Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2007., 21:27   #871
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova

ak ćemo prav, onda je µ "mikro" a neki govore čak i "mju". Valjda zbog onog fotića. /smartass mode
pa sta nije "prav" to da je to grcko slovo mju ?

inace ibm bi trebali tuziti oko tipkovnice al cak mislim da u ascii-u postoji mju tj siguran sam da postoji.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 22:30   #872
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor MisterM Pregled postova
Home > Broadband Connection > Internet Services > Internet > Disconnect ako hočeš ugasiti ali zašto bi? Onda tu moraš opet connectat.

Meni je stalno prikopčan oduvijek ("net online svaki put kad upalim komp") - ( Connection Mode: Always-On).....
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
ja to na onom http://192.168.1.254/ fino od Speedtoucha. Tam si moš štelat i postavke za raznorazne p2p programe. But u guys already knew that

Rapidshare

Meni već tjednima nikakvih problema ni s telefonom, ni s netom (Dubrava), osim onog kaj su svi imali usporeni dan. (al poznavajući moju bloody karmu, sad ću ih imat)

ak ćemo prav, onda je µ "mikro" a neki govore čak i "mju". Valjda zbog onog fotića. /smartass mode
e taj IP mi je falio (ili sto je to vec), thnx people
a oko mi /mju torrent-a, meni se svidja mi kao izgovor, kao skraceno od mikro, a grcka slova ne znam :P
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2007., 16:29   #873
Zyklon
Premium

Zyklon's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Ne znam jer ima tu nekoga tko ima amis i da li im radi internet kak treba, ali ja imam 3 dana problem već.. Naime router (thompson speedtouch 706) mi je na komp spojen preko lan-a, a svaki put prilikom paljenja računala mi se ta konekcija spaja jako dugo. Nakon što se spoji piše low or no connectivity... Naravno tak nemrem ni na net, ni pristupit routeru, sve je mrtvo..

E sad, ja sam napravio PPOE konekciju koja je ovisna o tom nefunkcionalnom lanu i tu se spajam uredno preko usera i pass-a... Ipak živcira me to da svaki put moram ručno pokretati PPOE (podsjeća me na dial up) te to da mi LAN konekcija usporava bootanje windowsa... Može pomoć?

Hvala

(kopirao sam post iz podforuma mreže)
Zyklon je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 17:55   #874
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
pa sta nije "prav" to da je to grcko slovo mju ?
lol može bit da si u pravu, ne razmišljah o grčkim slovima
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 18:48   #875
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
pa sta nije "prav" to da je to grcko slovo mju ? .
To je grčko slovo mi (µ) samo kaj ga Ameri izgovaraju mju.
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 18:58   #876
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

znao sam da je u necem caka flajpan gg

Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Staro 21.10.2007., 19:08   #877
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

kaj si ipak u krivu, kodijače? lol
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 19:34   #878
Mr. M
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Zyklon Pregled postova
Nakon što se spoji piše low or no connectivity... Naravno tak nemrem ni na net, ni pristupit routeru, sve je mrtvo..
Odi na Local area connection properties, pa onda Internet protocol (TCP/IP) properties, i onda oznaci Use the following IP address; zatim upisi sljedece:
IP address: 192.168.1.[1-253] (ovo zadnje je broj izmedju 1 i 253)
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.254

Preferred DNS server: 194.146.109.221
Alternate DNS server: 194.146.109.222

Nakon sto to upises vise se nece pojavljivati Limited or no conn.

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 20:07   #879
Zyklon
Premium

Zyklon's Avatar

Citiraj:
Autor Mr. M Pregled postova
Odi na Local area connection properties, pa onda Internet protocol (TCP/IP) properties, i onda oznaci Use the following IP address; zatim upisi sljedece:
IP address: 192.168.1.[1-253] (ovo zadnje je broj izmedju 1 i 253)
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.254

Preferred DNS server: 194.146.109.221
Alternate DNS server: 194.146.109.222

Nakon sto to upises vise se nece pojavljivati Limited or no conn.
Hvala... Tak sam i mislio sredit ali nisam znao dns-ove
Staro 21.10.2007., 20:21   #880
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evoga novi vrhunac Amisa, telefon ne radi. Modem nije logiran na njihov sip server. Pouzdano nema sta.

Edit: Internet se vuce sporo isto
Your current bandwidth reading is:

194.40kbps

which means you can download at 24.3 KB/sec. from our servers.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 21.10.2007. u 20:44.
Bono je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2007., 20:25   #881
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Evoga novi vrhunac Amisa, telefon ne radi. Modem nije logiran na njihov sip server. Pouzdano nema sta.
Ljudi su zaključili da nam ne treba telefon - evo sada bacih oko i telefon ne radi net radi
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 20:53   #882
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor MisterM Pregled postova
Ljudi su zaključili da nam ne treba telefon - evo sada bacih oko i telefon ne radi net radi
Ni kod mene ne radi,stari je na rubu zivaca,rekao je da ide sutra tamo jer ce biti negdje blizu ...
Router je online   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 21:03   #883
leteci
Premium
Moj komp

leteci's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ja sutra saljem zahtjev za amis A sto se tice nemogucnosti zvanja mislim da stvar nije u amisu, jer i ja danas popodne nonstop imam problema sa t-comom.
leteci je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 21:14   #884
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

same here, speedtouch ne zeli pokupiti voip postavke s servera (username i pass sam morao manualno upisati, obicno se sam automatski spoji), SNR margin mi je kao da umjesto bakrene zice imam dvije vlasi kose, a da ne spominjem da jucer nije bilo neta 5 sati, danas ga nije bilo 4 sata ... al zato je brzina Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 1.668 .............
a da ne pocnem o paricama, pisao sam kada je bilo pojeftinjenje da mi je parica losa pa kada sam prelazio s 1mbps na 2mbps da je to na knap, posljedica je bila malo veci ping al to me nije smetalo
al zato tjedan dana prije nego sto je t-com poceo s ovom svojom akcijom povecanja brzina net mi je bio nestao na nekih 8 sati (SZK nezna nista ) i onda sam prebacen na bolju paricu (nizi ping), tjedan i pol poslije opet nema neta i vracen na staru paricu, pa jucer opet nema neta pa opet na boljoj parici a danas sam izgleda na govnu, ono WTF, tko tu koga ***e
a i ovaj mjesec u prosjeku svaki drugi dan (po sat vremena) mi je dsl link down ...

EDIT:
jel nas to amis amis prca ili t-com, ako je t-com, zar se oni smiju sam tak igrati se amisovim dslamom ???
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 22:05   #885
Sand
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Ja na t-comu, imam problema unazad 7 dana (prekidi konstantno, brzina tri puta niža). Nije mi palo na pamet da ih zovem (i trosim vrijeme) i pitam kaj mi veza puca, mislim ionako bi rekli sve je super... Zato sam išo čaćkat i primjetio da postoji UDP flooding konstantno na logu od rutera... Tek gašenjem/paljenjem nestane na neko vrijeme pa se opet pojavi... Ne znam jel sam u pravu, ali ako postoje mnogobrojni napadi, zašto jedan veliki ISP, to ne može riješiti.
Ako sam paranoičan, i riječ je stvarno o zamijeni opreme ili nečeg, nek me netko ispravi.
Sand je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 22:06   #886
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Citiraj:
Autor B3mt1 Pregled postova
EDIT:
jel nas to amis amis prca ili t-com, ako je t-com, zar se oni smiju sam tak igrati se amisovim dslamom ???
Stara poslovica veli - ne popravljaj ako nije pokvareno - od prije 10 dana kada je Amis radio upgrade na mojoj centrali imam bananu - stalno neki problemi.

A ko koga - zna se
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
Staro 21.10.2007., 22:48   #887
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

SN Margin (Up/Down) [dB]:13,5 / 9,5
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 1.275

EDIT:
SN Margin (Up/Down) [dB]:14,5 / 4,5
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 2.476

sasvim ocekivano, down sn margin je pao, bas me zanima kako ce se ponasati veza po noci, ludnica i pol ...
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.

Zadnje izmijenjeno od: B3mt1. 21.10.2007. u 23:00.
Staro 21.10.2007., 23:12   #888
sulaco
Registered User
Moj komp

i ja sam imao usran SN margin, dok nisam malo skratio žice u zidu i ponovno spojio šteker (vjerojatno je bakar oksidirao) i odonda imam SN margin ul/dl-36,5/30,0 i full manje onih errora
čak sam se registrirao da ti odgovorim

Zadnje izmijenjeno od: sulaco. 21.10.2007. u 23:13. Razlog: dodatak
sulaco je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 23:35   #889
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Citiraj:
Autor sulaco Pregled postova
i ja sam imao usran SN margin, dok nisam malo skratio žice u zidu i ponovno spojio šteker (vjerojatno je bakar oksidirao) i odonda imam SN margin ul/dl-36,5/30,0 i full manje onih errora
čak sam se registrirao da ti odgovorim

kada sam dobio amis malo sam kratio zice, tak da sumnjam da bi sta pomoglo, jedino mozda da u neku drugu uticnicu ali to bi bilo sitno ...

kada sam bio na dobroj parici, sn je iznad 30, a na standardnoj losijoj mislim da je onda negdje oko 26 ili 28 (pricam za down sn margin)
Staro 21.10.2007., 23:54   #890
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
hmmm, strange, kod mene nikakvih problema, bilo samo jedan dan kad i svima, od tada sve ok, lucky me :P
Staro 22.10.2007., 00:01   #891
sulaco
Registered User
Moj komp

hvala na dobrodošlici
isto mi je sve bilo u k_rcu, timeout-ale su mi se stranice dok to nisam napravio, inače sam na amisu od 6.mj. i sve 5, osim naravno ovakvih sranja ko večeras, ipak mislim da tu ht i njihovo dr_anje sa brzinama ima veze

Uptime: 0 days, 1:57:05
Modulation: G.992.5 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 486 / 2.476
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 27,82 / 609,47
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 8,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,0 / 17,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 37,0 / 30,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 30
CRC Errors (Up/Down): 0 / 0
HEC Errors (Up/Down): 60 / 0
sulaco je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 00:47   #892
Mr. M
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Koliko vidim, telefon radi, a prije par sati nisam isprobavao...
Ali vidim da mi se modem opet restartao (odnosno DSL konekcija) prije dva sata...to mi inace ne smeta, ali mi smeta da kad vec toliko mrdaju oko toga, mogu mi i liniju vratiti na staro da ih ne moram zvati...

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 14:30   #893
Zyklon
Premium

Zyklon's Avatar

Da jučer telefon bio mrtav... Nekak sam se radovao tome misleći da će mi proradit caller id koji nikak da upogonim, ali badava... i dalje 0 bodova s tim
Staro 22.10.2007., 14:33   #894
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

meni telefona nije bilo nekih 5 sati jucer od 21 do nekih 2 al mi ih se nije dalo zvat... i da sto je je od ***enog upgradea nostop sranja....

.i.

Razer Blade 15
Staro 22.10.2007., 15:16   #895
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
upravo me zvala zena iz amisa i veli da im tcom ne odobrava tel liniju (pošto ju nemam u novom stanu) i nemru mi postavit dsl.. ***emti tcom.. mrzim ih
i kaj da ja sad radim? ak bum zval druge operatere sigurno bu ista priča i jedino mi preostaju retardirani tcomovci..
domina je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 15:59   #896
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor domina Pregled postova
upravo me zvala zena iz amisa i veli da im tcom ne odobrava tel liniju (pošto ju nemam u novom stanu) i nemru mi postavit dsl.. ***emti tcom.. mrzim ih
i kaj da ja sad radim? ak bum zval druge operatere sigurno bu ista priča i jedino mi preostaju retardirani tcomovci..
To je standardno, tako je bilo i meni na jednoj lokaciji. Vec je amis dignuo tuzbu protiv t-coma, uglavnom uzmi liniju od t-coma (jednokratno plati prikljucak) i onda zatrazi internet od AMisa i bit ces spojen. Kad vide iz T-coma da odmah hoces na drugog operatera neda im se truditi i spojiti telefonsku liniju.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 16:11   #897
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

zvao sam sad malo ove malo one.. očito bum skeširal 610kn za tel priključak i uzel amisa..
al mene sad zanima dal cu ja placat telefonsku naknadu 73kn tcomu svaki mjesec ak zatražim prijenos broja na amis??
a i pošto su amisu vec odbili zahtjev na tel liniju sa strane tcoma, dal cu ja moc preć na amis..
i kaj je sa brzinama?? uzeo bih 2u1 2mbit flat.. dal cu morat placat brzinu tcomu.. pošto je linija prek njih? (to mi je zenska iz tcoma rekla)
Staro 22.10.2007., 17:16   #898
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Citiraj:
Autor domina Pregled postova
zvao sam sad malo ove malo one.. očito bum skeširal 610kn za tel priključak i uzel amisa..
al mene sad zanima dal cu ja placat telefonsku naknadu 73kn tcomu svaki mjesec ak zatražim prijenos broja na amis??
a i pošto su amisu vec odbili zahtjev na tel liniju sa strane tcoma, dal cu ja moc preć na amis..
i kaj je sa brzinama?? uzeo bih 2u1 2mbit flat.. dal cu morat placat brzinu tcomu.. pošto je linija prek njih? (to mi je zenska iz tcoma rekla)
T-com samo telefon i to na koliko si potpisao ugovor - neznam dal se može bez ugovora.
Kad prelaziš u Amis moraš podmirit sve obaveze T-comu ili nema prelaska.
To znači sve račune i prijevremeni (ako ga imaš) raskid ugovora.

U Amisu ti telefon ide preko VOIP-a tak da nemaš ništa sa drugima.
Znači sve zavisi od toga koliko će te igra sa telefonskim priključkom kod t-coma koštat i kako dugo.

A kaj se tiče Amisa njih možeš 100 puta tražit ali ti neče sredit dok nisi rješio t-com.
Staro 22.10.2007., 17:55   #899
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

dal je tko bio u istoj situaciji ko ja? pa da mi konkretno kaže sve
uzeo bi broj kod tcoma i plaćao to 73kn mjesečno, a kod amisa 2u1 telefon-2mbit dsl-flat rate 168kn..
znači sve bi me koštalo 168+73=241kn mjesečno?? i kad bi zvao prek telefona.. impulsi bi mi išli na tcom ili na amis? to bi mi ovi iz amisa valjda slozili, ja fakat ne znam.. pomagajte da pozurim s odlukom jer mi treba net u zg, a i dvojici cimera..
Staro 22.10.2007., 17:57   #900
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

da odma zovem tcom da oću tel liniju? a za dsl se još poslije odlučim.. prvo nek mi daju broj!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno