Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.10.2015., 21:43   #871
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
meni je jasno da je efektnije ako su spikeri gore jer daju tu treću dimenziju iz zraka, ali dobro postavljen čak i entry sistem može generirati tu visinsku dimenziju bez ikakvih problema.

Eto ja koristim 7.1 već nekoliko godina i imam opciju stavljanja zvučnika iza sebe u razini ušiju te sam eksperimentirao sa pozicijama. Ako ćemo iskreno mogao bi naći tutoriale kako postavit zvučnike u 7.1 HT setupu koji su međusobno kontradiktorni jedan u odnosu na drugi a oba ili više njih dolaze sa nekakvih relevantnih izvora, časopisa,sajtova itd. U principu jasno je kako se sluša stereo i kako mora biti pozicioniran zvučnik u odnosu na uho ali te uvjeravam (barem ću pokušat :-) da ja do sada nisam čuo taj setup u kojemu su mi stražnji (ne bočni) efektnije zvučali u visini kauča nego više na stropu zato jer....

Citiraj:
čak i entry sistem može generirati tu visinsku dimenziju bez ikakvih problema.
ćććja ovo u praksi nisam doživio u toj mjeri da to funkcionira bolje od fizičkog postavljanja zvučnika poviše glave. Zato svoje stražnje-bočne držim u razini ušiju a stražnje-stražnje metar iznad. Al kužim ako netko želi drugačije no osobno preferiram puno isprobavanja prije nego se fiksno zadržati na nećemu i možda je dobro da nema "pravog" konsenzusa po tom pitanju.

Sječam se kada sam imao prvi Sony 5.1 sistem (dolby pro logic), sredina 90tih u vrijeme kada nije DD bio još formiran kao standard niti raširen, jasno je pisalo na Sony liniji (rx110av) kako stražnji idu na "iznad"...ah ti dani.. evo koga zanima ili je nostalgičan tako user manual, stranica 6. : http://pdf.crse.com/manuals/3862016111.pdf
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2015., 21:48   #872
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pa o tome i ja pricam, i moj manual od marantza kaze da straznja dva idu vislje od bocnih koji idu u razinu usiju
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.10.2015., 21:52   #873
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Uglavnom za sve koji idete na 7.1 nadam se da imate neku opciju emulacije zadnja dva kanala (ova o kojima sad pričamo) iz 5.1 sadržaja jer ćete to slušati 99 posto vremena, kod mene (Rotela) se to zove DD/DTS Surround EX i radi solidno dobro.
Staro 01.10.2015., 21:53   #874
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
velim... ako standard to nalaže i tako je masterirano, onda nemaš tu kaj maltene napraviti, ali da nije ispravno - nije.

oke naravno da je lakše tako napraviti kako bi se zadovoljile "mase", nego računati na to da svi mogu imati vrhunske spikere čak i za tako glupu poziciju kao stražnji-stražnji surround.

mislim vjerovatno znaš i sam da nekome pustiš dts-hd 7.1 preko nekog aktualnog entry sistema koji košta ono priličnu svotu novaca i najobičniji i najgluplji rabljeni dts 5.1 tipa 10g stari za iste pare (dakle tu već zadiremo u lagani high-end), gdje bi ti točno jaja otpala.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2015., 21:58   #875
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Citiraj:
mislim vjerovatno znaš i sam da nekome pustiš dts-hd 7.1 preko nekog aktualnog entry sistema koji košta ono priličnu svotu novaca i najobičniji i najgluplji rabljeni dts 5.1 tipa 10g stari za iste pare (dakle tu već zadiremo u lagani high-end), gdje bi ti točno jaja otpala.

i onda mene gledaju ko kretena okolo kada dajem preproruke na neke starije "muscle av receivere" bez HDMI priključka
Staro 01.10.2015., 22:02   #876
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

samo jedno imam na to za reć... dakle baci pogled na hi-fi temu, taj isti kolega šalje meni link na neki amp na njuškalu sa upitom, ne znajući u šta gleda - jel ovo oke recimo?

marantz sr-14 - 3000kn.

god help us all

jednom sam bio napisao tamo na temi koja kolosalna i kolektivna govnarija se vrti oko tih hi-fi sistema, ali ovo... ovo je ono ne zlatno doba, nego prezlatno doba
Staro 01.10.2015., 22:06   #877
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

promatram ga već mjesecima u oglasnicima,di ćeš bolji primjer od toga.
Staro 01.10.2015., 22:24   #878
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ček malo to se mjesecima vrti u oglasnicima?!?

fakat smo poor
Staro 01.10.2015., 22:25   #879
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

nažalost, da. na oboje.
Staro 01.10.2015., 22:26   #880
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
i onda mene gledaju ko kretena okolo kada dajem preproruke na neke starije "muscle av receivere" bez HDMI priključka
s tim se ne mogu nikako sloziti, imati receiver bez HDMi mi je blesavo totalno.

uz sve moderne stvari danas i standarde, jednostavno je to za mene big no no. nije cak ni hdmi problem, vec Dolby HD, DTS HD, koje stariji receiveri ne gutaju.
mozda za nekoga tko gleda 720p yify ripove je to ok, ali kod mene ne prolazi.
zao mi je sto meni moj receiver nema 2 hdmi izlaza pa bih preko njega SVE pospajao i imao pravi multimedia centar
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.10.2015., 22:38   #881
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

frende, gle nemoj se ljutiti, ali ti si žrtva standarda koji nemaju smisla.

nedostatak ikakvog hdmi ulaza ili izlaza je samo komocija koja je nametnuta od strane industrije da imaš jedan kabel umjesto ono... DVA

to tehnološki i zvučno (što je bitnije) nije apsolutno nikakav napredak osim da prosječni mujo spoji kabel od source-a do risivera i od risivera do telke... ukratko (da ne idem naširoko).

da ti poslušaš ovaj gorenavedeni risiver i neku skalameriju (sorry, ali je to zvučno skalamerija) koju ćeš dofurat kod sebe, vjeruj mi da bi te bolio john wayne i za hdmi i za standard i za 7.1
Staro 01.10.2015., 22:41   #882
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

@ Gabre

Misliš da ovaj Marantz ne bi podržao Dolby HD ili DTS HD zvuk ?

Ja mislim da bi, think again. Ja dekodiram HD formate u samom playeru i guram ih kao LPCM kroz HDMI u pre/pro, da nemam HDMI i opciju prihvačanja multikanalnog LPCM-a guro bi ih analognim žicama kao u ovaj monstrum Marantz gore.

Ali nije to ni bila poanta, poanta je ovo kaj syss kaže u postu #876.
Staro 01.10.2015., 22:49   #883
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
frende, gle nemoj se ljutiti, ali ti si žrtva standarda koji nemaju smisla.

nedostatak ikakvog hdmi ulaza ili izlaza je samo komocija koja je nametnuta od strane industrije da imaš jedan kabel umjesto ono... DVA

to tehnološki i zvučno (što je bitnije) nije apsolutno nikakav napredak osim da prosječni mujo spoji kabel od source-a do risivera i od risivera do telke... ukratko (da ne idem naširoko).

da ti poslušaš ovaj gorenavedeni risiver i neku skalameriju (sorry, ali je to zvučno skalamerija) koju ćeš dofurat kod sebe, vjeruj mi da bi te bolio john wayne i za hdmi i za standard i za 7.1
Citiraj:
@ Gabre

Misliš da ovaj Marantz ne bi podržao Dolby HD ili DTS HD zvuk ?

Ja mislim da bi, think again. Ja dekodiram HD formate u samom playeru i guram ih kao LPCM kroz HDMI u pre/pro, da nemam HDMI i opciju pruhvačanja multikanalnog LPCM-a guro bi ih analognim žicama kao u ovaj monstrum Marantz gore.

Ali nije to ni bila poanta, poanta je ovo kaj syss kaže u postu #876.
lets agree to disagree.

kako da ja spojim komp, blu ray player, tv box na jedan projektor? i posaljem sliku na njega? a imam ta tri uredjaja. zaboravljam na konzolu. na chromecast. znaci 5.

iskreno, naslusao sam se sistema vise nego pola foruma, ali ono sistema po 5-10k eura, i nakon odredjenog praga, nema tu vise razlika, vise je stvar osobne preferencije kakav tko zvuk voli.
Staro 02.10.2015., 09:31   #884
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Eto ja koristim 7.1 već nekoliko godina i imam opciju stavljanja zvučnika iza sebe u razini ušiju te sam eksperimentirao sa pozicijama. Ako ćemo iskreno mogao bi naći tutoriale kako postavit zvučnike u 7.1 HT setupu koji su međusobno kontradiktorni jedan u odnosu na drugi a oba ili više njih dolaze sa nekakvih relevantnih izvora, časopisa,sajtova itd. U principu jasno je kako se sluša stereo i kako mora biti pozicioniran zvučnik u odnosu na uho ali te uvjeravam (barem ću pokušat :-) da ja do sada nisam čuo taj setup u kojemu su mi stražnji (ne bočni) efektnije zvučali u visini kauča nego više na stropu zato jer....
Da li bi ikako imao volje (ili bilo tko drugi tko je u mogućnosti), ako ti to ne zahtjeva neke veće akcije, da probaš pogledati film sa stražnjim zvučnicima postavljenima kao ovdje:

Užasno me zanima kako će to zvučati. Neću biti u mogućnosti testirati razne načine kod sebe jer, kao što sam već naveo, ako bi išao na takvu konfiguraciju onda bih prije žbuke provukao bužire za kabele da dođu direktno do iza zvučnika.

Ako nemaš volje, sve ok
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2015., 10:59   #885
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
lets agree to disagree.

kako da ja spojim komp, blu ray player, tv box na jedan projektor? i posaljem sliku na njega? a imam ta tri uredjaja. zaboravljam na konzolu. na chromecast. znaci 5.

iskreno, naslusao sam se sistema vise nego pola foruma, ali ono sistema po 5-10k eura, i nakon odredjenog praga, nema tu vise razlika, vise je stvar osobne preferencije kakav tko zvuk voli.
kupiš hdmi switch za sliku, a svaki divajs digitalno spojiš na risiver.

slušao sam ja sistema di su te pare koštale samo žnjore i ima tu razlike poprilične, čak i u high-endu.
Staro 02.10.2015., 16:31   #886
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ma kakav krvavi switch, pa milion kablova, pa rucnoga prebacivanja stalno kad hocu nesto koristiti, ne dolazi u obzir.

MOZDA taj jedan stari marantz i svira malo bolje od moga novog marantza, ali daleko da je ovaj novi LOS, a i znamo da ti sve jos najvise ovisi o zvucnicima. Ne mozes od govna pitu napraviti, tako i od prosjecnih zvucnika ne mozes ocekivati nekakav super zvuk, kakvo god pojacalo na njih spojio.
imam logitech harmony home control, i jednom kad slozis activitiese ne zelim znati i pamtiti koji mi je ulaz sto i sto moram prebaciti da bi recimo gledao tv, ili samo slusao muziku. Sve se svodi na jedan klik i harmony sve odradi sam.

imam dobrog prijatelja koji je izmjenjao barem 10 pojacala i setova zvucnika, naravno da sam sve dobrano slusao kod njega jer smo u tome bili skupa, i po prezentacijama itd, pa je volio cuti moje misljenje i kod njega doma.
sad je na dynaudio nekim od 5k eura, prije toga focuse, prije toga triangle, itd itd itd... pricamo o njigovim referentnim zvucnicima, ne nekim baznim modelima.. od toga da je imao naim pojacala, marantze, nadove, acoustical fidelity, ne mogu se ni sjetiti svega.. mislim da mu nijedan komad nije bio ispod par tisuca kn
i pazi sad, svi su jebeno svirali, samo je stvar osobnog ukusa tko sto voli i kakav zvuk.
njemu je to hobi i tako ubija vrijeme, voli trgovati isprobavati itd.

ali je isto tako rekao da koliko god stariji receiveri mozda zvuce malo bolje, da ga nikad ne bi uzeo. jer sa movima se zavalis na kauc, uzmes mob u ruku i fino flikas kroz playlistu svojih flacova i uzivas. (primjer, jel)
Staro 02.10.2015., 18:35   #887
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

- postoje kvalitetni hdmi switchevi koji ne spadaju u kategoriju kineskih govana
- takvi preklopnici imaju IR senzore
- također koristim Harmony (1100 model) već godinama, pa znaš da programiranim activity-om tipa "gledaj film" ne bi imao ništa više posla sa takvim HDMI switchem nego da to radi receiver

zašto to sve raditi? zato jer neki ljudi smatraju da razlika u zvuku:

Citiraj:
ali je isto tako rekao da koliko god stariji receiveri mozda zvuce malo bolje,
nije "možda" bolje i nije "mala".

E sad ili ne čuješ razliku, ili te nije briga, ili si praktičan. Štogod sve je to ok. Ja velim kaj bi ja.

@Igorr

ne moram probavati tu poziciju, isprobana već ...nije mi sjela bolje nego kada su stražnji postavljeni dijametralno suprotno centru (znači na sredini tebi iza leđa) na nekih pola metra iznad glave.
Staro 02.10.2015., 18:36   #888
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
ma kakav krvavi switch, pa milion kablova, pa rucnoga prebacivanja stalno kad hocu nesto koristiti, ne dolazi u obzir.
pa isto tako moraš imati i milijon (5 x hdmi) kabela do risivera, a ovako switch možda možeš pozicionirati u prostoriji negdje gdje možeš tih istih 5 kabela spojiti puno kraće i uzeti samo jedan duži do projektora + dodatnih 5 x cinč kabela do risivera.

prilično sam siguran da postoje i remote kontrolirani switchevi

Citiraj:
MOZDA taj jedan stari marantz i svira malo bolje od moga novog marantza, ali daleko da je ovaj novi LOS, a i znamo da ti sve jos najvise ovisi o zvucnicima. Ne mozes od govna pitu napraviti, tako i od prosjecnih zvucnika ne mozes ocekivati nekakav super zvuk, kakvo god pojacalo na njih spojio.
možda?

nije stvar u tome da je (zvukovno) tvoj loš, stvar je u tome koliko je ovaj bolji za dio tih para... svojevremeno je on koštao 3500$, pa sada dodaj inflaciju, devijaciju, mjesečeve mjene i sl. pa vidi koliko bi danas takav komad hardvera koštao.

misliš da se kvaliteta zvuka radikalno mijenja kroz vrijeme izlaska komponenti? ne baš... fičri da, ali zvuk baš i ne.

Citiraj:
imam logitech harmony home control, i jednom kad slozis activitiese ne zelim znati i pamtiti koji mi je ulaz sto i sto moram prebaciti da bi recimo gledao tv, ili samo slusao muziku. Sve se svodi na jedan klik i harmony sve odradi sam.
znam i sam imam to koji kontrolira tv, stereo sistem i source-eve, cd player, surround sistem i sourceve te komp.

Citiraj:
imam dobrog prijatelja koji je izmjenjao barem 10 pojacala i setova zvucnika, naravno da sam sve dobrano slusao kod njega jer smo u tome bili skupa, i po prezentacijama itd, pa je volio cuti moje misljenje i kod njega doma.
sad je na dynaudio nekim od 5k eura, prije toga focuse, prije toga triangle, itd itd itd... pricamo o njigovim referentnim zvucnicima, ne nekim baznim modelima.. od toga da je imao naim pojacala, marantze, nadove, acoustical fidelity, ne mogu se ni sjetiti svega.. mislim da mu nijedan komad nije bio ispod par tisuca kn
i pazi sad, svi su jebeno svirali, samo je stvar osobnog ukusa tko sto voli i kakav zvuk.
njemu je to hobi i tako ubija vrijeme, voli trgovati isprobavati itd.
da, jasno mi je i ja sam isto slušač česti kod frendova, što entry što high-enda.

nije stvar osobnog ukusa kako zvuči klavir, truba, bubanj ili bilo koji instrument, on mora zvučati što vjernije orginalu, ako netko sluša rave onda mu sigurno nije bitan timbar instrumenata nego 4 x 40" lavori stavljeni direktno na glavu.

hifi je hobi eksponencijalne isplativosti i to je svima jasno i super sviraju moji spikeri od 1k€, super svira i dynaudio od 5k€, ali da jebe jež ježa bolje sviraju 20k€ modeli (naravno ako je matching sa ostatkom sistema na mjestu). gledaj na to kao na hd ready, full hd i 4k što se tiče same rezulutnosti sistema.

Citiraj:
ali je isto tako rekao da koliko god stariji receiveri mozda zvuce malo bolje, da ga nikad ne bi uzeo. jer sa movima se zavalis na kauc, uzmes mob u ruku i fino flikas kroz playlistu svojih flacova i uzivas. (primjer, jel)
e pa to je... komfor ispred svega, a meni recimo ne smeta dić dupe do police, uzet cd, open/close, držat orginal kutiju i listati ako ništa drugo lyricse i ispijati čašu finog vina

iz jako puno razloga.
Staro 02.10.2015., 18:39   #889
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

to je sve opet grunfanje i drkanje i petljanje sa milion kablova i gluposti.
eto, odi pa ga kupi, zasto imas onda noviji receiver

ja sam cuo svasta, i razlika se cuje, samo da li je to nekome bolje ili gore je subjektivno.
i opet, zvucnici su tu BROJ 1, nece ni receiver/pojacalo od 10k dolara napraviti da nesto svira super, ako su zvucnici burek neki low/mid serija.
ja ti garantirano tvrdim da ces dobiti bolji zvuk iz zvucnika starih 15godina od 10k dolara spojeni na prosjecni moderni receiver nego obrnuto.

edit: sad vidio da si postao u medjuvremenu.

da, komocija definitivno, ali je i cinjenica da je sve to uznapredovalo, da danas u neke mid level receiver trpaju kompnente iz high enda, koje su unazad dvije generacije bile odredjene samo za top modele.
to je kao da sada idem kupiti auto iz 1995-e tjeseci se da su tada auti bili kvalitetniji, ali jebiga, nemam klime, nemam bocne zracne, nemam abs...

shvacas, nije sve crno bijelo i daleko od istine da danasnji average receiveri, (ne, tu ne govorim za govna od 1500-2000kn) nisu jako sposobni, sve napreduje, pa tako i hifi svijet. Nisu ni oni imuni na tehnoloski razvoj.

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 02.10.2015. u 18:49.
Staro 02.10.2015., 18:44   #890
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

prostorija je broj 1 ako ćemo tako, a ne bi vjerovao kako možeš od dobrog entry zvučnika napraviti čudo sa boljim ampom koji ga može držat za jaja.

zadnja konstatacija ti ne drži vodu nimalo... zvučnik je aktivna komponenta i kroz godine gubi puno više svojstava od "pasivne" tipa amp, krenuvši od ovjesa drivera, ferofluida visokotonaca i tako dalje. puno više tehnološkog napretka je napravljeno u zvučnicima nego u pojačalima unazad tih 15g (blutut i vajrles na stranu).
Staro 02.10.2015., 19:00   #891
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

taj sr14 je iz koje godine, 2004? zvucnik iz 2004 definitivno nije propao niti degradirao zvuk, jedino ako nije valjda lezao negdje u vlazi i slicno. dan danas imam bookshelfe iz 2001, i dan danas sviraju tako dobro da ne moze covjek vjerovat, nebitno na sto ih spojio.
recimo, slucaj mog receivera,
Citiraj:
New to the SR5008 and SR6008 is the inclusion of Marantz’s proprietary HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) and current-feedback preamp circuitry. Both features were previously only found in the SR7007 and above, but have now trickled their way down to all of the current SR receivers. Additionally, all 08' SR receivers feature full 7.2 preamp outputs and 7.1
Staro 02.10.2015., 19:19   #892
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
The HDAM (Hyper Dynamic amplifier module), introduced in 1992...
oke.

Staro 02.10.2015., 19:22   #893
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Da i? Sto bi znacilo da i danasnji moderni receiveri mogu dobro svirati ko ta pojacala od prije 10-15 godina samo sa modernim featurima

Da te pitam zasto ti onda nemas sve vintage stvari kad te to pali, a i vecina danasnjih vintage zagovornika je takvo jer si ne mogu priustit pravu novu stvar
(Ne mislim na tebe sad)
.
Staro 02.10.2015., 19:31   #894
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Citiraj:
a i vecina danasnjih vintage zagovornika je takvo jer si ne mogu priustit pravu novu stvar
Ja nisam vintage zagovornik, ali ovako ću ti to obasniti. Prije 5 godina sam kupio za cash preko njuškala Rotelov receiver koji sam platio 5500 kuna bez HDMI priključka, u mint stanju sa kutijom i rr-1060 daljincem. Za istu lovu sam mogao komotno kupiti Marantza sa HDMIom i đinđama u dučanu. Nisam.
Staro 02.10.2015., 19:35   #895
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Svatko ima svoje veselje, sto da ti kazem, ja nema SANSE da kupim nesto sto kosta vise od soma kn a da kao prvo nema garancije, a drugo da me onda kasnije zivciraju neki nedostaci doticnoga. Tako je onaj moj frend uzeo polovo pojacalo neko high end, platio bolesno, pa mu krepao neki od izlaza za mjesec dana, pa je srecom poznao tipa koji mu je to progurao nekako kroz servis inace bye bye pare
Od tada ni on ne uzima bez garancije
Staro 02.10.2015., 19:48   #896
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

hdam nije nikakav moderni fičr, nego jednostavno neka postojeća tehnologija koju je marantz zapakirao pod bakreni oklop i nazvao tako kako je nazvano... nutra nisu nikakve svemirske komponente nego samo (obično) zalivena skupina komponenata maltene svima dostupne u pitaj-boga-kakvoj topologiji.

nisam ni ja za vintage, a kad smo kod toga 10-15g nije vintage, sigurno ne u audio vodama.

krepani izlaz se popravlja, pogotovo na high-end uređajima, a ruku na srce par k€ nije high-end... ni blizu i to su obično "konzumne" el. komponente koje svaki bolji majstor sredi bez problema za doslovno parsto kn.

"prava nova" stvar zvukovno košta kud i kamo više danas nego prije xy godina upravo iz razloga jer je nakrcana tim điđama, napravljena unutar užih specifikacija bilo termalnih ili el., štedi se na dijelovima, visoka integracija raznih govnarija etc.
Staro 02.10.2015., 20:23   #897
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

slazem se. Ja imam neki svoj stav oko hife, stvoren na temelju iskustva i puno puno komponenti koje sam slusao. Pa slusao sam wilson puppy ili stenad kako smo ih nazvali ja i frend (tad su nam rekli da je taj izlozeni setup kostao oko milion kuna, bio neki lik iz amerike njihov inzinjer sto li na prezentaciji, pa smo popricali) , i nije to sad neka znanztvena fantastika, u recimo odnosu na njegov tada Triangle refernce setup koji je zvucao iskreno bolje, barem u sklopu s njegovim komponentama.

nego, ja bi pokusao sloziti masking sistem na platno, sad razmisljam kakve okove da napravim da mogu preklopiti preko platna neke lagane ploce od izolacije/stiropora obucene u crni velvet.... cak mi cicak pada na pamet...
Staro 02.10.2015., 22:28   #898
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
@Igorr
ne moram probavati tu poziciju, isprobana već ...nije mi sjela bolje nego kada su stražnji postavljeni dijametralno suprotno centru (znači na sredini tebi iza leđa) na nekih pola metra iznad glave.
Aha, ok. Hajd onda samo dodatno pitanje
Da li je ova "moja" varijanta samo losija ili ti spada u kategoriju "prakticki nista ne dobijas s tim, bolje je imati samo 5.1 nego takav 7.1"?
Staro 02.10.2015., 22:40   #899
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Definitivno dobivaš sa time drugačiju 3D percepciju, tu nema dileme i ona je potpunija od 5.1 no zavisi puno do prostora i kolkogod bi volio pametovat po tom pitanju radije ću ti preporučiti da sam poslušaš i igraš se sa time. Znam, kažeš kanalice u zidu sad dok je roh-bau pa nema mjesta za pogrešku, iskreno ja bi ih na tvom mjestu bubnuo na strop da vise, poučen dosadašnjim iskustvom. Ionako će blizu biti kanalice od PJ i nosač
Staro 02.10.2015., 23:01   #900
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Definitivno dobivaš sa time drugačiju 3D percepciju, tu nema dileme i ona je potpunija od 5.1 no zavisi puno do prostora i kolkogod bi volio pametovat po tom pitanju radije ću ti preporučiti da sam poslušaš i igraš se sa time. Znam, kažeš kanalice u zidu sad dok je roh-bau pa nema mjesta za pogrešku, iskreno ja bi ih na tvom mjestu bubnuo na strop da vise, poučen dosadašnjim iskustvom. Ionako će blizu biti kanalice od PJ i nosač
Ajme sto mi radite
Ma da znam da ce mi biti osjetno bolje onda bih, ali ovako napamet mi se stvarno tesko odluciti.

PS: ovaj Sony HV40 se cini kao isplativija kupnja od 55ice, svi se kunu da je slika prakticki identicna, jedino realno sto gubis je dinamicki iris sto navodno ni ne primjetis jer je slika svejedno odlicna na 40tki (i dobro ajd gubis "free" 3d naocale ). Nekako mi se cini da bi 5k kn razlike bacio u vjetar.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno