ali američka vlada po meni ne da AMD...) jer će to dovesti do rapidnog dizanja CIJENA, a već sada su oni digli cijene ... (i5-ama samo rastu cijene i to je sramota !)

Ja samo kažem AMD ima dosta poklonika , a da ih nitko nije uputio na to pregrijavanje i kraći vijek procesora. Pa evo ovo ti pišem sa traljavog Intela , ali on radi ... Za razliku od njega većina AMD-a u tim godinama kaže papa...

Ovi su mi se procesori svidjeli (ova dva nabrojana...), ali još uvijek ih prijateljima kod konfa ne mogu preporučiti jer vidim većina stavlja posebna hlađenja , a onda normalno cijena procesora raste !
  Reply With Quote
Staro 14.02.2015., 02:47   #922
Hawker
Banned
Moj komp

To je iz prve namjestena voltaza,a vjerojatno moze jos i nize. Probacu sutra.

Zakljucak: 8320 se moze dovesti na razinu 8370,ali se mora napumpati puno vise volti za taj achievement.
8370 se moze spustiti na razinu 8320 sa stock hladnjakom na zalosnim plocama bez puno ulaganja.
Govorimo o stock brzinama.

Tako da u konacnici nije neisplativo ici na taj proc.
-->
Pozdrav,

ponukan pricama da su Vishere 8350,8370 samo tvornicki ocani primjerci i da se 8320 moze dovesti na razinu 8370 dizanjem voltaza odlucio sam napraviti mali test sa FX8370.

Spustio sam frekvenciju na stock frekvenciju FX8320,znaci 3,5Ghz.

FX8370 @3,5Ghz sa 1.05 vcore.
Max core temp. 20,9 stupnjeva
10 passova IBT-AVX na high.

To je iz prve namjestena voltaza,a vjerojatno moze jos i nize. Probacu sutra.

Zakljucak: 8320 se moze dovesti na razinu 8370,ali se mora napumpati puno vise volti za taj achievement.
8370 se moze spustiti na razinu 8320 sa stock hladnjakom na zalosnim plocama bez puno ulaganja.
Govorimo o stock brzinama.

Tako da u konacnici nije neisplativo ici na taj proc.
Staro 14.02.2015., 02:53   #923
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Intelovi procesori se ipak manje zagrijavaju i to itekako ... Sa "stok" hladnjacima su hladniji nego AMD-ovci sa hladnjacima od po 400 kuna... Mislim nemojmo biti nerelani ... AMD ima nekih prednosti , ali oni su se toliko pogubili sa tim procesorima da su si sami iskopali grob. PA ne možeš imati mali milijun baš različitih procesora , to je u industriji smrt po meni , a možda se i varam.

PS. Ne znači ako ti pali 6 jezgri da on koristi za proračune 6 jezgri , jednostavno odrađuje običan posao. Većina igara i dan danas koristi 2 jezgre ...
Super,INTEL je najbolji.
Mozemo li sad mi AMD jadnici nastavit testiranja i rasprave o nasim jadnim procevima bez upadica.
Imas topic posvecen Intelu pa tamo mudruj.
Koga boli kuki koliko jezgri treba za igre.
Staro 14.02.2015., 03:10   #924
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Vidim da busola29 jos jedan padobranac koji nit je procito temu malo opsirnije niti nist .
Onak pricat o tome kak je amd topliji u ovo vrijeme, samo daje do znanja da vec neko vrijeme nisi procito recenziju ili pogledo toplotne vrijednosti ni kod intela ni kod amd. Da jesi vidio bi da svaki posteniji intel proc gori skoro duplo vise od amd-a. Tu sada ne pricamo o perfomansama nego cisto o temperaturi koju si ti spomenuo.

Hawker je barem ispamo ovu temu sa masu rezultata, te i neki drugi gdje mozes vidjet prosjecne temperature korisnika sa ne tak skupim hyperom i slicnim hladnjacima.

Da ne trazis sada po temi jer ocigledno ti se to ne da, jedan primjer cisto koji imam doma.
Intel bas ima stock cooler jer nisam nabacio jos hladnjak za njega. 4770k occt 10 minuta def clock sa turbom, 95 stupenjeva.
Ocan AMD 8350 na 4.4 sa h100i 50 stupnjeva occt 10 minuta, 60 sa hyper 212.

A o ovim vertijama proceva kaj imaju hawker te jos nekolicina ljudi ovdje na forumu, gutaju jos manje struje i griju se jos manje od moje "grijalice 8350" ...
Sada slobodno mozes preporucit kolegama amd-a jer dobis proc, cooler i plocu za negdje oko 2000kn, sve ovisi kolko odlucis dat za plocu :P ( naravno uracuno sam 8 core proc, ak ides na manje onda je jos jeftinise :P )

EDIT:

Cisto sam se zaboravio osvrnut na tvoje pisanje o miljun proceva bla bla. Kako komentiras to kaj intel za svaki proc radi novu cijelu platformu( u zadnjih par godina kolko ih se promjenilo? ), te kod vecina chipova ovisi dali si dobio "golden chip" ili smece, dok svaki AMD se clocka jednako. Neki kupe 4770k npr pa ne mogu prec preko 4.2 a neki mogu sa istim procom ic 4.8, jer su dobili "golden chip", ista stvar i sa pentium G serije itd itd. Da je to AMD slucajno napravio, ne zelim niti znat sta bi bilo .

Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 14.02.2015. u 03:44.
ravkan je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2015., 07:37   #925
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Ajd da se završi svađa AMD vs Intel jer su to ionako fanbojizmi i osobni stavovi i iskreno nije me briga za par lipa struje koliko AMD poždere više nego Intel niti za pola stupnja višu temperaturu. Realno gledano igrice ne igram jer komp koristim za zarađivanje pa su mi performanse u CAD-u jako važne. Većinu radnog vremena provodim u Inventeru, Aliasu, Revitu, nešto sitno u Mayi, Autocadu i Mudu pa mi je količina rama jako važna kao i matematika a ne grafika, za grafiku ima firepro. Realno gledano idealan workstation za mene je dual 12 core opteron sa firepro s8000 no nemam 6000€ za konfu. Fino tražil malo više informacija o 9590 i iskustva ljudi koji ga koriste a ne i prepucavanja oko amd vs intel. Stoga hvala kolegi Hawqakeru na pokušaju davanja informacija, a za sve amd hatere, well no body cares.
Staro 14.02.2015., 10:54   #926
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
CPU ti sigurno nece trajat 50 godina.

Ali,slazem se da se ne treba previse zamarat s time.
Moj Z80 star 30 godina još radi
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2015., 10:57   #927
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Vidi meni ne odgovara (a i Vama...) SIGURNO DA INTEL OSTANE SAM i JA NAVIJAM ZA AMD i POJAVU TREĆEG (čitam da Rusi nešta počeli prčkati, a Kinezi već se odavno žele uključiti ali američka vlada po meni ne da AMD...) jer će to dovesti do rapidnog dizanja CIJENA, a već sada su oni digli cijene ... (i5-ama samo rastu cijene i to je sramota !)

Ja samo kažem AMD ima dosta poklonika , a da ih nitko nije uputio na to pregrijavanje i kraći vijek procesora. Pa evo ovo ti pišem sa traljavog Intela , ali on radi ... Za razliku od njega većina AMD-a u tim godinama kaže papa...

Ovi su mi se procesori svidjeli (ova dva nabrojana...), ali još uvijek ih prijateljima kod konfa ne mogu preporučiti jer vidim većina stavlja posebna hlađenja , a onda normalno cijena procesora raste !
Ajd ne lupetaj
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2015., 12:11   #928
Busola29
Guest

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ajd ne lupetaj
A u čemu sam pogriješio ... Mislim stvarno čak nisam podigao glas. Realno sagledati stvari volim.

Ja sam pitao samo koliko se griju , slažem se oko gore navedenog da su AMD-ovi procesori bolji , ali za igre baš i ne.

http://www.cpu-world.com/Compare/443..._i5-4670K.html

Ovo je ono što je meni zapelo ZA OKO kod ovih procesora... Citiram za AMD FX-8320 :

The CPU has 45% better price/performance ratio.

E sada i da se malo više grije lako bi se uzeo dobar hladnjak , ali ipak ne bi volio da bude ono baš previše...

Subjektivno ili ne... Ja sam provjeravam i dosta puta sastavljam prijateljima konfu. U Hrvatskoj sa ovim procesorima za današnje stanje ovo su sigurno high end konfe (izuzmimo tajkune i tatine i mamine sinove...) , pa sada me par prijatelja pitalo (a kod takvih konfi ne bi volio preporučiti lošije...) , ali ja nisam naišao na ono realan prikaz. Hvala Hawkeru na nekim informacijama , a sa ovima koji onda krenu ne lupetaj , neću ni diskutirati , nema smisla...

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 14.02.2015. u 12:26.
  Reply With Quote
Staro 14.02.2015., 12:17   #929
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Citiraj:
A u čemu sam pogriješio ... Mislim stvarno čak nisam podigao glas. Realno sagledati stvari volim.

Ja sam pitao samo koliko se griju , slažem se oko gore navedenog da su AMD-ovi procesori bolji , ali za igre baš i ne.
Osobno nisam primjetil nešto veliku razliku naspram Intela. Neznam, svi pričaju ko da je razlika 100° a kad ono par stupnjeva, skoro pa nebitno.
Staro 14.02.2015., 12:52   #930
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:

http://www.cpu-world.com/Compare/443..._i5-4670K.html

Ovo je ono što je meni zapelo ZA OKO kod ovih procesora... Citiram za AMD FX-8320 :

The CPU has 45% better price/performance ratio.

E sada i da se malo više grije lako bi se uzeo dobar hladnjak , ali ipak ne bi volio da bude ono baš previše...

Subjektivno ili ne... Ja sam provjeravam i dosta puta sastavljam prijateljima konfu. U Hrvatskoj sa ovim procesorima za današnje stanje ovo su sigurno high end konfe (izuzmimo tajkune i tatine i mamine sinove...) , pa sada me par prijatelja pitalo (a kod takvih konfi ne bi volio preporučiti lošije...) , ali ja nisam naišao na ono realan prikaz. Hvala Hawkeru na nekim informacijama , a sa ovima koji onda krenu ne lupetaj , neću ni diskutirati , nema smisla...

nagađaš i generaliziras
oba su procesora i previse za vecinu kupaca , oba nemaju problema sa temperaturama kao ni sa stabilnoscu ili neznam kakvi jos duhovi ti padaju na pamet..

razlika u gejmingu je kako su tamo napisali 2% ..a da i nije, razlika u cijeni ti je vise nego dovoljna za odabir dosta bolje grafike koja je za gejming itekako vazna..

ukoliko igras wot, koji koristi samo jednu jezgru, onda ces razmotrit mozda i5 kao neki, ili ukoliko kao bubba radis u nekim posebnim radnim okruzenjima, onda ces se prilagoditi tome i nabaviti si nesto za to posebno radno okruzenje po svojim potrebama,
ali ukoliko ti je svejedno kao meni jer oba proca sve igre vrte bez problema , onda ces ici na pametniju odluku u smislu jeftinije a uz to i vise jezgri

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke