Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.07.2007., 15:02   #61
BmwMPower
Premium

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
I ja sam isto par puta doživio da me ljudi zovu oko recimo 11/12/01 kad sam vani ili spavam. Zadnji put me tako zvao jedan poznanik te sam došao njemu doma u 1. Lik je dobio novu konfu te sam je trebao sloziti i upogoniti windoze na njoj. To sam mu fino naplatio 600kn

Ma mene je to bio ok novac dok jos nisam radio. Sada mi se bas i ne bi dalo ici zahebavati par sati ponoci za 600kn

Isto je tako neki dan zvao "frend" koji me nazove kada nesto treba da mu idem slagati nešto u accessu. Lijepo sam mu objasnio da nemam vremena za tuđe porive i probleme te da mi se neda zahebavati.

U ostalom dobar primjer te ljenosti se može vidjeti ovdje na forumu u problemima. Podosta problema je već nekoliko desetaka puta riješeno ali je netko lijen koristiti tražilicu ili malo procitati kaj ima.

I još su dvije proklete stvari oko pomoći nekom u vezi računala:

1. ako jednom nešto veliko napraviš za 0kn ta ista osoba će te opet zvati i opet ti neće ništa platiti

2. ako nekom upogoniš/ušimaš/nadogradiš stroj za neki novac ta će ista osoba dobiti osijećaj da si ti njemu/njoj dužan održavati taj isti stroj do kraja života
Ja bi za tih 600kn 2 dana cijelu noć instaliravao win, posložio sve drivere pa opet formatirao disk i novu instalaciju...
BmwMPower je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2007., 15:21   #62
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor BmwMPower Pregled postova
Ja bi za tih 600kn 2 dana cijelu noć instaliravao win, posložio sve drivere pa opet formatirao disk i novu instalaciju...
Ja bih te šutno nogom da mi to kažeš.
frANZi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.07.2007., 15:30   #63
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Bi? Jel ti sam sebi sve plaćaš? Ako da, onda stvarno ne vidim odakle ti takvo gledište. Kad vidiš kako drugi sve lijepo naplate, ne pada mi napamet nekog maziti i paziti. Ja kad radim, bar napravim to dobro i garantiram za to, dok ti mnogi neće ni to.
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2007., 16:30   #64
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Danas sam bivsem kolegi sa faksa zamjenio grafu , odnosno otisao sa njim do ducana i rekao sto da kupi , otisao do njega , izvadio van 6200 i stavio 7900gs , nekih 10minuta posla , i usput mu osposobio card reader za koji je metnuo krive drivere , tutnuo mi je 200kn i uvalio jos gajbu cole(pogodite di radi onda) . a zasto ? jer veli da u servisima za to bi mu uzeli radni sat dakle 100-150kn , ali komp treba njima donijeti i veli pitanje je jer bum to znao vise ikad sve spojiti , a i da sad me ima pravo zvati ak kaj ne bu stimalo eh da su svi takvi ....
Ono sto sam napisao na prosloj stranici , ugalvnom me covjek zvao jos 2 dana poslije i to po nekih 5 puta da mu je hitno , da ovo da ono , Da mu je to moram rjesiti jer sam ja sve instalirao i da je nasao drugog servisera ali on to kao nemoze jer ne zna moj postupak - uzas , ko da ima sto postupaka , ima samo da radi i da ne radi a njemu ocito ne radi jer mu je wireless isto ko i meni medicina ....
Router je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2007., 17:26   #65
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Heh, najbolja mi je zgoda s ovim "poslom" bila prije nekih godinu dana, mjesečno bih možda dobio oko 4 kompa kući kojim treba nešto složit, napravit, instalirat itd... Ustrajan sam bio samo u jednoj stvari, a to je da se kompovi donesu meni doma i da ako kažem da će bit gotovo za 2-3 dana da ne zovu "jel gotovo". Nekad bi dobio nekih 50-max 200kn, ali uglavnom...ništa...

To je bilo do prije godinu dana, pa mi je onda stari "sredio stvari" (koji je non-stop govorio zašto ne naplaćuješ, pa ne trošiš njihovo vrijeme, nego svoje).

Uglavnom, bila je jedna osoba s dvoje bahate djece, koja bi me non-stop zvala da im nešto treba, da dođem samo 5 minuta da "popravim"...a najčešće bi trebalo vratit windowse, jer su bili syebani ili bi im trebalo ubacit novu grafu, disk itd....
Pa onda, nosi kući, napravi i dobij hvala i tako nekoliko puta dok mom starom nije do*izdilo, pa je jednom prilikom, kad je otac to dvoje djece došao po komp, odglumio da je moja mušterija i dao mi 500kn za popravak kompa, sve ispred očiju te osobe. Em što mi je bilo smiješno to što mi otac izvodi, em je još smiješnija bila faca gospodina koji je namjeravao sve platit sa "hvala"
Onda je nekom mukom izvukao 100kn, platio mi, odnio komp i nikad me više nije nazvao
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2007., 22:44   #66
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Ja nemam nista puno pametnog nadodati jer je više manje sve receno osim individualnih primjera, nego bi samo htio potvrditi 2 stvari, jednu zanimljivu i jednu vaznu.

Netko je vec napisao kako postupa sad sa frendovima kada ga zovu nonstop.
Tako i ja. Sada više ne dolazim odmah nego pricekam koji tjedan da se zivciraju pa ce sljedeci put pazit (to funkcionira).

Takoder oni koji ce se tek pocet bavit ovim "poslom" pomaganja susjedima, rodacima itd. neka sada odmah budu sigurni u ovo sto je Hamm napisao:

1. ako jednom nešto veliko napraviš za 0kn ta ista osoba će te opet zvati i opet ti neće ništa platiti

2. ako nekom upogoniš/ušimaš/nadogradiš stroj za neki novac ta će ista osoba dobiti osijećaj da si ti njemu/njoj dužan održavati taj isti stroj do kraja života
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2007., 03:24   #67
drupci15
je.ba.c na ba.te.ri.je
Moj komp

drupci15's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
I svi oni su došli meni nakon onih koji naplaćuju 100kn, susjeda i nećaka. Sorry ali niti ja ne cijenim rad koji naplaćujete 100 kn. Iskreno mislim da je i to daleko previše. Jednom mom rođaku (nakon dvije godine smo skužili da smo rod) je momak složio komp i instalirao Win. Sve skupa cijena dijelova i kakvih 100 kn. Dvije godine komp nije radio kako treba (loši dijelovi, loše složeni). Morao je još meni dati oko 1400kn da to proradi.

@rak

ali od ekipe za sto kuna ja se ne smatram takvim ako si to mislio......

al svaka škola se plaća
drupci15 je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2007., 11:36   #68
BmwMPower
Premium

Citiraj:
Autor frANZi Pregled postova
Ja bih te šutno nogom da mi to kažeš.
A stanodavac bi tebe šutnuo van kad ne platiš stanarinu. A o našem šutanju možemo naknadno. Over&out
Staro 21.07.2007., 11:59   #69
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
A stanodavac bi tebe šutnuo van kad ne platiš stanarinu. A o našem šutanju možemo naknadno. Over&out
On bi platio stanarinu jer ne podcjenjuje svoj rad, a tebe bi izbacili (osim ako nisi mlad i starcima na grbači )
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2007., 12:02   #70
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Zvali me jednom tako da spojim novi skener na PC-Kasu...ajd, 2 minute posla...who cares...
Odem, naravno, ništa nije raspakirano, ja trebam i stalak sastavit, stavit ga na mjesto starog, stari zapakirat jer ide na garanciju...
No dobro, znam te ljude (idem tamo u kupovinu) pa nije bed...pomognem ja tako...složim sve, radi
"Makni se od tud, samo zaposlenici mogu biti za blagajnom"...
To da shvatim kao hvala... O_O
Otad ne idem kako Hamm kaže "starčevim frendovima...ono, najjbolji" koje sam vidio 1-2 put u životu...
GoGzS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.07.2007., 14:37   #71
BmwMPower
Premium

Mislim ljudi da se nismo razumjeli. Nisam rekao da bi naplatio 600kn reinstalaciju win-a, formatiranje i sl. Nego sam se osvrnuo na Hamm-ov post u kojem je rekao da ne bi išao par sati po noći nekome nešto raditi na računalu za 600kn,na što sam ja rekao da za 600kn ne da bi samo par sati radio nego bi dvije noći samo to radio dok mi mozak ne iskipi. Tko sam ne zarađuje i od toga živi bez ikakve pomoći od roditelja itekako cijeni 600kn.
Staro 21.07.2007., 14:57   #72
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ti si obratno postavio teze. Ti novac cijeniš, ali vrijeme ne? Možda si za to vrijeme mogao nekom drugom naplatiti isti posao 1500kn?

Šta, tebi je 600kn svetinja, pa bi radio 10 dana i noći za 600kn?

A ono što sam napisao, to bih učinio da mi radiš 2 dana i 2 noći i onda mi kažeš da to košta 600kn. To prije svega vrijeđa mene!

Odnos poslodavca i posloprimca (o čemu se dosta govori u javnosti) će biti loš sve dok postoje takvi kao ti.
frANZi je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2007., 16:17   #73
BmwMPower
Premium

Ma daj lol ohladi pa pročitaj ponovno što sam gore napisao, a inače, znaš li koliko košta sat rada u servisu? Uzmimo u prosjeku da radim od ponoći do 6 ujutro, 2 dana tako pa si broji. Moj programer ima svoj cjenik, a da ga vidiš zapitao bi se.
Staro 21.07.2007., 16:25   #74
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Evo copy/paste sa Autronic stranica

"CIJENA SATA RADA SERVISA = 120 Kn + 22% PDV = 146.40 Kn"

Znači 12 sati = 1756,80kn (nije uračunat noćni rad )
Staro 21.07.2007., 20:24   #75
Sino
Premium

Sino's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Imam frenda koji ima neku malu trgovinu u kojoj prodaje od telkaci, mobiteli, anteni ,,,do kompova - gotove konfiguracije i neki djelovi kao graficke, disk, ram. Kad ljudi kupe konfiguraciju, naravno prazni komp, on im preporuci mene da i m to napunim. Sve je to ok kad je konfa u redu, no slucaj od prije par dana. Instaliram winovze na konfu i nesto kao ne moze skopirati neki fil, pa opet nemoze, pa probas testirati ram preko floppy-a, pa niti to bas neide...dojdem drugi dan s posla, probam ponovo, windowsi prodju , ma super. No, instalacije raznih dodatnih programa kao winamp, bs player itd itd stekaju kod instalacije. Onako, sa sumnjom zakljucim da je maticna u k**cu. Javim ja njemu kaj je problem. Dofura on meni novi komp. Napravim sve iz prve i ofuram PC kod kupca i napravim sve zivo. Od prijave na internet, instalacija p/s/c Hp. Objasni kako to sve radi. Kupac ima oko 120kg. Doceka me samo u kratkim hlacama, a kod upoznavanja racunala mu kaplju kapljice znoja na oci, non stop se brise, za popizdit, najradije bi se smijao do suza. Naplatim si 200kn . No, ja sam potrosio nekih 5 sati dok nisam skuzio da je onaj prvi komp ima neispravnu plocu. Naravno, kod tog frenda dobijem uvijek neku robu po nbavnoj cijeni tak da nije bed. Ali kako bi ,recimo, nekom ko bi kupio komp , recimo u Pevecu, pa da se desi takva greska, kako bi covjeku mogao naplatiti tih 5 sati ***ade oko kompa? Meni je vise bitno da je moja dijagnoza tocna, a sad dal ce mi to tko platiti...
***ano je biti serviser racunala... x puta popusis. Jos dok naletim na familiju gdje nitko u kuci nema pojma o kompu...zlo mi je. Vec znam da ce me za dva tjedna zvati.
Sino je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2007., 21:19   #76
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Posto ucim od malih nogu i u ovih malo godina koliko imam nagledao sam se svega i svacega ali doslovno.
Dosao sam do par zakljucaka i preko toga se ne dam

prvo i osnovno :Ne idem po kucama jer mi se jednostavno ne da tamo stajat 2 sata dok se sve fino sredim ,osim izuzetaka ako taj netko ima dobru sestru pa onda mogu poc ali i to naplatim

Svojim prijateljima radim besplatno (u vecini slucajeva ,mozda koje pice ali nista posebno) a od roditelja prijatelji ,to mi stari uvali posao jer se njemu ne da pa onda on naplati ali ne idemo ispod 200 pa makar bila to obicna instalacija
Svoje vrijeme cijenim i ne dam se ,trazim lovu

Bas sam prije par dana radio za frenda konfu (narucio na njegovu adresu ,dovezli je ) stavio winse ,par igrica i reko ajde 200kn a lik uvalio 50€
Optik je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2007., 23:18   #77
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

je**ga,vidim da skoro svi radite ajmo reč za kikiriki...
naravno bez muke nema nauke, i ja sam bogami pun kufer kompova skoro svakome sredil za "sok i keksiče" al mi je puknulo da trošim svoje vrijeme i znanje/neznanje bezveze pa ja to radim ovak :

odma kažem cifru 250 kn(što se tiče softwera),ne dira me kaj se dešava s kompom,jednostavno puknem reinstal sa svim popratnim glupostima (spika - pa,čujte najbolje je ipak novo i friško i svi sretni i veseli )

ak se radi o kompu koji koriste klinci kojima je jedina svrha igranje,filmovi i internet,da izbjegnem buduče komplikacije, nakon sto sve dotjeram u red napravim RESTORE POINT,i kad(ako) naprave kaos,ljepo vratim sve nazaj i počistim virusiče,trojance i ostalu gamad...i za to uzmem 100 kn!
zasada to djeluje a i meni je jednostavnije jer kasnije imam manje posla ako me zovu nazad.

a sve ostalo je manje-više po dogovoru i odnosu
Staro 26.07.2007., 23:34   #78
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Ja samo velim da se znanje ne ulijeva sa čašom vode...Znanje treba cijeniti i poštivati, a i naplačivati...Zato sam ja sebi izradio neki cijenik u glavi i toga se držim...i uvijek naglasim "mušteriji" da bi to moglo koštati tolko i tolko...a sad ak hoćeš ostavi komp ak nećeš odi u servis pa nek ti duplo više računaju..

EDIT: Nikad, ali nikad nejdem nekome u kuću popravljat...dopeljaj ga k meni, i sutra dolazi po njega, ili ti ga ja dolazim prikočati ako ne znaš sam...
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 13:32   #79
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Edit: problem je i u "informatičarima", svačega sam se naslušao u hgspotu i vemilu dok uvaljuju konfe ljudima koji se ne kuže u to
Kupio ja proc u hgspotu, a proc ne radi. Probao na 5 raznih ploča, a ovaj krepan kao mačka na autoputu. Vratim se nazad da mi zamijene, čekam u redu 15 minuta da bi mi krelac počeo prodavati "aaa vidite ovaj zarez na procesoru? slomili ste jezgru". Ljudima oko nas je bilo neugodno kada sam mu rekao kaj ga ide.

Ovo moram citirati jer je najveća istina napisana na cijelom threadu:

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
I još su dvije proklete stvari oko pomoći nekom u vezi računala:
Cataphract je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 14:52   #80
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

ja svima naplacujem ocu majci sestri babi didi ma svima nema milosti
bogatima vise, siromasnima manje ali svi mi moraju platit jer nisam ja svoje znanje na cesti naso (da ne govorim o svim frustracijama i zivciranjima dok se nesto novo nauci) + vrijeme kosta
mogao sam bit doma sa sinom i zenom ili setat ili spavat (ovo je najcesce)
tako da je moja preporuka svim kolegama informatickim-mehanicarima (na crno) ne dajte da vas gule, ako ide spika "joj bas sada nema ni kune" ti opalis kontru "pa dojdem ja sutra po novce nije problem" (tu se morate pazit da vam ne izleti ona famozna recenica "ma nema veze nista vas to ne kosta")
a ako ne definirate cijenu na pocetku odma je povecajte za 100 kn od zamisljene pa ako pocnu cvilit smanjite za tih 100 kn i svi sretni
vi sta ste dobili onoliko koliko ste zamislili a oni su streti sta su prosli za 100 kn jeftinije

naravno stalne musterije imaju popust (na kolicinu virusa ) i spešl tretman ali i one placaju
100kn je 100 kn (ako je to nekom sica evo ja se dragovoljno javljam da primim od njega tu sicu moze u kesu ili preko racuna)

jos jedan mali savijet koji je jedan od kolega vec spomenija, a to je da
ako je moguce nakon friske instalacije svega (i svacega ) napravit sliku sistema i pomogucnosti je maknit sa diska (cak i zasticene zone diska nisu ucinkovite kad ih profiji uvate u ruke) i onda kada sve ode u tri krasna kufera i svi grebu malter PC-ju ti ljepo upilotas sa boot diskom napravis povrat slike i gle sve radi ko da je frisko instalirano (a i je) a cjela operacija je trajala cca 15 min ma nek je 45 min puno je bolje od sve iz pocetka + sta takve operacija kostaju od 200 do 300 kn (u mojoj maloj klinici)

mala opaska na prosle slucajeve
ne znam za vas ali pokajnici su mi naj drazi (to su oni koji odu kod nekog drugog koji je jeftinij a bolji) pa se placuci vrate
e takve tek zenim za dobar dan im uzmem 100 kn.

eto toliko za sada od vaseg zlog infomehanicara

e jos i ovo
uzmi te im 1000 eura za paljenje monitora ali nemojte krast ili mjenjat hardver ljudima koji ne razlikuji mis od tastature (po principu nova tvoja grafa meni jer ti ne kuzis sta je to graficka uopce pa ce ti moja stara bit skroz ok)
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 14:54   #81
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma to care... dobio si me već kod "ja svima naplaćujem"
syss je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 17:47   #82
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova

e jos i ovo
uzmi te im 1000 eura za paljenje monitora ali nemojte krast ili mjenjat hardver ljudima koji ne razlikuji mis od tastature (po principu nova tvoja grafa meni jer ti ne kuzis sta je to graficka uopce pa ce ti moja stara bit skroz ok)
čuo sam par takvih slučajeva u kojima ekipa mijenja npr,512 mb keksiče za 256,grafičke i slično,jer se vlasnici kompova ne razumiju i ne vide veliku razliku,pogotovo u kantama kojima je recimo prošla garancija pa kao " imate stari komp,ja vam dam svoju grafičku,bolja je za internet i imat čete bolju sliku na monitoru a vi meni svoju staru,fer zamjena a vama je to ipak na kraju korisnije!!" i kaj je najbolje ta spika prođe,uvjek si pomislim kaj da ja tak nekog pozovem i još mu platim i pokrade me.kasnije taj komp pogleda prijatelj ili neko tko se razumije malo više i veli -čuj,pa tebi fali memorije ili lik ti je utrpo još goru grafulju ili tome slično...

hvala al ne,il pošteno ili ne uopče!
al ne kažem da mi nije palo na pamet
Staro 30.07.2007., 09:36   #83
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova
eto toliko za sada od vaseg zlog infomehanicara
Ma mo's mislit' zlog infomehanicara. Ja sam stoput gori.

Ne podnosim podcjenjivanje, dosta mi je posla i na redovnom poslu, nema sanse da za sicu jos i slobodno vrijeme trosim na glupe probleme i da me gledaju s podcjenjivanjem ili kao da sam lud kad kazem cifru.
Staro 30.07.2007., 10:00   #84
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
da, mislim da upravo to dijeli ljude/mišljenja ovdje... školarci koji uglavnom obavljaju poslove za kikiriki pošto je bitno imat za cigare/cugu i ljudi kojima je dosta ekrana nakon day joba, a imaju tekuće troškove tokom mjeseca.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 11:35   #85
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Hahahahaha koji ste vi carevi!

Ni ja nisam nikada nikome plaćala ako bi netko dolazio k meni doma ili kod sebe doma popravljao nešto moje (znaju tko su i hvala im), al zato sam znala dočekivat servisere u ljetnim hlačicama i tako to, da im je barem to neka naknada heh... Jbg kad si siromašan student koji se presto drogirat da bi uštedio pare i koji BI cijelu noć za 600kn nekome dizao Winse i stavljo programe (to je užasno zabavno za raditi, a kom je dosadno, poke him in the eye).

Otkad sam skužila da me regularni "serviseri" izbjegavaju na ulici, neugodno mi je kaj sam ih uopće i gnjavila in the first place, pa sam pribjegla netu, al sad se i na netu žale kako klinčadija sve ispituje, tak da me sad strah nekog i online neš pitat da ga ne bih disturbala u njegovoj svakidašnjoj online idili. Pa jbt lakše je nekome online objasniti nego irl, ne? (Mislim na forume, ne na msn/icq/skype)

Ma samo vi naplaćujte ljudima, a ostalima pomažite na netu
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 11:38   #86
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
al zato sam znala dočekivat servisere u ljetnim hlačicama i tako to, da im je barem to neka naknada heh...
Kad neš zagusti znaš da sam ti praktički prvi susjed

P.S. Šala, ne trebaš me tak dočekat ali ovo gore stoji.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 12:00   #87
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Ma samo vi naplaćujte ljudima, a ostalima pomažite na netu
U tome i je ideja foruma i Useneta.

Cim moram sjesti u auto i krenuti negdje... Racunice nema osim s naplatom. A to sto ljudi misle da neki posao manje vrijedi ako nisi potrosio i neki materijal uz to, njihov problem.
Staro 30.07.2007., 12:47   #88
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Nije loša ideja ni ponijet kutiju sa alatom. Onda im kažeš da se moraš zaključat u sobu da bi mogao malo raditi i pustiš na računalu nešto kao

http://www.internetdj.com/watch_vide...&mediaid=15298

ili najobičniji CD sa zvukovima bušenja, lomljenja, razbijanja itd.

Onda izađeš nakon sat vremena, pokupiš 500kn koje bi im naplatio bilo kakav majstor s bušilicom i to je to
Staro 30.07.2007., 13:25   #89
LouisCyphere
Premium
Moj komp

LouisCyphere's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
obično kad dolazim ponesem čekić (fore radi), al kad naplaćujem nikad problema, čak i osmijeh dobijem......kako su onda svi zlatni...

Nikad više popravljati kod nekog doma....i ako se radi o najbanalnijoj stvari....
LouisCyphere je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 09:53   #90
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Meni je najgore kad mi dođe stara i kaže daje rekla nekom članu bliže/daljne familije da ću im ja složit komp, naravno besplatno, što u suradnji s faktorom hercegovačke sklonosti velikim obiteljima rezultira poprilično velikim brojem duša. A naravno nitko ne zna niš o kompovima, al svi vole stajat pored tebe i za svaki klik mišem pitat "A šta si sad napravio"

Ili još bolje, kad mi dođe i kaže da je njoj jednom davno, 80 i neke netko nešto napravio u kući pa da sam ja sad dužan besplatno složit komp. JA sam dužan za ono što je netko pred 20 godina napravio. U kuki krasni.

I još mi je najjači bio slučaj kad je jedan poznanik uredno staroj prigovorio da se kod izračuna nečeg što mu je morala platit za*ebala za jednu fakin kunu (ne lažem, čru stori, gledao je u jednu kunu), a kad sam ja njemu složio komp, uredno se zahvalio i doviđenja.

I da, stara nikad ne zaboravi naglasiti da ne smijem naplatiti jer oni su rodbina i prijatelji

I naravno, nitko ti ne vjeruje da program može biti sasvim funkcionalan iako nema podršku za skinove
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno