|
![]() |
#61 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Da, ali po tvojoj logici treba tražiti Philips monitor s Perfect Panel garancijom, a Philips 190P7ES naprimjer NEMA Perfect Panel garanciju jer spada u seriju kvalitetnijih Philips monitora. Po tebi bi onda bolje bilo uzeti neki drugi model zbog PP? Taj 190P7ES je neusporedivo bolji od svih drugih 19" Philipsa, i sve da i dođe s mrtvim pixelom (a ne možeš tražiti zamjenu jer nema Perfect Panel) još je uvijek 10x bolji izbor od drugih 19" Philipsa. Bolje imati SVE pixele kvalitetne, pa ako baš treba i 2-3 mrtva, nego pak SVE pixele lošije kvalitete, a nijedan mrtav (no naravno, činjenica da monitor nema Perfect Panel ne znači da će se mrtvi pixeli i pojaviti). Što se tiče gledanja u dućanu, hubova, osvjetljenja itd - letimičan pogled u dućanu jednostavno nije dovoljan za procijeniti finese između određenih modela. Da, veliku razliku u kvaliteti prikaza ćeš najvjerojatnije primjetiti, ali neke suptilnije stvari (koje bi kasnije mogle biti izvor frustracije) će jednostavno ostati nezamijećene pri takvom pregledu. Što se pak tiče 6-bit boje, ne znam kojom računicom si došao da takvi monitori prikazuju 64 boje, budući da 6-bit boja označava 262,144 (očito si zaboravio da se radi o R G B, odnosno crvenoj, zelenoj i plavoj, tako da je to 6 x 6 x 6). A to što je tebi 6-bit boja "prehebeno dobra" samo znači da nikad nisi imao priliku raditi na monitoru s dobrim prikazom boja, a ne da je ta boja i stvarno "hebena". Složili smo se da su lower class Philips bolji od lower class Samsunga, no to nema nikakve veze s Perfect Panel garancijom i krivo je upućivati ljude da se povode za tim kao mjerilom odabira monitora. I btw. ja se uopće ne svađam s tobom. to Ozy: pa rekao sam ti da ćeš se morati strpiti, a i sam si rekao da ti nije velika žurba. Mislim da ti se isplati čekati, pogotovo uzimajući u obzir kako si rekao da monitor uzimaš na duge staze - IMHO bilo bi glupo radi nekih 50-ak dana kupiti nešto lošije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Ajde nemojte sad tu neke svađe i filozofije konto gluparija... ![]() Nego šta i kako kolega Gorluk...kakvih 50-ak dana...? ![]() ![]() ![]() Mislim ono,nabrijao sam se na taj monitor,i uzeo bih ga;ali nemaaaa gaa... ![]() ![]() ![]() I sad ga ti hebi;garant ih nema ni da idem u Deželu ili Italiju;a i da ga nađem pa plus PDV,pa za garanciju vani... ![]() Sve u svemu kako stvari stoje,ni tamo ga nebih našao (vani);a brijem opet da mi je puno bolje uzet ga kod nas,tj. probati i uzeti...ako bude bilo moguće ikako jel,jer sve stvari koje se dobre (kod nas!!!) kratko traju ili ih uopće nema....ccc im jednog roditelja svima... ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Čovjek
|
Pa ranije u threadu sam ti rekao da ga neće biti do 5-og mjeseca (zato sam i rekao i 50 dana), budući da su meni tako rekli, a ti si se složio kako ti se ne žuri... OK, ako ne možeš čekati onda je moja prpeoruka za HP LP 1965 (cijena je tu negdje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
|
Nope,HP mi ne odgovara,skuplji je i ima 20ms rise-fall,znači nije idealno za igre...a mislim da je možda i bolji Philips od tog HP-a...ako ništa drugo ima najnoviju P-MVA matricu...da je stara i ajd;ali 'vako mi nije jasno da ih nema i to u Philipsu... ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Čovjek
|
Philips nije možda, već je sigurno bolji od tog HP-a, kao što sam već ranije u threadu naveo, no ne znam zašto sad spomininješ opet taj Philips kad si rekao da ga jednostavno ne možeš čekati? OK, ne ide Philips, ne ide HP, onda se vrati korak nazad i uzmi jedan od tih TN Philipsa. Drugo ne znam što da ti kažem - ne možeš čekati, ne možeš dati više novca, a Samsung / LG / Acer / BenQ / Dell itd. iz tog ranga ti jednostavno ne bih preporučio (nije da su ni ti Philipsi nešto, ali su sigurno bolji od "B" ili "N" Samsunga, konkurentnih Dellova itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
A što vi mislite o Samsungu 226BW za 3000kn. Čim sam vidio dijagonalu, odma sam se napalil ![]() Ili da i ja jednostavno uzmem ovog Philipsa. Jedino što sam ja htio nešto od najmanje 20˝ wide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Hm...pitanjce, posto znas dosta o tome, kako si ti dobio da 6-bit označava 262,144??? 64 je 2 na potenciju 6, to bi kao neki "informaticar" bar trebao znati, makar je i krivo u ovom slucaju. A 6 x 6 x 6 = 216. A 216 ti je 6 na potenciju 3, imas kalkulator pa isprobaj. Tak da, daj mi bar reci od kud ti 262,144??? Kak se to onda po "njihovom" racuna 6 bit, jer cim se meni kaze 6 bitno ja idem automatski sa 2 na 6-u i dobim 64. Isto kao sto je 16 bit boja kod crt-a 65536 boja... Philips "B" ima 16,2 mil boja a "P" 16,7 mil, kaj to znaci da po toj nekoj blesavoj racunici "P" ima 6.1bit boju? :-D Ne kuzim, sve mi se ovo cini kao muljaza korisnika... 16,7 mil je 16bit boja. Kak su oni dobili 16.2 mil da mi je znati samo... ![]() "Složili smo se da su lower class Philips bolji od lower class Samsunga, no to nema nikakve veze s Perfect Panel garancijom i krivo je upućivati ljude da se povode za tim kao mjerilom odabira monitora." Ovo ti je sad malo...bljesavo...Slozili smo se da je phil bolji od sm inace, a jos i zbog p.panela...ali ljudi nebi trebali po tome suditi kaj ce uzeti...tch...zbunjola... ![]() ![]() No dobro, svaki kupac bi trebao sam prosuditi kaj njemu vise odgovara, tu se slazem, ali ovo gore je ono...nelogicno, ako nista drugo. @vasili; hm, taj 226bw nisam vidio, bio je 205bw, dakle stariji 20" model...kako sam i napisao gore, brightness na 100% a ne vidis nista. Kada se otprilike odlucis kaj budes uzeo neka ti obavezno otvore pa pogledaj sliku. Kako gorluk kaze, ne mozes bas sve skuziti i vidjeti od prve, al nije da mon mozes uzeti doma i vratiti za 8 dana, jer je sve s njim u redu ali da ti se ne svida slika(a mozda i mozes...) pa eto...onda ces otprilike znaci kaj ti je po ukusu. Ja nisam expert za monitore ali ono kaj sam kupio je otrilike po mojem ukusu. Naravno, ima i bolje, ali ja nemam kinte za to. pozz Zadnje izmijenjeno od: gamer. 31.03.2007. u 18:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Čovjek
|
Gledaj, ne znam što je s tvojom matematikom i logikom i koju školu si pohađao, ali odgovorit ću ti još jednom na pitanje: Monitori koriste crvenu, zelenu i plavu boju, skraćeno R G B (od red - green - blue) odnosno njihovu kombinaciju, kako bi prikazali širi spektar boja, a do broja 262144 (dvjestošezdesetdvijetisućestočetrdesetčetiri) dolazi se računicom 64 * 64 * 64. Dakle, 6-bit boja je u biti 262144 boja. Pratiš me? Nadalje, budući da ti očigledno nedostaju bitne informacije o LCD tehnologiji, ti si svojom (krivom) logikom došao do toga da TN monitori s 16.2 milijuna boja imaju npr. 6.1 bit boju - stvar je u tome da su to i dalje 6-bit monitori, samo do većeg broja boja (16.7 ili 16.2, kako u kojem slučaju) dolaze ili ditheringom ili FRC-om (što je opet jedna vrsta ditheringa), znači aproksimacijom. To nikako nije isto što i "prava" 8-bit boja, odnosno 16.7 mlijuna boja (256 * 256 * 256 = 16777216). Uglavnom, proguglaj pojmove LCD / TN / S-IPS / FRC / dithering / 8-bit / 6-bit / RGB / basic arithmetic operations...To za početak. Vratimo se sad na Philips vs Samsung - dobro što ti nije jasno? Zašto izokrećeš riječi? Otkud ti to "dakle kupite Samsung jer je Philips bolji". Daj ponovo pročitaj thread od početka do kraja, možda ovaj put s razumijevanjem. Rekao sam da je u ovom slučaju Philips bolji izbor od Samsunga, ali NE zbog razloga koji ti navodiš (a to je garancija na mrtve piksele), već zbog nešto bolje kvalitete slike. Je li ti sada jasnije? Dakle - ljudima sama činjenica da navedeni Philips ima Perfect Panel ne bi trebala biti razlog da kupe taj model umjesto nekog drugog, zato što je to pogrešno postavljanje stvari (naime ako će se povoditi za tim pravilom mogu se naći u situaciji da kupe neki Philips zbog Perfect Panela, jer "to mora značiti da je to dobar, bolji monitor", umjesto nekog monitora koji bi u tom slučaju bio bolji). Uzmimo konkretan primjer - Philips 190P7ES je daleko bolji od SVIH Philips monitora koji imaju Perfect Panel garanciju, a on je nema. Po tvojoj logici bi onda bilo bolje kupiti neki drugi, inferiorniji Philips samo zato što ima PerfectPanel garanciju (pa to odmah mora i značiti kako je to općenito bolji monitor). Perfect Panel nije mjerilo kvalitete monitora (dokaz toga je da upravo samo na najslabijim modelima iz svoje ponude Philips nudi takvu garanciju), već zgodna opcija, no u pogledu same kvalitete određenog monitora ne znači ama baš ništa. To nije garancija dobrog prikaza, dobrih boja itd., već doslovno i isključivo samo jedno - garancija na mrtve piksele. Citirat ću te, da ne bi bilo da ti stavljam riječi u usta: Ne, to ne govori ništa (u biti ako si upoznat sa situacijom i govori - goviri kako je to zasigurno jedan od lowr class monitra iz Philips ponude, budući da oni PP garancij daju baš kod takvih modela), osim da je Philips odlučio za taj monitor dati garanciju na mrtve piksele. Ponavljam, Philips nudi PerfectPanel na svojim lower class monitorima, i ta stavka nema nikakve veze s KVALITETOM slike tih monitora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() Ja sam čisti multimedijalac, dakle rijetko kakva jednostavnija obrada slika i filmova, a ostalo je gledanje filmova, mjuzika, internet i igre. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
@gorluk; ok-ok-ok...samo me to zanimalo...dakle, ide 64 x 64 x 64...sad mi je jasno...hebemu, te kombinacije se uopce ne sjetih! ![]() ![]() ok, moja greska, priznam, pitah prije nego sam skljuvih kako se dobije taj broj(a jos si i napomenuo rgb). nemoj se ljutiti gorluche... ![]() nisam nigdje rekao da bi ljudi trebali uzimati phil zbog p.panela, nego zbog tvojih rijeci(a i ocitih dokaza) da je bolji od sm, u ovom konkretnom slucaju, a ne zbog p.panela. ok? tu si me krivo shvatio!!! evo ovdje mozes vidjeti, citiram sebe;"Ovo ti je sad malo...bljesavo...Slozili smo se da je phil bolji od sm inace, a jos i zbog p.panela"...vidis ono inace, pa nastavljam u ovom stilu...plus k tome imaju i p.panel. dakle, bolji su a i imaju garu na m.pix. jel sad sve 5? pozz! @vasili; neznam razliku izmedu 205 i 206...nisam vidio 206...htio sam obican mon, ne wide, pa kad sam vidio 205, 206 me nije bas zanimao a i u linksu mi ga nisu htjeli otvoriti(ljencine!), otvorili su samo jedan, ovaj philips. @mailman; neznam! kaj? ![]() ma kuzim sve cim je rekao 64 x 64 x 64...bwah...uopce ne registrirah RGB...ku'is, ne!? ide za svaku boju 6 bita, dakle 2^18...argh...ma nije ni bitno, sad je sve jasno ko suza. ![]() Zadnje izmijenjeno od: gamer. 02.04.2007. u 13:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
|
Evo ljudi ja sam (si) našao jedan strava monitor...nije 19" ali je zamjena za onaj 19" Philips kog nema nigdje...a riječ je o Samsung 215TW ![]() Dakle 21" wide LCD tv monitor. ![]() ![]() Doduše dođe nemalih 5500kn(Vemil,Borg...) pa me čisto zanima dali se to isplati za takav lcd tv monitor,bar po vašim mišljenjima..? Nije 4:3 niti 5:4 ali računam da (mi) ni taj wide nije premalen u visinu ako je već 21". ![]() Također bih rekao da mi kao solidan 19" monitor sa TN matricom izgleda model LG - L1970HR te L1960TR ; a i cijene su im pristojne,oko 2100kn. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ja ga uzeo jučer, i kako matesonik veli, vrlo sumnjam da može bolje, a jeftinije. dobar lcd monitor! |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Torrent freek
|
Zna li se kad Philips 190P7ES ponovo dolazi kod nas ? Spominja se 5 misec. Pa eto nas u petom mjesecu... Zna li se šta konkretnije ?
![]() |
#82 |
Torrent freek
|
Da odgovorim sam sebi... Pita sam u Linksa i gosp. Tihomir je reka da će monitor bit dostupan sredinom lipnja ![]()
![]() |
#83 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Ekipa vidim da nisam jedini koji se muči koji da monitor nabavi,s obzirom da mi buraz odobrava buđet ja ga ipak pokušavam nagovorit da kupimo neshto kvalitetnije..s obzirom da nisam tako jak sa monitorima jer jos uvijek doma ima kutiju! e sad ja sam izabrao par komada,pa bih volio da mi kazete koji bio bio pobjednik od tih monitora. Gledao sam neke vase preporuke al neke monitore se vise nemoze naci. Monitor Samsung SM 206BW, 20" LCD, 2 ms, DVI, Premium stand -2.399 kn Monitor Samsung SM 205BW, 20" LCD, 6 ms, DVI, srebrno-crni -1.999 kn Monitor LG LCD L2000CE, 2000:1, 8ms, DVI, 20.1"- 2.022 kn Monitor Philips monph-200WS8FS, 20" LCD, widescreen, 800:1, 5ms, DVI-D-2.150kn Monitor LG LCD L204WT, 2000:1, 5ms, DVI, 20.1"-2,000kn Monitor Samsung SM 931BW, 19" TFT WideScreen, 2 ms, DVI, crni-1,979kn malo patim na widescreen,jer mi je dosta onog malog sranja sto imam..naravno vise ce se igrat na monitoru i gledat filmove nego ce se pisat,tako da mi treba dobar monitor za to..zapeo sam za neke NEC-ove monnitore jer sam vidio da imaju stvarno predivnu sliku ali ih ne mogu naci za kupit,ovo je izvadak iz Vemilovog kataloga,HGspot ne volim..pa eto,zahvaljujem na trudu ako mi se odgovori! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
jel ima ovaj philips 190P7ES u crnoj boji?i da jel on puno bolji od ovog hpa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |