Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2007., 20:24   #61
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
E6750 radi na 2,66 a q6600 na 2,4 zato i je razlika, ali stavi ga na istu frekvu pa ces vidjet. Cpu score bi uz dobar oc trebao biti vise od 5k.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 20:30   #62
killerbee
Wannabe Pilot
Moj komp

killerbee's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ajde clockni taj Quad pa da vidimo dokle će onda score doći.

killerbee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2007., 20:39   #63
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor killerbee Pregled postova
Ajde clockni taj Quad pa da vidimo dokle će onda score doći.
Probao sam na 3.0 ali je nestabilan, a naponi su na "auto", a ne znam koliko mu moram postavit za 3.0. Na kutiji piše "1.35V max" iako mislim da to nema neke veze. Moram prosurfat i vidit koliko ga drugi stavljaju pa se javim kad ga clocknem.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 21:29   #64
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Probao sam na 3.0 ali je nestabilan, a naponi su na "auto", a ne znam koliko mu moram postavit za 3.0. Na kutiji piše "1.35V max" iako mislim da to nema neke veze. Moram prosurfat i vidit koliko ga drugi stavljaju pa se javim kad ga clocknem.
ma to što piše na kutiji zaboravi,moraš dodati napon i ne samo njemu al za početak daj samo procu.jesi kupio g0 reviziju ako nisi poznavajuči tebe nećeš biti zadovoljan i kupovačeš novi za 3 dana. ako je g0 stavi 1.6 napon i stavi 400 fsb x množitelj 9, znači vrtiš test na 3.6 ghz. ako te slučajno ruši digni napon na 1.65 ali i ostale napone digni bar malo a ako imaš napon za fsb njega isto digni malo više. i vrti te testove da vidimo, kasnije češ dizati još više proc.ako nije g0 revizija proca nečeš moči previsoko makar bude i iznimaka.
nego čudi me da nemogu gtx-ice više od 630 za gpu,da nisi previsoko digo memoriju pa ze zato koči gpu?šta se dešava kad staviš više od 630?

dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 21:39   #65
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Nema potrebe da forsira toliko na početku. Neka krene polako. Izvrti da bude stabilan na 3.0GHz pa kreni nadalje.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 21:56   #66
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
e ljudi posto vidim da ste upleli q6600 samo da neo-st kazem da ja na nvidi680 na strikeru nisam dobio nikad stabilnih 3.0zasto ne znam max stabilni koliko toliko je bio 2.75....... btw jedno pitanje koliko max voltaze se da dodat na proc ako nije g0??? posto je moj vjerovatno ona druga verzija.... tako da znam i koji je max sa takvim procom ?!

btw Neo markovi su samo testovi testiraj comp u WiC tamo se ultre u SLI modu pate tako da znas.....

evo jos jedna zanimljv graf http://gameguru.box.sk/pics//07/oct/cod4/icod4.jpg

pogledaj razliku izmedu SLI GTS 640 i jedne GTS
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 22:04   #67
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
e ljudi posto vidim da ste upleli q6600 samo da neo-st kazem da ja na nvidi680 na strikeru nisam dobio nikad stabilnih 3.0zasto ne znam max stabilni koliko toliko je bio 2.75....... btw jedno pitanje koliko max voltaze se da dodat na proc ako nije g0??? posto je moj vjerovatno ona druga verzija.... tako da znam i koji je max sa takvim procom ?!

btw Neo markovi su samo testovi testiraj comp u WiC tamo se ultre u SLI modu pate tako da znas.....

u pravu si neznam ni ja na tom chipsetu kolko može diči proc,ja pričam koda ima p35 matičnu ali mislim da bi morao preko 3ghz i to mi se čini malo.pa jesi dizao napone jako malo mi djeluje 2.75 bez obzira na reviziju proca.
neznam kolko dati napon tvom procu, po meni bi trebalo isto samo što tvoj nejde tolko.inače nemoraš se bojati dati,ja sam znao na trenutke staviti i max voltažu makar nema potrebe za time. moraš i memi dati voltažu ako i nju klokaš usput,jer može te ona rušiti a ne proc.

EDIT
da strašno mala razlika sli i non sli ali možda samo u toj igri

dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 22:13   #68
Razer
.

Razer's Avatar

Na 3.0GHz idu svi na def. naponu tako da ne bi trebalo biti problema.
Staro 16.10.2007., 22:24   #69
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor dugixy1 Pregled postova
ma to što piše na kutiji zaboravi,moraš dodati napon i ne samo njemu al za početak daj samo procu.jesi kupio g0 reviziju ako nisi poznavajuči tebe nećeš biti zadovoljan i kupovačeš novi za 3 dana. ako je g0 stavi 1.6 napon i stavi 400 fsb x množitelj 9, znači vrtiš test na 3.6 ghz. ako te slučajno ruši digni napon na 1.65 ali i ostale napone digni bar malo a ako imaš napon za fsb njega isto digni malo više. i vrti te testove da vidimo, kasnije češ dizati još više proc.ako nije g0 revizija proca nečeš moči previsoko makar bude i iznimaka.
nego čudi me da nemogu gtx-ice više od 630 za gpu,da nisi previsoko digo memoriju pa ze zato koči gpu?šta se dešava kad staviš više od 630?
Stepping je G0.
Memorija nije ništa dignuta od defaultne brzine (1150).
Probao sam s ATItoolom naći max frekv, i za cpu izbaci 636, a mem. 1050.
Preko toga neće, samo smrzne (nema artefaktova)

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Nema potrebe da forsira toliko na početku. Neka krene polako. Izvrti da bude stabilan na 3.0GHz pa kreni nadalje.
Pokušavam na 3.0 ali nisam siguran koji napon dati. Dosta sam ih probao (default je u biosu 1.4, a everest prijavljuje 1.26 ), od 1.4-1.55 i nijedan nije stabilan (za 3.0)

Citiraj:

Pogledaj razliku između jedne gtx i sli

Citiraj:
Na 3.0GHz idu svi na def. naponu tako da ne bi trebalo biti problema.
Meni neće na 3.0 sa def. postavkama u biosu...
Staro 16.10.2007., 22:34   #70
Razer
.

Razer's Avatar

Isključi C1E i EIST, podesi ručno u BIOS-u na 1.35v pa probaj.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2007., 23:25   #71
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Isključi C1E i EIST, podesi ručno u BIOS-u na 1.35v pa probaj.
C1E i TM1 i TM2 ... iako to nema veze ali dobro. Koliko znam, Evga je imala problema s clockom Quad procesora (sorry Neo) tako da nisam uvjeren da ćeš potjerati visoko taj kvad. Samo daj napona, jer je Vdrop vrlo izražen (barem na mojoj) pa trebaš preko 1.65V da bi u stvarnosti to bilo 1.6V
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 23:36   #72
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Isključi C1E i EIST
Koji ti je ovo put da si to rekao ? 30-i ?
Optik je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 23:38   #73
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Autor Optik Pregled postova
Koji ti je ovo put da si to rekao ? 30-i ?
Mislim da je tako nešto...kad smo spomenuli bilo je oko 20-ak ak se ne varam?
Staro 16.10.2007., 23:54   #74
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

hmmmm mozda radi toga nije isla moja strikerica dobro je da sam promjenio to cudo.....

ma taj 680SLI kako mi se cini pun je rupa....... ja sam na svom pokusao na sve nacine voltaza 1.40 rami 2.35 ma sve zivo i nezivo i onda ploca osla kvragu za nju je to sve bilo previse hehehehehehe

ma p35 ako nece dic to na 3.2 kako treba prodajem sve majke mi..

COD4 je takav hehe samo govori da SLI negdje ne donese nikakve razlike a negdje velike..... najvjerovatnije donese razliku kod ultra rezolucija i sa max detaljima..... jer onda druge kartice se pocnu gusit a ovo radi kako treba....
Staro 17.10.2007., 00:11   #75
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
ma taj 680SLI kako mi se cini pun je rupa....... ja sam na svom pokusao na sve nacine voltaza 1.40 rami 2.35 ma sve zivo i nezivo i onda ploca osla kvragu za nju je to sve bilo previse hehehehehehe
Vjeruj mi taj čipset može izdržati puno žešći OC, tak da nekako sumnjam da si ju ti iscjedio ''do kraja''. I ako misliš da je 1.4v za proc i 2.35v za memoriju puno...hm, mislim da nisi u pravu
Staro 17.10.2007., 02:29   #76
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Evo napredujem pomalo...
Quad dignut na 3.2ghz, grafe stock:

Nego, čini mi se da je ovaj quad dosta osjetljiviji od E6750? Npr. kada sam bio u unlinked modu i išao ga postaviti na 3.0, uopće nije htio bootat. Onda sam stavio u Linked mode, i omjer 5:4, te digao qfsb tako da proc dođe na 3200, a memorija na 1143, i sada hoće bootat, a niti napon nisam dirao

Pokušavao sam doći i do 3.6ghz uz postavljanje omjera na 3:2 (tada mema dosta padne) pa sam radi meme trebao dignut fsb, ali onda procesor skoči preko 4000, pa sam smanjio multiplier (na 8x) i taman dođe na 3600 uz qfsb od 1600 (čini mi se) i mema na 1140.
E, to više neće uz "auto" napon. Pokušavao sam i dizat/smanjivat napon, ali ništa. Došao do 1.6V i odustao...
Ima neka caka ili šta?
Staro 17.10.2007., 08:44   #77
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
....E, to više neće uz "auto" napon. Pokušavao sam i dizat/smanjivat napon, ali ništa. Došao do 1.6V i odustao...
Ima neka caka ili šta?
Nikakav "auto" napon. Dizi vcore po potrebi 1,5/1,55/1,6, northbridge stavi na 1,55, southbrdige na 1,2, fsb na 1,4/1,5v i tako dalje, neznam kakav je bios ali nikako na "auto".

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 10:24   #78
Razer
.

Razer's Avatar

Vidim da ti stalno forsiraš memoriju...ostavi ju na manjem taktu (Linked sa FSB-om) i tjeraj samo takt procesora, jer u 3DMarku takt meme nema nekog velikog utjecaja...samo procesor...i kako je kolega nino5 gore rekao, NIŠTA nemoj ostavljati na AUTO.

I da, nemoj spuštati množitelj, ostavi ga na 9 i onda ga diži...
Staro 17.10.2007., 11:17   #79
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Vjeruj mi taj čipset može izdržati puno žešći OC, tak da nekako sumnjam da si ju ti iscjedio ''do kraja''. I ako misliš da je 1.4v za proc i 2.35v za memoriju puno...hm, mislim da nisi u pravu
ma znam ma pokusao sam ici i na vise ali nije bilo smisla radi toga sto ljudi koji su dizali preko 3.2 su isli preko 1.40 o tome se radi.... ma cudno je to meni sve bilo isto tako kako kaze neo-st pokusao sam sve napone dic za +0.5 ali nikaj ponovo puf.... al dobro ko ga sisa........

na p35 sa linked memom sam ga digao na 3.0 iz prve bez ikakvih problema (tatina ploca proc i rami ) tako da sumnjam u plocu a vidim da evga ima slicnih problema....
Staro 19.10.2007., 01:03   #80
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Uspio sam postići da procesor radi na 3.6ghz uz malo odricanje brzine memorije, pa tko nije vidio:

Pretpostavljam da bih mogao nekako navuć 19500-20000 markova (Razer, šta misliš?) uz proc na 4.0ghz i tuniranje grafičkih...
U svakom slučaju, mislim da mu je ovo "optimalni" tuning, i što je najbolje, jedini naponi koje sam dizao su bili za MCP i SPP. Proc se ne grije mnogo s ovim taktom - u loadu jedva 39 stupnjeva. Jedino MCP koji je uvijek između 55 i 60 stupnjeva...
Hvala svima na savjetima, mnogo ste me naučili
Staro 19.10.2007., 02:04   #81
Razer
.

Razer's Avatar

20k, sigurno (ako ne i više), samo sa OC-anjem grafi, moja pretpostavka...

I što veliš, kad bi išao cjediti procesor (ako je G0, vjerujem da bi i 3.9GHz, stabilno, mogao očekivati), također bi se fino popravio rezultat.
Staro 19.10.2007., 17:01   #82
Armand
192.168.0.1

Armand's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Kad li ce pojedini likovi shvatit da temperatura raste sa povecanjem napona procesora a ne sa povecanjem ferkvencije....??
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 17:15   #83
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Citiraj:
Autor Armand Pregled postova
Kad li ce pojedini likovi shvatit da temperatura raste sa povecanjem napona procesora a ne sa povecanjem ferkvencije....??

Temperatura raste ovisno o faktoru C/W hladnjaka i okolnoj temperaturi.

Toplina jezgre raste linearno u ovisnosti o frekvenciji i po kvadratnoj funkciji u ovisnosti o naponu.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno