|
![]() |
#901 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ajme ja jos nisam slozio sve, ali evo sinoc pomak, zasarafio surrounde na strop, nakon dugo mozganja po prostoru, uzimajuci faktore udaljenosti, da ne smetaju (posto imam dvije male curice pa bi garant zavrsili na podu), pa razmisljanja da li da kupim jos dva pa napravim 7.1 sam odlucio ih okaciti na nekih 110stupnjeva iza kauca, da vise sa stropa, udaljenih od usiju dijagonalno nekih 90-100cm, nagnuti pod kutom da pucaju direktno u gledatelja. Sad jos moram kablove nove izrezati i pospajati. no imam problem otkako sam komp spojio na receiver da mi puca i pucketa i suska zvuk, kad pustam preko sony bluray playera, laptopa, chromecasta, nista, sve cisto. samo sa kompa puca krci pucketa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#902 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Jesi probao komp spojiti na neki drugi ulaz u receiver? Ako si maknuo kabel iz liste sumnjivih čisto da dodatno reduciraš broj mogućih krivaca, ako radi iste probleme i na drugom ulazu onda je nešto do kompa/njegove zvučne kartice/tog izlaza od te zvučne kartice.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#903 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Kladio bi se na softverski problem - drivere. Eh da, zato ja koristim OpenElec i to je to, na HTPCu nema ni surfanja ![]() ...ja sam na PCu imao sličan problem, prvo sam mislio da je zvučna ali identična stvar se čula kroz integriranu i kroz Xonar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#904 | ||
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
jer kad pustam sa bluray playera, ili chromecasta, sve 5. znaci nije do receivera ni zvucnika. Citiraj:
a onda pustim preko sony bluray platera isti film/ove s kojima nikako dobit zvuk osim sterea kad pustam s kompa, bluray player bez ikakvog podesavanja pusta cisti stream, i receive odmah kuzi jel dts hd, dolby digital, etc... s tim da mi s kompa zna i slika trzati, onda drop frameove imati, a sa bluray playera smooth da ne moze biti vise smooth, jer sam u receiveru postavio 24p output samo sto mi taj bluray ne cita je .iso bluray fileove pa mi je nezgodno uvijek prestekavati eksterni hard, ali sto se tice kvalitete slike, neusporedivo naspram kad pustam s kompa. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#905 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Usput jel si proba napravit onaj test iz windowsa za dts, dolby itd |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Znam da ides preko hdmi-a...Onu sliku san nasa na netu. Mislija san da imaju iste opcije u widnowsima za testiranje kao i za spdif. Nazalost nemaju ![]() Uglavnom jos jedan player koji mi nije zadava nikakve problme je Powerdvd. Imas trial verziju pa probaj i sa njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Flajing super šiiiip
|
Da, tebi je za takav prostor to definitivno bolje rješenje. Šteta samo što ti mora biti toliko nabijen blizu glave :/ Pretpostavljam da si ga stišao u odnosu na druge zvučnike iz sustava? Meni (napokon) kreće žbukanje idući tjedan, tako da sam morao odlučiti što ću na kraju sa stražnjim zvučnicima. Odličio sam se na onu početnu kombinaciju (opcija da mi vise sa stropa mi se svarno ne sviđa), ali poslušao sam vaše savjete i podigao ih višlje u odnosu na bočne zvučnike. Odštemao sam što sam morao, i provukao bužire: ![]() ![]() Trenutno sam i u kupovini 135" platna od kolege sa foruma (http://www.ebay.com/itm/HiViLux-16-9...eff&rmvSB=true). Ovo je nevjerojatno realna simulacija njega na zidu ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#911 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Si odlučio nakraju koji ćeš PJ? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Meni će na kraju ispasti 420-425cm do glave. Mislim da će mi 135" biti na granici, a još kad pomislim da sam pomišljao i na 150"... Vrat bi polomio, dobio kroničnu migrenu i onda sve poprodavao i iselio ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Ako ne budem zadovoljan možda uložim u nešto bolje u budućnosti. Jesam, 99% da ću se rastegnuti do http://www.sony.co.uk/pro/product/vpl-hw65es/ ![]()
![]() |
![]() |
#913 |
Lika u mom srcu
|
Evo ti jedna nocna od sinoc, probao ocajnu panoramu iz Note5, nije bila planirana za forum ali eto, a i igracke su po svuda. Na podu je debeli tepih sa dodatnom podlogom tako da je fino mekano, ide od zida do zida. Lijevo u kutu je komp, i sva ostala elektronika. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Ako ti nije dimenzijski problem stavi 5cm kamene vune po tom zidu iza knaufa. Dosta će ti pomoći oko zvuka a i kad jednom to napraviš miran si poslije. I sad ću se ja pametan napraviti... ![]() U tako malom prostoru 7.1 ti ne treba. Drugo, i bočni i stražnji surroundovi trebaju biti na istoj visini...a ta visina je cirka 1.5-2m između tvog uha dok sjediš i visokotonca na zvučniku. Kad se miksa audio zapis za film pretpostavka je da će zvučnici tako stajati, imaš te stvari na Dolby-evoj stranici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#915 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
A sto se tice velicine, sto da ti kazem. Dijete u meni se neda ![]() Za visinu sam vidio ali dosta ljudi tvrdi da im je bolje kad ih malo povise ovako, a sad...
![]() |
![]() |
#916 |
Premium
|
@Gabre taj prostor je - idealan. Njamac, da mi je takav podrum šta bi od njega učinio. @Igorr jesi razmišljao dok si u ovoj fazi možda o spuštenom stropu ili otoku sa ugrađena 4 stropna zvučnika za Atmos. To bi bilo nekaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Ali mi to onda nosi trosak i za novi receiver + 2-4 nova zvucnika, pa mi je to trenutno previse uz sve druge troskove. Nije iskljuceno da tako nesto ide dogodine jer nije to toliki problem sto se tice radova, ali otom potom ![]()
![]() |
![]() |
#919 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
prostorija je nekih 5.5mx4m, curice mi obozavaju biti dolje, jer je prostrano za igrati se i mekano pod nogama. Budem poslikao bolje, samo ne mogu nac nikako lecu od fotica jer sa primeom je previse zoomirano. sad me kopa da stavim jos dva nazad za 7.1., no morao bih i projektor zasarafiti na jednu gredu blize ![]() slika da se dobije dojam velicine platna... ![]() I udaljenost od glave do platna je 4 metra, nered je bio dok sam slagao komp, tako da na to zazmirite ![]() ![]() u planu je izrada platnenih panela na zid, da smanjim odbljesak od izolacije, a na sivi zid (to sam sam zatavarao kanufom i okrecio) cu sloziti par plakata filmskih... sad vidim kako su slike lose.. no ajde bit ce boljih.. Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 08.01.2016. u 17:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#920 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Citiraj:
Reci mi samo za centralni zvucnik, imas li filing da nesto gubis sto ga nisi postavio malo vise? Meni isto nije jos kasno da spustim jos platno (s obzirom na planove) jer ne volim gledati "prema gore" dok gledam film, ali s druge strane ne bi htio da mi centralni tuce opet direktno u stolic/lezaj kao sto mi je trenutno u stanu. Ti si ga to malo nakrivio prema glavi gledatelja da to izbjegnes ili mi se cini?
![]() |
![]() |
#921 |
Lika u mom srcu
|
centralni je najjaci model Polk Audio CSiA6, i ima dvijemogucnosti montaze, da lezi ravno, tj., jedna strana je pod 90stupnjeva u odnosu na membranu, a druga strana je pod kutem. Znaci ovisi gdje ga tavljas tako da mozes okrenuti, posto je meni nize okrenuo sam ga na nakosenu stranu, i jos sam podbacio malene gumene nogice da ga odignem od klupice. Membrane doslovno tuku tocno prema glavi i zvuk je bez prigovora. a da ne kazem koliko je ovaj centar jak, to je cudo. Ima iste membrane ko floorstanderi. znaci, mos ga stavit ovako: ![]() ili ovako, kako je kod mene sad, budem poslikao sve ljepse. posto je visokotonac u samoj sredini zvucnika, nije bitno kako ga okrenes. S tim da je ovaj jos nesto podbacio, jer ne strsi ovoliko prema gore po defaultu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
Atmos je rađen za puno veće prostorije a samo poradi kapitalizma ga nam se gura u stanove... Drugo, da i hoće Atmos onda mu baš treba dedicated prostorija samo za kino, znači zvučna izolacija i sve. I jedna manje poznata stvar, zbog toga što je Atmos dosta procesorski zahtjevan a proizvođači pohlepni umjesto da stave jače CPU-ove u receivere oni oslabili kalibracijski dio. Jedino receiveri i procesori od soma eura pa nadalje su ok za to. Bolje 5.1 u akustički tretiranoj prostoriji nego Atmos 7.2.4 u sobi sa zidovima od strojne žbuke gdje samo čeka da sve počne zvoniti. nhf Igorr, samo razlažem stvari malo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Ma sve ok, ali mislim da ce meni i ova prostorija biti cisti gust, kako za PQ tako i za SQ. Ako primjetim da mi "zvoni" ili stogod, mozda se i upustim u neke preinake, ali za sad ce morati posluziti kako i je. Daleko od toga da nas ne bombardiraju sa "must have uber mega cool" stvarima. Stvar je u tome da sam svjestan toga ali bi neke stvari poput atmosa isprobao cisto radi "igranja" i gusta (iako mozes mislit sto ce mi faliti dok ga ne budem imao) a ne radi neke velike koristi, naravno ako financije dopuste.
![]() |
![]() |
#924 |
aka Edo, aka Syncros
|
Skup je to danas sport, pogotovo kako je dolar skočio u nebesa av oprema je dosta skupa. Pogledaj si kod Sonusa Denon X2200, na akciji je za 4270 kuna ( da, akcija :O). |
![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Premium
|
@9800pro sigurno neću pisat - zašto. ali napisati za nečiji dnevni boravak u koji ide 135" platno (uzmi metar u ruke i razvlači) da je "sobica", a sam si napisao da živiš u 38 kvadrata ...mi je malo fakat glupo. sry, nhf kak ti veliš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
aka Edo, aka Syncros
|
Sad me vučeš za jezik. Ne kritiziram ja njegovu sobu već da nema smisla stavljat Atmos u toliko veliku sobu. Ja nikome ne spočitavam u čemu i kako živi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Lika u mom srcu
|
Posto je kisa impo danu nisam doma, onda evo par nocnih slika sa Note5 koji sa svojom wide angle lecom sve izdeformira. Platno izgleda maleno, a u biti je bas mrcina kad se udje dolje. Da odmah pojasnim da je ovo prostorija u podrumu kuce, gdje je jos i veseraj i sistem za centralno grijanje, i da nema.knaufa po zidovima, no.prostor je kompletno izoliran i topao i suh. Ujedno sluzi za igraonu za djecu i za moj kit da mogu radit sto ocu i ne pazit da je uvijek sve slozeno pic pic da je gore u boravku u kojem ni nemam zapravo mjesta za platno. Platno je tab tensioned 106", projektor je Epson 5020UB, receiver je Marantz 5008, plus Sony bluray player neki iz 2014g., cable tv box, Logitech Harmony Home Control daljinski, Chromecast, PC, Dell 2414UH, itd.. Pisem s moba pa dopisem kasnije jos. Par slika losih al stos. Uzivo sve izgleda puno bolje i komotnije nego se cini. Jos mi je ostalo ovaj kupus od kablova oko stola pospremiti, tako da nije jos sve 100% Od kauca (tocnije glave) ima tocno 4 metra. Par fotki kroz tapatalk koji ih ubije isto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Bolje da nemaš knauf na zidovima... možda izgleda urednije, ali ovo je puno bolje rješenje što se tiče zvuka... Knauf grozno reflektira zvuk BTW... kad vidim gdje ti je radni stol, uopće ne razumijem što će ti media player ili HTPC... stavi normalnu PC kantu tamo, spoji projektor kao drugi monitor, i nemaš brige... imaš savršeno rješenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
don't do that ako imaš iole bolji stereo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|