|
![]() |
#871 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Scythe KamaFlow2 1400rpm,izuzetno kvalitetan ventilator od skupljih,a recimo i taj na 1900rpm je podnošljiv zvuk,čuje se dosta ali zvuk ne iritira,težak ventilator(kao GT ali drugačiji sistem)MTBF 120000h Od jeftinih ovaj je najbolji http://www.protis.hr/products/detail...ed-13007/16904 Skoro pa nečujan na najvećim okretajima(negdje se vrti maksimalno na 1300+-),hydro-bearing,dakle mislim da je to taj sa linka,točan naziv venta je Xilence Case Fan Red Wing 120mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Sve iznad 800rpm je meni previše. Imam doma taj xilence i problem je što ima molex kao na slici. Zato sam i napisao da nebi smio imat takav molex ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#873 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Zalman ZM-F3 FDB za samo 57 kuna @ H2 shop |
![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
vent za hladnjak
Trebao bih zamijeniti jedan bučni vent na hladnjaku proca, socket 478. na pto trebam obratiti pažnju ? Dimenzije, airflow, buka ili još nešto.
![]() |
#877 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
- dimenzija - airflow - buka - 3 pin ili 4 pin verzija - način montaže / učvršćenja - ako je origigi Ø 50 ili Ø 60 vidi jel možeš montirati Ø 80 ili čak Ø 120 preko kakvog adaptera ili grunfanja, jer daju bolji airflow uz manje buke |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Evo neznam di bih pitao, pa ću probati ovdje, nadam se da moderatori neće zamjeriti. Da li netko ima možda viška kopče za stock 775 hladnjak ? Naime jednom forumašu sam prodao navedeni cooler, pa su se prilikom transporta oštetile kopče, ukoliko netko ima molio bih da mi pošalje PM, pa da se dalje dogovorimo. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Da li itko zna jel se mogu kod nas kupiti di filteri za prašinu? Trebali bi mi 120 i 140mm, a baš i nisam uspio naći. Vidim na ebayu ima aluminijskih za oko 5$. Jel valja to, kak utječe na protok zraka? I još pitanje za procesor. Trenutno ga hladim sa Corsair H60, stock ventilator koji ispuhuje iz kučišta. Pošto bi u skorije vrijeme uzel FX8320, da li bi bilo dobro dodati ventilator i zamjeniti ovaj? Koje bi preporučili u tom slučaju? Možda okrenuti sve da upuhuje zrak, a ispuh složiti sa dva ventilatora na vrhu kučišta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Ovo zadnje. Ventilatore uzmi Corsair SP120 @ 1450 RPM. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#881 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Stvar je vrlo jednostavna, što bolji filter, to manji protok i manje prašine ![]() http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=filter+120mm Za 140mm ne znam dal ima kod nas... Koje kućište uopće imaš? Ako budeš stavljao filtere, onda ih stavi na ventilatore koji ti upuhuju zrak u kućište, ne na one koji ispuhuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Kučište je CM690. Naručio sam sa ebaya 140mm filtere za bočnu stranicu. Inače na njemu je sad stock usisni naprijed i na bočnoj (taj na bočnoj je počel zujati pa i dobivam ideje sad zbog njega), a isisni je jedan od 120mm gore i od H60 iza. Plan bi bio staviti na bočnu dva od 140mm da upuhuju, dva od 140mm gore za ispuh, ostaviti ovaj naprijed od 120. A na H60 dodati ventilator i okrenuti tako da upuhuje zrak sa zadnje strane. Jel bi to bilo ok? Ili pretjerano čak? Imam potenciometar za 8 ventilatora i ideja bi bila držati ih sve na čim manjem broju okretaja. Koje od 140mm bi preporučili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Nuclear Experiment
Datum registracije: Aug 2009
|
Pozdrav, Zelio bi pitati zna li netko gdje se mogu kupiti XIGMATEK ventilatori u Hrv. ili vani, ali da salju u Hrv? Svagdje sam trazio, ali nisam nigdje nasao. Model je tocnije XIGMATEK XLF-F1253 Hvala
![]() |
#887 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Pazi, ja sam imao crveni LED od 200mm Spectre šta je došao uz Survivor, koliko vidim isti kao taj samo manjih dimenzija, također 900okr/min, držao ga na 5V ili 7V, ne sjećam se više točno, bio jako tih no crko je nakon mjesec dana, Links je to brzo sredio, dobio sam novi kojeg sam furao na istoj voltaži i taj je crko također nakon nekih mjesec, mjesec i pol... Treći koji sam dobio je radio normalno na 12V nekih godinu dana koliko sam ga imao, možda je to bila slučajnost, a možda vent jednostavno ne podnosi niže napone. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa ne znam, moj fura već skoro 2 godine tako da....ja nemam prigovor na kvalitetu. Da je bilo nekog drugog kada sam kupovao možda ga i ne bi kupio, no sad ne žalim ![]() I znao sam ga konstantno dizati i spuštati, ovisno o potrebi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Pozdrav, može tu pitanje da sad ne otvaram novu temu? Naime primijetio sam upravo da mi vent na hladnjaku proca ne radi i zanima me mogu li ikako provjeriti dali je ispravan te da možda nije u njemu problem, ili da ga otpišem? Pokusao sam u BIOSU promijeniti postavke, ništa, iskopčao sam ga, propuhao, ništa. Nemam ga gdje drugdje uštekati osim u taj jedan 4 pinski konektor u koji je već prikopčan. Ak je otišao, jel se može kupiti samo vent sa tim malim plastičnim držačem ili ću sve morati mijenjati (i hladnjak)? Cooler je Freezer 7 pro Rev.2 THX! |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
PizzoZder
|
Koja mb? Neke ne ukljucuju vent do odredjene temperature. Nije vrag da nemas neki drugi 3 pinski konektor za probu?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#900 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Maticna nije sigurno, ber ne taj slucaj jer se do sada uvijek palio vent na startupu, a usao sam i u gejm malo i nema promjene :/ A na koji punjac da spojim? kako? ![]() ![]() Idem probat spojit na taj tropinski, ima tam nesto, samo mislio sam da na tome nece raditi? thx na odgovorima Edit: nista se ne dogodi kad spojim na tropinski Zadnje izmijenjeno od: picajzlaaa. 16.03.2013. u 18:13. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|