|
![]() |
#61 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam probao zadnje do 65535 i normalno ništa jer sam iza routera, a po defaultu su mi svi ti portovi zatvoreni. Nakon provjere me je router obavjestio sa 90 mailova (za svaki port posebno) da je uspješno odbio napad. Softwerski McAffeov firewall skoro i nema posla osim da kontrolira i brani izlazak na net nekim programima.
![]() |
#62 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Normalno da sam stavio posebno portove ( zato sam ih i naglasio koji su ) za koje znam da su otvoreni i opet ništa.. A kad si već tako "pismen" mogao bi naučiti osnove mreže, protokola i njihove sigurnosti da znaš o čemu pričaš...: hitthewa Poznatiji portovi zapravo i nisu toliko dobro čuvani od strane firewalla kao npr. 80, 21 itd. što je i dokazano osim TCP/UDP portova vezanih Netbios 135:139 137:138 .. Ipak u najvećem broju slučajeva je port 139 je izbor svih koji žele napasti jer su tu najveće šanse za upad u računalo... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ja sam upravo dobio sve zelene... ali postoji mi jedan drugi problem, a to je da mi se stalno pojavljuje baloncic da je sistem detektirao neku akciju virusa, te da stisnem na balon kako bi downloadao neki program da me rijesi toga... sta da radim?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Banned
|
Citiraj:
Test je potpuno glup i netočan pa se ne obaziri na te gluposti koje ti se javljaju. Isto je sa onim programima koji ti na nekim web stranicama javaljaju da imaš spyware i da moraš skinuti njihov program da se riješiš toga. Na kraju ispadne da si instalirao program koji je ubacio brdo spyware-a u kompjuter i naprave mali kreativni nered na windowsima.... Ako misliš da ti je virus na kompu bolje ti je skinuti neki od antivirusa kao Kaspersky, Sophos ili NOD32.. (Norton ni u ludilu a Avast ne preporučujem zbog nekih problema koje zna raditi pri deinstalaciji i klanju sa programima) i riješi to s njima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
pa nisam nista skidao, ali to mi se javilo samo od sebe, jedan dan kad sam upalio komp, nevezano za ovaj test... koji su dobri freewere antivirusi i antispyweri?? budem skinu nesto od ovog, valjda ce rijesit problem... vec sam probao s par anti- svasta, ali nista nije pomoglo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Banned
|
Citiraj:
Nekada je bio AVG dobar ali već dugo nisam ništa Od free antivirusa testirao pa ne znam baš... Preporuka je za Stinger-a to je standalone Antivirus koji ima definicije poznatih virusa ( skini zadnju verziju ), Sophos u shareware obliku sa nekog novijeg Bugovog DVD-a, Bit-Defender alati za uklanjanje virusa ako utvrdiš o kojem se radi... Ako ti je virus u kompu vidjet ćeš tako što ćeš imati problema prilikom instalacije antivirusa u obliku usporavanja kompa, neuspješne instalacije, problema sa pokretanjem antivirusa ili za vrijeme skeniranja. To su samo neki od mogućih problema što znači da ih i ne mora biti. Skini si definicije za sve programe koje staviš pa zatim testiraj komp. Ako se dokopaš nekog od ovih još bolje : Kaspersky - Sophos - Nod32. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|