|
![]() |
#61 | |||||
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Sto se brzine tice NE RADI brze iz razloga sto OS nije brzi! ![]() XP64 je katastrofalan OS sam po sebi a Vista64 je.....Vista (mislim da nije potrebno vise reci)! Mislio sam na samozapaljenje koje si spominjao. Spominjati vrucinu od grafa (100W po komadu) a imati u nekom WS stroju recimo, 2 Nocona Xeona @3GHz+ je u najmanju ruku LICEMJERNO! ![]() Citiraj:
Industrijski dizajn (FreeStyle, FreeShape u Catia) definitivno zahtijeva vrhuske kartice dok kontruktor se uvijek brine za sto jednostavniju konstrukciju (ipak to treba netko i izraditi nakon sto se to nacrta!). Citiraj:
Treba li napomenuti da su danasnje recimo 2900XT kartice jace od Matroxice nekih.....1000x? ![]() Citiraj:
![]() Sto se tice strojeva mogu oni i renderirat ali se trebas onda odmaknuti jer ce ti cooleri nanijeti trajno ostecenje sluha! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 | ||||
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Na 64 bitni sustav se prelazi zbog podrske za vise memorije Citiraj:
http://www.sun.com/desktop/workstation/ultra40/ http://shop.sun.com/is-bin/INTERSHOP...Products=false Znaci da su ljudi rijesili od napajanja do hladnjenja ![]() Osim toga kaj mislis na cem rade velike firme, kad konstruiranju nove automobile, traktore, avione, space shutlove, brodove etc... Citiraj:
Znaci pocetni model ti je porlicino kompliciran, a onda jos na njega moras izraditi kalup za ljevanje koji je isto tak poprilicno kompliciran... Za CATIAu neznam kolko je komplicirana za surface, al za ProE znam da je lakse raditi s surfaceima (manje hardwareski zahtjeva) nego s solid modelima... Citiraj:
Gle, okk, mozes ti to raditi na slabijim grafickim karticama, ja sam podosta toga izmodelirao i modeliram i dalje na FX5600 Ultra (mos vidit moje radove na www.kknezic.net - sve osim turbo i hidro generatora je radjeno na FX5600), nije da se ne moze. Ali moras uzet u obizr jednu stvar a to su rokovi, iliti dead line. Danas ne mozes nekome raditi projekt po 6 mjeseci jer imas sporo racunalo, il ugovoriti s nekim posao, koji u ugovoru pise da ces izraditi za 2.5 mjeseca, a ti mu radis 5 mjeseci jer imas spor komp, pa nece te platiti za tih viska mjeseci smao zato jer si stedio na komponentama... A vjeruj mi sekunde za koje je neka kartica sporija, se vrlo brzo pretvaraju u sate, sati u dani, a dani u tjedne...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() ovo je istina, no zato je prvo potrebno odvagnuti koliko složene stvari radimo i kolika nam je isplativost ulaganja u određenu komponentu (CPU, RAM, VGA ili sl.)
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Moja jedina opaska je bila upucena na to da li ce takav (skupi) hardware biti u potpunosti iskoristen od pocetka. Jer za ucenje je dobro i nesto slabije dok konfa od 20k kn koja stoji par mjeseci ne vrijedi pola tog novca!
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|