|
![]() |
#61 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo nabavil sam danas novi HYPER TX2, samo da javim. Da Vuco ne misli da sam ga uzalud gnjavil ![]() ![]() ![]() ![]() edit: Evo namontiral sam ga i sve je za 5, i regulacija radi, makar nebi trebala al radi! Jel netko zna jeftin način da smanjim okretaje, npr na stalnu neku vrijednost ili slično, sad mi se vrti na 900/1000/1100/1200, ne iz tih okvira, makar moram reći da se čuje na 1200, ne sad ko BOX al čuje se! A nebi me to zanimalo da mi temp i na 1200o/min nejde iznad 32 u full opterećenju kaj mi je ipak premala temp lol. Bilo bi dobro da je na konst. na 900o/min pa nek slobodno temp ide do 40°c(jer ga je milina slušat na 900o/min, jer se ne ćuje)! Zadnje izmijenjeno od: danc00. 09.04.2008. u 18:32. |
![]() |
![]() |
#62 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Reguliraj sa SpeedFanom. Potraži malo na forumu, bilo je već slika kako podesiti Speedfan da se stavi na manual regulaciju.
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Why so serious
|
Evo, prešel sam sa gigabytice na Abitovu matičnu i sve složim identićno ko na prošloj kad ono...nemogu više regulirat HYPER-TX2, čak ni sa SpeedFanom! Pa me zanima koji je najjednostavniji mogući naćin da smanjim RPM-ove sa sadašnjih 1900RPM-a na bilo koju manju vrijednost jer me BUKA ubija... |
![]() |
![]() |
#65 | |
Why so serious
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#69 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ja ne mogu vjeroavati da covjek koji toliko voli drugima stvari objasnjavati kaj valja a kaj ne , dakle takva jedna upucna licnost nije nikad koristila jedan obicni mali potenciometar ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#70 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() ne znam brojcano koliko okretaja , ali Hyper na 7v sharkon adapteru je necujan za moj pojam . |
|
![]() |
![]() |
#72 |
Why so serious
|
Evo samo da javim! Kupio danas u Linksu Fanmate 2, i sad mi je Hyper na 5V nečujan, uf koja milina za uši, eh da, al imam i pitanje! Piše da taj fanmate može podnjet ili isporučit 6W, a ja sam kupil i Y spliter pa sam osim Hypera stavil na njega još jedan 80x80 vent, pa me sad zanima kolko troši odprilike taj vent ak ko zna, i dal se grije taj fanmate, jer ovaj moj sad sa 2venta je topli na dodir!? Da mi ne crkne taj mali bogček ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Prosječan ventić ti troši oko 2W na 12V režimu tako da fanmate ti može tjerati 3-4 komada... ![]() Uvjek je topao jer on otporom smanjuje napon, hence - grije se, zato i ima one perforirane stranice... ![]()
#74 |
Hejter
|
Bas malo surfam po ducanima i naletim na ovo : http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.091 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.090 Koliko sam ja upoznat , radi se o potpuno istom kuleru uz jedinu razliku sto 64 ide na amd 754 939 i am2 , a 7 na intel 775 ... I zbog toga je toliko razlika u cijeni - ovaj je 100 a ovaj 160 - stvarno ogromna razlika ... dodje mi da im posaljem mail da pitam zasto , ali ne zelim smetati pri poslu , a vjerojatno je razlika i potaknuta nekim drugim ekonomskim zakonitostima ponude i potraznje ... Postao je frezer64 precijenjen , pogotovo kad Katana 2 koja je jako slicna a pase na oba socketa je pala na 172kn sad : http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.115 |
![]() |
![]() |
#76 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Istina, slažem se. Daleko najjednostavnija montaža bez ikakve upotrebe sile ili mogućnosti da se kaj polomi. Može se montirati i u skućenom kućištu, što ne bih rekao za Katanu s kojom sam se mučio na stolu i oznojio se od tiskanja hebenih kopči. EDIT: Iskustvo u montaži na AM2 socket. Zadnje izmijenjeno od: stef. 01.07.2008. u 23:04. |
![]() |
![]() |
#80 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
ja sam se napatio s TX2 ko isus na krizu...skoro me nije kuler tako nanervirao..odsad pa ubuduce samo oni sto se sarafe, nikakvi sa plasticnim tiplovima i sranjima ... :S
#81 |
Moderator
|
E ne bih ponovno ništa rekao, da nisam prije 15 dana ponovno montirao TX2. Ima sustav montaže kao BOX i pritisneš dva po dva pina (2 dijagonalna). Bio gotov za manje od 5 sekundi. Ja stvarno ne znam koliko si se ti s njim mučio ?
#84 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Montirao sam oba, ne na istu matičnu, ali oba 775. Freezer se po meni lakše montira od TX2, kad sam stavljao TX2 bojao sam se da ne strgam matičnu. Jednostavno zadnji pin nije htjeo nutra, i ne sviđa mi se ona "uber turbo super sonična plastika" ![]()
#85 | |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
freezer možda nije glasan ali se čuje. kad sam stišao freezera sa fanmate, skužio sam d mi još jedino "buči" ventilator u fortronu i to budem rješil ovih dana ![]() |
|
![]() |
![]() |
#87 |
Brat od Đon Vejna
|
zanima me, kolike bi temperature freezer odrzavo na pasivi (okvirno, niko nemre znat tocno) , sa 4000+ na 3.0, htio bi jos malo nacvrljit proc, pa me zanima dali bi mi se isplatio, a htio bi tisinu jer mi je vec dosta brujanja |
![]() |
![]() |
#88 |
Moderator
|
Vjerojatno bi išle dosta visoko. Meni su na x2 3600+, na 2400Mhz i 1.25V temperature jezgri komotno išle preko 65°C (tu sam zaustavio, jer normalno mi je oko 40°C u load-u sa ventom koji se sitno vrti) kada sam sa sintetikom opteretio proc. S time da ti ja to govorim za HyperTX, koji je kod mene za par stupnjeva bio bolji od Freezera. A ti još imaš proc na 3Ghz i Brisbane-a vjerojatno... Grijat će se dosta, to je sigurno. Jesi spreman na rizik ili ne, to ovisi o tebi.
#89 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nisu mi jasni ovi noise freakovi - pa nije izbor jedino izmedju potpune pasive i venta na 5K RPMa. Hyper ili freezer ce s ventom na 300tinjak okretaja davati pristojne( dobro, bolje bi bilo reci podnosljive) temperature cak i sa toliko OCanim procesorom a ne znam tko ce moci reci da cuje taj vent na tim okretajima. A i bas ako se cuje kad nabijes uho na njega i to je bolje nego skuhati procesor s potpunom pasivom. |
![]() |
![]() |
#90 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
meni freezer hladi x2 4200+ oc an na 2600mhz. tempe su 55-58max opterecenje i nestvara buku. vecina buke mi je napajanje i grafa. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|