Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2015., 17:48   #901
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ajme ja jos nisam slozio sve, ali evo sinoc pomak, zasarafio surrounde na strop, nakon dugo mozganja po prostoru, uzimajuci faktore udaljenosti, da ne smetaju (posto imam dvije male curice pa bi garant zavrsili na podu), pa razmisljanja da li da kupim jos dva pa napravim 7.1 sam odlucio ih okaciti na nekih 110stupnjeva iza kauca, da vise sa stropa, udaljenih od usiju dijagonalno nekih 90-100cm, nagnuti pod kutom da pucaju direktno u gledatelja.
Sad jos moram kablove nove izrezati i pospajati.
no imam problem otkako sam komp spojio na receiver da mi puca i pucketa i suska zvuk, kad pustam preko sony bluray playera, laptopa, chromecasta, nista, sve cisto.
samo sa kompa puca krci pucketa...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2015., 10:16   #902
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ajme ja jos nisam slozio sve, ali evo sinoc pomak, zasarafio surrounde na strop, nakon dugo mozganja po prostoru, uzimajuci faktore udaljenosti, da ne smetaju (posto imam dvije male curice pa bi garant zavrsili na podu), pa razmisljanja da li da kupim jos dva pa napravim 7.1 sam odlucio ih okaciti na nekih 110stupnjeva iza kauca, da vise sa stropa, udaljenih od usiju dijagonalno nekih 90-100cm, nagnuti pod kutom da pucaju direktno u gledatelja.
Sad jos moram kablove nove izrezati i pospajati.
no imam problem otkako sam komp spojio na receiver da mi puca i pucketa i suska zvuk, kad pustam preko sony bluray playera, laptopa, chromecasta, nista, sve cisto.
samo sa kompa puca krci pucketa...
To se ne bi smjelo događati kada se spoji sa digitalnim kabelom (HDMI, optički...). Kako ti je točno spojeno? Ja bi za početak probao spojiti drugim kabelom.
Jesi probao komp spojiti na neki drugi ulaz u receiver? Ako si maknuo kabel iz liste sumnjivih čisto da dodatno reduciraš broj mogućih krivaca, ako radi iste probleme i na drugom ulazu onda je nešto do kompa/njegove zvučne kartice/tog izlaza od te zvučne kartice.
Igorr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2015., 10:39   #903
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Kladio bi se na softverski problem - drivere. Eh da, zato ja koristim OpenElec i to je to, na HTPCu nema ni surfanja

...ja sam na PCu imao sličan problem, prvo sam mislio da je zvučna ali identična stvar se čula kroz integriranu i kroz Xonar.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2015., 16:10   #904
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
To se ne bi smjelo događati kada se spoji sa digitalnim kabelom (HDMI, optički...). Kako ti je točno spojeno? Ja bi za početak probao spojiti drugim kabelom.
Jesi probao komp spojiti na neki drugi ulaz u receiver? Ako si maknuo kabel iz liste sumnjivih čisto da dodatno reduciraš broj mogućih krivaca, ako radi iste probleme i na drugom ulazu onda je nešto do kompa/njegove zvučne kartice/tog izlaza od te zvučne kartice.
probao sam spajati na drugi ulaz na receiveru, spojeno je direktno sa HDMI-em sa ati grafe, jedino nisam probao drugi kabel, no eto budem.
jer kad pustam sa bluray playera, ili chromecasta, sve 5. znaci nije do receivera ni zvucnika.

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Kladio bi se na softverski problem - drivere. Eh da, zato ja koristim OpenElec i to je to, na HTPCu nema ni surfanja

...ja sam na PCu imao sličan problem, prvo sam mislio da je zvučna ali identična stvar se čula kroz integriranu i kroz Xonar.
neki softverski problem sigurno, i nikako ne mogu dobiti passthrough na receiver, nekad mi gom player salje 5.1 nekad ne, pa probao mpc, pa probao vlc, pa sam 10 puta prosao kroz postavke na kompu, jednostavno uglavnom nece da mi salje na receiver dts, dolby, sto li god.
a onda pustim preko sony bluray platera isti film/ove s kojima nikako dobit zvuk osim sterea kad pustam s kompa, bluray player bez ikakvog podesavanja pusta cisti stream, i receive odmah kuzi jel dts hd, dolby digital, etc...
s tim da mi s kompa zna i slika trzati, onda drop frameove imati, a sa bluray playera smooth da ne moze biti vise smooth, jer sam u receiveru postavio 24p output

samo sto mi taj bluray ne cita je .iso bluray fileove pa mi je nezgodno uvijek prestekavati eksterni hard, ali sto se tice kvalitete slike, neusporedivo naspram kad pustam s kompa.
Staro 05.11.2015., 11:02   #905
afterburner
Premium
Moj komp

afterburner's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
probao sam spajati na drugi ulaz na receiveru, spojeno je direktno sa HDMI-em sa ati grafe, jedino nisam probao drugi kabel, no eto budem.
jer kad pustam sa bluray playera, ili chromecasta, sve 5. znaci nije do receivera ni zvucnika.

neki softverski problem sigurno, i nikako ne mogu dobiti passthrough na receiver, nekad mi gom player salje 5.1 nekad ne, pa probao mpc, pa probao vlc, pa sam 10 puta prosao kroz postavke na kompu, jednostavno uglavnom nece da mi salje na receiver dts, dolby, sto li god.
a onda pustim preko sony bluray platera isti film/ove s kojima nikako dobit zvuk osim sterea kad pustam s kompa, bluray player bez ikakvog podesavanja pusta cisti stream, i receive odmah kuzi jel dts hd, dolby digital, etc...
s tim da mi s kompa zna i slika trzati, onda drop frameove imati, a sa bluray playera smooth da ne moze biti vise smooth, jer sam u receiveru postavio 24p output

samo sto mi taj bluray ne cita je .iso bluray fileove pa mi je nezgodno uvijek prestekavati eksterni hard, ali sto se tice kvalitete slike, neusporedivo naspram kad pustam s kompa.
Probaj pobrisat sve te playere i codece i samo instalirat jedan. Ja koristim Pot player. Ima masu opcija i radi vrhunski. Sa gom playeron i vlcom sam isto ima problema sa passthrough. Ako oces mogu ti posli postat screenshotove kako mi je tocno namisteno.
Usput jel si proba napravit onaj test iz windowsa za dts, dolby itd
afterburner je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2015., 18:36   #906
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

afterburner - ja ne spajam preko spdifa, i te opcije nemam za test

probao i drugi hdmi kabel, ista stvar.
Staro 05.11.2015., 19:49   #907
afterburner
Premium
Moj komp

afterburner's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Znam da ides preko hdmi-a...Onu sliku san nasa na netu. Mislija san da imaju iste opcije u widnowsima za testiranje kao i za spdif. Nazalost nemaju
Uglavnom jos jedan player koji mi nije zadava nikakve problme je Powerdvd. Imas trial verziju pa probaj i sa njim.
afterburner je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2015., 20:02   #908
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Powerdvd je odlican slazem se, cak mislim da cu ga kupiti
Staro 08.01.2016., 09:26   #909
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

mjenjao stražnja dva zvučnika iz 7.1 setupa, umjesto dva imam jedan fizički koji radi na dva kanala...mnogo bolje, obzirom da nemam prostoriju od 40 kvadrata za gledanje ko neki :P

PS. standardno katastrofalne fotke od mene al ne mogu si pomoć.

@Gabre, sad ti koju molim
Staro 08.01.2016., 11:58   #910
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Da, tebi je za takav prostor to definitivno bolje rješenje.
Šteta samo što ti mora biti toliko nabijen blizu glave :/
Pretpostavljam da si ga stišao u odnosu na druge zvučnike iz sustava?

Meni (napokon) kreće žbukanje idući tjedan, tako da sam morao odlučiti što ću na kraju sa stražnjim zvučnicima.
Odličio sam se na onu početnu kombinaciju (opcija da mi vise sa stropa mi se svarno ne sviđa), ali poslušao sam vaše savjete i podigao ih višlje u odnosu na bočne zvučnike.

Odštemao sam što sam morao, i provukao bužire:

Trenutno sam i u kupovini 135" platna od kolege sa foruma (http://www.ebay.com/itm/HiViLux-16-9...eff&rmvSB=true). Ovo je nevjerojatno realna simulacija njega na zidu :

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2016., 12:08   #911
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Citiraj:
Da, žestoko je stišan. Da pomaknem kauč prema naprijed bio bi preblizu platna za 16:9 format, sad je 3,5 metara od 92" .

Citiraj:
Odličio sam se na onu početnu kombinaciju (opcija da mi vise sa stropa mi se svarno ne sviđa), ali poslušao sam vaše savjete i podigao ih višlje u odnosu na bočne zvučnike.
To moraš poslikat kad bude gotovo, baš me zanima obzirom da ću i ja eventualno u drugi prostor preselit gotovo identičnih dimenzija.

Citiraj:
Trenutno sam i u kupovini 135" platna od kolege sa foruma (http://www.ebay.com/itm/HiViLux-16-9...eff&rmvSB=true). Ovo je nevjerojatno realna simulacija njega na zidu :
Od koga to uzimaš? i ja sam gledao ta HiViLux platna, imaju najjeftinije "tensioned" modele platna...još ni samnisam na čisto što ću u budućnosti jer cijene velikih TVa padaju a sveke godine ih ima sve više

Si odlučio nakraju koji ćeš PJ?
Staro 08.01.2016., 12:22   #912
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Da, žestoko je stišan. Da pomaknem kauč prema naprijed bio bi preblizu platna za 16:9 format, sad je 3,5 metara od 92" .
Hm da. Ako ti ikad bude dosadno u životu i bude ti se išlo u pretjeranu zafrkanciju onda bi mogao dobiti nevjerojatnih 20 centimetara - ugradbeni stražnji zvučnik

Meni će na kraju ispasti 420-425cm do glave. Mislim da će mi 135" biti na granici, a još kad pomislim da sam pomišljao i na 150"... Vrat bi polomio, dobio kroničnu migrenu i onda sve poprodavao i iselio

Citiraj:
To moraš poslikat kad bude gotovo, baš me zanima obzirom da ću i ja eventualno u drugi prostor preselit gotovo identičnih dimenzija.
Može, nema problema. Obećali su mi da će kompletna žbuka i podna obloga biti gotovi kroz mjesec dana, nakon toga još nekih 2 mjeseca da rješim parkete, pločice i pituranje zidova... i eto slika u 4. mjesecu

Citiraj:
Od koga to uzimaš? i ja sam gledao ta HiViLux platna, imaju najjeftinije "tensioned" modele platna...još ni samnisam na čisto što ću u budućnosti jer cijene velikih TVa padaju a sveke godine ih ima sve više

Si odlučio nakraju koji ćeš PJ?
Od kolege zokisan. Ma ja sam probao naći nešto konkretno o njima, ali čorak. Ništa od pravih recenzija. Ali računam da moraju biti opet miljama daleko od običnog bijelog zida
Ako ne budem zadovoljan možda uložim u nešto bolje u budućnosti.

Jesam, 99% da ću se rastegnuti do http://www.sony.co.uk/pro/product/vpl-hw65es/ Moram pratiti da ga probam uhvatiti na nekoj akciji, kakvoj takvoj.
Staro 08.01.2016., 15:32   #913
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:

@Gabre, sad ti koju molim
Evo ti jedna nocna od sinoc, probao ocajnu panoramu iz Note5, nije bila planirana za forum ali eto, a i igracke su po svuda.
Na podu je debeli tepih sa dodatnom podlogom tako da je fino mekano, ide od zida do zida. Lijevo u kutu je komp, i sva ostala elektronika.
Staro 08.01.2016., 15:58   #914
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:

Meni (napokon) kreće žbukanje idući tjedan, tako da sam morao odlučiti što ću na kraju sa stražnjim zvučnicima.

Odštemao sam što sam morao, i provukao bužire:

Vezano za tu zadnju sliku, prednji zid za platno.
Ako ti nije dimenzijski problem stavi 5cm kamene vune po tom zidu iza knaufa.
Dosta će ti pomoći oko zvuka a i kad jednom to napraviš miran si poslije.
I sad ću se ja pametan napraviti...
U tako malom prostoru 7.1 ti ne treba.
Drugo, i bočni i stražnji surroundovi trebaju biti na istoj visini...a ta visina je cirka 1.5-2m između tvog uha dok sjediš i visokotonca na zvučniku.
Kad se miksa audio zapis za film pretpostavka je da će zvučnici tako stajati, imaš te stvari na Dolby-evoj stranici.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2016., 16:27   #915
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Vezano za tu zadnju sliku, prednji zid za platno.
Ako ti nije dimenzijski problem stavi 5cm kamene vune po tom zidu iza knaufa.
Dosta će ti pomoći oko zvuka a i kad jednom to napraviš miran si poslije.
I sad ću se ja pametan napraviti...
U tako malom prostoru 7.1 ti ne treba.
Drugo, i bočni i stražnji surroundovi trebaju biti na istoj visini...a ta visina je cirka 1.5-2m između tvog uha dok sjediš i visokotonca na zvučniku.
Kad se miksa audio zapis za film pretpostavka je da će zvučnici tako stajati, imaš te stvari na Dolby-evoj stranici.
Ne stavljam knauf nego odmah ide strojna zbuka.

A sto se tice velicine, sto da ti kazem. Dijete u meni se neda
Za visinu sam vidio ali dosta ljudi tvrdi da im je bolje kad ih malo povise ovako, a sad...
Staro 08.01.2016., 17:13   #916
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

@Gabre taj prostor je - idealan. Njamac, da mi je takav podrum šta bi od njega učinio.

@Igorr jesi razmišljao dok si u ovoj fazi možda o spuštenom stropu ili otoku sa ugrađena 4 stropna zvučnika za Atmos. To bi bilo nekaj.
Staro 08.01.2016., 17:22   #917
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
@Gabre taj prostor je - idealan. Njamac, da mi je takav podrum šta bi od njega učinio.

@Igorr jesi razmišljao dok si u ovoj fazi možda o spuštenom stropu ili otoku sa ugrađena 4 stropna zvučnika za Atmos. To bi bilo nekaj.
Jesam
Ali mi to onda nosi trosak i za novi receiver + 2-4 nova zvucnika, pa mi je to trenutno previse uz sve druge troskove.

Nije iskljuceno da tako nesto ide dogodine jer nije to toliki problem sto se tice radova, ali otom potom
Staro 08.01.2016., 17:26   #918
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Okey, just checking ... nije problem ni kasnije ali se treba odvažit pa reko da imaš na umu dok si u cigli.... ima vremena, dok i sadržaj ne postane široko distribuiran.
Staro 08.01.2016., 17:46   #919
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:

meni je ovo vrhunski ispalo jer se ucim sto kako gdje staviti, kuda i kako kablove vuci, jer mi je sve dostupno.

prostorija je nekih 5.5mx4m, curice mi obozavaju biti dolje, jer je prostrano za igrati se i mekano pod nogama.

Budem poslikao bolje, samo ne mogu nac nikako lecu od fotica jer sa primeom je previse zoomirano.

sad me kopa da stavim jos dva nazad za 7.1., no morao bih i projektor zasarafiti na jednu gredu blize , a ne da mi se. I ovako je zvuk i surround odlican. Platno je 106", a an ovoj slici izgleda malo... iako se razmisljam naruciti samo platno panapraviti nekih 120-30", na ovome platnu trenutno mi se cini da je gain preveliki...
slika da se dobije dojam velicine platna...

I udaljenost od glave do platna je 4 metra, nered je bio dok sam slagao komp, tako da na to zazmirite

u planu je izrada platnenih panela na zid, da smanjim odbljesak od izolacije, a na sivi zid (to sam sam zatavarao kanufom i okrecio) cu sloziti par plakata filmskih...

sad vidim kako su slike lose.. no ajde bit ce boljih..

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 08.01.2016. u 17:52.
Staro 08.01.2016., 18:02   #920
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Okey, just checking ... nije problem ni kasnije ali se treba odvažit pa reko da imaš na umu dok si u cigli.... ima vremena, dok i sadržaj ne postane široko distribuiran.
Da, tako nekako i ja gledam na to.

Citiraj:
meni je ovo vrhunski ispalo jer se ucim sto kako gdje staviti, kuda i kako kablove vuci, jer mi je sve dostupno.

prostorija je nekih 5.5mx4m, curice mi obozavaju biti dolje, jer je prostrano za igrati se i mekano pod nogama.

Budem poslikao bolje, samo ne mogu nac nikako lecu od fotica jer sa primeom je previse zoomirano.

sad me kopa da stavim jos dva nazad za 7.1., no morao bih i projektor zasarafiti na jednu gredu blize , a ne da mi se. I ovako je zvuk i surround odlican. Platno je 106", a an ovoj slici izgleda malo... iako se razmisljam naruciti samo platno panapraviti nekih 120-30", na ovome platnu trenutno mi se cini da je gain preveliki...
slika da se dobije dojam velicine platna...

I udaljenost od glave do platna je 4 metra, nered je bio dok sam slagao komp, tako da na to zazmirite

u planu je izrada platnenih panela na zid, da smanjim odbljesak od izolacije, a na sivi zid (to sam sam zatavarao kanufom i okrecio) cu sloziti par plakata filmskih...

sad vidim kako su slike lose.. no ajde bit ce boljih..
Fino fino to ide. Samo stavljaj nove slike kako budes napredovao.
Reci mi samo za centralni zvucnik, imas li filing da nesto gubis sto ga nisi postavio malo vise?

Meni isto nije jos kasno da spustim jos platno (s obzirom na planove) jer ne volim gledati "prema gore" dok gledam film, ali s druge strane ne bi htio da mi centralni tuce opet direktno u stolic/lezaj kao sto mi je trenutno u stanu. Ti si ga to malo nakrivio prema glavi gledatelja da to izbjegnes ili mi se cini?
Staro 08.01.2016., 18:10   #921
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

centralni je najjaci model Polk Audio CSiA6, i ima dvijemogucnosti montaze, da lezi ravno, tj., jedna strana je pod 90stupnjeva u odnosu na membranu, a druga strana je pod kutem.
Znaci ovisi gdje ga tavljas tako da mozes okrenuti, posto je meni nize okrenuo sam ga na nakosenu stranu, i jos sam podbacio malene gumene nogice da ga odignem od klupice.
Membrane doslovno tuku tocno prema glavi i zvuk je bez prigovora.
a da ne kazem koliko je ovaj centar jak, to je cudo. Ima iste membrane ko floorstanderi.
znaci, mos ga stavit ovako:

ili ovako, kako je kod mene sad, budem poslikao sve ljepse.
posto je visokotonac u samoj sredini zvucnika, nije bitno kako ga okrenes. S tim da je ovaj jos nesto podbacio, jer ne strsi ovoliko prema gore po defaultu.
Staro 08.01.2016., 18:36   #922
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:

Kaj će mu Atmos u toj sobici?
Atmos je rađen za puno veće prostorije a samo poradi kapitalizma ga nam se gura u stanove...
Drugo, da i hoće Atmos onda mu baš treba dedicated prostorija samo za kino, znači zvučna izolacija i sve.
I jedna manje poznata stvar, zbog toga što je Atmos dosta procesorski zahtjevan a proizvođači pohlepni umjesto da stave jače CPU-ove u receivere oni oslabili kalibracijski dio. Jedino receiveri i procesori od soma eura pa nadalje su ok za to.
Bolje 5.1 u akustički tretiranoj prostoriji nego Atmos 7.2.4 u sobi sa zidovima od strojne žbuke gdje samo čeka da sve počne zvoniti.
nhf Igorr, samo razlažem stvari malo
Staro 08.01.2016., 18:53   #923
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Kaj će mu Atmos u toj sobici?
Atmos je rađen za puno veće prostorije a samo poradi kapitalizma ga nam se gura u stanove...
Drugo, da i hoće Atmos onda mu baš treba dedicated prostorija samo za kino, znači zvučna izolacija i sve.
I jedna manje poznata stvar, zbog toga što je Atmos dosta procesorski zahtjevan a proizvođači pohlepni umjesto da stave jače CPU-ove u receivere oni oslabili kalibracijski dio. Jedino receiveri i procesori od soma eura pa nadalje su ok za to.
Bolje 5.1 u akustički tretiranoj prostoriji nego Atmos 7.2.4 u sobi sa zidovima od strojne žbuke gdje samo čeka da sve počne zvoniti.
nhf Igorr, samo razlažem stvari malo
Evo na, ni krivog ni duznog iznapadao mene i strojnu zbuku
Ma sve ok, ali mislim da ce meni i ova prostorija biti cisti gust, kako za PQ tako i za SQ. Ako primjetim da mi "zvoni" ili stogod, mozda se i upustim u neke preinake, ali za sad ce morati posluziti kako i je.

Daleko od toga da nas ne bombardiraju sa "must have uber mega cool" stvarima. Stvar je u tome da sam svjestan toga ali bi neke stvari poput atmosa isprobao cisto radi "igranja" i gusta (iako mozes mislit sto ce mi faliti dok ga ne budem imao) a ne radi neke velike koristi, naravno ako financije dopuste.
Staro 08.01.2016., 19:05   #924
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Skup je to danas sport, pogotovo kako je dolar skočio u nebesa av oprema je dosta skupa.
Pogledaj si kod Sonusa Denon X2200, na akciji je za 4270 kuna ( da, akcija :O).
Staro 08.01.2016., 19:05   #925
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

@9800pro

sigurno neću pisat - zašto.

ali napisati za nečiji dnevni boravak u koji ide 135" platno (uzmi metar u ruke i razvlači) da je "sobica", a sam si napisao da živiš u 38 kvadrata
...mi je malo fakat glupo. sry, nhf kak ti veliš.
Staro 08.01.2016., 19:09   #926
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Sad me vučeš za jezik.
Ne kritiziram ja njegovu sobu već da nema smisla stavljat Atmos u toliko veliku sobu.
Ja nikome ne spočitavam u čemu i kako živi.
Staro 10.01.2016., 16:52   #927
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Posto je kisa impo danu nisam doma, onda evo par nocnih slika sa Note5 koji sa svojom wide angle lecom sve izdeformira. Platno izgleda maleno, a u biti je bas mrcina kad se udje dolje.

Da odmah pojasnim da je ovo prostorija u podrumu kuce, gdje je jos i veseraj i sistem za centralno grijanje, i da nema.knaufa po zidovima, no.prostor je kompletno izoliran i topao i suh.
Ujedno sluzi za igraonu za djecu i za moj kit da mogu radit sto ocu i ne pazit da je uvijek sve slozeno pic pic da je gore u boravku u kojem ni nemam zapravo mjesta za platno.
Platno je tab tensioned 106", projektor je Epson 5020UB, receiver je Marantz 5008, plus Sony bluray player neki iz 2014g., cable tv box, Logitech Harmony Home Control daljinski, Chromecast, PC, Dell 2414UH, itd.. Pisem s moba pa dopisem kasnije jos.
Par slika losih al stos. Uzivo sve izgleda puno bolje i komotnije nego se cini. Jos mi je ostalo ovaj kupus od kablova oko stola pospremiti, tako da nije jos sve 100%
Od kauca (tocnije glave) ima tocno 4 metra.
Par fotki kroz tapatalk koji ih ubije isto

Staro 11.01.2016., 12:19   #928
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Bolje da nemaš knauf na zidovima... možda izgleda urednije, ali ovo je puno bolje rješenje što se tiče zvuka... Knauf grozno reflektira zvuk

BTW... kad vidim gdje ti je radni stol, uopće ne razumijem što će ti media player ili HTPC... stavi normalnu PC kantu tamo, spoji projektor kao drugi monitor, i nemaš brige... imaš savršeno rješenje...
RimtuTiTuki je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2016., 13:10   #929
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
I koji su to zvučnici? Lagano slinim za tim receiverom, da izbacim Z5500 i stereo pojačalo i složim si pravi stereo 5.1...

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2016., 14:51   #930
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
don't do that ako imaš iole bolji stereo
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas