|
![]() |
#871 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#872 | ||
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
a oko mi /mju torrent-a, meni se svidja mi kao izgovor, kao skraceno od mikro, a grcka slova ne znam :P |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#873 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne znam jer ima tu nekoga tko ima amis i da li im radi internet kak treba, ali ja imam 3 dana problem već.. Naime router (thompson speedtouch 706) mi je na komp spojen preko lan-a, a svaki put prilikom paljenja računala mi se ta konekcija spaja jako dugo. Nakon što se spoji piše low or no connectivity... Naravno tak nemrem ni na net, ni pristupit routeru, sve je mrtvo.. E sad, ja sam napravio PPOE konekciju koja je ovisna o tom nefunkcionalnom lanu i tu se spajam uredno preko usera i pass-a... Ipak živcira me to da svaki put moram ručno pokretati PPOE (podsjeća me na dial up) te to da mi LAN konekcija usporava bootanje windowsa... Može pomoć? Hvala (kopirao sam post iz podforuma mreže) |
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
bycod
|
znao sam da je u necem caka flajpan gg ![]()
![]() |
#878 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
IP address: 192.168.1.[1-253] (ovo zadnje je broj izmedju 1 i 253) Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.254 Preferred DNS server: 194.146.109.221 Alternate DNS server: 194.146.109.222 Nakon sto to upises vise se nece pojavljivati Limited or no conn.
![]() |
![]() |
#879 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Evoga novi vrhunac Amisa, telefon ne radi. Modem nije logiran na njihov sip server. Pouzdano nema sta. Edit: Internet se vuce sporo isto Your current bandwidth reading is: 194.40kbps which means you can download at 24.3 KB/sec. from our servers. Zadnje izmijenjeno od: Bono. 21.10.2007. u 20:44. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#881 |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
same here, speedtouch ne zeli pokupiti voip postavke s servera (username i pass sam morao manualno upisati, obicno se sam automatski spoji), SNR margin mi je kao da umjesto bakrene zice imam dvije vlasi kose, a da ne spominjem da jucer nije bilo neta 5 sati, danas ga nije bilo 4 sata ... al zato je brzina Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 1.668 ............. ![]() a da ne pocnem o paricama, pisao sam kada je bilo pojeftinjenje da mi je parica losa pa kada sam prelazio s 1mbps na 2mbps da je to na knap, posljedica je bila malo veci ping al to me nije smetalo al zato tjedan dana prije nego sto je t-com poceo s ovom svojom akcijom povecanja brzina net mi je bio nestao na nekih 8 sati (SZK nezna nista ![]() ![]() a i ovaj mjesec u prosjeku svaki drugi dan (po sat vremena) mi je dsl link down ... ![]() EDIT: jel nas to amis amis prca ili t-com, ako je t-com, zar se oni smiju sam tak igrati se amisovim dslamom ???
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja na t-comu, imam problema unazad 7 dana (prekidi konstantno, brzina tri puta niža). Nije mi palo na pamet da ih zovem (i trosim vrijeme) i pitam kaj mi veza puca, mislim ionako bi rekli sve je super... Zato sam išo čaćkat i primjetio da postoji UDP flooding konstantno na logu od rutera... Tek gašenjem/paljenjem nestane na neko vrijeme pa se opet pojavi... Ne znam jel sam u pravu, ali ako postoje mnogobrojni napadi, zašto jedan veliki ISP, to ne može riješiti. Ako sam paranoičan, i riječ je stvarno o zamijeni opreme ili nečeg, nek me netko ispravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
1oo1 NooB
|
Citiraj:
![]() A ko koga - zna se ![]()
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Chipokemon
|
SN Margin (Up/Down) [dB]:13,5 / 9,5 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 1.275 ![]() EDIT: SN Margin (Up/Down) [dB]:14,5 / 4,5 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 2.476 sasvim ocekivano, down sn margin je pao, bas me zanima kako ce se ponasati veza po noci, ludnica i pol ... ![]()
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. Zadnje izmijenjeno od: B3mt1. 21.10.2007. u 23:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
i ja sam imao usran SN margin, dok nisam malo skratio žice u zidu i ponovno spojio šteker (vjerojatno je bakar oksidirao) i odonda imam SN margin ul/dl-36,5/30,0 i full manje onih errora čak sam se registrirao da ti odgovorim ![]() Zadnje izmijenjeno od: sulaco. 21.10.2007. u 23:13. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Chipokemon
|
Citiraj:
![]() kada sam dobio amis malo sam kratio zice, tak da sumnjam da bi sta pomoglo, jedino mozda da u neku drugu uticnicu ali to bi bilo sitno ... kada sam bio na dobroj parici, sn je iznad 30, a na standardnoj losijoj mislim da je onda negdje oko 26 ili 28 (pricam za down sn margin)
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
hvala na dobrodošlici ![]() isto mi je sve bilo u k_rcu, timeout-ale su mi se stranice dok to nisam napravio, inače sam na amisu od 6.mj. i sve 5, osim naravno ovakvih sranja ko večeras, ipak mislim da tu ht i njihovo dr_anje sa brzinama ima veze Uptime: 0 days, 1:57:05 Modulation: G.992.5 Annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 486 / 2.476 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 27,82 / 609,47 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 8,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,0 / 17,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 37,0 / 30,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 30 CRC Errors (Up/Down): 0 / 0 HEC Errors (Up/Down): 60 / 0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Koliko vidim, telefon radi, a prije par sati nisam isprobavao... Ali vidim da mi se modem opet restartao (odnosno DSL konekcija) prije dva sata...to mi inace ne smeta, ali mi smeta da kad vec toliko mrdaju oko toga, mogu mi i liniju vratiti na staro da ih ne moram zvati...
![]() |
#893 |
Premium
|
Da jučer telefon bio mrtav... Nekak sam se radovao tome misleći da će mi proradit caller id koji nikak da upogonim, ali badava... i dalje 0 bodova s tim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
bycod
|
meni telefona nije bilo nekih 5 sati jucer od 21 do nekih 2 al mi ih se nije dalo zvat... i da sto je je od ***enog upgradea nostop sranja....
![]() |
#895 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
upravo me zvala zena iz amisa i veli da im tcom ne odobrava tel liniju (pošto ju nemam u novom stanu) i nemru mi postavit dsl.. ***emti tcom.. mrzim ih i kaj da ja sad radim? ak bum zval druge operatere sigurno bu ista priča i jedino mi preostaju retardirani tcomovci.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
To je standardno, tako je bilo i meni na jednoj lokaciji. Vec je amis dignuo tuzbu protiv t-coma, uglavnom uzmi liniju od t-coma (jednokratno plati prikljucak) i onda zatrazi internet od AMisa i bit ces spojen. Kad vide iz T-coma da odmah hoces na drugog operatera neda im se truditi i spojiti telefonsku liniju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Premium
|
zvao sam sad malo ove malo one.. očito bum skeširal 610kn za tel priključak i uzel amisa.. al mene sad zanima dal cu ja placat telefonsku naknadu 73kn tcomu svaki mjesec ak zatražim prijenos broja na amis?? a i pošto su amisu vec odbili zahtjev na tel liniju sa strane tcoma, dal cu ja moc preć na amis.. i kaj je sa brzinama?? uzeo bih 2u1 2mbit flat.. dal cu morat placat brzinu tcomu.. pošto je linija prek njih? (to mi je zenska iz tcoma rekla) |
![]() |
![]() |
![]() |
#898 | |
1oo1 NooB
|
Citiraj:
Kad prelaziš u Amis moraš podmirit sve obaveze T-comu ili nema prelaska. To znači sve račune i prijevremeni (ako ga imaš) raskid ugovora. U Amisu ti telefon ide preko VOIP-a tak da nemaš ništa sa drugima. Znači sve zavisi od toga koliko će te igra sa telefonskim priključkom kod t-coma koštat i kako dugo. A kaj se tiče Amisa njih možeš 100 puta tražit ali ti neče sredit dok nisi rješio t-com.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Premium
|
dal je tko bio u istoj situaciji ko ja? pa da mi konkretno kaže sve uzeo bi broj kod tcoma i plaćao to 73kn mjesečno, a kod amisa 2u1 telefon-2mbit dsl-flat rate 168kn.. znači sve bi me koštalo 168+73=241kn mjesečno?? i kad bi zvao prek telefona.. impulsi bi mi išli na tcom ili na amis? to bi mi ovi iz amisa valjda slozili, ja fakat ne znam.. pomagajte da pozurim s odlukom jer mi treba net u zg, a i dvojici cimera.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Premium
|
da odma zovem tcom da oću tel liniju? a za dsl se još poslije odlučim.. prvo nek mi daju broj! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|