|
![]() |
#871 |
Guest
|
Zbog čega je veličina PCB-a remotely važna? Dapače, što manje to bolje! Bilo bi interesantnije vidjeti low profile duže grafe nego šire, ali kaj sad! |
![]() |
![]() |
#872 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Pa gle, ja neželim dat x novaca za karticu i da ona bude veličine modema u kućištu, al to sam samo ja. Isto tako, ja nisam nigdje rekao da su te kratke kartice po nečemu lošije, il da na njima nešto fizički fali, samo sam izrazio svoj subjektivni dojam o istoj. @Đuka Važna je za moj ego ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#873 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Od danas sam vlasnik Gainwardice 560 gtx TI 2GB Phantom. Što reć,kartica je brutalno tiha u mirovanju,i to sa otvorenim kučištem. Pošto sam noise freak,ovo mi jako odgovara.Čak se ni ventilator pri pokretanju PC-a ne zavrti na 100% kao kod drugih,veoma super. Nisam je testirao,prošla je samo 3dmark da vidim jel radi,temperatura je 34 stupnja u idlu. Ako tko pati na tišinu,preporučavam ovu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zaboravio si napomenuti da zauzima tri utora. BTW cvrči li tvoj primjerak pod opterećenjem? Ja sam probao dvije i obje su cvrčale što u biti nije čudno obzirom da ima 5-phase regulaciju.
![]() |
#875 |
Premium
|
Da,zauzima 3 komada utora,nisam ni išao za time.Na mojoj matičnoj mi ostao još jedan PCI utor slobodan,dok su mi 2xPCIex 1 prekrivena,koje ni ne koristim tako da mi ne predstavlja problem. Malo je cvrčala u 3dmarku,to sam primjetio,ali skroz malo. Da pokušam sa onim Furmarkom malo opteretit pa da čujem? EDIT: Malo vrtio furmark 5 min,i mogu reć da se skoro pa ništa ne čuje.Vent se pojačao na 50%,temperatura na 74°C.Kučište mi je na podu,nekih 50-70 cm od uha,i bilo je otvoreno,i čuo se samo ventilator.Tek kad sam prislonio uho na 10ak cm,nešto se čulo,ali ja mislim da je od venta,ali sitno. Zadnje izmijenjeno od: veki19. 23.11.2011. u 22:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Premium
|
Ma ne bi nikad ![]() Znam da nikad grafa neće radit na 100% ,ali eto da probam. Evo gore iznad sam editirao/napisao o zvuku. Mogu reć da je vent na 50% veoma podnošljivo. Imam PSU koje se u idle-u ne pali vent,2 venta 12cm na 900 okretaja,tihi hard,i sad ovu tišinu od grafičke u idle-u.I to mi se najviše sviđa kod nje,tišina. Kod igranja mi nije bitno kad se vent zavrti,ali kao što sam rekao...na 50% je još uvijek u redu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Moderator
|
Ja bi osobno radije uzeo Zotac ili Gigabyte s windforce hladnjakom ako baš želim jako tihu grafu. Jednako je tiha, ne zauzima treći utor i ima bolju regulaciju napona.
![]() |
#879 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo .Asus GTX560 DC I. Sve u svemu , ja san zadovoljan dobivenim ,osim razinom buke koju vent proizvodi na 100% :O , no sva sreca na prelezi 50%. Temp u idle-u ~27c. Testira sam sa gpu tool-om + afterburner-om dokle ide. 915/2400 je sto se da izvuci sa tvornickom voltazom (1.0v). OC temp , load (vent na 47%) GPU Tool- 68c Kombustor -70c L.A Noire/NFS Run - ~55c Proba sam soluciju sa stavljanjem bios-a od DCII OC ,koja ima otkljucan napon , no kartica bi se zblesirala kod log on screena u windowse ![]() Ostaje solucija cekat free nibitor 6.0.4 , jer mi se ne placa "napon" ![]() E,da . I ova proizvodi piskutave zvukove u full load-u ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: MafiaMan. 24.11.2011. u 03:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#881 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
A zašto ne recimoooo...MSI GTX 560 dual fan? http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=msi+560 |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Premium
|
Citiraj:
I btw stavih ono zbog razlike amd 6870 i nvidia 560 gpu-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Moderator
|
Ovisi o tome paše li ti više nvidia ili AMD. Performanse su im skoro identične tako da po tom pitanju nema neke dvojbe. Potrošnja je na strani GTX560 jer troši nešto malo manje. Onaj Zotac GTX560 je sasvim u redu što si linkao, barem što se cijene tiče.
![]() |
#886 |
Premium
|
Razlika između zotac i msi je 50kn, a msi ima 36 mjeseci garanciju ostvarivu direktno kod uvoznika, dok zotac 24 + 36 direktno kod proizvođača :/ u diskontu je razlika 9kn dok su mi ostale komponente jeftinije u diskontu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Da li je moguće namontirati acelero na 560ku pošto ima jako široke rupe grafa? Zns li netko pouzdano jer bi vjerojatno i ja mijenjao stock na grafi.
![]() |
#892 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Twin Turbo ima kapacitet od 120w, iznad toga lagano popusta. S1/S2 su jos slabiji. Usporedbe radi Extreme + ima kapacitet od 250w, vise nego duplo jaci. GTX 560Ti ima mrcinu od cipa i nije ju samo tako za ohladit, 190w TDP. OC modeli i vise. U svakom sl. ta grafa treba posteni hladnjak a ne relikviju kao S1. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.11.2011. u 19:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#895 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Skup je pun k. Baš je tržište nekakvo shebano, nema ništa između. Il nešto preslabo za cca 200kn il onda hajend za 500kn. Il opet treba uzet acelera ekstrima al onda kad mjenjaš karticu pitanje je da li će odgovarat na novu a najćešće neodgovara.
![]() |
#896 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
bogme je skup, al jebg majcica rvacka je takva da imas ravno 2 kulera koja mos kupit od kojih kako kazes jedan nece odg na iducu generaciju . ekipi iz zgb je jos nekako i ok jel mogu skoknut u deželu po stvari koje nisu podlozne kvarovima itd, mi tu iz os a i cijele slavonije smo prisiljeni na links, nazalost.
![]() |
#897 |
Guest
|
negdje u ovoj temi sam vidio problem da ventilator ne ide ispod 40% i da se to rijesi flashom biosa. sad ne mogu naci. imam isti problem. jel moze link ili tutorial, i jel opassan taj postupak. sad je u idlu 40% i 1700rpm i 35c, prehladno joj je, ja bih ju spustio na ~1000rpm i nek ode do 50c. |
![]() |
![]() |
#899 |
Guest
|
sa dva. i ljudi koliko dobivate, koje su normalne reze za 560 non ti u 3d cmarku 11? ja dobivam 3650 sto mi se cini malo nesto ha. kaze your system perfomance is low comparable to similar systems. inace graficka je kao sto rekoh u drugoj temi vrlo tiha i hladna, u idleu je na 1700rpm 40% i jedva se cuje. no ja bih ipak na 1000-1200rpm i da postane necujna |
![]() |
![]() |
#900 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
2. vent koji se okreće ne može biti apsolutno nečujan
![]() |
|
|
Oglas