|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Imam jedno pitanje... Jel ruter D-Link DSL 584T normalno radi na navedenom OSu? Mislim, jel ga prepoznaje? Hvala. ![]()
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Premium
|
A kakvo je stanje s codecima? Mislim, jel ih moram tražit po netu ili ih mogu skinut preko onog installera u samim Linuxima?
![]() |
#64 |
Premium
|
kad pokrenesh neki film ili audio file za koji nema codec instaliran on sam nadje onaj koji treba i ocekuje od tebe da upishesh admin pass i to je to SIMPLE |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
|
Zakon! :O Još danas ću otić po Linuxe i stavit ih... I još jedno pitanje: Jel mi treba onda swap? Kolko sam skužio, swap je trebao samo na kompovima koji su imali manje od 1GB rama. Ispravi me ako griješim. ![]()
![]() |
#66 | |
Premium
|
Citiraj:
na linuxu ti je to odvojena particija (ne kao na win samo file) i preporucam nekih 1-2 GB na danasnjim diskovima to nije problem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
Da, znam. Imo sam već jednom Linuxe ali u to vrijeme sam imo onaj šugavi Siemens A100 modem za kojeg nije bilo drivera... Pa mi nekako nije imalo smisla imat OS bez interneta. ![]() Dakle, samo s Acronisom odrežem kojih 15Gb (?) od jedne particije i na njih puknem Linuxe. Setup će mi ponudit kreiranje Linux Swap particije, ne? Mislim, sve sam to već radio, ali ne bi se htio zaj***t i pobrisat sve podatke s D: particije. ![]() EDIT: Znam da Linuxi inače nisu zahtjevni, ali jel znate kako bi se oni vrtili na P4 2.0, 2x512 Corsair XMS i MX440? Oće možda za***avat neš zbog slabe grafe?
![]() |
#68 |
Guest
|
Mislim da bum si to dignul gore, i konacno natjerati Vodafone mobile connect da radi ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
I ne trebaju ti drajveri za modem/router (adsl), ako imaš router sve radi bez ičega, a za modem napraviš samo konekciju sa sudo pppoeconf i to je to.
![]() |
![]() |
#70 |
Guest
|
slazem se, meni beryl trosi skoro isto resursa kao obican kde |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#72 |
Kernel panic
|
Meni se čini da beryl troši više memorije, vidio sam (dok sam to isprobavao) da postoje još neki beryl procesi koji se pojave dok u System Monitoru pod View označiš All Processes (ako već nije to izabrano). EDIT: baš sad isprobavam, razlika niti nije tako velika, samo 15 MB memorije. Na Ubuntu 6.06 razlika u memoriji mi je bila puno veća, valjda zbog dodatnih stvari za beryl koje sam instalirao...
Keyboard error or no keyboard present Press F1 to continue, DEL to enter SETUP Zadnje izmijenjeno od: immortal. 19.06.2007. u 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
Upravo sam dobio Linux. Gledo sam kod frenda i troše ~250MB u idleu. S tim da on ima dosta uključenih servisa i ostalih gluposti. Impresivno. ^^
![]() |
#74 |
Premium
|
instaliran ili live cd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
|
Instaliran. Eto, i ja sam stavio Linux. Sad me samo zanima kako podesit konekciju za DSL? ![]() Ako može neki kratki guide, bio bih zahvalan! ![]()
![]() |
#76 | |
Premium
|
applications>accessories>terminal Citiraj:
welcome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Premium
|
I evo mene na Linuxu. ![]() Puno hvala na pomoći! ![]() A sad se idem bacit na posao, treba pronać drivere za grafu i ostale stvari... ^^ ![]()
![]() |
#78 |
Premium
|
Odmah problemi... Ovako, ne mogu odabrat rezoluciju 1152x864. Instaliro sam kao drivere za grafu i te rezolucije i dalje nema. Neki savjet?
![]() |
#79 | |||
Premium
|
Citiraj:
P.S. za editiranje xorg.conf trebash root ovlasti, dakle Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
|
Nije pomoglo, samo se sve sj***lo. ![]() Ne mogu uopće uć u Linux. Jel moguće ikako vratiti onaj backup file koji sam napravio ili moram sve reinstalirat?
![]() |
#81 | |
Premium
|
restore backup Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Kod instalacije ima nešto što ne znam, inače nisam koristio linux dosad. Imam tvrdi disk od 40 gb, i mislio sam to podijeliti na 2 dijela, kad hoću ručno raspodijelti particije napravim jednu primarnu od 20GB i drugu logičku od 20gb. Sad šta me mući kad to sve napravim stisnem next desi se ovo "No root file system is defined. Please correct this from the partitioning menu. " Šta u biti treba upisat u root menu, ja sam ko fol stavio ne znam /maxtor, pa reko možda prođe, jel taj root neka vrsta datotečnog sustava koji se treba ručno upisati U biti htio bi particije ručno particionirat da kasnije imam dula boot sa xp-om. I zanima me da li mogu linux instalirat na fat32 sistemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Root filesystem ti je samo / (kosa crta, Shift+7, "slash"). Najčešće ćeš trebati ove mountpoint-ove kod instalacije: /boot -do kojih 100MB max, tu su image-i kernela i njihove conf datoteke, grub conf isl. / - root file system, tu je cijela instalacija /home - tu su home direktoriji korisnika Naravno, možeš imati i samo jedan mountpoint i to mora biti root filesystem: / |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#89 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() Ma evo slika, i sad jesam to dobro upisao, ne znam, ali kad kliknem na next piše mi ova greška "No root file system is defined. Please correct this from the partitioning menu. " Mount point su zapravo točke montiranja, ali čega operativnog sustava, kao kod xp na c:\. Ok to da se instalira xp, pa na ostatak diska linux, ali bi volio vidit kako riješiti i ovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Premium
|
gdje je slika? ajd probaj ovo napravit. stavi da formatira samo root. |
![]() |
![]() |
|
|