|
![]() |
#871 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mogu vam reci,doduse neznam kako drugi novi rade,ali ovaj WD10EALS se cuje dosta kad melje nesto ![]() ![]() Radio sam 7 godina sa WD 250gb hardom i nesjecam se da sam ga cuo ![]() http://www.pohrani.com/?10/mS/4lscrV...newd10eals.jpg ali solidne performanse ![]() Zadnje izmijenjeno od: njOob. 22.10.2010. u 09:39. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#873 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Trebaju mi 2 diska za RAID 0, odlučio sam se za 1TB, jer je razlika između 1TB i 500/640 GB kolika je moja realna potreba premala da bi bilo logično uzimat manji disk. Mislio sam se dugo između WD Black ili Blue, ali sam čuo oba i ne sviđa mi se ono šta sam čuo pošto u toj sobi spavam, a taman san utišao sve moguće ventilatore i ne želim harmoniju mira i tišine pokvarit sa 2 Blacka koja će krčit 100 na sat ne bi li dobio 5MB/s više... Zato se mislim da uzmen SAMSUNG SpinPoint F3, 499 kn u Linksa (znam da ima i već za 440 kn, al neke komponente preferiram uzimat u lokalnoj trgovini) Znam da je ekipa imala problema, pogotovo sa F1 serijom, al eto, voljan san riskirat jer san ih dosad imao 3 (jedan F1, 2x HD501LJ i sve pet s njima, brzi, tihi, hladni, pouzdani). Kod prijatelja sam "čuo" i ovaj F3 i doslovno nisan imao šta čut jer je skoro pa bešuman, pa je to moju odluku odvelu u smjeru Samsunga... Pa ono, ako ko ima šta za reć, nek kaže danas, sutra ili nek šuti zauvijek ![]()
![]() |
#876 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Kupujem neki HDD kapaciteta ~1TB. Smatram da mi je 1TB dovoljan, te da je to najbolji odnos ulozeno-dobiveno. Konfa je iz siga (komp), a disk bi koristio s nekim SSDom koji bi bio sistemski disk. E sad, neki mi savjetuju WD Black a neki WD Green. WD Green nece nikako u moj komp, pogotovo zbog toga sto ce komp jos neko vrijrme (dok ne dodu novi intel kontroleri za SSD) vrtiti OS, a i ne zelim "zelene/stedljive" diskove u takav komp ![]() Ono sto trazim je: sto tisi i hladniji disk, s dobrim performansama. Neki kazu da je black puno brzi, a neznatno bucniji i toplini, dok drugi govore obratno. Disk bi se koristio za programe/igrice/storage, dok bi sistemski disk bio SSD. Pa sad - da li se isplati dati 200KN vise za black disk? Ili je blue ono sto ja trazim? Neki govore da je blue disk suludo stavljati u i7 komp, pa me to najvise i buni. A ne vidim smisla stavljati SSD i WD Black, kad mi nije vazno da li ce kopiranje trajati 30 minuta ili 45 minuta, a sistemski disk ce ionako biti SSD. EDIT: Vidim u ADMu za 630KN Caviar Black 6GB/s. Blue je vjerojatno 3GB/s. Mene sad zanima da li se isplati dati 110KN vise i uzeti Black, te da li ce taj black biti znacajnije bucan od Blue diska? Zadnje izmijenjeno od: Computer_Modder. 09.11.2010. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Razlika između 1TB black i Blue u brzini je zanemariva, pogotovo s novim Blue-om. Po meni ili samsung F3 ili WD 1TB blue WD10EALS ili HITACHI 1TB,7K1000.C. Black nije isplativ pogotovo s obzirom da kupuješ SSD, a i skuplji je oko 150-200 u odnosu na navedene diskove. Toliko brži nije ni približno, ako je brži ![]() Testovi, blue vs black: http://forums.whirlpool.net.au/archive/1456078 |
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Procitao sam i cini mi se da cu uzeti black. Pogotovo zbog toga sto zelim tih disk u idleu dok surfam netom preko SSDa. Samo, ne znam sto znaci "croaky", odnosno, s cim bi to usporedio. I jos me muce samo dvije stvari: koliko je black topliji i bucniji u "loadu" od blue? Ako je zanemarivo, onda idem po njega kroz 20ak minuta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Jučer kupio WD 1Tb 10EALS (Caviar Blue). Ubacio sam na njega oko600 Gb podataka jučer navečer i onako odokativno mogu reći da nisam uočio da bi bio značajno sporiji od ostalih diskova u konfi (WD 640 Gb black, Hitachi 1 Tb). Ako nekog zanima mogu nabaciti koji test. Jedino što je malo glasniji od dosadašnjih Wd-ova koje sam imao (gore spomenuti 640 Black i stari 160 Gb model, ali opet je tiši od Hitachija 1 Tb. Temperatura mu je oko 42 stupnja, kao i svih ostalih diskova u kućištu (+/- dva tri stupnja. U kućištu je znatno hladniji bio jedino Samsung 500 Gb kojeg sam izvadio van i ide u HTPC konfu. Prvotno sam htio uzeti onaj 2 Tb F4 na akciji u Linksu, ali sam zakasnio, pa sam se onda dvoumio između F3 1 Tb i ovog WD-a. Obzirom da će disk ići kao storage, presudila je niža cijena i dosta loših iskustava koja sam pronašao po netu da ekipa ima s F3 diskovima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#881 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pozdrav, ispricavam se sto sam ovako banuo u temu ali zaista mi je hitno tako da trazim savjet strucnjaka. Jucer mi je riknuo Hard Disk od 320 GB. Vec sam razmisljao o kupovini veceg samo cu sad to morati ubrzati. Mozete li mi preporuciti Hard Disk od 640 GB i od 1 TB? Bio bi koristen za windowse i za storage dok si kasnije ne kupim posebni za storage. Molim Vas i da stavite link do trgovine koja Hard Disk salje postom tako da ga odmah narucim. Unaprijed hvala na odgovorima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
citirano iz 3 posta iznad.. (i zadnjih 5 stranica) "samsung F3 ili WD 1TB blue WD10EALS ili HITACHI 1TB,7K1000.C", a za 640 je WD6400AAKS best buy ako sam dobro zapamtio... za kupovinu odi na nabava.net, kontaktiraš, naručiš, dobiješ.. gg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Torrent freek
|
Evo me, zapelo je s Linksom…reklamacija ovo, ono… Uzea na kraju šta san i planira, dakle 2x Samsung F3 1000 GB, oznake HD103SJ. Trenutno su u PCu, uz ova 2, još 2 diska;
Sa RL testovima mi se neda zajebavat, a sintetika kaže: (napomena: svi HDD alati su izbacivali sl. podatke pa sam radi preglednosti uplodao samo HD Tach) Test #1 - HD Tach - Long bench (NTFS format, prazna particija preko cijelog kapaciteta; 931,51 GB) ![]() PLAVO - Direktna usporedba s starim, Samsung F1 500 GB, HD501LJ Kad sam upario 2 diska u RAID 0 dobio sam: Test #2 - HD Tach - Long bench (NTFS format, prazna particija preko cijelog kapaciteta; 1862,64 GB) ![]() Direktnu usporedbu s starim poljem, 2x Samsung 500 GB HD501LJ neman sejvanu, ali iman sličicu: ![]() Dobitak je cca 100 MB/s sekvencijalnog reada i 3 ms RATa, nije loše ![]() I za kraj, ono čemo smo težili od početka, 2x Samsung F3 1000GB, short stroked 1200 GB Test #3 - HD Tach - Long bench (NTFS format, prazna particija; 1117,58 GB) ![]() Dobitak je dodatna skoro pa 2 ms RATa i 20-ak MB/s, zadovoljan ![]() Doduše prvo sam mislio napravit stroke na 1000 GB, a onda sam vidio da je razlika između 1000 i 1200 u nekih 5MB/s i 0,4 ms RATa pa računam kad je razlika toliko mala, bolje da se nađe koji GB više ![]() Sve u svemu, zasad sve kako sam i očekivao, dalje ćemo vidjet ![]()
![]() |
#887 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
evo ovako... F3-evi su fakat tihi. nemam zamjerke po tom pitanju - u odnosu na stare hitachije (tamo pod "moj komp", ne da mi se apdejtati) kao nebo i zemlja. čujem ih u idleu (jer su dva) i čujem lagano krckanje dok seekaju, ali sve u svemu skoro su nečujni. ako netko ima "prosječno" računalo s vrištećim ventilatorima u prevelikom broju, nema šanse da ih čuje. međutim, dosta vibriraju i mislim da bi lako mogli izazvati stojne valove u računalu koje nema riješenu suspenziju diskova (doduše, u tom slučaju bi bili i glasniji dok rade). meni to nije problem, ali nekome bi mogao biti. trenutno mi je najglasnija komponenta ventilator u napajanju (mislim da je na oko 800 rpm, što je zaista stravično puno), ali vjerojatno ću nagodinu sa sandy bridgem uzeti neki pasivni PSU. vjerojatno će mi onda diskovi biti preglasni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Imao sam Wd 640 AAKS i Samsunga F3 500 Gb Samsung je znatno tiši od WD ali i znatno više vibrira u odnosu na WD
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Westerndigital Velociraptor 150 GB ili WD 750 GB Black? trebam neki malo brzi disk, ova dva mogu dobiti vrlo povoljno, pa sto uzeti? kapacitet mi nije toliko bitan, ali brzina je vazna. Pa sad sto bi vi uzeli od toga dvoje? oba imaju garu 5 godina tako da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Imam jednog WD green 800GB, kao jedini disk, i to je sporo, sporo, nevjerovatno sporo. HD tune baca procjek od 75MB po sekundi, 14 ms ali u radu je koma. Sada ne znam jel to normalno, ili je disk pokvaren. Jer komp je spor na razini P3. Igre uredno vrti, ali i ovo teško pišem od laga. WTF ono. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() ![]() Jesi proba pojačat AAM? Mislim da je na defaultu 128, a može do 254 ako se ne varam, tako nešto, govorim napamet, pa baci oko. Nećeš dobit revoluciju, ali bolje išta nego ništa za kratkoroćno riješenje, a za dugoročno, riješi ga se kao sistemca ![]()
![]() |
![]() |
#895 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma joj, kakvi su to diskovi hebemu, ne znam kaj bi rekao uopće. Hvala na odgovoru btw. ![]() Budem probao zamjeniti disk, ili uzeti bržeg za sistem. Edit; Nego, kako da ugasim taj AAM? Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 17.12.2010. u 19:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Torrent freek
|
Za quick test, HD Tune PRO, za stalnu upotrebu ne bi išao na ništa manje od WD toola, ne znam točno kako se zove iako sam ga koristio. Al vidi na njihovim stranicama, ne moš falit ![]()
![]() |
#900 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam WESTERN DIGITAL WD10EALS BLUE - 1000 GB i koristima ga za sistem. HDTune mi baca 101,2 Mb/s i 13 sekundi access time. Dosta je ugodan u radu i hladan, ali jedini problem je bio da kada sam ga kupio prvi HDD nije bio ispravan, ali su ga odmah zamijenili. Hvala bogu na garanciji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|