Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.09.2007., 03:01   #61
Jerry
Premium
Moj komp

Jerry's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
sorry ali dok sam bio na FSB-u tamo su se vrtile MX440 i poneka X300, a sada novi končarevi strojevi imaju X550 (znam jer sam ih slagao)
Strojevi iz Koncara na kojima studenti rade imaju GF6600 ali imaju 512MB RAMa. Ovi s X550 idu osoblju.

Citiraj:
Autor tigman Pregled postova
ima R17 64 bit-a, i radi znatno brže od 32 bit (usput ako netko ima SP6 neka se javi) verzije...
... provjeren je podatak jer čovjek zna što priča...
Od R14 Catia izlazi za 64bit Win (i za Linux, Solaris, Unix,....biraj!).
Sto se brzine tice NE RADI brze iz razloga sto OS nije brzi!
XP64 je katastrofalan OS sam po sebi a Vista64 je.....Vista (mislim da nije potrebno vise reci)!

Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Zast mislis da je to nemoguce?
Mislio sam na samozapaljenje koje si spominjao.
Spominjati vrucinu od grafa (100W po komadu) a imati u nekom WS stroju recimo, 2 Nocona Xeona @3GHz+ je u najmanju ruku LICEMJERNO!

Citiraj:
Obicna felga s kocnicom moze imat 150 partova, koji nisu komplicirani, samim time to ne spada pod veliki assembly, vec pod mali.
Kompleksnost sklopa ne ovisi samo o broju partova, vec i o samoj kompleksnosti partova.
Ponekad je dosta samo jedan part, koji je dovoljno kompliciran (model koji sadrzi puno Chanfera, Roundova, rebra, draftova, patterna, kompleksne geometrije, sagradjen od par tisuca featurea), da je nemoguce manipulirati s njime na ekranu, s obicnom gamerskom karticom...
S druge pak strane, sklopovi koji sadrze po par tisuca komada dijelova, su takodjer teski sklopovi, koji su pravi challenge za graficke kartice.

S obzirom da studenti na FSBu ne rade tako kompleksne modele, ove gore spomenute kartice su sasvim zadovoljavajuce...
Ako se bavis konstrukcijom i tebi su dovoljne.
Industrijski dizajn (FreeStyle, FreeShape u Catia) definitivno zahtijeva vrhuske kartice dok kontruktor se uvijek brine za sto jednostavniju konstrukciju (ipak to treba netko i izraditi nakon sto se to nacrta!).

Citiraj:
Neophodno je i te kak.
Radio sam s sklopom koji je imao preko 100 000 dijelova i podsklopova, to na stroju s profi grafickom karticom; 3D Labs WildCat Realisam 500, s 512Mb memorije, a kartica ga nie mogla prozvakat u Master Repu (za one koji znaju s ProE-om), odnosno full prikaz cijelog sklopa je bio doslovno nemoguc.
Mogo sam ja otvoriti cijeli sklop s svim dijelovima, ali njega manipulacija je bila nemoguca, rotacija i zoomiranje je trajalo podosta, a nedaj boze da sam stavio WireFrame prikaz, tad sam glatko mogo otic na gablec.
FYI,sef mi je izmodelirao transformator za Koncar prije par godina na Matroxici 8MB od 150000 partova. Bilo je ''cupavo'' u nekim prikazima ali je napravio posao.
Treba li napomenuti da su danasnje recimo 2900XT kartice jace od Matroxice nekih.....1000x?

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova

@wolverine & Jerry
bit ce jos da se jos i znamo, ja recimo na faksu ne radim na kompovima vec 3g. jer su koma i uzas(a i smrdi pun kur** jer se ekipa ne pere). mos ti radit i na 512megi rama i na Radeku9200 ali to ja zovem silovanje.

jedina stvar koju nemozes radit na krami od kompa je rendering(tocnije mozes ak imas godisnji odmor viska...
Mozda se i znamo!
Sto se tice strojeva mogu oni i renderirat ali se trebas onda odmaknuti jer ce ti cooleri nanijeti trajno ostecenje sluha!
Staro 21.09.2007., 09:28   #62
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Jerry Pregled postova

Sto se brzine tice NE RADI brze iz razloga sto OS nije brzi!
XP64 je katastrofalan OS sam po sebi a Vista64 je.....Vista (mislim da nije potrebno vise reci)!
True!
Na 64 bitni sustav se prelazi zbog podrske za vise memorije

Citiraj:
Mislio sam na samozapaljenje koje si spominjao.
Spominjati vrucinu od grafa (100W po komadu) a imati u nekom WS stroju recimo, 2 Nocona Xeona @3GHz+ je u najmanju ruku LICEMJERNO!
Sun uredno nudi do 4 graficke kartice u single Workstationu:
http://www.sun.com/desktop/workstation/ultra40/
http://shop.sun.com/is-bin/INTERSHOP...Products=false

Znaci da su ljudi rijesili od napajanja do hladnjenja

Osim toga kaj mislis na cem rade velike firme, kad konstruiranju nove automobile, traktore, avione, space shutlove, brodove etc...

Citiraj:
Ako se bavis konstrukcijom i tebi su dovoljne.
Industrijski dizajn (FreeStyle, FreeShape u Catia) definitivno zahtijeva vrhuske kartice dok kontruktor se uvijek brine za sto jednostavniju konstrukciju (ipak to treba netko i izraditi nakon sto se to nacrta!).
Ak si strojar po struci, onda znas da nikad nista nie jednostavno. Primjer koji sam ja spominjal, je tipican za modele koji se ljevaju, ili koji se izradjuju od plastike.
Znaci pocetni model ti je porlicino kompliciran, a onda jos na njega moras izraditi kalup za ljevanje koji je isto tak poprilicno kompliciran...

Za CATIAu neznam kolko je komplicirana za surface, al za ProE znam da je lakse raditi s surfaceima (manje hardwareski zahtjeva) nego s solid modelima...

Citiraj:
FYI,sef mi je izmodelirao transformator za Koncar prije par godina na Matroxici 8MB od 150000 partova. Bilo je ''cupavo'' u nekim prikazima ali je napravio posao.
Treba li napomenuti da su danasnje recimo 2900XT kartice jace od Matroxice nekih.....1000x?

Gle, okk, mozes ti to raditi na slabijim grafickim karticama, ja sam podosta toga izmodelirao i modeliram i dalje na FX5600 Ultra (mos vidit moje radove na www.kknezic.net - sve osim turbo i hidro generatora je radjeno na FX5600), nije da se ne moze.
Ali moras uzet u obizr jednu stvar a to su rokovi, iliti dead line. Danas ne mozes nekome raditi projekt po 6 mjeseci jer imas sporo racunalo, il ugovoriti s nekim posao, koji u ugovoru pise da ces izraditi za 2.5 mjeseca, a ti mu radis 5 mjeseci jer imas spor komp, pa nece te platiti za tih viska mjeseci smao zato jer si stedio na komponentama...
A vjeruj mi sekunde za koje je neka kartica sporija, se vrlo brzo pretvaraju u sate, sati u dani, a dani u tjedne...
Oglas

Oglas
Staro 21.09.2007., 09:56   #63
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
A vjeruj mi sekunde za koje je neka kartica sporija, se vrlo brzo pretvaraju u sate, sati u dani, a dani u tjedne...

ovo je istina, no zato je prvo potrebno odvagnuti koliko složene stvari radimo i kolika nam je isplativost ulaganja u određenu komponentu (CPU, RAM, VGA ili sl.)

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 12:32   #64
Jerry
Premium
Moj komp

Jerry's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova

ovo je istina, no zato je prvo potrebno odvagnuti koliko složene stvari radimo i kolika nam je isplativost ulaganja u određenu komponentu (CPU, RAM, VGA ili sl.)
U potpunosti se slazem!
Moja jedina opaska je bila upucena na to da li ce takav (skupi) hardware biti u potpunosti iskoristen od pocetka. Jer za ucenje je dobro i nesto slabije dok konfa od 20k kn koja stoji par mjeseci ne vrijedi pola tog novca!
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno