|
![]() |
#61 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Bi? Jel ti sam sebi sve plaćaš? Ako da, onda stvarno ne vidim odakle ti takvo gledište. Kad vidiš kako drugi sve lijepo naplate, ne pada mi napamet nekog maziti i paziti. Ja kad radim, bar napravim to dobro i garantiram za to, dok ti mnogi neće ni to.
![]() |
#64 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Danas sam bivsem kolegi sa faksa zamjenio grafu , odnosno otisao sa njim do ducana i rekao sto da kupi , otisao do njega , izvadio van 6200 i stavio 7900gs , nekih 10minuta posla , i usput mu osposobio card reader za koji je metnuo krive drivere , tutnuo mi je 200kn i uvalio jos gajbu cole(pogodite di radi onda) . a zasto ? jer veli da u servisima za to bi mu uzeli radni sat dakle 100-150kn , ali komp treba njima donijeti i veli pitanje je jer bum to znao vise ikad sve spojiti , a i da sad me ima pravo zvati ak kaj ne bu stimalo ![]() Ono sto sam napisao na prosloj stranici , ugalvnom me covjek zvao jos 2 dana poslije i to po nekih 5 puta da mu je hitno , da ovo da ono , Da mu je to moram rjesiti jer sam ja sve instalirao i da je nasao drugog servisera ali on to kao nemoze jer ne zna moj postupak - uzas , ko da ima sto postupaka , ima samo da radi i da ne radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Heh, najbolja mi je zgoda s ovim "poslom" bila prije nekih godinu dana, mjesečno bih možda dobio oko 4 kompa kući kojim treba nešto složit, napravit, instalirat itd... Ustrajan sam bio samo u jednoj stvari, a to je da se kompovi donesu meni doma i da ako kažem da će bit gotovo za 2-3 dana da ne zovu "jel gotovo". Nekad bi dobio nekih 50-max 200kn, ali uglavnom...ništa... To je bilo do prije godinu dana, pa mi je onda stari "sredio stvari" (koji je non-stop govorio zašto ne naplaćuješ, pa ne trošiš njihovo vrijeme, nego svoje). Uglavnom, bila je jedna osoba s dvoje bahate djece, koja bi me non-stop zvala da im nešto treba, da dođem samo 5 minuta da "popravim"...a najčešće bi trebalo vratit windowse, jer su bili syebani ili bi im trebalo ubacit novu grafu, disk itd.... Pa onda, nosi kući, napravi i dobij hvala i tako nekoliko puta dok mom starom nije do*izdilo, pa je jednom prilikom, kad je otac to dvoje djece došao po komp, odglumio da je moja mušterija i dao mi 500kn za popravak kompa, sve ispred očiju te osobe. Em što mi je bilo smiješno to što mi otac izvodi, em je još smiješnija bila faca gospodina koji je namjeravao sve platit sa "hvala" ![]() Onda je nekom mukom izvukao 100kn, platio mi, odnio komp i nikad me više nije nazvao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja nemam nista puno pametnog nadodati jer je više manje sve receno osim individualnih primjera, nego bi samo htio potvrditi 2 stvari, jednu zanimljivu i jednu vaznu. Netko je vec napisao kako postupa sad sa frendovima kada ga zovu nonstop. Tako i ja. Sada više ne dolazim odmah nego pricekam koji tjedan da se zivciraju pa ce sljedeci put pazit (to funkcionira). Takoder oni koji ce se tek pocet bavit ovim "poslom" pomaganja susjedima, rodacima itd. neka sada odmah budu sigurni u ovo sto je Hamm napisao: 1. ako jednom nešto veliko napraviš za 0kn ta ista osoba će te opet zvati i opet ti neće ništa platiti 2. ako nekom upogoniš/ušimaš/nadogradiš stroj za neki novac ta će ista osoba dobiti osijećaj da si ti njemu/njoj dužan održavati taj isti stroj do kraja života |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
je.ba.c na ba.te.ri.je
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
@rak ![]() ali od ekipe za sto kuna ja se ne smatram takvim ako si to mislio...... al svaka škola se plaća |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Zvali me jednom tako da spojim novi skener na PC-Kasu...ajd, 2 minute posla...who cares... Odem, naravno, ništa nije raspakirano, ja trebam i stalak sastavit, stavit ga na mjesto starog, stari zapakirat jer ide na garanciju... No dobro, znam te ljude (idem tamo u kupovinu) pa nije bed...pomognem ja tako...složim sve, radi ![]() "Makni se od tud, samo zaposlenici mogu biti za blagajnom"... To da shvatim kao hvala... O_O Otad ne idem kako Hamm kaže "starčevim frendovima...ono, najjbolji" koje sam vidio 1-2 put u životu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
|
Mislim ljudi da se nismo razumjeli. Nisam rekao da bi naplatio 600kn reinstalaciju win-a, formatiranje i sl. Nego sam se osvrnuo na Hamm-ov post u kojem je rekao da ne bi išao par sati po noći nekome nešto raditi na računalu za 600kn,na što sam ja rekao da za 600kn ne da bi samo par sati radio nego bi dvije noći samo to radio dok mi mozak ne iskipi. Tko sam ne zarađuje i od toga živi bez ikakve pomoći od roditelja itekako cijeni 600kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Ti si obratno postavio teze. Ti novac cijeniš, ali vrijeme ne? Možda si za to vrijeme mogao nekom drugom naplatiti isti posao 1500kn? Šta, tebi je 600kn svetinja, pa bi radio 10 dana i noći za 600kn? A ono što sam napisao, to bih učinio da mi radiš 2 dana i 2 noći i onda mi kažeš da to košta 600kn. To prije svega vrijeđa mene! Odnos poslodavca i posloprimca (o čemu se dosta govori u javnosti) će biti loš sve dok postoje takvi kao ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
Ma daj lol ohladi pa pročitaj ponovno što sam gore napisao, a inače, znaš li koliko košta sat rada u servisu? Uzmimo u prosjeku da radim od ponoći do 6 ujutro, 2 dana tako pa si broji. Moj programer ima svoj cjenik, a da ga vidiš zapitao bi se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Imam frenda koji ima neku malu trgovinu u kojoj prodaje od telkaci, mobiteli, anteni ,,,do kompova - gotove konfiguracije i neki djelovi kao graficke, disk, ram. Kad ljudi kupe konfiguraciju, naravno prazni komp, on im preporuci mene da i m to napunim. Sve je to ok kad je konfa u redu, no slucaj od prije par dana. Instaliram winovze na konfu i nesto kao ne moze skopirati neki fil, pa opet nemoze, pa probas testirati ram preko floppy-a, pa niti to bas neide...dojdem drugi dan s posla, probam ponovo, windowsi prodju , ma super. No, instalacije raznih dodatnih programa kao winamp, bs player itd itd stekaju kod instalacije. Onako, sa sumnjom zakljucim da je maticna u k**cu. Javim ja njemu kaj je problem. Dofura on meni novi komp. Napravim sve iz prve i ofuram PC kod kupca i napravim sve zivo. Od prijave na internet, instalacija p/s/c Hp. Objasni kako to sve radi. Kupac ima oko 120kg. Doceka me samo u kratkim hlacama, a kod upoznavanja racunala mu kaplju kapljice znoja na oci, non stop se brise, za popizdit, najradije bi se smijao do suza. Naplatim si 200kn . No, ja sam potrosio nekih 5 sati dok nisam skuzio da je onaj prvi komp ima neispravnu plocu. Naravno, kod tog frenda dobijem uvijek neku robu po nbavnoj cijeni tak da nije bed. Ali kako bi ,recimo, nekom ko bi kupio komp , recimo u Pevecu, pa da se desi takva greska, kako bi covjeku mogao naplatiti tih 5 sati ***ade oko kompa? Meni je vise bitno da je moja dijagnoza tocna, a sad dal ce mi to tko platiti... ***ano je biti serviser racunala... x puta popusis. Jos dok naletim na familiju gdje nitko u kuci nema pojma o kompu...zlo mi je. Vec znam da ce me za dva tjedna zvati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Posto ucim od malih nogu i u ovih malo godina koliko imam nagledao sam se svega i svacega ali doslovno. Dosao sam do par zakljucaka i preko toga se ne dam prvo i osnovno :Ne idem po kucama jer mi se jednostavno ne da tamo stajat 2 sata dok se sve fino sredim ,osim izuzetaka ako taj netko ima dobru sestru pa onda mogu poc ali i to naplatim ![]() Svojim prijateljima radim besplatno (u vecini slucajeva ,mozda koje pice ali nista posebno) a od roditelja prijatelji ,to mi stari uvali posao jer se njemu ne da pa onda on naplati ali ne idemo ispod 200 pa makar bila to obicna instalacija Svoje vrijeme cijenim i ne dam se ,trazim lovu Bas sam prije par dana radio za frenda konfu (narucio na njegovu adresu ,dovezli je ) stavio winse ,par igrica i reko ajde 200kn a lik uvalio 50€ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Napokon dočekao DNF :)
|
je**ga,vidim da skoro svi radite ajmo reč za kikiriki... naravno bez muke nema nauke, i ja sam bogami pun kufer kompova skoro svakome sredil za "sok i keksiče" al mi je puknulo da trošim svoje vrijeme i znanje/neznanje bezveze pa ja to radim ovak : odma kažem cifru 250 kn(što se tiče softwera),ne dira me kaj se dešava s kompom,jednostavno puknem reinstal sa svim popratnim glupostima (spika - pa,čujte najbolje je ipak novo i friško i svi sretni i veseli ![]() ak se radi o kompu koji koriste klinci kojima je jedina svrha igranje,filmovi i internet,da izbjegnem buduče komplikacije, nakon sto sve dotjeram u red napravim RESTORE POINT,i kad(ako) naprave kaos,ljepo vratim sve nazaj i počistim virusiče,trojance i ostalu gamad...i za to uzmem 100 kn! zasada to djeluje a i meni je jednostavnije jer kasnije imam manje posla ako me zovu nazad. a sve ostalo je manje-više po dogovoru i odnosu ![]()
![]() |
#78 |
Premium
|
Ja samo velim da se znanje ne ulijeva sa čašom vode...Znanje treba cijeniti i poštivati, a i naplačivati...Zato sam ja sebi izradio neki cijenik u glavi i toga se držim...i uvijek naglasim "mušteriji" da bi to moglo koštati tolko i tolko...a sad ak hoćeš ostavi komp ak nećeš odi u servis pa nek ti duplo više računaju.. ![]() EDIT: Nikad, ali nikad nejdem nekome u kuću popravljat...dopeljaj ga k meni, i sutra dolazi po njega, ili ti ga ja dolazim prikočati ako ne znaš sam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Ovo moram citirati jer je najveća istina napisana na cijelom threadu: Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
|
ja svima naplacujem ![]() ![]() bogatima vise, siromasnima manje ali svi mi moraju platit jer nisam ja svoje znanje na cesti naso (da ne govorim o svim frustracijama i zivciranjima dok se nesto novo nauci) + vrijeme kosta mogao sam bit doma sa sinom i zenom ili setat ili spavat (ovo je najcesce) tako da je moja preporuka svim kolegama informatickim-mehanicarima (na crno) ne dajte da vas gule, ako ide spika "joj bas sada nema ni kune" ti opalis kontru "pa dojdem ja sutra po novce nije problem" (tu se morate pazit da vam ne izleti ona famozna recenica "ma nema veze nista vas to ne kosta") a ako ne definirate cijenu na pocetku odma je povecajte za 100 kn od zamisljene pa ako pocnu cvilit smanjite za tih 100 kn i svi sretni vi sta ste dobili onoliko koliko ste zamislili a oni su streti sta su prosli za 100 kn jeftinije ![]() naravno stalne musterije imaju popust (na kolicinu virusa ![]() 100kn je 100 kn (ako je to nekom sica evo ja se dragovoljno javljam da primim od njega tu sicu moze u kesu ili preko racuna) jos jedan mali savijet koji je jedan od kolega vec spomenija, a to je da ako je moguce nakon friske instalacije svega (i svacega ) napravit sliku sistema i pomogucnosti je maknit sa diska (cak i zasticene zone diska nisu ucinkovite kad ih profiji uvate u ruke) i onda kada sve ode u tri krasna kufera i svi grebu malter PC-ju ti ljepo upilotas sa boot diskom napravis povrat slike i gle sve radi ko da je frisko instalirano (a i je) a cjela operacija je trajala cca 15 min ma nek je 45 min puno je bolje od sve iz pocetka + sta takve operacija kostaju od 200 do 300 kn (u mojoj maloj klinici) mala opaska na prosle slucajeve ne znam za vas ali pokajnici su mi naj drazi (to su oni koji odu kod nekog drugog koji je jeftinij a bolji) pa se placuci vrate ![]() e takve tek zenim za dobar dan im uzmem 100 kn. eto toliko za sada od vaseg zlog infomehanicara ![]() e jos i ovo ![]() uzmi te im 1000 eura za paljenje monitora ali nemojte krast ili mjenjat hardver ljudima koji ne razlikuji mis od tastature (po principu nova tvoja grafa meni jer ti ne kuzis sta je to graficka uopce pa ce ti moja stara bit skroz ok) ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Napokon dočekao DNF :)
|
Citiraj:
![]() hvala al ne,il pošteno ili ne uopče! al ne kažem da mi nije palo na pamet ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ma mo's mislit' zlog infomehanicara. Ja sam stoput gori. ![]() Ne podnosim podcjenjivanje, dosta mi je posla i na redovnom poslu, nema sanse da za sicu jos i slobodno vrijeme trosim na glupe probleme i da me gledaju s podcjenjivanjem ili kao da sam lud kad kazem cifru. ![]()
![]() |
#84 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da, mislim da upravo to dijeli ljude/mišljenja ovdje... školarci koji uglavnom obavljaju poslove za kikiriki pošto je bitno imat za cigare/cugu i ljudi kojima je dosta ekrana nakon day joba, a imaju tekuće troškove tokom mjeseca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Hahahahaha koji ste vi carevi! ![]() Ni ja nisam nikada nikome plaćala ako bi netko dolazio k meni doma ili kod sebe doma popravljao nešto moje (znaju tko su i hvala im), al zato sam znala dočekivat servisere u ljetnim hlačicama i tako to, da im je barem to neka naknada heh... Jbg kad si siromašan student koji se presto drogirat da bi uštedio pare i koji BI cijelu noć za 600kn nekome dizao Winse i stavljo programe (to je užasno zabavno za raditi, a kom je dosadno, poke him in the eye). Otkad sam skužila da me regularni "serviseri" izbjegavaju na ulici, neugodno mi je kaj sam ih uopće i gnjavila in the first place, pa sam pribjegla netu, al sad se i na netu žale kako klinčadija sve ispituje, tak da me sad strah nekog i online neš pitat da ga ne bih disturbala u njegovoj svakidašnjoj online idili. Pa jbt lakše je nekome online objasniti nego irl, ne? ![]() Ma samo vi naplaćujte ljudima, a ostalima pomažite na netu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#88 |
Propali Amigaš
|
Nije loša ideja ni ponijet kutiju sa alatom. Onda im kažeš da se moraš zaključat u sobu da bi mogao malo raditi i pustiš na računalu nešto kao http://www.internetdj.com/watch_vide...&mediaid=15298 ili najobičniji CD sa zvukovima bušenja, lomljenja, razbijanja itd. Onda izađeš nakon sat vremena, pokupiš 500kn koje bi im naplatio bilo kakav majstor s bušilicom i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
obično kad dolazim ponesem čekić (fore radi), al kad naplaćujem nikad problema, čak i osmijeh dobijem......kako su onda svi zlatni... Nikad više popravljati kod nekog doma....i ako se radi o najbanalnijoj stvari.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Meni je najgore kad mi dođe stara i kaže daje rekla nekom članu bliže/daljne familije da ću im ja složit komp, naravno besplatno, što u suradnji s faktorom hercegovačke sklonosti velikim obiteljima rezultira poprilično velikim brojem duša. A naravno nitko ne zna niš o kompovima, al svi vole stajat pored tebe i za svaki klik mišem pitat "A šta si sad napravio" ![]() Ili još bolje, kad mi dođe i kaže da je njoj jednom davno, 80 i neke netko nešto napravio u kući pa da sam ja sad dužan besplatno složit komp. JA sam dužan za ono što je netko pred 20 godina napravio. U kuki krasni. I još mi je najjači bio slučaj kad je jedan poznanik uredno staroj prigovorio da se kod izračuna nečeg što mu je morala platit za*ebala za jednu fakin kunu (ne lažem, čru stori, gledao je u jednu kunu), a kad sam ja njemu složio komp, uredno se zahvalio i doviđenja. I da, stara nikad ne zaboravi naglasiti da ne smijem naplatiti jer oni su rodbina i prijatelji ![]() I naravno, nitko ti ne vjeruje da program može biti sasvim funkcionalan iako nema podršku za skinove ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|